- 12 Ekim 2021
- 84
- 113
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Karı kızla gez toz eşine gelince çalısmasın nasıl muhafazakarlık anlamadım sana gelince örf adet kendine gelince hovadarlık diz boyu.evlenirsen hayatının yanlışını yaparsın 2 gün sonra benim param ne karışıyon der bişey alacak olsan para verirse alacaksın ne cahil insanlar var o zaman gidp okumayan bir kzı alıp eve kapatsın Sakn haaa eğitimin den vazgeçme daha 22 yaşındasın cok erkenHanımlar içinden çıkamadığım bir konuda size danışmak istedim. 22 yaşında üniv. son sınıf öğrencisiyim, kendi alanımdaki işsizlik sıkıntısı ve ailemin maddi yetersizlikleri sebebiyle bu yıl üniversite sınavına yeniden hazırlanıp doğuda bir şehirde tıp fakültesine yerleştim. Artık yerleştim atamam garanti olacak diye düşündüğüm bir dönemde tesadüfen biri ile tanıştım, kendisi zengin eğitimli muhafazakar bir ailenin oğlu biraz da renkli hayatı geniş çevresi olan popüler biri. Ben hep kendimi eğitimim sebebiyle uzak tutmaya çalıştıkça uzak mesafe olmasına rağmen hep görüşmek ilerlemek için çaba sarf etti ve bir şekilde 2 ay içinde işler ciddiye biner gibi oldu. Sizce ben şu anda bu adam ile evlenmeye mi veya eğitime mi öncelik vermeliyim? Okumayı seçsem hayatımda ilk kez doğuya gideceğim ve 6 yıllık zor bir eğitimin ardından 28_29 gibi yaşların evlilik için geç olabileceğini düşünüyorum. Bir taraftan o kadar hazırlandım hayatımdaki önemli bir eğitim fırsatını kaçırıyormuşum gibi geliyor. Bu kişi anlayışlı biri ama okumamı istemiyor, görüşlerimiz aile yapılarımız da çok benzer değil, bu yaşına kadar biraz kadınlı kızlı bir hayatı olmuş ona tam da güvenemiyorum. Ben mantığı mı duyguları mı dinlemeliyim kafam çok karışık bana bir fikir verebilir misiniz? Hepinize teşekkür ederim.
O anlattgın hayatı yaşıyorum 9 yıl sonra KPSS için kendimi yırtıyorum 22 yaşında bende evlendım atanmayı bırakıp ah salak kafam ahh uyaranda olmadıSaçmalamaaaa kızım ya...evde adamın kirli donlarini bulaşığini yikiyarak hergun evde yanliz koca yolu bekleyerek sinir krizi geçirerek her kavgada aşagilanarak..aile eş dost akrabayı saymıyorum bile daha kucana 2 de çocuk verip sana her gün harçlık vermesini istiyorsan evlen tabi çok mutlu olursun çok..Kendi mesleğin özgürlügün kendi paran bunların ne önemi var
Zararın neresinden dönülse kârdır. İnşallah en kısa sürede atanirsinizO anlattgın hayatı yaşıyorum 9 yıl sonra KPSS için kendimi yırtıyorum 22 yaşında bende evlendım atanmayı bırakıp ah salak kafam ahh uyaranda olmadı
şaka mıdır, bu adamı çok aradın mı canım benim???Bu kişi anlayışlı biri ama okumamı istemiyor, görüşlerimiz aile yapılarımız da çok benzer değil, bu yaşına kadar biraz kadınlı kızlı bir hayatı olmuş ona tam da güvenemiyorum.
Ailesi baskı yapıyormuş bir an önce evlen çocukların olsun diye, ama düzenini değiştirmek veya beklemek gibi bir düşüncesi yok, her şey çok hızlı gelişti ve oldu bittiye getirmek ister gibi acele ediyor sürekli ne zaman istemeye geliyoruz vs vs.
Tabi ki onlar gibi olmak istemezdim tek başıma güçlü olayım ailemi rahat ettireyim diye düşünürken böyle işler oldu
Anası babası artık iyice baskıyı arttırınca gözü açılmamış, okumamış, genç bir kadın bulup nikahı basarlar. Karılarını çalıştırmaz, evden çıkarmaz, iki yılda bir çocuk doğurturlar.
Karılarını çalıştırmaz, evden çıkarmaz, iki yılda bir çocuk doğurturlar. Kadınlar evde onları beklerken bunlar dışarıda muhatap oldukları çalışan kadınlara “karımdan utanıyorum, cahilin teki, evden çıkmaz, yol yordam bilmez, kendini iyice saldı, keşke o da senin gibi görgülü, sosyal, ortam bilen biri olsaydı, sen çok farklısın, senden çok etkilendim ” diyerek yavşarlar.
Aynen 2 ayda ne zaman tanisacaklar da hemen evliliği dusunecekler? Belli bir süre tanırsın seversin evlilige karar verirsin ama 2 ay çok kısa bir süre. Zamanında benim de karşıma tanışır tanışmaz "Okulunu bırak evlenelim seni özel üniversitede okuturum" demişti birisi. Ortalık ayran gönüllü kaynıyor resmen.Her şeyi geçtim, okulunu, işini, eğitimini...
Herhangi biri 2 ay gibi bir sürede evlilik konuşmaya başlasa, adamın ve ailesinin kusuru merak ederim.
İnşallh Ha bide üzerine aldatıldım bu soru spranın da sonu bana benzemesin de .kocam derdi benim param bize yeter sen çalışma sen yorulma çalıştığın yerde erkek olur onlara güvenmiyorum derdi çalıştırmadı sonuc kendi beni aldattı.şu kızlara acılll akıl gelsinZararın neresinden dönülse kârdır. İnşallah en kısa sürede atanirsiniz
Yakma kendini okulunu oku değmez gerçekten anlarsın ama çok geç olurHanımlar içinden çıkamadığım bir konuda size danışmak istedim. 22 yaşında üniv. son sınıf öğrencisiyim, kendi alanımdaki işsizlik sıkıntısı ve ailemin maddi yetersizlikleri sebebiyle bu yıl üniversite sınavına yeniden hazırlanıp doğuda bir şehirde tıp fakültesine yerleştim. Artık yerleştim atamam garanti olacak diye düşündüğüm bir dönemde tesadüfen biri ile tanıştım, kendisi zengin eğitimli muhafazakar bir ailenin oğlu biraz da renkli hayatı geniş çevresi olan popüler biri. Ben hep kendimi eğitimim sebebiyle uzak tutmaya çalıştıkça uzak mesafe olmasına rağmen hep görüşmek ilerlemek için çaba sarf etti ve bir şekilde 2 ay içinde işler ciddiye biner gibi oldu. Sizce ben şu anda bu adam ile evlenmeye mi veya eğitime mi öncelik vermeliyim? Okumayı seçsem hayatımda ilk kez doğuya gideceğim ve 6 yıllık zor bir eğitimin ardından 28_29 gibi yaşların evlilik için geç olabileceğini düşünüyorum. Bir taraftan o kadar hazırlandım hayatımdaki önemli bir eğitim fırsatını kaçırıyormuşum gibi geliyor. Bu kişi anlayışlı biri ama okumamı istemiyor, görüşlerimiz aile yapılarımız da çok benzer değil, bu yaşına kadar biraz kadınlı kızlı bir hayatı olmuş ona tam da güvenemiyorum. Ben mantığı mı duyguları mı dinlemeliyim kafam çok karışık bana bir fikir verebilir misiniz? Hepinize teşekkür ederim.
Sakın hayallerini kimse için harcama ! Doğuya gitsen ne olacak canım tıp okuyacaksın o kadar emeğin ne olacak, senin okumanı istemeyen bir zihniyetle ne kadar zengin olsa dahi niye evlenesin, evlen mutsuz olsan hep keşke gideceksin 28,29 yaş evlenmek için neden geç olsun, sen git okulunu oku…Hanımlar içinden çıkamadığım bir konuda size danışmak istedim. 22 yaşında üniv. son sınıf öğrencisiyim, kendi alanımdaki işsizlik sıkıntısı ve ailemin maddi yetersizlikleri sebebiyle bu yıl üniversite sınavına yeniden hazırlanıp doğuda bir şehirde tıp fakültesine yerleştim. Artık yerleştim atamam garanti olacak diye düşündüğüm bir dönemde tesadüfen biri ile tanıştım, kendisi zengin eğitimli muhafazakar bir ailenin oğlu biraz da renkli hayatı geniş çevresi olan popüler biri. Ben hep kendimi eğitimim sebebiyle uzak tutmaya çalıştıkça uzak mesafe olmasına rağmen hep görüşmek ilerlemek için çaba sarf etti ve bir şekilde 2 ay içinde işler ciddiye biner gibi oldu. Sizce ben şu anda bu adam ile evlenmeye mi veya eğitime mi öncelik vermeliyim? Okumayı seçsem hayatımda ilk kez doğuya gideceğim ve 6 yıllık zor bir eğitimin ardından 28_29 gibi yaşların evlilik için geç olabileceğini düşünüyorum. Bir taraftan o kadar hazırlandım hayatımdaki önemli bir eğitim fırsatını kaçırıyormuşum gibi geliyor. Bu kişi anlayışlı biri ama okumamı istemiyor, görüşlerimiz aile yapılarımız da çok benzer değil, bu yaşına kadar biraz kadınlı kızlı bir hayatı olmuş ona tam da güvenemiyorum. Ben mantığı mı duyguları mı dinlemeliyim kafam çok karışık bana bir fikir verebilir misiniz? Hepinize teşekkür ederim.
Kafanızı karıştıracak hiçbir durum yok ortada daha iki ay tanıyorsunuz ve kendi ağzınızla diyorsunuz kadınlı kızlı hayatı olmuş diye. Onca çabanızı yok etmeyin bence şuan sizin yerinizde olmak ne çok isterdim. Böyle bi ikilemde kalsam hiç düşünmeden eğitimimi seçerdim..Hanımlar içinden çıkamadığım bir konuda size danışmak istedim. 22 yaşında üniv. son sınıf öğrencisiyim, kendi alanımdaki işsizlik sıkıntısı ve ailemin maddi yetersizlikleri sebebiyle bu yıl üniversite sınavına yeniden hazırlanıp doğuda bir şehirde tıp fakültesine yerleştim. Artık yerleştim atamam garanti olacak diye düşündüğüm bir dönemde tesadüfen biri ile tanıştım, kendisi zengin eğitimli muhafazakar bir ailenin oğlu biraz da renkli hayatı geniş çevresi olan popüler biri. Ben hep kendimi eğitimim sebebiyle uzak tutmaya çalıştıkça uzak mesafe olmasına rağmen hep görüşmek ilerlemek için çaba sarf etti ve bir şekilde 2 ay içinde işler ciddiye biner gibi oldu. Sizce ben şu anda bu adam ile evlenmeye mi veya eğitime mi öncelik vermeliyim? Okumayı seçsem hayatımda ilk kez doğuya gideceğim ve 6 yıllık zor bir eğitimin ardından 28_29 gibi yaşların evlilik için geç olabileceğini düşünüyorum. Bir taraftan o kadar hazırlandım hayatımdaki önemli bir eğitim fırsatını kaçırıyormuşum gibi geliyor. Bu kişi anlayışlı biri ama okumamı istemiyor, görüşlerimiz aile yapılarımız da çok benzer değil, bu yaşına kadar biraz kadınlı kızlı bir hayatı olmuş ona tam da güvenemiyorum. Ben mantığı mı duyguları mı dinlemeliyim kafam çok karışık bana bir fikir verebilir misiniz? Hepinize teşekkür ederim.
Siz evlenin benceHanımlar içinden çıkamadığım bir konuda size danışmak istedim. 22 yaşında üniv. son sınıf öğrencisiyim, kendi alanımdaki işsizlik sıkıntısı ve ailemin maddi yetersizlikleri sebebiyle bu yıl üniversite sınavına yeniden hazırlanıp doğuda bir şehirde tıp fakültesine yerleştim. Artık yerleştim atamam garanti olacak diye düşündüğüm bir dönemde tesadüfen biri ile tanıştım, kendisi zengin eğitimli muhafazakar bir ailenin oğlu biraz da renkli hayatı geniş çevresi olan popüler biri. Ben hep kendimi eğitimim sebebiyle uzak tutmaya çalıştıkça uzak mesafe olmasına rağmen hep görüşmek ilerlemek için çaba sarf etti ve bir şekilde 2 ay içinde işler ciddiye biner gibi oldu. Sizce ben şu anda bu adam ile evlenmeye mi veya eğitime mi öncelik vermeliyim? Okumayı seçsem hayatımda ilk kez doğuya gideceğim ve 6 yıllık zor bir eğitimin ardından 28_29 gibi yaşların evlilik için geç olabileceğini düşünüyorum. Bir taraftan o kadar hazırlandım hayatımdaki önemli bir eğitim fırsatını kaçırıyormuşum gibi geliyor. Bu kişi anlayışlı biri ama okumamı istemiyor, görüşlerimiz aile yapılarımız da çok benzer değil, bu yaşına kadar biraz kadınlı kızlı bir hayatı olmuş ona tam da güvenemiyorum. Ben mantığı mı duyguları mı dinlemeliyim kafam çok karışık bana bir fikir verebilir misiniz? Hepinize teşekkür ederim.
Öyle de kolay dükkan falan vereceklerini zannetmiyorum, adamı boşasa dahi kadıncağızın elinde beş kuruşu kalmayacak şekilde bir ayar çekerler mala mülke.Dükkanı verecekmiş bu beyefendi de. Sanki ben hayvanlık yaparsam boşa diye veriyor dükkanı Hey Allah'ım ya.
O anlattgın hayatı yaşıyorum 9 yıl sonra KPSS için kendimi yırtıyorum 22 yaşında bende evlendım atanmayı bırakıp ah salak kafam ahh uyaranda olmadı
Umarım konu sahibi cevaplarınızı okur da kendi başını yakmaz. Umarım hayallerinize ulaşırsınız, her şey gönlünüzce olsun!İnşallh Ha bide üzerine aldatıldım bu soru spranın da sonu bana benzemesin de .kocam derdi benim param bize yeter sen çalışma sen yorulma çalıştığın yerde erkek olur onlara güvenmiyorum derdi çalıştırmadı sonuc kendi beni aldattı.şu kızlara acılll akıl gelsin
Sizin öğrencinize nasıl ev vermişler konu sahibine de dükkan o şartlarda verilir. Boşanacağı zaman çöp alamaz o dükkandan. Bi şekilde alırlar elinden. Böyle kızlar ve gariban aileleri böyle adamlar ve aileleri için kolay avdır, başa çıkacak güçleri yoktur, o yüzden seçilirler zaten.Öyle de kolay dükkan falan vereceklerini zannetmiyorum, adamı boşasa dahi kadıncağızın elinde beş kuruşu kalmayacak şekilde bir ayar çekerler mala mülke.
Umarım konu sahibi cevaplarınızı okur da kendi başını yakmaz. Umarım hayallerinize ulaşırsınız, her şey gönlünüzce olsun!
Ben kimsenin hakkını yemedim 2 yıl dersane+ 4 yıl eczacılık+ 1 yıl dersane sonucu yerleştim ve boş kalan kontenjanlar için ek yerleştirme diye bir kavram olduğundan kimsenin hayatı da yanmayacak üzülmeyin, yanan bir hayat varsa benimki olacakŞu 11 sayfa boyunca verdiğiniz cevaplardan, kafa yapınızı ve ne karar vereceğinizi net görebiliyorum ve neye üzülüyorum en çok biliyor musunuz? Tıp fakültesini kazanıp yerleştiniz, hayatının en büyük hayalleri tıp okumak olan bir kişinin hakkını yediniz. Üstelik o hakkı şu an zengin koca için çöpe atıyorsunuz.
Hakkını yediğiniz kişi ve onun hayatı için üzülüyorum sadece.
Kesinlikle katılıyorum. Kızcağızın elini kolunu bağlamak için hemen ardı ardına çocuk yaptırıp, sonra “çocukları istiyorsan beş kuruş alamazsın” pazarlığı yapıyorlar mesela. Çok yazık ya.Sizin öğrencinize nasıl ev vermişler konu sahibine de dükkan o şartlarda verilir. Boşanacağı zaman çöp alamaz o dükkandan. Bi şekilde alırlar elinden. Böyle kızlar ve gariban aileleri böyle adamlar ve aileleri için kolay avdır, başa çıkacak güçleri yoktur, o yüzden seçilirler zaten.