Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
herşeyi yaşadıktan sonra imza atmak çok mu zor geliyor şakkıdı
Ben söyleyeyim tatlım.
Aynı evde yaşayınca ortada kalırsın evlilik kadın için mantıklı diyenlere..
O birlikte yaşayanlara kötü gözle bakan ayıplayan insanlar evlenip boşanan kadınlara da iyi gözle bakmıyorlar.. Dul bir kadını her erkekle beraber olabilecek, hayır demeyecek bir varlık olarak görüyorlar, değişik düşünceler içine giriyorlar ve yaşına başına bakmadan iğrenç tekliflerle bile gelebiliyorlar.. Kadınlar da eşlerini, sevgilililerini dul kadınlarla baş başa bırakmaktan, aynı ortamda bulunmalarından dahi korkuyorlar. O dul kadınlar sanki kocalarını&sevgililerini hemen ellerinden kapacak gibi.. Boşanmış bir kadın olmak da bir tabu ülkemizde. Herkes evlenip mutlu olamıyor o yüzden başından geçmemiş şeyler için lütfen kimse ahkam kesmesin..
Evlenmek istediğin adamla beraber yaşarsın bakarsın ki herşey çok güzel atarsın imzayı ilişkini meşruulaştırırsın. Evlilikle sonuçlanması mümkün olmayan ilişki ise birkaç ayda belli olur zaten yara almadan ayrılırsın. Beraber yaşadığını düğünlerde olduğu gibi herkese ilan etmediğin için de daha az zararlı çıkarsın.
Sonuç olarak zarara uğrayan her türlü kadındır ama bence beraber yaşayıp karşındaki insanın sana uygun olup olmadığını anlayarak daha az zararla kurtulmak mümkün.
Örf-adet-gelenekleri yok saydığımızı düşünelim.Bulunduğun sosyal çevre ve aile
yapısının da önemi olmadığınımı düşünüyorsun. Savunduğun yaşam tarzı senin aile
yapına uygunmuş - içinde yaşadığın sosyal çevrene aykırı düşmediğin için örselenmemişsin.
Kişisel özgürlüğü adına bu tarz yaşama biçimi benim düşünce ve bakış açıma çok
uygun olsa bile yaşadığım çevre ve aile yapıma uygun olmadığı için aykırı olacak ve
örseleneceğim. Biliyorsun canım bizler öğretilmiş hayatlar yaşıyoruz. Sen nasıl ki
Ailenin-çevrenin öğrettiklerini yeni çağa uyarlayarak bir yaşantı sürdürüyorsan.
Hayata senin gibi bakamayanlar da-kendi aile ve çevresinden öğrenip geliştirdikleri bir bakış açısına
sahip oluyorlar.
Ülkemizde farklı dinlere sahip vatandaşlar olsada - Çoğunluk Müslüman
olduğu için-bu inanışa zıt bir görüşü savunmamız ne kadar doğru olur.
Amiyane bir örnek vermem gerekirse-Yıllardır sigara kullanan bir
bağımlıyım. Yeni çıkan yasalara aykırı davranıp yasakları çiğnemelimiyim. Ben sigaradan keyif alıyorum
diye sigara içmenin doğruluğunu savunabilirmiyim? Hayatımız bir kurallar yumağıdır. bu kurallar-
bazan örf olarak karşımıza çıkar. bazan yasa olarak-bazan din olarak-
bazan da aile geleneği olarak. Vb. kurallar insanların huzuru ve rahatı için vardır. Kurallar
kalktığı anda kaos doğar.Trafik lambasının bozulduğu bir kavşakta-trafik polisi gelene kadar kavşak kilitlenir.
Nikahsız birlikteliği savunmak ve resmi nikahı önemsiz saymak
bindiğimiz dalı kesmek olur. Yaşamak isteyenler asırlardır yaşıyor zaten. Benim zararını bile bile içtiğim
sigara gibi nikahsız yaşamayı tercih edenler bedeline de katlanmak zorundalar. At gözlüğünü çıkarmak için -
kuralları ve manevi değerleri yok saymak mı gerekiyor.a.s.
bu konuda herkesin düşüncesi farklı olacaktır eminim.
ama bir erkek bir kız arkadaşına aynı evde yaşamayı teklif ederse bu onunla evlenmek istemediği anlamına gelmez kesinlikle.o an içinde bulunduğu durumla alakalı bişidir bu (iş,okul ya da maddiyat).herşey gibi evliliğinden herkese göre bir zamanı vardır.zaten hiç kimse sevmediği biriyle aynı evi paylaşmak istemez 7/24 beraber olucaksın.
evlenmeden önce bir süre birlikte yaşamak mantıklı olabilir ya da en azından bir süre yanında kalmak,birlikte tatile çıkmak.hiç kimseyi dışarda oturup kahve içmekle tanıyamazsın.
Bana sorarsaniz , evlenmeden once bir donem beraber yasamak en sagliklisi...
Yani dusunsenize , hic tanimadan beraber yasamanin nasil olacagi konusunda hicbir fikrimiz olmaksizin evlenmekten ve hayalkirikligina ugramaktansa , bir donem denemeyi daha saglikli buluyorum.
Bence bir erkegin dogru erkek olup olmadigini beraber yasamadan anlamanin mumkunati yok.. ! Elbette ki bu benim sahsi fikrim..
Yani evlenilecekse dahi , onceden bir denemek lazim
Beraber yasamayi daha mantikli buluyorum, yururse sonra evlilik a.s