Merhaba, dillendiriyor bu durumu zaten aslında ama hiç kesin tarih vs. konuşmadık bu zamana kadar çünkü maddi durumu dediğim gibi yeni toparlandı diyebilirim.Evlenmek isteyen adam şimdiye kadar dinlendirirdi bence.
Merhaba, keşke bizim de sizin dediğiniz gibi olsa. Fakat karşı taraf 100m2 düz arsa için 1 milyon gibi para talep etmiş. Çok fazla geldiği için için davalıklar şu an.Evlenmenizi etkileyecek bir meblağ gerektirdiğini sanmıyorum. Aynısı bizim de başımıza gelmişti, maddi olarak hiç etkilenmemiştik. Evlenip üstüne balayına Bali’ye bile gidebilirsiniz.
Bana biraz oyalanıyorsunuz gibi geldi. Şimdi de ailesinin ev mevzusu çıkmış. Kazık kadar herif, önce kendi yuvasını kursun. Ailesi nasıl borç ettiyse öyle ödesin. Bütün durumlar neden erkek arkadaşının üstünde? Hadi üstünde , evlilik düşündüğü sorumlu olduğu biri var hayatında. Yani bana çok inandırıcı gelmedi biliyon muMerhaba, dillendiriyor bu durumu zaten aslında ama hiç kesin tarih vs. konuşmadık bu zamana kadar çünkü maddi durumu dediğim gibi yeni toparlandı diyebilirim.
1 milyon artık çok bir para değil maalesef.Merhaba, keşke bizim de sizin dediğiniz gibi olsa. Fakat karşı taraf 100m2 düz arsa için 1 milyon gibi para talep etmiş. Çok fazla geldiği için için davalıklar şu an.
1 milyon artık çok bir para değil maalesef.
Eğer kendisi gerçekten istese bir yolunu bulurdu. Fakat önemli olan sizin başkalarının hayatından maddiyatından da sorumlu
Ailesinin gelir olarak yalnızca düşük miktarda emekli maaşları var ve olası parayı onların karşılayamayacağını düşündüğü için sorumluluk hissediyor sanırım.1 milyon artık çok bir para değil maalesef.
Eğer kendisi gerçekten istese bir yolunu bulurdu. Fakat önemli olan sizin başkalarının hayatından maddiyatından da sorumlu olacağınız. Bence bunu düşünün derim. Annesi babasının kendi halletmesi gereken şeyi neden o takıyor bilemedim?
Hisseli tapuysa satın almada öncelikli hak onlarındır. Alacak güçleri yoksa başkasına satsın diğer ortak, tabii alacak birini bulabilirse. O davadan pek bir şey çıkacağını sanmıyorum ama verdiğiniz kısıtlı bilgiden yola çıkarak böyle bir yorumda bulundum. Belki dediğiniz gibi uzun da sürebilir.Merhaba, keşke bizim de sizin dediğiniz gibi olsa. Fakat karşı taraf 100m2 düz arsa için 1 milyon gibi para talep etmiş. Çok fazla geldiği için için davalıklar şu an.
Ee evlilik konusunu erkek arkadaşın da ara sıra açıyormuş zaten. Bir gün yine konusunu açarsa o zaman konuyla ilgili fikrini söylersin. Ama o zamanı bekleyemem diyorsan, sen konuyu açınca erkek arkadaşınla aran bozulmayacaksa konuş tabii. Sizi ve ilişkinizi bilmediğim için konuyu senin açman doğru olur mu olmaz mı emin olamadım.Herkese merhaba, 2 yılı doldurduğum güzel giden bir ilişkim var. Ben 24, erkek arkadaşım ise 30’lu yaşların başında. Erkek arkadaşımla ilk tanıştığımda iş kurma aşamasındaydı. İlk yıl kendi işini kurdu, ikinci yıl yani birkaç ay öncesinde de işten kaynaklı borçlarını kapattı. Şu an daha 1-2 aydır para biriktirme evresine geçebildi.
Ben ise şu an iş arayış sürecindeyim. Ailemin durumu iyi diyebilirim. Evlilik vs durumunda her şeyimi karşılayacak olanağa sahipler. Sonrasında da ellerinden gelen desteği sağlarlar.
Bu ilişki sürecimiz içerisinde şöyle bir durum da meydana geldi. Erkek arkadaşımın ailesinin sadece 1 evi var ve ailesiyle burada yaşıyorlar. Bu evin bulunduğu alan hisseli olduğu için diğer ortaklardan birisi dava açmış. Yani ya onların eviyle birlikte satılacak ya onlar o payı alacaklar. Sonuç olarak ortada para gerektirecek bi dava var ve erkek arkadaşımın da madden destek olması gerek. Bu dava 2-5 yıl arası da sürebilirmiş.
Bu durum bizim evlilik planlarımızı etkiler mi bilmiyorum. Açıkçası belirsiz bir şey için beklemek ne kadar mantıklı bilmiyorum. Erkek arkadaşım birlikte bir hayat kurmak istediğinden sık sık söz ediyor fakat evlerinin durumuna da aklını çok takıyor.
Ben birkaç ay içinde evlilik konusunu açmak istiyorum ama nasıl hareket etmeliyim sizce?
Dediğinize katılıyorum. Erkek arkadaşım daha birkaç aydır düzlüğe çıktı diyebilirim. O ve ben tabii ki evlenmek istiyoruz. Evlenince şöyle olur böyle olur diyoruz fakat bi tarih konuşmadık. Borçları da biter bitmez yapışmış gibi görünmek de istemiyorum. Fakat ev olaylarını da beklemek istemiyorum. Kafam çok karışık bu nedenleEe evlilik konusunu erkek arkadaşın da ara sıra açıyormuş zaten. Bir gün yine konusunu açarsa o zaman konuyla ilgili fikrini söylersin. Ama o zamanı bekleyemem diyorsan, sen konuyu açınca erkek arkadaşınla aran bozulmayacaksa konuş tabii. Sizi ve ilişkinizi bilmediğim için konuyu senin açman doğru olur mu olmaz mı emin olamadım.
Yalnız şu forumdan öğrendiğim bir şey var; bir erkek borç batağında ve benzeri bir durumda değilse işi fazla uzatmadan evleniyor. Hatta borca girip o borcu tek başına ödeme pahasına da olsa evleniyor. Anasının, danasinin " evlenme, ha şöyle, ha böyle" laflarına aldırış etmiyor.
İşte dediğiniz durum da beni üzen bu. Dediğiniz her şeye katılıyorum kesinlikle. Erkek arkadaşım davayı beklememiz lazım vs gibi bir şey söylemedi bana. Ama ya böyle düşünürse vs diye korkuyorum açıkçasıailelerin şu evlatlarından olan beklentileri benim cinlerimi tepeme çıkarıyor. yahu evladınız yuva kuracak siz ona yardım edeceğinize, insanlarin 60 yaşına gelmiş ev bark sahibi olamamış olmaları çok sinir bozucu değil mi? anne baba taşın altına elini koyup atıyorum evladının beyaz esyalarini ne bileyim mobilyaların veya takılarını alarak yardım etmesi gerekirken evlatlar evleri bile olmayan ailelerin ev alma yuklerinin altına giriyor olması çok üzücü. cocuk geçmiş 30 yaşını dava sürse beş yilgelse 35 36 yaşına elde avuçta para yok. sebep? anamın babamın yıllardır alamadığı evi onlara aldim borca girdim. yani bu oyalama taktiği bence. evlenecek adam 5 yıl dava sonucunu beklemez. cocuk 23 yaşında değil belki 33 yaşında. bana çok tutarlı bir hareket gibi gelmedi dogrusu
2 senelik bir ilişkiniz varsa açık açık konuşabilirsiniz bence. belki erkek arkadaşınızın öyle bir planı yok evliligi ertelemeyecek. konuşmadan bilemezsinizİşte dediğiniz durum da beni üzen bu. Dediğiniz her şeye katılıyorum kesinlikle. Erkek arkadaşım davayı beklememiz lazım vs gibi bir şey söylemedi bana. Ama ya böyle düşünürse vs diye korkuyorum açıkçası
Bahsettiğin ev olayı evliliği erteleyecek bir meseleye benzemiyor. Ayrıca davanın ne kadar süreceği bile belli değil.Dediğinize katılıyorum. Erkek arkadaşım daha birkaç aydır düzlüğe çıktı diyebilirim. O ve ben tabii ki evlenmek istiyoruz. Evlenince şöyle olur böyle olur diyoruz fakat bi tarih konuşmadık. Borçları da biter bitmez yapışmış gibi görünmek de istemiyorum. Fakat ev olaylarını da beklemek istemiyorum. Kafam çok karışık bu nedenle
Herkese merhaba, 2 yılı doldurduğum güzel giden bir ilişkim var. Ben 24, erkek arkadaşım ise 30’lu yaşların başında. Erkek arkadaşımla ilk tanıştığımda iş kurma aşamasındaydı. İlk yıl kendi işini kurdu, ikinci yıl yani birkaç ay öncesinde de işten kaynaklı borçlarını kapattı. Şu an daha 1-2 aydır para biriktirme evresine geçebildi.
Ben ise şu an iş arayış sürecindeyim. Ailemin durumu iyi diyebilirim. Evlilik vs durumunda her şeyimi karşılayacak olanağa sahipler. Sonrasında da ellerinden gelen desteği sağlarlar.
Bu ilişki sürecimiz içerisinde şöyle bir durum da meydana geldi. Erkek arkadaşımın ailesinin sadece 1 evi var ve ailesiyle burada yaşıyorlar. Bu evin bulunduğu alan hisseli olduğu için diğer ortaklardan birisi dava açmış. Yani ya onların eviyle birlikte satılacak ya onlar o payı alacaklar. Sonuç olarak ortada para gerektirecek bi dava var ve erkek arkadaşımın da madden destek olması gerek. Bu dava 2-5 yıl arası da sürebilirmiş.
Bu durum bizim evlilik planlarımızı etkiler mi bilmiyorum. Açıkçası belirsiz bir şey için beklemek ne kadar mantıklı bilmiyorum. Erkek arkadaşım birlikte bir hayat kurmak istediğinden sık sık söz ediyor fakat evlerinin durumuna da aklını çok takıyor.
Ben birkaç ay içinde evlilik konusunu açmak istiyorum ama nasıl hareket etmeliyim sizc
iyi de ne yapsın, evladı sonuçta?ailelerin şu evlatlarından olan beklentileri benim cinlerimi tepeme çıkarıyor. yahu evladınız yuva kuracak siz ona yardım edeceğinize, insanlarin 60 yaşına gelmiş ev bark sahibi olamamış olmaları çok sinir bozucu değil mi? anne baba taşın altına elini koyup atıyorum evladının beyaz esyalarini ne bileyim mobilyaların veya takılarını alarak yardım etmesi gerekirken evlatlar evleri bile olmayan ailelerin ev alma yuklerinin altına giriyor olması çok üzücü. cocuk geçmiş 30 yaşını dava sürse beş yilgelse 35 36 yaşına elde avuçta para yok. sebep? anamın babamın yıllardır alamadığı evi onlara aldim borca girdim. yani bu oyalama taktiği bence. evlenecek adam 5 yıl dava sonucunu beklemez. cocuk 23 yaşında değil belki 33 yaşında. bana çok tutarlı bir hareket gibi gelmedi dogrusu