• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik Korkusu Yüzünden TERK Edildim -Yardım İstiyorum- :((

zelis_22

Üye
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2012
53
0
16
Malatya
Öncelikle herkesin bayramını kutluyorum..

Keşke benim için güzel başlayan bir bayram olsaydı.. Sevgilim 2 gün önce evlilik korkusu yüzünden beni terk etti.

Sevgilimle aynı sınıftayız. Üniversite 3. sınıf öğrencisiyiz. 1,5 yıldır süren güzel bir birlikteliğimiz vardı. Sevgilim çok zordu. İlişkide bir erkeğin neler yapması gerektiğini pek bilmezdi.(Önceden açtığım konulara bakabilirsiniz) Onu çok değiştirdim. Kendisi de bu değişimin farkında ve olumlu olduğunu söyler. Sevgilimin aşırı derecede bağlanma korkusu vardı. En uzun ilişkisi 5 ay sürmüş. Bunu da yendim. Bana bağlandı. Her şey güzel gidiyordu.

Bağlanma korkusunu yendim ama evlilikten nasıl korkuyordu.. Herhangi bir şekilde cümlemde bizle alakalı olmayan bir evlilik kelimesi geçse bile panikliyordu. Açıkçası ben evlilik meselesinin 4. sınıfta açılmasını istiyordum. Ama onun bu şekilde davranması benim kafamda acabalar oluşturdu.

Bu yaz bana soğuk davranmaya başladı. Nedenini açıkladığında ise bizi, geleceğimizi, evliliği, evliliğin getireceği sorumlulukları düşündüğünü ve bunların onu korkuttuğunu, bunalttığını söyledi. Halbuki ben ondan böyle bir talepte bulunmamıştım henüz. Ona "Canım 4. sınıfa kadar bekleyelim. O zaman düşünelim. Daha çok zamanımız var." dedim.

Dedim ama bu sefer de benim kafamı kurcalamaya başladı bu konu.. Niye benimle evlilik düşüncesi onu bu kadar korkutuyordu. Bir ay sonra da ben patladım. "Ben seninle yarınlarımız için aynı yolda el ele yürümek istiyorum. Benimle amacın sadece gezip tozma mı? Neden bana geleceğe dair en ufak bir umut bile vermiyorsun?" dedim. Bana söylediği cevaplarda ise yarınlardan korktuğunu ve gelecek için konuşamayacağını söylüyordu. Ben de bitirdim. Aradı, mesaj attı, "Geleceği bilemem ama geleceğin ne getireceğini beraber bekleyip görelim" dedi. Ben de dayanamadım, kabul ettim..

Sonra her şey eskisi gibi çok güzel gidiyordu. Gerçekten mutluyduk. Bu arada sevgilimin dersleri iyi değil. Masanın başına oturup ders çalışmak işkence ona. Bölümü sevmediğini, üniversite bitince tekrar sınava girip başka bir bölüm okuyacağını söylüyordu. Ben de çok üzüldüm. Beni hiç düşünmüyor mu dedim. 4 yıl yeni bir bölüm+askerlik.. Ki yeni bir bölüme geçse bile derslerini iyi tutacağına gerçekten inanmıyorum. Çünkü sevmiyor bu işi. Geçen hafta onu uyardım. "Herkes deli gibi çalışıyor. Mezun olunca hiçbir şey bilmeden nasıl işe gireceksin. Ben mezun olunca seninle aynı şehirde olabileyim diye hem kpss ye, hem alese hem yds ye çalışıyorum. Hangisi olursa artık. Sen niye bunları hiç düşünmüyorsun dedim." O da çok kötü oldu. Kendine gelir diye bekledim. Ama...

2 gün önce ben mutlu olmak için, bir gelecek kurmak için doğru kişi değilim diye mesaj attı. Meğer ben konunun kapandığını sanırken yazdan beri sürekli bunu düşünüyormuş. Üniversite bitince hemen evlenmek istemediğini, ama bir kız için üniversite bittikten ve işe girdikten sonra ailenin ondan evlilik beklediğini, onun da bunu bana sunamayacağını söyledi. Bana "Ben senin geleceğinden çalıyorum" dedi :(( Hala beni çok sevdiğini ve bunu beni sevdiği için yaptığını söylüyor. Üniversite bitince bunu söylerse benim için geç olacağını söylüyor. Telefonda konuştuk. O da kötüydü ben de.. Ama artık benim de gücüm kalmamıştı. Bana "Keşke adam olsaydım da seninle bir gelecek kurabilseydim" dedi. Ben de keşke dedim :(( Bana geri dönme istemiyorum artık seni dedim. Hattımı da kırdım mesaj atmamak için.

Niye böyle yapıyor? Ben çok kötüyüm... Eğer bundan korkuyorsa neden yazın gitmeme izin vermedi? Bir erkek sevdiğiyle bir gelecek kurmak istemez mi? Ve gerçekten çok güzel bir ilişkimiz vardı.. Beni nasıl kaybetmeyi göze alıyor? Mesajımın başında belirttiğim gibi aynı sınıftayız. Sürekli yüz yüze olacağız. Ne yapmam gerek? Lütfen yardım edin...

ay canım kıyamam erkekler böle işte iş evliliğe gelince kaçacak delik arıyolar

biten bitmiştir deyip yoluna devam etmelisi

n ona karşı umursamaz davranırsan değerini anlar ama yumuşama anlasın senin ne kadar değerli olduğunu

arkadaşlarınla vakit geçir onu unutmaya çalış

hem ünv. 4. isen daha evlilik fln erken bence

senle evlilik düşünmüyorum diyen biriyle beraber olmak kendine haksızlık ilerde yine bırakır sonu yokki :((

ay canım kıyamam erkekler böle işte iş evliliğe gelince kaçacak delik arıyolar

biten bitmiştir deyip yoluna devam etmelisi

n ona karşı umursamaz davranırsan değerini anlar ama yumuşama anlasın senin ne kadar değerli olduğunu

arkadaşlarınla vakit geçir onu unutmaya çalış

hem ünv. 4. isen daha evlilik fln erken bence

senle evlilik düşünmüyorum diyen biriyle beraber olmak kendine haksızlık ilerde yine bırakır sonu yokki :((

Öyle ama nasıl unutabilirim ki :(( Sürekli gözümün önünde olacak. Derste birden ağlamaya başlarım diye korkuyorum :((

Acaba onunla devam etsem 2 yıl sonra bu olgunluğu kazanır mı? Yoksa aynı noktada mı bulurum yine onu.. :(

onu adam ettin ve seni terk etti yani:ssz:
evlenmeyi değil hayatını yaşamak istiyor anladıgım kadarıyla.
aynı sınıfta olmanızı takma, artık özgürsün ve o senı hiç hak etmıyor, hak etmedi.
yoluna devam edeceksın, bundan sonra yüzükle bile sana gelse asla kanmayacaksın
kesin nikaha yakın bişiler bulur ve yıne ayrılır çünkü.

Son düzenleme:
onu adam ettin ve seni terk etti yani:ssz:
evlenmeyi değil hayatını yaşamak istiyor anladıgım kadarıyla.
aynı sınıfta olmanızı takma, artık özgürsün ve o senı hiç hak etmıyor, hak etmedi.
yoluna devam edeceksın, bundan sonra yüzükle bile sana gelse asla kanmayacaksın
kesin nikaha yakın bişiler bulur ve yıne ayrılır çünkü.

Benim ona öğrettiğim şeyleri ilerde bir başkasında uygulayacak olması beni kahrediyor..

seni çok çok çok iyi anlıyorum cnm. bende senin durumdayım üzerinden 4 ay geçti bizde ayrıldık. erkekler böyle malesef bende cok düşündüm ben evlenilecek kız değilmiyim gibilerinden ama sorun bizde değil, yani sorun sende değil onda. bnmki 25 yaşındaydı işi gücü de vardı istediği herseye sahipti ama o huhuk okuyacam bide diyerek erteledi evlilik hayalini hep. bi yerden sonra patlıyosun dayanamıyosun bende kırdım hattı ama insan kabullenemiyor ya. neden çıkıyorlar umut veriyorlar o zaman madem evlilik korkutuyor onları.
senin konuyu okuyunca resmen kendimi gördüm benimkide hiç bi şey bilmiyordu ikili ilişkiler konusunda ben onu hep yönlendirdim sabırla anlattım herşeyi çocugum gibi davrandım ama sonra ne oldu ben sana yetmiyorum cümlesiyle ansızın bitti 2 sene peşimden kosan çocugun aşkı...

ah cnm ya umarım seninki dayanamaz ve dank eder kafasına döner gelir sana mutlu olursun,aynı ortamda olmak zordur eminim ..Allah kolaylık versin.

seni çok çok çok iyi anlıyorum cnm. bende senin durumdayım üzerinden 4 ay geçti bizde ayrıldık. erkekler böyle malesef bende cok düşündüm ben evlenilecek kız değilmiyim gibilerinden ama sorun bizde değil, yani sorun sende değil onda. bnmki 25 yaşındaydı işi gücü de vardı istediği herseye sahipti ama o huhuk okuyacam bide diyerek erteledi evlilik hayalini hep. bi yerden sonra patlıyosun dayanamıyosun bende kırdım hattı ama insan kabullenemiyor ya. neden çıkıyorlar umut veriyorlar o zaman madem evlilik korkutuyor onları.
senin konuyu okuyunca resmen kendimi gördüm benimkide hiç bi şey bilmiyordu ikili ilişkiler konusunda ben onu hep yönlendirdim sabırla anlattım herşeyi çocugum gibi davrandım ama sonra ne oldu ben sana yetmiyorum cümlesiyle ansızın bitti 2 sene peşimden kosan çocugun aşkı...

ah cnm ya umarım seninki dayanamaz ve dank eder kafasına döner gelir sana mutlu olursun,aynı ortamda olmak zordur eminim ..Allah kolaylık versin.

Çok şaşırdım canım. Neredeyse aynı şeyleri yaşamışız. O da ayrılırken ben seni mutlu etmiyorum dedi bana... Peki bu dört ay içinde gelmedi mi hiç? :(

Çok şaşırdım canım. Neredeyse aynı şeyleri yaşamışız. O da ayrılırken ben seni mutlu etmiyorum dedi bana... Peki bu dört ay içinde gelmedi mi hiç? :(

numaramı değiştirdm cnm. faceden de engelledim. istese bi şekilde ulaşırdı. kendiside son konuşmalarımızda böyle bi ey söylemişti ona dayanarak diyorum yani
ben ona demiştim ki numaramı değiştirecem rahatsız edenler var oda değiştir yenisini de bana ver dedi. bende vermek istemiyorum madem bitti istemiyorsun beni dedim oda ben istersem ulaşırım sana dedi.
ulaşmadı!! :) demek ki isemiyormuş kuzeni bnm yakın arkadasım onunla konuştum yeni araba falan almış yani anlicagın suan yeni oyuncagıyla mutlu :)

ben 9 ay sonra döneni tanıyorum cnm o yuzden artık dönmesini hemen beklemiyorum zaten evlilik düşünmeyen bir erkekle olmaz sende kendini buna alıştır sennde canın yanmasın.

numaramı değiştirdm cnm. faceden de engelledim. istese bi şekilde ulaşırdı. kendiside son konuşmalarımızda böyle bi ey söylemişti ona dayanarak diyorum yani
ben ona demiştim ki numaramı değiştirecem rahatsız edenler var oda değiştir yenisini de bana ver dedi. bende vermek istemiyorum madem bitti istemiyorsun beni dedim oda ben istersem ulaşırım sana dedi.
ulaşmadı!! :) demek ki isemiyormuş kuzeni bnm yakın arkadasım onunla konuştum yeni araba falan almış yani anlicagın suan yeni oyuncagıyla mutlu :)

ben 9 ay sonra döneni tanıyorum cnm o yuzden artık dönmesini hemen beklemiyorum zaten evlilik düşünmeyen bir erkekle olmaz sende kendini buna alıştır sennde canın yanmasın.

Evlilik düşünmeyen bir erkekle olmaz evet ama canım yanıyor :(

canım bence hiç üzülme.. Allahtan bu ayrılığı şu an da yaşadın.. düşünsene ileride okulun bitmiş sen tüm geleceğini ona ayarlamışsın, mesleğini eline almışsın artık yuva kurmak adına adımlar atmak istiyorsun ama o insan sana olamayacağını açıklıyor.. bu senin için çok daha üzücü olurdu. şimdi olması daha iyi oldu bence... bazı erkekler neyin peşinde anlamak imkansız.. 4-5 sene sevgili olarak takılıyorlar iş ciddiye bineceği zaman tüyüyorlar. Allah akıl fikir versin :31:

canım bence hiç üzülme.. Allahtan bu ayrılığı şu an da yaşadın.. düşünsene ileride okulun bitmiş sen tüm geleceğini ona ayarlamışsın, mesleğini eline almışsın artık yuva kurmak adına adımlar atmak istiyorsun ama o insan sana olamayacağını açıklıyor.. bu senin için çok daha üzücü olurdu. şimdi olması daha iyi oldu bence... bazı erkekler neyin peşinde anlamak imkansız.. 4-5 sene sevgili olarak takılıyorlar iş ciddiye bineceği zaman tüyüyorlar. Allah akıl fikir versin :31:

İçimden bir ses geri döneceğini söylüyor canım. Beni okulda görünce duyguları daha da artacak. Ve ona hiç yalvarmadım. Sonrasında mesaj da atmadım hiç. Kararlı bir yapı sergiledim. Bir de dün facede duvarında ne gitmeyi bildin ne de kalmayı diye bir şiir paylaşmış.. :((

İlla ki gelir konuşur. Ama gelince ne yapacağım. Evliliği kabul etmiş bir şekilde gelmesi imkansız. Ona ne söyleyebilirim konuşmak isterse :((

İçimden bir ses geri döneceğini söylüyor canım. Beni okulda görünce duyguları daha da artacak. Ve ona hiç yalvarmadım. Sonrasında mesaj da atmadım hiç. Kararlı bir yapı sergiledim. Bir de dün facede duvarında ne gitmeyi bildin ne de kalmayı diye bir şiir paylaşmış.. :((

İlla ki gelir konuşur. Ama gelince ne yapacağım. Evliliği kabul etmiş bir şekilde gelmesi imkansız. Ona ne söyleyebilirim konuşmak isterse :((

canım senin niyetin belli sen zamanı geldiğinde evlenmek istiyorsun.. okul başladığında seni görüp duyguları depreşip seninle konuşmak isterse sen açık açık neler istediğini neler beklediğini söyle.. ömrünün sonuna kadar o insanla flört edecek değilsin.. açık açık zamanı geldiğinde ben evlenmek istiyorum de eğer o aynı kafadaysa evlilik gibi bir niyeti yoksa uzak dur :10:

canım senin niyetin belli sen zamanı geldiğinde evlenmek istiyorsun.. okul başladığında seni görüp duyguları depreşip seninle konuşmak isterse sen açık açık neler istediğini neler beklediğini söyle.. ömrünün sonuna kadar o insanla flört edecek değilsin.. açık açık zamanı geldiğinde ben evlenmek istiyorum de eğer o aynı kafadaysa evlilik gibi bir niyeti yoksa uzak dur :10:

Haklısın canım. Beklentilerimi net bir şekilde dile getireceğim. İnşallah bana gelmesi geç sürmez. Çünkü onu aramamak için kendimi gerçekten zor frenliyorum bugün... İlk ben gidersem beklentilerimin bir tesiri kalmayacak..

bence kurtul , adam olsun sorumluluk sahibi olsun . İnan şu an yaşın küçük , ilerde çok büyük osrun olucak . Düşünsene sorumluluktan kaçan bir erkek . Olmaz yani

Bana geri dönmek istediğini söyleyen bir mesaj yazdı. Ama içinde evlilikle ilgili hiçbir şey geçmiyordu.....
Ona bunu yüz yüze konuşalım dedim. Pazartesi aynı şehirde olacağız. Büyük ihtimal o gün görüşürüz.

Ona ne demeliyim.....

Olaylara bir de erkeklerin tarafından bakalım; evlilik erkekler için daha büyük sorumluluk gerektiriyor. Ülkemizde bir erkeğin evlenebilmesi için okulu bitirip askere gidip gelip düzgün bir iş hayatına sahip olması gerekiyor. Bunlar da her genç erkeği ister istemez yıpratan/yoran süreçler. Ben evlilik düşünmediğini sanmıyorum; sadece bu süreç gözünü korkutuyor belli ki. Bence korkmakta da haklı çünkü tamamen kendi ayakları üzerinde duran/durmak isteyen bir erkek üniversitede evliliği düşünmeye başlayınca gelecek kaygısı yaşıyor, korkuları artıyor doğal olarak. Sana karşı sevgisinde bir şüphen yoksa bu korkusu tamamen kendisiyle alakalı ve kısmen doğal. Aslında hiç kaygılanmayan, umursamayan, bol keseden atıp tutan erkeklerdense; geleceğini iyice düşünen, gerçekçi olan erkekleri tercih ederim. Geleceğin ne getireceğini bilemeyiz gibi bir cümle kurmuş, aslında ileride bütün şartlar oluşunca bence evlilikle ilgili bir korkusu kalacağını sanmıyorum. Sen de evlilik konusunu bu kadar kafana takma; okulunuzu bitirin ondan sonraki süreçte her şeyin sırası gelir.

Olaylara bir de erkeklerin tarafından bakalım; evlilik erkekler için daha büyük sorumluluk gerektiriyor. Ülkemizde bir erkeğin evlenebilmesi için okulu bitirip askere gidip gelip düzgün bir iş hayatına sahip olması gerekiyor. Bunlar da her genç erkeği ister istemez yıpratan/yoran süreçler. Ben evlilik düşünmediğini sanmıyorum; sadece bu süreç gözünü korkutuyor belli ki. Bence korkmakta da haklı çünkü tamamen kendi ayakları üzerinde duran/durmak isteyen bir erkek üniversitede evliliği düşünmeye başlayınca gelecek kaygısı yaşıyor, korkuları artıyor doğal olarak. Sana karşı sevgisinde bir şüphen yoksa bu korkusu tamamen kendisiyle alakalı ve kısmen doğal. Aslında hiç kaygılanmayan, umursamayan, bol keseden atıp tutan erkeklerdense; geleceğini iyice düşünen, gerçekçi olan erkekleri tercih ederim. Geleceğin ne getireceğini bilemeyiz gibi bir cümle kurmuş, aslında ileride bütün şartlar oluşunca bence evlilikle ilgili bir korkusu kalacağını sanmıyorum. Sen de evlilik konusunu bu kadar kafana takma; okulunuzu bitirin ondan sonraki süreçte her şeyin sırası gelir.

Kaygıları tam böyle değil. Bana okulu bitirip, askere gidip, sonra da hemen evlenmek istemiyorum dedi. 30 uma kadar beklemek istiyorum dedi.
Keşke senin dediğin kaygılar kadar olsaydı. O zaman onunla konuşup hayatın müşterek olduğunu, benim de çalışacağımı, bütün yükü omuzlarında tek başına taşımayacağını söyleyip rahatlatırdım..

Ne kadar garip.. Bu akşam bir yakınımızın nişanına gideceğim. Okulu bu haziranda bitirdi. Sevgilisiyle sözlendi. Ve bu akşam da nişan. Bazıları için ne kolay bizim uğraştığımız şeyler :)

Niye hemen evliliği gündeme getiriyorsunuz ki? Yaşınız taş çatlasın 22-23.
Bence bir erkeğin kendini gerçekten erkek gibi hissedip evlilik yoluna girmesi için en az 3-4 seneye ihtiyacı vardır.
Etrafınızda sözlenen nişanlananlardan veya burda yazılanlardan fazla etkilenmeyin bence.Kafese sokulmuş gibi hissedecektir.
Barışmak istemiş sizi sevdiği için belki de evlenmek zorunda bile hissedecek ve evlenecek.Sonrası gelsin sorunlar sıkıntılar..
İyice düşünün bence.

Back
X