Evlilik ne zaman konuşulmalı?

Elbette elinden geldiği ölçüde insan ailesine destek olmalı fakat bence kimse de çocuğuna güvenerek sorumluluklardan kaçmamalı. Aile sonuçta hayatını kurmuş hayatı iyi ya da kötü bir şekilde yaşamış fakat çocuklar da bir noktada kendi hayatlarını düşünmeli diye düşünüyorum. Diğer türlü sanki hep birileri memnun olsun diye yaşayıp kendi hayatımızı ertelenmesi diye düşünüyorum

Sevgilinin ailesi hakkında yazdığınız bir şey yok nasıl insanlar bilemedim ama bahsettiğiniz şey -sorumsuzluk diyorsunuz ama- müstakbel kayınpederinizin kumar borcu var da onu ödüyor değil sevgiliniz ya da adam barda pavyonda yememiş parasını. Zaten emekli maaşıyla geçinen insanlar diye kendiniz bahsediyorsunuz, ben sizin dinamiklerinize göre yorum yapmıştım.

Ayrıca yineliyorum aileye girmiş değilsiniz ne sizin yorumunuzun ne benim yorumumun pek bir önemi yok gibi çünkü sevgilinizin önceliği şuan ailesi belli ki -doğru ya da yanlış-. Burada sevgilinizin ailesinin bir kabahati yok ki.

bakın kaçmamalı, evet.
ama kaçıyor.

işte burada tıkanıyoruz...kaçmış, zamanı geriye alamıyoruz.

yani biz ideal olandan, bizim için doğru olandan bahsedebiliriz. bunu sabaha kadar da konuşabiliriz. ama bunun duruma bir faydası var mı?

kimi aileler böyle. zamanında ev bark edinmemişler, olanı yemişler. sorumluluk bilmememişler ya da gerçekten çok fakirlermiş, çok talihsizlik yaşamışlar belki, sebebi neyse ne.
sonuçta şu anda gelinen noktada emekli maaşıyla bu parayı kendileri ödeyemezler, e ev de belli bir para ödenmeden onlara ait olamıyor.

sizin bunda bir kabahatiniz elbette ki yok.
isterseniz konuşup durumu netleştirin. sevgiliniz 2-3 sene ben bu parayı ödemek zorundayım ancak ondan sonra kendi evliliğim için para düşünebilirim diyebilir. evet çok kötü, ve isterseniz bunun için ayrılabilirsiniz de -bence gayet normal.

ya da 2-3 sene ailesine çalışsın sonra da bize çalışır, acelem yok sabrım da var beklerim de diyebilirsiniz, her 2 durum da tercihtir. tabi umarım ev işi çözüldükten sonra emekli maaşıyle en azından geçinebilir olurlar. hani evi halletseniz de hala destek vermek gerekecekse o da ayrı sıkıntı.

ben buradaki konulara sık sık yazıyorum -ama bana kızıyorlar- Türklerin büyük kısmı ileride emekli maaşıyla geçinemeyecek diye (ben bunu 5 sene önce de yazıyordum, 10 sene önce de , o zaman rumuzum başkaydı). artık yavaş yavaş emekli olmuş maaşı kuş kadar, evi olmayan vs. aileler var... durum bu. ya baştan buna göre sevgili yapacaksınız ya da acı çekeceksiniz.

ama "aileler böyle yapmasın", diye temenniler, sitemler, kızmaklar maalesef bir çözüm değil...

Hala evlilik konismamıs olmanız garip geldi bana. Dava vs ne alaka yahu. 5 yıl dava mı bekleyeceksiniz. Pay alamazlarsa satılır kiraya geçerler o parayla ya da daha küçük bir ev alırlar. Sizin hayat planınızı etkileyecekse boş beklemeyin

yapsalardı işte. bundan 4/5 yıl öncesine kadar insanlar inşaatlarda çalışmak suretiyle bile evlerini alabiliyordu. ustelik çoluk çocuk okutup hanımları çalışmayanlar. Su an yapamazlar o ayrı ama oncesi böyle imkansız değildi. ben bu tarz insanları yiyip içip yarını düşünmeyenler olarak tanimliyorum. siz nasıl tanimlarsiniz bilemem. evlat olarak anne babaya saygı göstermek zorundayız onlara ev alma zorunluluğumuz yok. 30 yaşını aşmış bir evlattan evlenmesi yuva kurması beklenir aile tarafından. aileye ev alması beklenmez. en azından bizim yaşadığımız çevrede böyle. evet aile çok zor durumdadır elbette yardım edeceğiz eşek değiliz ama tutupta 500 bin verip evin eksiğini tamamlayacak çok evlat yoktur (Ha geliri çoktur o 500 bin onun atıyorum 3 aylık kazancidir evladın 4 dairesi vardır vs vs bunlar hariç tabi ki) amma evlat evlenmeye bile para bulamazken aileye bu yardımı yapacaksa işte orda ince bir nüans vardır. bu benim fikrim....

Erkek arkadaşını bilmem de senin için erken bir yaş evlilik. Sırtını ailene dayamissin erkek arkadaşına dertleniyorsun ? Hem tüm evlilik sürecini karsilayacaklar hem de sonrası için destek olacaklar sen bu evliligin sadece figurani mi olacaksın ?

Evlenmek isteyen bir erkek ağzından bunu düşürmezdi. Yok davaymış yok evmiş bunlar bahane olmamalı

Ev erkek arkadaşınızın değil babasının sorunu. Bunu bu kadar benimseyse demek ki anne babasından daha ayrılamamış.

Mahkeme satışında da fiyat oldukça düşüyor başka alıcı olmadığı için de o düşük fiyattan alınabiliyor. Babamın da babasından kalma ev hisseli tapuydu. Amcamın oğlunun borcu olunca onun hissesi satışa çıktı biz uygun fiyata aldık normalin 3de biri fiyatına. Mahkeme olması aile açısından iyi birsey aslında

Evet bizde de benzer bir durum yaşanmıştı.

Evet bizde de benzer bir durum yaşanmıştı.
Karşı taraf kendi hissesi için aşırı uçuk bir rakam söylemiş. Yani mahkeme karşı tarafın isteğini doğrudan dikkatte almaz değil mi? Eğer söylediğiniz gibi olursa bu iyi bir haber olur

Karşı taraf kendi hissesi için aşırı uçuk bir rakam söylemiş. Yani mahkeme karşı tarafın isteğini doğrudan dikkatte almaz değil mi? Eğer söylediğiniz gibi olursa bu iyi bir haber olur
Alamaz eksper gidiyor kredi çekince olduğu gibi fiyatı eksper belirliyor onun yarı fiyatından da mahkemede satışa sunuluyor

yaşınız daha 24. davadan vs. bağımsız bu kadar evlilik için acelenizi anlamadım öncelikle. 2 sene demişsiniz de, 2 sene zaten normal minimumu bu işin, 6 sene gibi oo senelerdir cıkıyoruz gibi uzun bi dönem değil hele de yaşınızı göz önüne alırsak.
ben sizin yaşınızda olsam, aklında dava, para derdi olan erkek arkadaşımı sık boğaz etmezdim. dava 5 sene sürse ne olacak bir de? evliliğiniz mahkemeye mi bağlı kalacak?
hadi yaşınızı, davayı geçtim, cok evlenmek isteyen bi şekilde evleniyor zaten. herkes hanlarla hamamlarla evlenmiyor. bence erkek arkadaşınzın cok acelesi yok, haklı olarak dava konuları da ekstrası oluyordur. çok ciddi olan adam size az cok bi çizelge verir. burad sormanıza gerek kalmazdı. biz kimiz de sizin evliliğinize yorum yapalım. sağlıklı bi ilişkide bu konulara zaten akılda soru işareti kalmadan çiftler tarafından doğal olarak netleşiyor. daha evlenmeden sevgilinizle netleştiremedğiniz, ona tam soramadığıınz konular var. bunlar mahkemeden önemli sorunlar benim gözümde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…