evlilik mi yalnızlık mı

Evlenmek, cocuk sahibi olmak ne kadar guzelse, sevmedigin, tereddut duydugun, evlenmis olmak icin evlendigin bi adamla bir omur gecirmek o kadar zordur.
Yazdiginizi okuyunca 40 li yaslarda oldugunuzu dusundum, henuz 28 yasindasiniz.Hic acele etmeyin.Sizi heyecanlandiran, gormek icin can ettiginiz birisi cikana kadar da evet demeyin.

Aşık oldum evlendim. Yoksa evlenmezdim. Özgürlüğümü ve karmaşa halinde ilerleyen yaşamımı seviyordum. Sabahlara kadar arkadaşlarla oyun oynar (online mmorpg oyunları wow gibi), deniz manzaralı evimde balık yapardık bol bol. Toplaşıp konserlere gider, çadır kurardık, sefiller gibi günler geçirirdik. Canım istemezdi çalışmak, işten ayrılır birikmişi yer, evde tüm gün yatardım. Yemek felan hak getire hep dışardan söylediğim aylar olurdu. Ortak yaşam kısıtlıyor bazı şeyleri benim açımdan. Benim için evliliğin tek iyi yanı sevdiğim insanın yanımda olması. Yoksa şimdi o yaptıklarımı istediğim an istediğim sıklıkla yapmam imkansız.
Evlenme nedenini sen bilirsin. içine sinmiyorsa evlenmek için evlenme.

evlilik konusunda fikrinizi almak istiyorum, atandığımdan beri işimden dolayı bana görücü geliyor(sırf bu yüzden gelmeleri de beni rahatsız ediyor) .pek beğenilen bi tip değilim tabi ki şükrediyorum ama. gelenlerin hep bi kötü huyları çıktı ben de bunları öne sürerek ayrıldım yani huyları ortaya çıkana dek evlilik yolundaydık hatta sonuncusu zaten görüntümü beğenmemişmiş öyle mesajlar yazdı sonradan, sanki beğenilen biri değilim diye gözümü kapatıp evlenmeye mecburmuşum gibi(sonra da özür diledi). bunlar dışında hiç erkek arkadaşım olmadı etrafımdaki herkes de bi ömür yalnız kalma, iyi biri çıkarsa evlen diyor yani sırf kötü huyu yok diye (ya da ortaya çıkmadı diye)biriyle evlenmiş olucam belki bu mantıkla. önceleri onlara karşı gibiydim böyle iyiyim kafama göre takılıyorum diyordum ama sorumluluk ve yaş(28) olarak kendimi hazır hissediyor gibiyim hayatımda ilk defa. bu şekilde evlenmeli miyim sizce yoksa tek başıma mı kalmak daha mantıklı ailem çok ısrarcı ben de çok yalnızım[/QUOTE
Canım ben 30 yaşımdayımna artık bana da evlenmemle ilgili takılıp duruyorlar. Ben görünüş olarak güzelim yada çirkinim diyemem. Etrafımda ilgilenenlerde oluyor ama ben onları beğenmiyorum benim beğendiklerim beni beğenmiyor bende sevmediğim birine bir ömür katlanabileceğimi düşünmüyorum bu yüzden evde kalmışlar kervanında kalmayı yeağledim. K

Ben 30 yaşımdayım bazen karamsarlaşıyorum bazende 'yeniden aşık olucam ve aşık olduğdum adamla evlenicem' diyorum. Hayatımda uzun zamandır kimse de yok ama olmazsa da sevmediğim biriyle evlenmeyi düşünmüyorum.

Mühendis olduğuma cidden memnunum şu anda, daha doğrusu öğretmen olmadığıma. Bu kadınlar da oğulları da kafayı üşütmüş, ne aşk ne sevgiden haberleri var, eve bakacak üstüne para getirecek kız arıyorlar sadece. Tövbeeeeeeeeeee:KK57::KK57: Arkadaş anlamadım öğretmen kızlara banka gözüyle mi bakıyorlar nedir?
yarım gün çalışıyorlar yaz tatili şubat tatili eee maaşda alıyorlar öğretmen olsun öğretmen :KK70:

evlilik konusunda fikrinizi almak istiyorum, atandığımdan beri işimden dolayı bana görücü geliyor(sırf bu yüzden gelmeleri de beni rahatsız ediyor) .pek beğenilen bi tip değilim tabi ki şükrediyorum ama. gelenlerin hep bi kötü huyları çıktı ben de bunları öne sürerek ayrıldım yani huyları ortaya çıkana dek evlilik yolundaydık hatta sonuncusu zaten görüntümü beğenmemişmiş öyle mesajlar yazdı sonradan, sanki beğenilen biri değilim diye gözümü kapatıp evlenmeye mecburmuşum gibi(sonra da özür diledi). bunlar dışında hiç erkek arkadaşım olmadı etrafımdaki herkes de bi ömür yalnız kalma, iyi biri çıkarsa evlen diyor yani sırf kötü huyu yok diye (ya da ortaya çıkmadı diye)biriyle evlenmiş olucam belki bu mantıkla. önceleri onlara karşı gibiydim böyle iyiyim kafama göre takılıyorum diyordum ama sorumluluk ve yaş(28) olarak kendimi hazır hissediyor gibiyim hayatımda ilk defa. bu şekilde evlenmeli miyim sizce yoksa tek başıma mı kalmak daha mantıklı ailem çok ısrarcı ben de çok yalnızım
Sakın acele etme evlilik hiçde öyle dışardan göründüğü gibi bişey değil hele bide odununa denk gelirsen yandın aman işin varmış mesleğini almışsın acele etme zamana bırak hayatını yaşa bekarlık bidaha ele geçmiyo kıymetini bil inşallah karşına kalbi yüreği tertemiz kalbini kırmayan değerini bilen birisi çıkar zamanı gelince

pek arkadaşım yok çocukluğumdan beri yalnızım kendime bir düzen kurdum. bence de düzgün birini bulmak zor ve para için gelmeleri beni de çok rahatsız ediyor haklısın o durumda ağrısız başımı ağrıtmış olucam hiç yoktan
bu saydıkların benim de kriterlerim ama daha karşılaşmadım öyle biriyle

Emin ol karşına çok düzgün birisi çıkar. İyiniyetli bir bayansın.Ama şimdiki erkeler maalesef ki senin kadar iyi niyetli değil. Nerede babalarımız gibi erkekler. Hem herkes evlenip çoluk çocuk sahibi olunca mutlu oalcak diye bir şey yok. Sizin onlarca çocuğunuz var zaten. :KK68:

ya tikka geçen komşu bana aynısını söyledi bana gelmiş diyorki atanmış olsan seni oğluma alırdım kocaman assubay oğlum diyor birde annem sinirlendi bişey diyecekti ki ben atıldım kusura bakmayın dedim ben sizin oğlunuzu istiyormuyum bakalım bende koskoca diş hekimiyim oğlunuza kalmadım dedim bozuldu :KK70: annemde diyor iyi dedin iyi ticaret ha atanmış olsaymışım oğluna alcakmış hayale bak:KK70:

Olay iyice terbiyesizlik boyutuna dökülmüş. Siz de ben de koskoca diş hekimiyim sizin astsubay oğlunuza mı kaldım deseydiniz. İnsanı zorla çığrından çıkarırlar vallaha:KK11::KK11:

şu ağzın dilin bağlanma olayını çok merak ediyorum,
sanırım hep yaştan dolayı bazı şeyleri görmezden geliyoruz olsun falan ama kader işte..

evlilik konusunda fikrinizi almak istiyorum, atandığımdan beri işimden dolayı bana görücü geliyor(sırf bu yüzden gelmeleri de beni rahatsız ediyor) .pek beğenilen bi tip değilim tabi ki şükrediyorum ama. gelenlerin hep bi kötü huyları çıktı ben de bunları öne sürerek ayrıldım yani huyları ortaya çıkana dek evlilik yolundaydık hatta sonuncusu zaten görüntümü beğenmemişmiş öyle mesajlar yazdı sonradan, sanki beğenilen biri değilim diye gözümü kapatıp evlenmeye mecburmuşum gibi(sonra da özür diledi). bunlar dışında hiç erkek arkadaşım olmadı etrafımdaki herkes de bi ömür yalnız kalma, iyi biri çıkarsa evlen diyor yani sırf kötü huyu yok diye (ya da ortaya çıkmadı diye)biriyle evlenmiş olucam belki bu mantıkla. önceleri onlara karşı gibiydim böyle iyiyim kafama göre takılıyorum diyordum ama sorumluluk ve yaş(28) olarak kendimi hazır hissediyor gibiyim hayatımda ilk defa. bu şekilde evlenmeli miyim sizce yoksa tek başıma mı kalmak daha mantıklı ailem çok ısrarcı ben de çok yalnızım
seni işinden dolayı isteyen biriyle evlenme. yarın birgün çalışamaz duruma gelsen psikolojik şiddet uygular bunlar.
herkesin bir beğeneni olur, o kişiyleen kısa zamanda karşılaşırsın inş.

30 a kadar yolu var.. bence içinizi titretecek biri henüz karşınıza çıkmamış... evlenmek için evlenmeyin

Evlilik sevmediğin sadece mantığına yatan biriyle yapıldığında ne kadar sağlıklı olacak. burada yazılanları okuyoruz çok severek evlendikleri halde ne kadar sorun yaşayan çiftler var. acele etme, mesleğin yüzünden evlenmek isteyen biriyle de kesinlikle evliliği düşünme. evlilik o kadar basit bişey değil

Evlilik zor bir şey
Sevgi lazım, saygı lazım, güzel huy lazım
Sevdiğim halde bazen usanıyorum eşimden
Çok da kolay değil iki ayrı dünyanın bir eve sığması
Üstelik yalnızlığı giderme yolu da değil
35'e kadar bekledim ben, hayat arkadaşı meselesi hep çok kafama takılırdı
Ancak şunu unutma ki erkeklerle her şey paylaşılmıyor
Eşitlik falan da zırvalamak resmen, kadının hele çalışan kadının yükü ağır
Velhasıl gönlünün alacağı biri olmadan bu işler zor
Ne sadece sevmek, ne sadece mantık ikisi bir arada olmalı
Bu arada birazda kendine güven, beğenilen biri değilim falan bunları at kafandan
Her kadın güzeldir ve özeldir, belki bakımsızsındır, belki de biraz tarz değişikliğine ihtiyacın vardır
Önce kendini seveceksin sonra başkalarını
Etrafın gazına gelip de evlenme sakın, sonra çıkacak problemlerle onlar uğraşmıyor
Etrafın lafı hiç bitmez hiçççç, hep konuşacak bir şeyleri var, he he de geç

X