ailem bu konuda rahat değiller sanırım bunun da etkisi var, teşekkür ederimCok kaygilisiniz gercekten bu konu uzerine bu kadar dusunulecek bir konu degil ailenizde bu dusunceler icerisinde mi yoksa bu konuda rahatlar mi bence ailenizin dusuncesine gore olaya yaklasabilirsiniz fikir sormadiniz amaBu kadar dusunmeyin vajinismus kolay bisey degil basiniza gelmez umarim akisina birakin hayatinizi.
çok doğru çok büyütüyorum çok kaygılıyım bu benim için büyük bir tabu olmuş... Daha basit ve olağan bakmak gerekiyor sanırım, teşekkür ederimCinsellik yaşayacağım deyip de yaşamadım. Her şey gelişti o yönde. Kafama takmadım zaten illa olacak diye. Siz kafanızda olay haline getirmişsiniz olayı. Sevince, arzulayınca, güvenince bir şekilde oluyor. Önemli olan pişman olacağınız kişiyle yapmamanız.
sevgi, saygı, ilgi varsa olur. Bu arada ilk yaşadığım kişiyle evlenmedim, terk ettim.Eşimle de paylaşmıştım hiçbir şey demedi ve hiç soru dahi sormadı. Olması gereken bir şey varsa olur zaten böyle illa olacak, olmalı yoksa vajinismus olurum sıkıntılı evlilik yaşarım diye düşünmek sizi gerçekten hasta eder.
bu devirde de dikkat edin. Böyle yaklaşımınız sizi sevmelerini değil direkt ilişki sinyallerini karşı tarafa gönderir.Önceliğiniz sevgi ve aşk olsun... bunlar kafaya takılacak şeyler olmaz o zaman...
bir birliktelik yaşasam kesinlikle arkasında dururum ne bundan utanırım ne beni bununla yargılayan biriyle birlikte olurum. ama bilinçaltıma o kadar yerleşmiş ki kendime onlarca mantıklı sebep bile saysam sonunda acaba yapacağım şey yanlış mıya dönüyor iş. ama bu kafa yapısıyla bir ilişki yaşamak asla doğru değil bence de. teşekkür ederim.Düzenli birliktelik yasayıp benle evlenmezler kafası olamazevlenmeden önce birliktelik yaşadım iyi ki de yaşamışım kime ne ya ben napmışım etmişim ama siz yaşamayın düşünceleriniz uygun değil
Bence bilinç altına yerleşen şey çok doğrubir birliktelik yaşasam kesinlikle arkasında dururum ne bundan utanırım ne beni bununla yargılayan biriyle birlikte olurum. ama bilinçaltıma o kadar yerleşmiş ki kendime onlarca mantıklı sebep bile saysam sonunda acaba yapacağım şey yanlış mıya dönüyor iş. ama bu kafa yapısıyla bir ilişki yaşamak asla doğru değil bence de. teşekkür ederim.
teşekkürler görüşünüz içinBence bilinç altına yerleşen şey çok doğru
Bazı yanlış olan şeyleri okadar normalleştrdilerki bu yüzden sizinde kafanız karışıyor. Evlilik öncesi cinsellik hiçte normal birşey değil.
Bu yazdığıma katılmayan çok kişi olacaktır ama buda benim görüşüm.
merhaba, öncelikle burdaki mantık dışı ve haddini aşan yorumları kafanıza takmamanızı öneririm. buna benzer bir konu açmıştım ve pek kibar yorumlar gelmedi :)Merhaba öncelikle hakaret edecek, azarlayacak, yargılayacaklardan konuyu cevaplamamalarını rica ediyorum. Bunun dışında her türlü negatif pozitif görüşe açığım. Uzun olursa kusura bakmayın.
Daha önce bir cinsel birliktelik yaşamadım. Şu an hayatımda biri de yok. Ama bundan sonra hayatıma girecek sevdiğim güvendiğim biriyle bir birliktelik yaşamak istiyorum. Öncelikle herkesin dinine saygı duyuyorum ama benim dini açıdan bir bağlılığım yok ,sorunum bu değil. İlk olarak toplum baskısından dolayı çok kaygılıyım. Evet düşününce evlilik öncesi cinsellik mantıksız gelmiyor. Erkekler istediğini yaşıyor biz neden yaşamayalım diyorum veya neden evlilik yaşına kadar bir arzumu nedensizce bastırayım, evleneceğim kişiyle birliktelik yaşamadan evlenir yıllarca sorunlu bir cinsel hayat yaşarsam... Ama toplumsal baskı o kadar bilinçaltıma yer etmiş ki. Çok çok mantıksız, gerçek dışı gelse de kadınlara yakıştırılan namussuz yok üstünden geçmişler yok patlak, kimse evlenmez onunla gibi şeyler kafamda dönüp duruyor.
Asıl sorunum şu. Evlilik öncesi cinsellik herhangi bir nedenle mantıksız gelen insan bunu yaşamaz çok çok doğal bir şey. Ama bana mantıksız gelmediği halde, istediğim halde, nedensizce bir cinsellik yaşayamıyorum ve yaşayamayacağım. Çok korkulu ve kaygılıyım. Resmen cinsellik, sevgililik, evlilik gibi şeyler bende fobi olmaya başladı. Büyük ihtimal evlenene kadar cinsellik yaşayamayacak belki de evlenince bile sorunlu vajinismuslu bir cinsel hayatla karşılaşacağım.
Evlilik öncesi cinsellik doğru mu yanlış mı diye sormuyorum. Evlilik öncesi cinsellik yaşayıp pişman olan veya olmayan var mı, kaygıları korkuları olup aşabilen var mı neler önerirsiniz?