- 9 Temmuz 2011
- 1.425
- 753
Acele etme ve sakın sevmediğin biriyle evlenmeevlilik konusunda fikrinizi almak istiyorum, atandığımdan beri işimden dolayı bana görücü geliyor(sırf bu yüzden gelmeleri de beni rahatsız ediyor) .pek beğenilen bi tip değilim tabi ki şükrediyorum ama. gelenlerin hep bi kötü huyları çıktı ben de bunları öne sürerek ayrıldım yani huyları ortaya çıkana dek evlilik yolundaydık hatta sonuncusu zaten görüntümü beğenmemişmiş öyle mesajlar yazdı sonradan, sanki beğenilen biri değilim diye gözümü kapatıp evlenmeye mecburmuşum gibi(sonra da özür diledi). bunlar dışında hiç erkek arkadaşım olmadı etrafımdaki herkes de bi ömür yalnız kalma, iyi biri çıkarsa evlen diyor yani sırf kötü huyu yok diye (ya da ortaya çıkmadı diye)biriyle evlenmiş olucam belki bu mantıkla. önceleri onlara karşı gibiydim böyle iyiyim kafama göre takılıyorum diyordum ama sorumluluk ve yaş(28) olarak kendimi hazır hissediyor gibiyim hayatımda ilk defa. bu şekilde evlenmeli miyim sizce yoksa tek başıma mı kalmak daha mantıklı ailem çok ısrarcı ben de çok yalnızım
:) açık açık söyleseler zaten cevaplarını alırlar, bizim oralarda öğretmen gelin takıntısı var maaşlı ev kadını gözüyle bakıyorlar hatta kız bakmaya çıkarken kadrolu öğretmen arıyoruz diye yola çıkıyorlar bi de atamam kesinleşene kadar isteyen olmamıştıNe dicemi bilemedim, şimdi size açık açık söylüyolarmı işiniz için oldunuGörücülerin, işinizmi görücüye çıkıyor Yok canım yok sen boş ver aileni böle işmi olur
Aklı başında bir öğretmen böyle düşünür elbet:) açık açık söyleseler zaten cevaplarını alırlar, bizim oralarda öğretmen gelin takıntısı var maaşlı ev kadını gözüyle bakıyorlar hatta kız bakmaya çıkarken kadrolu öğretmen arıyoruz diye yola çıkıyorlar bi de atamam kesinleşene kadar isteyen olmamıştı
cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar aslında ben de insanların sevdikleri sevildikleri kişilerle olmalarından yanayım etrafımda birbirinden nefret edip 50 yıl geçiren çiftler bile var baskılarla olması gerektiği için evlenmişler. haklısınız bana ben olduğum için değer veren biri çıkarsa o zaman evlenmeliyim
Ahh kuzum ya meslektasmisiz. Ne çektik beeOff bu isler çok zor gerçekten. Bende gecen hafta biriyle tanıştım. Çocuk numarami.aldı. yazmiyo konuşmuyo. Varlığı dert oldu. O yokken kafam rahatti. Bir haftada yaslandim ya. En iyisi bekar kalmak ve doğru insan çıkana kadar beklemek. Hic bir erkeğe de değer vermemek gerektiğini düşünüyorum. Hak eden olana kadar tabi. Sen de rahat ol. Dua edelim birbirimize hayirlisini çıkarsın karsimiza
Canım bence sende böyle düşünmemelisin,birine aşık olacaksan eski aşkına olduğun gibi olmamalı, her aşk farklıdır,herkeste onu aramamalısın.Ayni yastayiz konu sahibesi.
Benim basima cok cok kotu seyler geldi, asik oldum ama sonu olmadi. Basima gelenlerin mutsuzlugu ustumde, kiminle tanissam bu adami ariyorum, unuttum derken bir olay oluyor icim kiyiliyor derken......baska birini asla o kadar sevemeyecekmisim gibi geliyor. Onun kadar asik olacagim biriyle tanismak benim icin mucizeydi, ayni mucize 2 kere olmaz gibime geliyor. Kimseye ona baktigim gibi bakamicam, kimseyi o kadar sevemicem diye dusunuyorum. Muhtemelen hakliyim.
Buna ragmen benim bile umudum var. Gezmeye gidiyorum, spora gidiyorum , hayattan zevk almaya calisiyorum. Gunduzleri egleniyorum ama gece gelip evimde yalniz kalinca icime oyle bir hzuun, yalnizlik, mutsuzluk cokuyor ki sorma.
Ama sen benden cok daha iyi durumdasin. Pekala asik olabilirsin, kalbin yarali degil, duygularin , kalbin yipranmamis. Yani bizim yasimizdaki bekar birine gore cok cok sanslisin. Bizim yasimizdaki yalniz kadin/erkeklerin kotu bitmis bir hikayesi var genelde, senin anladigim kadariyla yok. Kalbin her an birisi icin carpabilir, pir pir atabilir. Benim kalbimin kanatlari kirik, ucamaz. Seninki kime isterse konar.
Yani demeye getirdigim sey su ki, cok sanslisin, kiymetini bil. Tanis , bak, paran maasin icin geldim diyenlerin de yuzune tukur, benden de selam soyle.
Evlen tabi, ama kalbinin carptigi biriyle.
Allah gonlune gore versin insallah.
Evlenmemek yalnizlik degil diyenlere hic katilmiyorum, 30 yasindan sonra sevgilisiz olmak yalnizlik. Herkes kendi ailesiyle, isiyle gucuyle ilgileniyor, kendi hayatinin derdine dusuyor, arkadaslik bir yere kadar. Arti, ask bambaska, dostluk baska. Saglikli bir hayat icin dosta da ihtiyac var ama ask hayattaki ennnnn guzel duygu, dostluk yerini asla durduramaz bence. Ote yandan sevmedigin biriyle evlenmek , evlenmis olmak icin evlenmek kadar yalniz bir sey daha olamaz bence.
Neden ? sevmediğin kişiyle mi evlenmedin ne oldu da evlilikten soğudun peki?20 yaşında evlendim yasin suan 26 şimdiki aklım olsa ömür boyu bekar kalırıdm.
Canım bence sende böyle düşünmemelisin,birine aşık olacaksan eski aşkına olduğun gibi olmamalı, her aşk farklıdır,herkeste onu aramamalısın.
Ayrıca aşkı aşk yapan anılardır,mesela platonik aşk da aşktır ama herhangi bir anı olmadığından hisler uçup gittiğinde geriye bir şey kalmaz.
Onun içinde yeni insanlara yeni şanslar verebilirsin,baktın onu hatırlatıyorlar bırak bu duyguyu yaşa yüzleş.Hafızanda yeni aşka dair anılar arttıkça eski aşkının anıları da artık içini acıtmaz sıradanlaşır.
Ben öğretmenim diye oğluyla tanışmam için aileme ısrar eden kadın benim henüz atamamın yapılmadığını ve ücretli çalıştığımı öğrenince "Öyle miiii? Biz ataması yapılmış istiyorduk" demişti. Terbiyesizlik diz boyu.. Senin kokuşmuş oğlunu ben isteyecektim sanki..
Oğlunun da yaşı benden epey fazlaydı, bulmuş da bunuyor derler ya aynen öyle.. İşi ticarete dökmüşler resmen..Ohannes, insan bu kadar niyetini belli etmez bari
pek arkadaşım yok çocukluğumdan beri yalnızım kendime bir düzen kurdum. bence de düzgün birini bulmak zor ve para için gelmeleri beni de çok rahatsız ediyor haklısın o durumda ağrısız başımı ağrıtmış olucam hiç yoktanNeden yalnızsınız ki anlayamadım? Arkadaşlarınız, eşiniz, dostunuz yok mu? Bayanların bir erkekle var olma çabasını anlayamıyorum doğrusu. Benim yaşım sizden daha fazla bir ara ben de takıntı yapmıştım. Ama sonra gördüm ki bu devirde düzgün birini bulmak çok zor. Hele beni çalışıyorum param var diye isteyecek bir erkek kocam olacağına ömür boyu bekar kalırım daha iyi. Evlenince sadece eşiniz olmuyor. Ailesi, arkadaşları bilmem nesi uzayıp gidiyor. Hem evliliklerde kadınlar daha çok yıpranıyor
bu saydıkların benim de kriterlerim ama daha karşılaşmadım öyle biriyleEvlen gitsin ...sonra iş işten geciyor.beğen birini..aşk da yetmiyor bi yerde..aşkı da bekleme.
Sevgisi efendiliği saygısı değer kıymet bilmesi yeter.zaten seversin.Yalnızlık mı o okadar zooor ki.ah ah