• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik Öncesi Sendromu mu Yaşıyorum?...

Biraz uzun olmuş ama okudum, ben böyle bir adamla evlenmezdim. Net ! Yol yakınken vazgeçerdim, çünkü bu adam cimri.. Gerekmedikçe konuşmayan,sohbet alışkanlığı olmayan biriyle ne kadar evli kalınabilir bilmiyorum. Şahsi fikrim ben evlenmezdim.
 
kv ve kp rin bazi seyleri gereksiz gormeleri yaslarindan ve cimriliklerinden kaynaklaniyor eee sonucta kocanizi kim yetisyrdi nasil bi ortamda yetsti belli zaten. sehir degtsmek bence buyuk fedakarlik bunu sizin icin yapiyorsa is icin degil bu guzel.. cinselligi bekar oldugu icin oyle saniyor ama evlenince oyle olmayacagini yasarak gorecek
 
Merhaba hanımlar,

Bir aya düğünüm var. Eşim benim ilk erkek arkadaşım. Onu sevmeme rağmen, düğüne yaklaştıkça içimde bazı huzursuzluklar hissediyorum. Bu hisler evlilik öncesinde normal mi, yoksa bunları hissetmem eşimin ve ailesinin davranışları ile mi alakalı? Biraz uzun oldu ama hepsini okuyup yorum yapabilirseniz çok memnun olurum.

İçimdeki huzursuzlukları aşağıda sırasıyla maddeler halinde aktarıyorum size:

1-Eşim başka bir şehirden benim yaşadığım şehre taşınacak (bu ailemin ve benim en baştaki şartımızdı çünkü ve o da kabul etti) ve bu şehirde yapmakta olduğu işle ilgili yeni bir yer açacak. Aslında bu şehirde işleri yolunda giderse, uzun vadede işlerini büyütmüş olacağız.

Eşimin ailesi beni seviyor diye düşünüyordum ama bu şehir durumunu uzun bir süre bilmiyorlardı, eşim bunu düğün yaklaştıkça onlara yavaş yavaş söylemeyi düşünmüş. Yaklaşık 2 aydan beri ise durumdan haberdarlar. Ancak sorun şu ki: bu durumu bilmezden önce de -ve bu durumu bildiklerinden sonra da- eşime nişan ve düğün süreciyle ilgili hiçbir maddi destek sağlamadılar/sağlamıyorlar. Ayrıca, annesi de babası da 70-75 yaş civarındalar ve evde sürekli yatıyorlar. Nişan döneminde şehir mevzuundan habersizlerdi, ama buna rağmen eşime nişanla alakalı ihtiyacınız var mı, destek olalım mı gibi birşey sormadılar. Eşim de ailesinin yaşlılığı ve evden çıkmaması sebebiyle bugüne kadar nişan, düğün gibi etkinliklere pek katılmamış ve ne yapılması gerektiğini bilmiyordu. Annesine bahsettiğinde annesi "bizde böyle adet yok, benim zamanımda var mıydı, bunlar boş şeyler" diyordu ve bunları bana karşı ileri sürerek masraf yapmak istemiyordu. Onca hevesim ve ısrarım üzerine nişan bohçasını kendi bütçesinden karşıladı. Kayınvalidenin yapması gereken bohça süslemelerini dahi, benim annem bizim evde eşimle birlikte yaptı. Nişan günü eşime ve kendilerine düzdüğümüz bohçayı bile kayınvalideme gösterdiğimizde "iyi, teşekkür ederiz, bunlar boş şeyler" demeye devam ediyordu. Bir kere bile "benim oğlum kızınıza nasıl bohça düzdü, onu da görelim" demedi, ben de kv ye bohçamı hiç göstermemeyi tercih ettim. Neticede "hepsi boş"... Nitekim, tam tahmin edeceğiniz üzere, nişanda da kvnin gençken kullandığı bir kolye dışında birşey takmadılar. Ailem de bu durumu çok garipsiyor haklı olarak ve karşılarında hiçbir konuda konuşacak muhatap bulamadıkları için çok sıkılıyorlar. Eşin muhatap olmuyor mu diyorsanız, hayır: o da olmuyor, ailemle o konulara hiç girmiyor, ailem girerse de bu tür mevzuların kendisini sıktığını, bunaldığını söyleyip, oda değiştiriyor.

Burada ufak bir dipnot aktarıcam: eşim bu yaşa kadar kendi birikimini çalışarak yapmış biri ama biraz da cimri. Nişan bohçasını bile "ona ne gerek var, buna ne gerek var" diye diye yaptı.

Ev alacaktık ama ailesi para vermedi. Benim ailem yardım edecekti, eşimin birikimi dışında biraz da onlardan yardım görebilseydik ev sahibi olacaktık ama olmadı. Şimdi ev kiraladık, ancak ailesinden eşya için de yardım istediğinde "bizi ve burda kurulu işini bırakıp farklı bir şehre gitmeyi sen tercih ettin, sonuçlarına da sen katlanırsın" diyorlarmış. Eşim ailesiyle ilgili hiçbir konudan bana ve aileme de bahsetmiyor bu arada. Onların tutumlarını hoş karşılamasa da, ailesini bizim yanımızda kötülemek istemiyor. Bunu bile bir tartışmamız sırasında ağzından kaçırdı. Resmen eşimi sürekli benim şehrime taşınacağı için içten içe dolduruyor ama annesi ve babası. Yani bütün gün evde yatıp resmen ölümü bekliyorlar. Annesi ve babasının emekli maaşları da iyi, iyi bir birikim yaptıklarını tahmin ediyorum. Eşim dışında bir çocukları daha var. Onca birikimi ona mı aharcayacaklar ne yapacaklar bilmiyorum? Henüz nişanlı değilken, ailesiyle ilk tanıştığımız bayramda kv bana eskilerinden bir yüzük takmıştı. Şimdi nerdeyse düğün arefesindeyiz ama geçen bayramda hiçbir şey takmadılar. KV bana bir parça kumaş verdi, "sana aldım, elbise diktir" diye. Ailem gelenekleri bildikleri için, seslerini çıkarmıyorlar ama onun ailesinin bu pasifliğine çok şaşırıyorlar.

Eşimse onların kendisine destek olmamalarına zaman zaman çok kızıyor ama bir süre kızsa bile sonra yapılanları unutuyor, kendilerince haklılar diyor ve benim yanıma geldiğinde her gün ailesini arıyor, anasını babasını soruyor, ellerinden öpüyor. Anasının en ufak bir sitemi, onu bütün gün suskunluğa itiyor, kafasına takıyor ve içine atıyor.

Ben, ailesinin bana oğullarının yanında belli etmeyip normal davransalar da aslında oğullarının benimle evlenip şehir değiştirmesini istemediklerini, kendi yanlarından ayrılmasını istemediklerini, bu nedenlerle de benimle evlenmesini desteklemediklerini ve maddi yönden destek olmadıklarını düşünüyorum artık. Geçen bayram, onları ziyarete gittiğimde evlerine misafir gelen akrabaları "gelininiz çok güzel" dediğinde bile, kv "güzellik gelip geçici, huyu güzel olsun" diyor, eşim aksini iddia etse de ben asla "evet gelinim çok güzeldir" dediğini duymadım.

Evlenince de ailesinin aramızda sorun yaratabileceğini düşünüyorum açıkçası. Şimdi eşim ben şehir değiştirmeye çok kararlıyım, onların ne dediği önemli değil diyor ama Allah korusun onlara birşey olsa veya bu şehirde iş yapamasa, "ben senin yüzünden şehir değiştirdim, o yüzden oldu bunlar" derse bu evlilik beni üzer.

2- Eşimin maddi yönden çok net ayrımları var. Yani, bir örnek olarak, ben onunlayken alışverişe çıktığımda kendime giysi alırsam, "dur hayatım, ben ödeyim, sen benim eşimsin aramızda paranın lafı mı olur" demiyor asla. Bense ondan daha düşük maaş almama rağmen, ona bişey alırsam o mutlu olacak diye mutlu oluyorum. Bunu onunla daha önce kaç kere konuştum ama sonuç çok fazla değişmedi, eşimde "senin harcaman-benim harcamam" ayrımı çok net. Bunun aile yapılarından kaynaklanabileceğini de düşünüyorum. Evlerinde de sanırım öyle bir ayrım var, zaten onca maaşa rağmen çok cimri yaşıyorlar, resmen varyemezler. Eşim yine ailesinin yanında, onlara oranla daha eli açık olarak bile değerlendirilebilir. Siz düşünün artık...

Bu arada, eşimin burada aldığı işyeriyle ilgili düzenli ödeme yapması gerekiyor bir süre. Ama buna rağmen elinde nakit parası mevcut, sıfırı tüketmiş durumda değiliz çok şükür. Ama tuttuğumuz evin ilk kirasının bir kısmını bile benden ödememi rica etti toplu ödemelerini bahane ederek. Bundan sonraki ay kira bedellerini de ben maaşımla karşılayacağım, o da evi geçindirecek. O şekilde bir ricası oldu ve bende "hayat müşterek, ailesinden de destek görmüyor, burda yeni iş kuracak, ona yüklenmeyim" diye kabul ettim.Şimdi ailesinden destek görmediği ve benim için şehir değiştirdiğini düşünerek bana ona maddi yönden yardımcı olmak çok mantıksız gelmiyor ama ailem de onun bir erkek olarak evini geçindirmek zorunda olduğunu, bu isteklerinin mantıksız olduğunu ve maaşımı yemeyi düşündüğünü düşünüyorlar. Mevcutta parası olduğu halde, maaşımın büyük bölümünü kiraya vermek benim de hoşuma gitmiyor açıkçası, çünkü ailemle yaşasam çok daha rahatım ve bu şekilde maddi kaygılarım da yok.

Ayrıca, eşim onlarda nişanda onlarda böyle bohça vs gibi nişan düğün geleneği olmadığını söylemişti ama yatak odasını nasıl döşeyeceğimizle ilgili konuştuğumuzda hemen yatak odası gelinin çeyizi diyiverince şaşırdım açıkçası. Bu gibi tutumlarından ötürü bazen beni kullanmaya çalıştığından da şüpheleniyorum ailem gibi. Ya evlenince maaşımla ilgili harcamama karışırsa, ev masraflarını bile benim üzerime atmak isterse diye korkuyorum. Yanlış mı düşünüyorum, bilmiyorum... Evlilik bütçesi nasıl olmalı? Siz nasıl yapıyorsunuz? Lütfen yardımcı olun.

Kına hazırlıklarında bile kına çerezi erkek tarafına ait olmasına rağmen 100 liralık şeyi ondan istemeyelim diye biz söylemiyoruz ama o da böyle bişey teklif etmiyor. Kına için ayakkabı istediğimde bile "evden giysen olmaz mı? düğün ayakkabısını giysen olmaz mı?" falan diyip beni cimriliğiyle sinir ediyor. İşin sonunda onunla kavgam neticesinde kına ayakkabısı da alacak ama yapılması gereken minimum şeylere bile "ne gerek var" diyip herşeyde onunla tartışmak zorunda kalmam beni yoruyor.

3-Ben ve ailem, ev, düğün, evin döşenmesi konusunda çok heyecanlıyız ve asla ondan boyunu aşan bir beklenti içinde değiliz gerek düğün hazırlıkları gerek ev döşenmesi konusunda. Annem de bütün iyi niyetiyle eşim evimize geldiğinde "düğün için şunu yapalım, şöyle olsa, böyle olsa..." diye güzel güzel bizim üstümüze düşen yapacaklarımızı anlatıyor. Eşim annem ve babamla bu konulara hiç girmiyor, neşemize katılmıyor, telefonda oyun oynuyor o sırada. Annem bişey sorsa, sadece soruya cevap verip susuyor. Ev konusunda da"Aman, ne var bunda, ev değil mi döşenir" diyor ama düğüne sayılı günler kaldı ve geri kalan sürede onun benim şehrime gelmesi lazım ki evi döşeyebilelim. Eşim kendisine ters gelen bir durum olursa, kendi olumsuz fikrini aileme de rahat rahat söylüyor. Kendi annesi ve babası ile evlerinde soğuk bir ilişkisi var ama benim ailemle olan ilişkim öyle değil. Eşim ailemi fazla benimsemişçesine onlara karşı çok rahat ve suskun. Bu durum da bana ve aileme çok garip ve yabani geliyor.bana ailemi sevmediğini, yarın evlenince ailem evimize ziyarete gelse onları istemeyebileceğini ya da benim ailemin evine çok fazla gitmemizi istemeyebileceğini bile düşündürüyor açıkçası. Ben onun ailesine karşı kendi ailem gibi sıcak davranırken, onun aileme yabani davrandığını kendisine söylediğimde saçmalama, sürekli düğün konuşuluyor ve bundan sıkılıyorum ben diyor. Benim kadar heyecanlı olmamasını sorduğumda ise ancak, belki Düğün saatinde heyecanlanacağını söylüyor, onun bu heyecansızlığı, evi döşerken 100 yere bakıp en ucuzunu ve en makul olanını bulmaya çalışması benim heveslerimi kırıyor açıkçası. Beni gerçekten sevmiyor mu acaba diye bile düşünüyorum. Boşa mı kuruntu ediyoruz? Ben ailemin tek çocuğuyum, onlar benim bugüne kadarki en büyük arkadaşımdı ve onlarla yaptığım şeylerden çok zevk alıyorum.Bensiz yalnız kalacaklar ve haklı olarak ben de onlar da üzgün. Bir de evlenince onları daha az görecek olma ve eşimin bunu kısıtlamak istemesi fikri beni çok korkutuyor... Ayrıca ailem de dünyanın en sempatik ailesidir- kendi ailem diye demiyorum. İkisi de oğlum diye gözlerinin içine bakıyor ve soğukluğuna rağmen kötü düşünmeyip kötüye yormamaya çalışıyor. Kendi annesi oğluyla zerre ilgilenmiyor, tüm gün tv izleyip yatıyor ama benim annem onun ütülerini bile yapıyor bize geldiğinde, buna rağmen onlara soğuk davranması beni ve onları çok üzüyor.

4-Eşim se.se aşırı düşkün. Sürekli evlenince günde en az 2 kere se.s yapalım" deyip duruyor. Onun bu kadar se.se düşkün olması da beni korkutuyor, sürekli duş mu alacağım. Ne ara işime çalşacağım falan filan. Belki saçma bir kaygı ama sizce? Her gün/günde sabah ve akşam se.s mümkün mü evli hanımlar?

5-Son olarak, keşke tek derdim bu olsa, çok büyük bir problem değil ama yemek yapmayı ve ev işlerini bilmiyorum. Eşim evlenince öğrenirsin diyor ama bu yaşa kadar ev işi yapmayan biri için bundan sonra ev işi, yemek yapmak, işe gitmeki evde çalışmak ve cinsel hayat için ekstra zaman ayırmak gerekecek. Bütün bunların arasında ben ne ara aileme vakit ayıracağım?

6-Ailem çok konuşkan, sürekli bıcır bıcırız evde. Ama eşim yapısı gereği de suskun, gerekli olursa konuşuyor, bazen uzun süre arabada sessiz kalıyor, ona ters gelen birşey konuşulmuşsa içine atıyor ve ketum olduğu için söylemiyor. Sonra en olmadık anda o konuyu gündeme getirebiliyor.

O sessiz kalınca benim de tüm neşem kaçıyor, hevesim sönüyor, acaba yine neyi kafasına taktı diye düşünüyorum içimden. Ayrıca çok şüpheci ve kendisiyle ilgili birşey ortada yokken bile konuşulanların kendisini ve ailesini eleştirmek için konuşulduğunu sanıp kompleks yapabiliyor. Kompleksli olduğunu da kabul etmiyor. Ailemle birlikte ağzımızdan çıkanlara bile çok dikkat etmeye çalışıyoruz, yanlış anlar da üzerine çeker diye...

Onun bu tür davranması da beni üzüyor. En olmadık ufak şeylere takılıyor ve herşey iyi giderken bir anda sinirlenip kavga çıkarabiliyor, huzursuzluk yaratıyor. Çok sakin bir insandım ama onunla yaşadığım tartışmalar neticesinde artık tartışırken sakin kalamıyorum ve çok bağırıyorum ben de.Acaba evlenince ondan sıkılır mıyım, komşular sesimizi duyar mı saçma sapan bir konudan çıkan kavgadan ve birbirimizi çok mu yıpratırız diye düşünüyorum. Ne dersiniz, ne yapmalı? Sürekli susan, canı isterse konuşan bir insanı nasıl konuşturabilirim? Ya ailemin de gelmesinden rahatsızlık duyarsa veya benim gitmemden, ben ne yapacağım?

Çok uzun oldu, farkındayım ama düğüne günler kala çok duygusal ve doluyum. Endişelerim boşa mı? Lütfen fikir verin.


Baştan sona dikkatle okudum. gördüğüm en uzun konu değil açıkçası ve güzel yazmışsın. okunuyor yani, üzülme :)

Haklı olduğun noktalar çok. Eşin fazla tutumlu, haddinden fazla. Bekarken sahip olduklarına veya hayallerine evlenince sahip olmayacaksan neden evlenesin ki? Ama tavsiyem ailesiyle çok sıcak olmaman. Zamanla onları daha çok tanıyacaksın bu sefer soğuk olduğunda kıyas yaparlar ve muhtemelen aileni suçlarlar. Soğuk nevale de olma tabi ama mesafeni koru. Ağırlığını koy.
Eşinin karakterini değiştiremezsin onu zaten böyle tanıyarak sevmedin mi? İyi yönlerini düşün
Cinsellik çoğu erkek için önemli, biraz da yeni evli olmanın heyecanı var onda zamanla düzelir korkma( evli değilim ama çok konu okudum oradan biliyorum)
Yemek ve temizlik zamanla olacak şeyler zaten bir bayan olarak fıtraten elin yatkındır. İnternetten yardım ala ala yaparsın bir şeyler, zamanla kendi tarifini paylaşacak hale gelirsin hiç korkma bu konularda.

Ve sakın maaşını yedirme. Evi geçindirmek erkeğin görevi senin değil.mutfak alışverişini isteseydi belki derdim fakat kirayı senden istemesi bana tuhaf geldi.

Allah yardımcın olsun
 
Abovvv bu adam cimri yahu çekilmez ama sen bilirsin bence düğünü bi daha düşün evlenip boşanmak da var bi de ya oraya gelince işleri yolunda gitmedi diye üstünegelirse geri ddönmek isterse çok riskli iyi dusun:duduk:
 
Konunuzu tam okuyamadım. Anladığım kadarıyla maddi destek görmüyorsunuz ve eşinizinde bazı şeylere gereksiz demesine kızmışsınız. Erkeklerin genel yapısında vardır çoğu şeyi gereksiz görürler :) ben onu pek garipsemedim. Eşinizin annesi ve babası da baya yaşlıymış bence bu yaştan sonra kırgınlık olmasına pek gerek yok :) hemen ev alamıyor olabilirsiniz ama birkaç yıl sonra alırsınız. Bu kadar üzülmenize bu güzel zamanınızı böyle geçirmenize inanın gerek yok... Mutluluklar ...
 
Merhaba hanımlar,

Bir aya düğünüm var. Eşim benim ilk erkek arkadaşım. Onu sevmeme rağmen, düğüne yaklaştıkça içimde bazı huzursuzluklar hissediyorum. Bu hisler evlilik öncesinde normal mi, yoksa bunları hissetmem eşimin ve ailesinin davranışları ile mi alakalı? Biraz uzun oldu ama hepsini okuyup yorum yapabilirseniz çok memnun olurum.

İçimdeki huzursuzlukları aşağıda sırasıyla maddeler halinde aktarıyorum size:

1-Eşim başka bir şehirden benim yaşadığım şehre taşınacak (bu ailemin ve benim en baştaki şartımızdı çünkü ve o da kabul etti) ve bu şehirde yapmakta olduğu işle ilgili yeni bir yer açacak. Aslında bu şehirde işleri yolunda giderse, uzun vadede işlerini büyütmüş olacağız.

Eşimin ailesi beni seviyor diye düşünüyordum ama bu şehir durumunu uzun bir süre bilmiyorlardı, eşim bunu düğün yaklaştıkça onlara yavaş yavaş söylemeyi düşünmüş. Yaklaşık 2 aydan beri ise durumdan haberdarlar. Ancak sorun şu ki: bu durumu bilmezden önce de -ve bu durumu bildiklerinden sonra da- eşime nişan ve düğün süreciyle ilgili hiçbir maddi destek sağlamadılar/sağlamıyorlar. Ayrıca, annesi de babası da 70-75 yaş civarındalar ve evde sürekli yatıyorlar. Nişan döneminde şehir mevzuundan habersizlerdi, ama buna rağmen eşime nişanla alakalı ihtiyacınız var mı, destek olalım mı gibi birşey sormadılar. Eşim de ailesinin yaşlılığı ve evden çıkmaması sebebiyle bugüne kadar nişan, düğün gibi etkinliklere pek katılmamış ve ne yapılması gerektiğini bilmiyordu. Annesine bahsettiğinde annesi "bizde böyle adet yok, benim zamanımda var mıydı, bunlar boş şeyler" diyordu ve bunları bana karşı ileri sürerek masraf yapmak istemiyordu. Onca hevesim ve ısrarım üzerine nişan bohçasını kendi bütçesinden karşıladı. Kayınvalidenin yapması gereken bohça süslemelerini dahi, benim annem bizim evde eşimle birlikte yaptı. Nişan günü eşime ve kendilerine düzdüğümüz bohçayı bile kayınvalideme gösterdiğimizde "iyi, teşekkür ederiz, bunlar boş şeyler" demeye devam ediyordu. Bir kere bile "benim oğlum kızınıza nasıl bohça düzdü, onu da görelim" demedi, ben de kv ye bohçamı hiç göstermemeyi tercih ettim. Neticede "hepsi boş"... Nitekim, tam tahmin edeceğiniz üzere, nişanda da kvnin gençken kullandığı bir kolye dışında birşey takmadılar. Ailem de bu durumu çok garipsiyor haklı olarak ve karşılarında hiçbir konuda konuşacak muhatap bulamadıkları için çok sıkılıyorlar. Eşin muhatap olmuyor mu diyorsanız, hayır: o da olmuyor, ailemle o konulara hiç girmiyor, ailem girerse de bu tür mevzuların kendisini sıktığını, bunaldığını söyleyip, oda değiştiriyor.

Burada ufak bir dipnot aktarıcam: eşim bu yaşa kadar kendi birikimini çalışarak yapmış biri ama biraz da cimri. Nişan bohçasını bile "ona ne gerek var, buna ne gerek var" diye diye yaptı.

Ev alacaktık ama ailesi para vermedi. Benim ailem yardım edecekti, eşimin birikimi dışında biraz da onlardan yardım görebilseydik ev sahibi olacaktık ama olmadı. Şimdi ev kiraladık, ancak ailesinden eşya için de yardım istediğinde "bizi ve burda kurulu işini bırakıp farklı bir şehre gitmeyi sen tercih ettin, sonuçlarına da sen katlanırsın" diyorlarmış. Eşim ailesiyle ilgili hiçbir konudan bana ve aileme de bahsetmiyor bu arada. Onların tutumlarını hoş karşılamasa da, ailesini bizim yanımızda kötülemek istemiyor. Bunu bile bir tartışmamız sırasında ağzından kaçırdı. Resmen eşimi sürekli benim şehrime taşınacağı için içten içe dolduruyor ama annesi ve babası. Yani bütün gün evde yatıp resmen ölümü bekliyorlar. Annesi ve babasının emekli maaşları da iyi, iyi bir birikim yaptıklarını tahmin ediyorum. Eşim dışında bir çocukları daha var. Onca birikimi ona mı aharcayacaklar ne yapacaklar bilmiyorum? Henüz nişanlı değilken, ailesiyle ilk tanıştığımız bayramda kv bana eskilerinden bir yüzük takmıştı. Şimdi nerdeyse düğün arefesindeyiz ama geçen bayramda hiçbir şey takmadılar. KV bana bir parça kumaş verdi, "sana aldım, elbise diktir" diye. Ailem gelenekleri bildikleri için, seslerini çıkarmıyorlar ama onun ailesinin bu pasifliğine çok şaşırıyorlar.

Eşimse onların kendisine destek olmamalarına zaman zaman çok kızıyor ama bir süre kızsa bile sonra yapılanları unutuyor, kendilerince haklılar diyor ve benim yanıma geldiğinde her gün ailesini arıyor, anasını babasını soruyor, ellerinden öpüyor. Anasının en ufak bir sitemi, onu bütün gün suskunluğa itiyor, kafasına takıyor ve içine atıyor.

Ben, ailesinin bana oğullarının yanında belli etmeyip normal davransalar da aslında oğullarının benimle evlenip şehir değiştirmesini istemediklerini, kendi yanlarından ayrılmasını istemediklerini, bu nedenlerle de benimle evlenmesini desteklemediklerini ve maddi yönden destek olmadıklarını düşünüyorum artık. Geçen bayram, onları ziyarete gittiğimde evlerine misafir gelen akrabaları "gelininiz çok güzel" dediğinde bile, kv "güzellik gelip geçici, huyu güzel olsun" diyor, eşim aksini iddia etse de ben asla "evet gelinim çok güzeldir" dediğini duymadım.

Evlenince de ailesinin aramızda sorun yaratabileceğini düşünüyorum açıkçası. Şimdi eşim ben şehir değiştirmeye çok kararlıyım, onların ne dediği önemli değil diyor ama Allah korusun onlara birşey olsa veya bu şehirde iş yapamasa, "ben senin yüzünden şehir değiştirdim, o yüzden oldu bunlar" derse bu evlilik beni üzer.

2- Eşimin maddi yönden çok net ayrımları var. Yani, bir örnek olarak, ben onunlayken alışverişe çıktığımda kendime giysi alırsam, "dur hayatım, ben ödeyim, sen benim eşimsin aramızda paranın lafı mı olur" demiyor asla. Bense ondan daha düşük maaş almama rağmen, ona bişey alırsam o mutlu olacak diye mutlu oluyorum. Bunu onunla daha önce kaç kere konuştum ama sonuç çok fazla değişmedi, eşimde "senin harcaman-benim harcamam" ayrımı çok net. Bunun aile yapılarından kaynaklanabileceğini de düşünüyorum. Evlerinde de sanırım öyle bir ayrım var, zaten onca maaşa rağmen çok cimri yaşıyorlar, resmen varyemezler. Eşim yine ailesinin yanında, onlara oranla daha eli açık olarak bile değerlendirilebilir. Siz düşünün artık...

Bu arada, eşimin burada aldığı işyeriyle ilgili düzenli ödeme yapması gerekiyor bir süre. Ama buna rağmen elinde nakit parası mevcut, sıfırı tüketmiş durumda değiliz çok şükür. Ama tuttuğumuz evin ilk kirasının bir kısmını bile benden ödememi rica etti toplu ödemelerini bahane ederek. Bundan sonraki ay kira bedellerini de ben maaşımla karşılayacağım, o da evi geçindirecek. O şekilde bir ricası oldu ve bende "hayat müşterek, ailesinden de destek görmüyor, burda yeni iş kuracak, ona yüklenmeyim" diye kabul ettim.Şimdi ailesinden destek görmediği ve benim için şehir değiştirdiğini düşünerek bana ona maddi yönden yardımcı olmak çok mantıksız gelmiyor ama ailem de onun bir erkek olarak evini geçindirmek zorunda olduğunu, bu isteklerinin mantıksız olduğunu ve maaşımı yemeyi düşündüğünü düşünüyorlar. Mevcutta parası olduğu halde, maaşımın büyük bölümünü kiraya vermek benim de hoşuma gitmiyor açıkçası, çünkü ailemle yaşasam çok daha rahatım ve bu şekilde maddi kaygılarım da yok.

Ayrıca, eşim onlarda nişanda onlarda böyle bohça vs gibi nişan düğün geleneği olmadığını söylemişti ama yatak odasını nasıl döşeyeceğimizle ilgili konuştuğumuzda hemen yatak odası gelinin çeyizi diyiverince şaşırdım açıkçası. Bu gibi tutumlarından ötürü bazen beni kullanmaya çalıştığından da şüpheleniyorum ailem gibi. Ya evlenince maaşımla ilgili harcamama karışırsa, ev masraflarını bile benim üzerime atmak isterse diye korkuyorum. Yanlış mı düşünüyorum, bilmiyorum... Evlilik bütçesi nasıl olmalı? Siz nasıl yapıyorsunuz? Lütfen yardımcı olun.

Kına hazırlıklarında bile kına çerezi erkek tarafına ait olmasına rağmen 100 liralık şeyi ondan istemeyelim diye biz söylemiyoruz ama o da böyle bişey teklif etmiyor. Kına için ayakkabı istediğimde bile "evden giysen olmaz mı? düğün ayakkabısını giysen olmaz mı?" falan diyip beni cimriliğiyle sinir ediyor. İşin sonunda onunla kavgam neticesinde kına ayakkabısı da alacak ama yapılması gereken minimum şeylere bile "ne gerek var" diyip herşeyde onunla tartışmak zorunda kalmam beni yoruyor.

3-Ben ve ailem, ev, düğün, evin döşenmesi konusunda çok heyecanlıyız ve asla ondan boyunu aşan bir beklenti içinde değiliz gerek düğün hazırlıkları gerek ev döşenmesi konusunda. Annem de bütün iyi niyetiyle eşim evimize geldiğinde "düğün için şunu yapalım, şöyle olsa, böyle olsa..." diye güzel güzel bizim üstümüze düşen yapacaklarımızı anlatıyor. Eşim annem ve babamla bu konulara hiç girmiyor, neşemize katılmıyor, telefonda oyun oynuyor o sırada. Annem bişey sorsa, sadece soruya cevap verip susuyor. Ev konusunda da"Aman, ne var bunda, ev değil mi döşenir" diyor ama düğüne sayılı günler kaldı ve geri kalan sürede onun benim şehrime gelmesi lazım ki evi döşeyebilelim. Eşim kendisine ters gelen bir durum olursa, kendi olumsuz fikrini aileme de rahat rahat söylüyor. Kendi annesi ve babası ile evlerinde soğuk bir ilişkisi var ama benim ailemle olan ilişkim öyle değil. Eşim ailemi fazla benimsemişçesine onlara karşı çok rahat ve suskun. Bu durum da bana ve aileme çok garip ve yabani geliyor.bana ailemi sevmediğini, yarın evlenince ailem evimize ziyarete gelse onları istemeyebileceğini ya da benim ailemin evine çok fazla gitmemizi istemeyebileceğini bile düşündürüyor açıkçası. Ben onun ailesine karşı kendi ailem gibi sıcak davranırken, onun aileme yabani davrandığını kendisine söylediğimde saçmalama, sürekli düğün konuşuluyor ve bundan sıkılıyorum ben diyor. Benim kadar heyecanlı olmamasını sorduğumda ise ancak, belki Düğün saatinde heyecanlanacağını söylüyor, onun bu heyecansızlığı, evi döşerken 100 yere bakıp en ucuzunu ve en makul olanını bulmaya çalışması benim heveslerimi kırıyor açıkçası. Beni gerçekten sevmiyor mu acaba diye bile düşünüyorum. Boşa mı kuruntu ediyoruz? Ben ailemin tek çocuğuyum, onlar benim bugüne kadarki en büyük arkadaşımdı ve onlarla yaptığım şeylerden çok zevk alıyorum.Bensiz yalnız kalacaklar ve haklı olarak ben de onlar da üzgün. Bir de evlenince onları daha az görecek olma ve eşimin bunu kısıtlamak istemesi fikri beni çok korkutuyor... Ayrıca ailem de dünyanın en sempatik ailesidir- kendi ailem diye demiyorum. İkisi de oğlum diye gözlerinin içine bakıyor ve soğukluğuna rağmen kötü düşünmeyip kötüye yormamaya çalışıyor. Kendi annesi oğluyla zerre ilgilenmiyor, tüm gün tv izleyip yatıyor ama benim annem onun ütülerini bile yapıyor bize geldiğinde, buna rağmen onlara soğuk davranması beni ve onları çok üzüyor.

4-Eşim se.se aşırı düşkün. Sürekli evlenince günde en az 2 kere se.s yapalım" deyip duruyor. Onun bu kadar se.se düşkün olması da beni korkutuyor, sürekli duş mu alacağım. Ne ara işime çalşacağım falan filan. Belki saçma bir kaygı ama sizce? Her gün/günde sabah ve akşam se.s mümkün mü evli hanımlar?

5-Son olarak, keşke tek derdim bu olsa, çok büyük bir problem değil ama yemek yapmayı ve ev işlerini bilmiyorum. Eşim evlenince öğrenirsin diyor ama bu yaşa kadar ev işi yapmayan biri için bundan sonra ev işi, yemek yapmak, işe gitmeki evde çalışmak ve cinsel hayat için ekstra zaman ayırmak gerekecek. Bütün bunların arasında ben ne ara aileme vakit ayıracağım?

6-Ailem çok konuşkan, sürekli bıcır bıcırız evde. Ama eşim yapısı gereği de suskun, gerekli olursa konuşuyor, bazen uzun süre arabada sessiz kalıyor, ona ters gelen birşey konuşulmuşsa içine atıyor ve ketum olduğu için söylemiyor. Sonra en olmadık anda o konuyu gündeme getirebiliyor.

O sessiz kalınca benim de tüm neşem kaçıyor, hevesim sönüyor, acaba yine neyi kafasına taktı diye düşünüyorum içimden. Ayrıca çok şüpheci ve kendisiyle ilgili birşey ortada yokken bile konuşulanların kendisini ve ailesini eleştirmek için konuşulduğunu sanıp kompleks yapabiliyor. Kompleksli olduğunu da kabul etmiyor. Ailemle birlikte ağzımızdan çıkanlara bile çok dikkat etmeye çalışıyoruz, yanlış anlar da üzerine çeker diye...

Onun bu tür davranması da beni üzüyor. En olmadık ufak şeylere takılıyor ve herşey iyi giderken bir anda sinirlenip kavga çıkarabiliyor, huzursuzluk yaratıyor. Çok sakin bir insandım ama onunla yaşadığım tartışmalar neticesinde artık tartışırken sakin kalamıyorum ve çok bağırıyorum ben de.Acaba evlenince ondan sıkılır mıyım, komşular sesimizi duyar mı saçma sapan bir konudan çıkan kavgadan ve birbirimizi çok mu yıpratırız diye düşünüyorum. Ne dersiniz, ne yapmalı? Sürekli susan, canı isterse konuşan bir insanı nasıl konuşturabilirim? Ya ailemin de gelmesinden rahatsızlık duyarsa veya benim gitmemden, ben ne yapacağım?

Çok uzun oldu, farkındayım ama düğüne günler kala çok duygusal ve doluyum. Endişelerim boşa mı? Lütfen fikir verin.



Çok uzun ve gereksiz bi konu olmuş!!!

1. Evlenmeyi sen tercih ettin bu yüzden takı bayram alışverişi vs beklentiler içine girmen komik 2 yetişkin insansınız gidip yapın alışverişinizi

2. Sen oğlanı yerinden yurdundan et 70 yaşında insanları yalnız bıraktır ( ki doktor ve hastalık kolay değil) bir de bize ev için yardım etmediler diye söylen...



3. Evlenmeyi biliyorsan evini kendin kur anne baba desteği ile nereye kadar. Düşün artık ailelerinyakasından...
 
Evlilik öncesinde bu tür sorunlar genelde oluyor. Seni yıldıran nişanlının senin kadar heyecan duymaması, ki erkeklere göre bizim yıllarca hayalini kurduğumuz gelinlik bile sadece bir elbiseden ibaret. Ben hiç nişan bohçası için heveslenen, ayy neler neler alırız diye heyecanlanan erkek görmedim...

Nişanlının ailesinin tutumu oldukça soğuk. Bunun değerini evlenince anlarsın :) Benimki gibi herşeye burnunu sokmasından, kendi yaptığı en ufak şeyi bile millete hava atarak anlatmasından, benim yaptığım hiçbirşeyi görmemesinden iyidir. Tavrını koyar, rahat edersin.

Öyle evlenip yorgun argın eve gelip, hergün günde 2 kez cinsel birleşme yaşayan hiç duymadım. Bekarken o açlıkla kurulmuş cümleler bunlar bence. O dediği anca tatilde olur...

Ev işi, yemek ben de hiç bilmezdim. Sanırım evlilik hayatındaki en kolay çözülebilecek sorun bu. Keşke her sorun böyle olsa. Temizliği bu forumdan, yemekleri de internetten öğrenebilirsin.

Yazdığın en sinir bozucu sorun, nişanlının çok cimri olması. Sen alışveriş yaparken, teklif etmemesi iki nişanlı arasında ciddi bir sorun bence. Evlenince de çok zorlanırsın bu huydan.

İkinci sorun ise soğuk ve ketum durması. Sorunlarını bile ifade etmiyor diyorsun. İlerde bundan da çok zorlanırsın. Şahsi fikrim yeni evli genç çiftlerin evleri neşe dolu olmalı. Eşimle konuşmadan, şakalaşmadan, gülmeden günümüz geçmez. Soğuk havayı sevmiyorum ben aile ortamında...
 
Çok uzun ve gereksiz bi konu olmuş!!!

1. Evlenmeyi sen tercih ettin bu yüzden takı bayram alışverişi vs beklentiler içine girmen komik 2 yetişkin insansınız gidip yapın alışverişinizi

2. Sen oğlanı yerinden yurdundan et 70 yaşında insanları yalnız bıraktır ( ki doktor ve hastalık kolay değil) bir de bize ev için yardım etmediler diye söylen...



3. Evlenmeyi biliyorsan evini kendin kur anne baba desteği ile nereye kadar. Düşün artık ailelerinyakasından...
aferin kiz
 
Valla atlaya atlaya okudum.kaçırdığım önemli detay var mı bilmem ama bukadar uzun yazdıracak kadar içinizde birikenler varsa , bu işte bi terslık var demektir..bilemedim
 
tamamını okuyamadım ama genel durumu anlayacak kadar fikir sahibi oldum sanırım.
öncelikle ailesinin heyecansız tutumu pek hoş değil. yaşlarından da içinde bulundukları kültürden de kaynaklanıyor olabilir. belli ki nişanlını da etkilemişler. ama onun elinden geldiğince sana uyum sağlaması gerekli. isteklerde aşırıya kaçılmadıkça gayet de herşey alınmalı. senin nişanlınla beraber zaman geçirmekten keyif alıp almadığn önemli. nişan düğün süreçleri stresi süreçlerdir. bu süreçlerden önce sadece flört ederken nasıldı? karakterleriniz hayata bakış açınız uyuşuyor mu? sana değer veriyor mu? açıkçası maddiyatı çok fazla kafana takarak kendini doldurma. ailesi destek olmadğı için ev alamadığınızı söylemşşsin. aynı durum bizde de vardı. fakat eşimin ailesinin durumu olmadığı için destek olamadılar. bunun sebebi de bizden önce evlenen abisinin iş batırması vs gibi durumlardı. biraz da bnun ezikliğinden olacak, bohça vs herşey layığıyla oldu. yani bunları gözünde büyütme. ilerde kendi çalışıp aldıklarınız daha kıymetli olur.

ayrıca seksle ilgili sorunu da komik buldum :D o her gün 2-3 kere diyen adam evlendikten sonra aynı kalmayacak merak etme =) iş hayatı insanı yoruyor. bir düzene oturtursunuz onu da elbet =) he ama aile ve arkadaşlara eskisi kadar zaman harcanamayabiliyor. biz ailelerle daha fazla zaman geçirmeyi tercih ediyoruz. hepsi zamanla oturur.
 
tercih meselesi bu. ben hal hatır sormak için ararım, aranmaktan da mutlu olurum. ammmaaaaaaaa karışmak için, had aşan laflar için aranıyorsam pat diye duvarımı örerim. niye arayım demeyin gelini ya, valla benim burda gücüme gitti. :KK48:yarın öbür gün yaşlandığında sen de aranmak isteyebilirsin. yaş kaç bu arada?

Ya ben hic aramam demiyorum, ama böyle söz nisan asamasinda bana yapmacik geliyor. Daha tanimiyorsun etmiyorsun. Ne bilim, o tür telefon sohbetler "eee nasilsin, iyimisin" cinsinden öteye gitmez. Mesela evlendikten ve benim evime bir kac defa geldikten sonra daha ararim gibime geliyor.

Yas 30 küsür diyelim :)
 
Tek bir ortak noktaniz bile olmayan bu adami cok aradiniz mi?
Ve evlenmekte kararli misiniz?
Ayrica seks bir kufur falan degil sansurlemeseniz de olurdu
 
1. Eşinin senin için şehir değiştirmeyi kabul etmesi güzel benim esimde bunu kabul etmişti lakin düğünden hemen sonraki ilk günden itibaren 5 yıl boyunca bunun kavgasını yaptık pişman oldu kabul ettiğine hem de şartlarını çok iyi olmasına rağmen.. ailesini bırakıp geldiği için onlara karşı mahcupluk duydu ailesi de sanırım sıkıntı yaptı bana çok yansitmasa da.. sonuçta evliliğimin ilk 5 yılı bu yüzden çok sıkıntılı geçti ve ben her an bosanabiliriz diye dusundum sürekli.. birbirimizi çok sevdiğimiz için şükür atlattik o günleri ama çok zordu.. inşaallah aynı şeyleri yasamazsın eşinin ailesi de baskı yapıyormuş bu şehir konusunda sıkıntı çıkabilir hazırlıklı ol..
2. Evlenince bu ayrımı zamanla kalkar merak etme.. yalnız sen biraz çaba göstermelisin senin paran benim param diye bisey yok biz aileyiz falan de sürekli eşinin bilinçaltına bunu yerleştir.
3. Ailelerden sıfır beklentin olursa sorun kalmaz. Senin ailen destek oluyo ama onunki olmuyo diye kıyaslama sen uzulursun..eşine de sakın bunun konusunu açma bile..o sana söylemese bile zamanla görecektir...
ALTIN KuRAL asla ama asla eşine ailesini kötüleme ..
4. Şimdi çok istekli olması normal evlendikten bikac ay sonra azalır normale döner merak etme :KK66:
5. Eşinin karakteri buymus sessiZ sakinmis değiştiremezsin alışmaya çalış:)
 
Konuyu okumadim ama evlilik oncesi sendromu bu kadar uzunsa sonrasini hayal edemedim sen yinede iyi dusun
 
Bence düğünü ertele ve emin olmadan evlenme. Sen hazır degilsin.
Evet adam çok cimri ve evet iki kişi çalışıyorsa masraflarda evlilikte paylaşılır arti senin paran benim param olmaz.
kimseden bi beklentin olmasın zira hayalkırıklığı yasarsin.
bende evladımin yaşlı anne babasını bırakıp başka şehre gitmesini tıpkı senin aileninde istemeyecegi gibi istemezdim!
 
Gec mi kaldim bilmiyorum evlendin mi bilmiyorum ama bu kadar icini doktuysen ciddi anlamda bir sorun var demektir.
Hic bir sey icin gec degil nikah masasinda bile hayir deme hakkin var icine sinmeyen biseyler varsa daha evlenmeden hic dusunme bence bitir. Kim ne derse desin sakin ola dugune 1 ay kala ayrildi vs tarzi laflara kulak asma cunku senin hayatin sen mutsuz olunca sana kimse uzulmez senin ve annen disinda.Ozellikle cimrilik vs para konusunda simdiden boyle muhabbetler donuyorsa allah kolaylik versin. Ben az cok hepsini okudum icim daraldi allah sana sabir versin iyi dusun iyi karar al. Evlilik ilk zamanlari guzel lay lom cicim derler ya eger gercekten seviyorsaniz birbirbizi asarsiniz gormezsiniz ama daha simdiden bu tur basit seylerin lafi ediliyorsa skinti bence buyuk.
 
Kayınvalideye katılıyorum; ne gerek var? Süslü püslü bohçanın içindeki iki don bi pijama ne kattı size?

Kayınvalidenin kendi takılarını gelinine hediye etmesi çok önemli bişeydir. Olayın özündeki maneviyatı kavrayamamışsınız.

Evlenecek yaşa gelmiş iki koca insansınız. Evlenmeyi biliyorsanız kendi yağınızda kavrulmayı da bileceksiniz. Yok nişanda yapmadılar yok düğün masrafına katılmadılar ev alacaktık para vermediler falan çirkin düşünceler bunlar. Anne baba da olsa kimse sizin evinizi almak düğününüzü yapmak zorunda değil. İçlerinden gelerek yaparlarsa ne ala, yapmazlarsa kendiniz yapacaksınız. Yapamıyorsanız ondan bundan medet umuyorsanız evlenmeyeceksiniz.

Bir adamın işini, kurulu düzenini bozup sırf nişanlısı istiyor diye şehir değiştirmesi ciddi anlamda çok zor bişeydir. Bu adamı ayakta alkışlamak gerekir. Belli ki maddi açıdan endişeleri var, dikkat etmeye çalışıyor ki çok haklı. Birlikte oturacağınız yuvanız olacak evin kirasını ödemek neden size bu kadar koydu. Ailenizin düşünceleri korkunç derecede yanlış. Erkek evi geçindirmek zorundadır ne demek, siz maaşınızı ne yapacaksınız? Siz çalışıp kendinize harcayacaksınız ama adam size bakmak zorunda öyle mi? Ne kadar çarpık bir düşünce.

Seks kelimesini neden sansürlediniz? Seks, cinsellik, sevişmek ayıp şeyler değil. çiftler kendilerine en uygun sevişme sıklığını zamanla belirlerler. Şimdiden bunları konuşmanın düşünmenin anlamı yok.

Atladığım bişey oldu mu bilemedim, o kadar uzun ki geri dönüp bakamicam.

Harfi harfine katılıyorum. Kayınvalideniz çok haklı gerçekten yok nişan bohçasıdır yok bilmem nedir evin ihtiyacı olmayacak antik kuntik şeyler yapmaya ne gerek var.İnsanlar kendilerini boşuna bu kalıplara sokuyorlar. Bence onlar istemiyorsa yapmıyorsa sizde yapmasaydınız onun yerine evinize lazım olacak bir şeyler alırdınız.

Ayrıca size her bayram hediye mi almak zorundalar bu ne kadar abartı bir şey hediye dediğin zorunluluktan olmaz olmamalı gönülden geçiyorsa verilmeli bence.

Seks konusunda klasik erkek atmaları yani bunda dert edecek bişey yok nasıl canınız isterse öyle yaparsınız belki haftada bir belki günde iki.

Bence aşırı gereksiz ayrıntılara takılıyorsunuz eşinizin cimri olma ihtimali hariç diğer saydıklarınızın hiçbiri sorun değil sizin ve ailenizin kuruntuları. Bir insan aynı evi paylaşıyorsa maddi olarak da ev işleri olarak da her şeyi ortak yapmalı eşiniz her şeyi size yükleme peşinde biriyse peşin peşin konuşun ayağını denk alsın bu da bir sorun olabilir.

Bu kadar şeyi kafanıza taktığınızı duysa kendi kendinize adam sizinle evlenmeyi bir daha düşünebilir belki.
 
ailesini geçtim, siz ikiniz taban tabana zıt bir ikili gibi görünüyorsunuz. taban tabana zıt olduğum biriyle evlenmeyi düşünmezdim. hakkınızda hayırlısını dilerim.
Çok uyumsuz bi çift olursunuz diye düşünüyorm.. aile yaşlı,anlamazlar diycem,eski kafa tamam ama bu eş çoook bencil geldi bana,sana değer verdiğini göremedim hiç bi yerde. Bence vazgeçin yol yakınken,çok üzülürsünüz..
Not: ne kadar uzun olsa da okurum ben yazıları :)
 
Back
X