evlilik öncesi cinsellik

dideg

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Şubat 2018
430
826
Merhaba öncelikle hakaret edecek, azarlayacak, yargılayacaklardan konuyu cevaplamamalarını rica ediyorum. Bunun dışında her türlü negatif pozitif görüşe açığım. Uzun olursa kusura bakmayın.
Daha önce bir cinsel birliktelik yaşamadım. Şu an hayatımda biri de yok. Ama bundan sonra hayatıma girecek sevdiğim güvendiğim biriyle bir birliktelik yaşamak istiyorum. Öncelikle herkesin dinine saygı duyuyorum ama benim dini açıdan bir bağlılığım yok ,sorunum bu değil. İlk olarak toplum baskısından dolayı çok kaygılıyım. Evet düşününce evlilik öncesi cinsellik mantıksız gelmiyor. Erkekler istediğini yaşıyor biz neden yaşamayalım diyorum veya neden evlilik yaşına kadar bir arzumu nedensizce bastırayım, evleneceğim kişiyle birliktelik yaşamadan evlenir yıllarca sorunlu bir cinsel hayat yaşarsam... Ama toplumsal baskı o kadar bilinçaltıma yer etmiş ki. Çok çok mantıksız, gerçek dışı gelse de kadınlara yakıştırılan namussuz yok üstünden geçmişler yok patlak, kimse evlenmez onunla gibi şeyler kafamda dönüp duruyor.
Asıl sorunum şu. Evlilik öncesi cinsellik herhangi bir nedenle mantıksız gelen insan bunu yaşamaz çok çok doğal bir şey. Ama bana mantıksız gelmediği halde, istediğim halde, nedensizce bir cinsellik yaşayamıyorum ve yaşayamayacağım. Çok korkulu ve kaygılıyım. Resmen cinsellik, sevgililik, evlilik gibi şeyler bende fobi olmaya başladı. Büyük ihtimal evlenene kadar cinsellik yaşayamayacak belki de evlenince bile sorunlu vajinismuslu bir cinsel hayatla karşılaşacağım.
Evlilik öncesi cinsellik doğru mu yanlış mı diye sormuyorum. Evlilik öncesi cinsellik yaşayıp pişman olan veya olmayan var mı, kaygıları korkuları olup aşabilen var mı neler önerirsiniz?

Cok kaygilisiniz gercekten bu konu uzerine bu kadar dusunulecek bir konu degil ailenizde bu dusunceler icerisinde mi yoksa bu konuda rahatlar mi bence ailenizin dusuncesine gore olaya yaklasabilirsiniz fikir sormadiniz ama Bu kadar dusunmeyin vajinismus kolay bisey degil basiniza gelmez umarim akisina birakin hayatinizi.

Toplumsal baskılara boyun eğmek zorunda değilsiniz çünkü yalnız değilsiniz. Değişen birşey olmuyor insanın hayatında iyisiyle kotusuyle kendi kararlarının arkasında durunca pişman olmuyorsunuz merak ettiğiniz noktaya değinirsek.

Cinsellik yaşayacağım deyip de yaşamadım. Her şey gelişti o yönde. Kafama takmadım zaten illa olacak diye. Siz kafanızda olay haline getirmişsiniz olayı. Sevince, arzulayınca, güvenince bir şekilde oluyor. Önemli olan pişman olacağınız kişiyle yapmamanız.

sevgi, saygı, ilgi varsa olur. Bu arada ilk yaşadığım kişiyle evlenmedim, terk ettim.Eşimle de paylaşmıştım hiçbir şey demedi ve hiç soru dahi sormadı. Olması gereken bir şey varsa olur zaten böyle illa olacak, olmalı yoksa vajinismus olurum sıkıntılı evlilik yaşarım diye düşünmek sizi gerçekten hasta eder.

bu devirde de dikkat edin. Böyle yaklaşımınız sizi sevmelerini değil direkt ilişki sinyallerini karşı tarafa gönderir.Önceliğiniz sevgi ve aşk olsun... bunlar kafaya takılacak şeyler olmaz o zaman...

Kısmen sizinle aynı şeyleri düşünüyorum dini boyutu hariç bu zaman güvenecek çok az kişi var bişeyler yaşamak için gerçekten güvenmen lazım yoksa başın çok agrır ki burda da çok okuduk fotograflarını çekmiş videolar çekmiş ve şantaj yapmış bu yüzden güvenilir olması ve aranızda aşk olması önemli aşk olsunki arzu olsun erkeklerin s..kmedigi kadın kalmaz evlene ne kadar ama kadın yapamaz yok böyle zihniyet kaba bi tabir belki ama bu konuda çok sinir oluyorum şuursuz düşüncelere

Yaptım, yapıyorum, pişman değilim, gayet de memnunum.

Kararınızın arkasında durabilecekseniz, adamdan ayrılırsanız dünyanın sonu gelmeyecekse, duyulursa aileniz başınıza iş açmayacaksa, düzgün korunabilecekseniz, ileride karşınıza çıkan adam buna takarsa kapıyı gösterebilecekseniz yapın. Bunların biri bile eksik olacaksa yapmayın, sonuçlarını yine siz yaşayacaksınız.

Ama evlilik öncesi/dışı ilişkiyi, kısacası seksin kendisini bu kadar kafaya takarsanız evlilik içi bile yapamazsınız. Rahat bırakın kafanızı.

Evlenmeden hic cinsellik yasamadim bu benimle alakali birseydi çünkü
Hani illaki annem aaa sakin olmaz bunu drmesine gerek yokken ben kendi istedigimi yaptim cinsellik yasamadim
Haa guvenmedim mi guvendim ama sadece guvendim bisey olmadı dedigim gibi kendimle alakali bir durumdu
Her erkek aynı degildir bazi erkekler karsı tarafin ilk cinselliginden sonra evlenirler baziları evlenmezler buda vardır
Cok guvenirseniz ve evlenecegine eminseniz o zaman deneyebilirsiniz illaki cinsellik yasamak istiyorsaniz
Bu durum bizim ülkemizde normal karsılanmiyor bana gore mantikli size gore mantiksiz olabilir düsünce yapisıyla alakali
Aytica vajinismus hemen dediginiz gibi olunmuyor anlatilanlar ve korkutulanlar sonrası

ailem bu konuda rahat değiller sanırım bunun da etkisi var, teşekkür ederim

çok doğru çok büyütüyorum çok kaygılıyım bu benim için büyük bir tabu olmuş... Daha basit ve olağan bakmak gerekiyor sanırım, teşekkür ederim

bir birliktelik yaşasam kesinlikle arkasında dururum ne bundan utanırım ne beni bununla yargılayan biriyle birlikte olurum. ama bilinçaltıma o kadar yerleşmiş ki kendime onlarca mantıklı sebep bile saysam sonunda acaba yapacağım şey yanlış mıya dönüyor iş. ama bu kafa yapısıyla bir ilişki yaşamak asla doğru değil bence de. teşekkür ederim.

Bence bilinç altına yerleşen şey çok doğru
Bazı yanlış olan şeyleri okadar normalleştrdilerki bu yüzden sizinde kafanız karışıyor. Evlilik öncesi cinsellik hiçte normal birşey değil.
Bu yazdığıma katılmayan çok kişi olacaktır ama buda benim görüşüm.

teşekkürler görüşünüz için

Karşındaki insan seni gerçekten seviyorsa asla sorun etmiyor.Birlikte olduğum insan bunu asla kabul etmeyecek biriydi ancak bana olan duygularıyla birlikte bu önyargı gayet aştı.Bene doğru insan olduğu müddetçe sorun olmuyor.

merhaba, öncelikle burdaki mantık dışı ve haddini aşan yorumları kafanıza takmamanızı öneririm. buna benzer bir konu açmıştım ve pek kibar yorumlar gelmedi :)
gerçekten güvendiğiniz ve sevdiğiniz biriyle birliktelik yaşamanızda bence bir sorun yok. bu sizin hayatınız. kimseye hesap vermek zorunda değilsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…