evlilik ne zormuş:(

canim simdi haberlerde bir haber vardı Türkiye de en uzun Giresunlular yaşıyormuş 2.sırada bil bakalım kimler var tabiki Rizeliler :) bu gamsızlıkları ve vurdumduymazlılıkları ile bunlar bizi de gömer :)

6 evi varmış ama durumum yok diye ağlıyor nasıl insanlar var ya, daha çok bişeyler yapmak istemeleri gerekir siz mutlu olun diye

sorsan hala borç içindeler ağlaşıyorlar.yaptıkları köy düğünü toplanan tüm paraları aldılar hala çok açıkları varmış bu borç bitmezmiş..anlamadım gitti

senın yapacagın tek sey var esıne herseyı soylememek.kadın zekasıyla dısarıya bırsey yokmus gıbı gorunmek ve elınden geldıgınce kendı emegınle kazandıgın parayı ve aılenın parasını kesınlıkle bu ınsanlara kaptırmamak.evlenınce herkes ogrenıyor kı kımse ınsanın kendı aılesı kadar dusunmuyor ınsanı.sen esıne sert cıkma tamam gıdelım de,cok oturma mesafelı ol,durum kotu laflarına allah yardımncnz olsun de gec.ıyı gorun.cunku unutma kı evlılık bır mantık ısıdır.ne kadar mantıklı davranırsan o kadar uzun yurutursun evlılıgını ve tabı bır o kadar da daha az zarar gorursun.

sana haksızsın demiyorum ama kafaya herseyi bu kadar takarsan bu evlilik böyle devam ederse yakında bi yere toslar söyliyim.

1. kural geçmişe sünger çek
2.si eşinin ailesini baya bi tanımışsın mesafeni koy.
3. sü en kötü aile bile zamanla eş tarafından kıymetli olur bu böyledir yapacak bişey yok en yakın örneği eniştemden biliorum.
4.sü durmadan eşine -annen sunu dedi annen sunu yapmadı biz özen gösterdk biz aldık biz yaptık annen yapmadı baban kafasına göre takıldı annen timsah gözyası döktü- deme. Bunları durmadan derken eşin bunalır haklı bile olsan sırf ailesi olduğu için savunmaya geçer evinizde huzur muzur kalmaz.

Yapacağın tek şey git görüş normalde 2 saat oturman gerekirken 1 saat otur eşine eskileri artık yansıtma. Herseyi de anlatma. Bnde düğün hazırlıkları sırasnda bişeyler yasadım hala da bazı seyleri gözüme batmaya devam ediyo ama 10 tane olay olduysa eşim 2 tanesini bilir anlatmam. Anlatsam huzurumuz kaçıcak biliorum birbirimize giricez . Son derece mesafeni koy. Çok beklentin olmasın. Hiç kimse senin yada ailen kadar düşünceli olamaz. Ruh gibi görün evine dön.

Bazı insanları değiştiremezsin malesef..Sen istediğin kadar doğru ol mutlaka bir eğri vardır onların gözün de .O yüzdendir yaşanan acılar,anlaşmazlıklar..Evlenirken kişinin ailesi,tutumu da çok önemlidir.Sonuç da ailesiyle de bir arada olmuş oluyorsun.İstersen 500 km uzakda otur.Annesine ''Anne'' babasına '' Baba'' diyorsun.Birşeyleri değiştirmeye uğraşma sen sadece doğruyu yap ve yaptıklarını göster eşine.Gerisi ona kalmış.Umarım anlayacakdır.Sevgilerimle..

Ben olsam giderim, esimle kavga etmem bosuna, ama onlara hizmet de etmem, firsatini buldukca lafimi carparim, kendi evime davet de etmem, ogullari cagirirsa da yarim yamalak ikram yaparim. Haketmisler.

Şu aile muhabbetini ortadan kaldırın, maalesef bizi de zamanında çok yıprattı bu aile mevzusu ben çareyi konuyu değiştirmekte ya da duymazdan gelmekte buldum ama yine de bir şekilde karşına çıkıyorlar ve zamanla yaptıklarını görmezden geliyorsun

Eşinin ailesi gerçekten çok kurnaz ve sömürücü tipler. Tatlım er ya da geç gideceksin git ama çok durma haftada bir eminim eşinde annesine bayıla bayıla gitmiyordur zaten nişanlıyken demiş diyeceğini bıktım onlardan diye sadece gönül yapmak için git yani yoksa olan senin yuvana olur. Tabii ki terbiyesizliklerini unutma ki ziraa unutulması zor birşey. Boşver sen onlar utansın. Yalnızda gönderme eşini böyle duygu sömürüsü yapan ailesi varken eşin tek gittiğinde annesi oğlum bak hiçbirşeyimiz yok durumumuz kötü bende yaşlandım yemekte yapamıyorum karında gelmiyor hiç diye konuya girdimi fasulyeyi yemiş gazman gibi gelir eve ! Sonra bitmeyen kavgalar ve yıpranan bir sen olur. O yüzden hiç gerek yok 2 hafta da bir yada haftada bir git 1 saat otur çık.

Bunlar kıymet vermemekten ileri gelir ve tabi ki küsülür. Birakın dünürleri, eve şehir dışından bir arkadaşın dahi gelecek olsa onlara güzel bir sofra kurulur, ağırlanır. Nişan düğün için taraflar birbirine adetlerini sorar, orta yolda buluşulur, gönüller alınır. Düğün bu, herhangi bir gün ya da alelade bir durum değil. Ama onları umursamazlarsa, sonra kendileri de aynı davranışı görür. Olacağı budur.

Konu sahibi, bu konuları geride bırakıp eşinle arana girmesine izin vermemeni tavsiye ederim. Eğer eşin git işlerini yap filan demiyorsa, haftada bir bir çay içmeye gider,1 saat oturur, eşinin gönlünü alırsın. Onları da kendi ailene çok sokmaz, gittikleri yerlere filan onlarla gitmezsin. Mesafeni korursun. Keşke herkes mutlu huzurlu olabilse ama düğün zamanlarında bin türlü saçmalık oluyor. Ben de çok şey bulabilirim ama yoğunlaşmamayı tercih ediyorum

Çoğu aynı bnm yaşadıklarım.. Ki bn altlı üstlü oturuyorum kv mle.

Canım elinden geldiğince iyi olacaksın ama yeri geldiğinde lafını da söyleyeceksin.

Dişini az çok göstermeden olmuyor ne yazıkki..

Bana bir zararı yok hatta bebeğime bakıo kv m faydası çok ama affedemiyor insan ne yapacaksın kardeş olan olmuş .

Eşinle sert değil sadece duygularını kalbini açarak konuş .

Ailesinin haksızlığını kabul etmek zor geliyordur tabi o onun annesi babası senin kadar zor affetmez atsa atamaz dimi.

Eşinin yerinde olmak daha da acı aslında düşünsene ailesi hiç destek olmamış ortada kalmış resmen.

Balık baştan kokar bunlar herşeyi baştan belli etmiş ama siz görmek istememişsiniz esinizde bunların farkında bence size gidelim diye israr etmemeli hele hele sizin ailenizle kendi ailesini kiyaslamamli bile.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…