Evlilik konusunu nasıl açabilirim ?

nesrinnur

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2020
107
47
13
5 yıldır devam eden bir ilişkimiz var . Ben onun ailesini tanıyorum hepside beni seviyorlar . Bende ailemle konuştum daha doğrusu babama açılamadım ama annem razı geldi bilgisi var yani her neyse öneri almak istiyorum . Erkek arkadaşıma bu konuda nasıl yaklaşmalıyım ben istekliyim oda isteksiz değil ama konuşmuyoruz bu konu hakkında . Nerden baslamlıyım bilmiyorum ben artık adı konsun istiyorum nişan söz vs. Yapılsın yani ama işte konuya girmeyi bilmiyorum çekiniyorum mu desem ne desem uzattım kusura bakmayın çoğunuz şaşıracaksınız ama değişik ilişkimiz var işte ..

yaşınız doğruysa 20 yaşındasınız evlenecek olduğunuz kişide o civardadır herhalde işi gücü var mı ki o yüzden istemiyordur belki . ayrıca nasıl değişik ilişki ? değişik ilişkiniz var ama evlenmek istiyorsunuz ?

Degisikten kastım normal süregelen bir ilişkimiz var ancak hemen hemen hiç evlilik konusunu konuşmadık diğer çiftler gibi şöyle olsun böyle olsun diye hayaller kurup planlar yapmadık yani konuyu ben açmak istiyorum. Aramızda 7 yaş var gayet iyi anlaşıyoruz seviyoruz ama dediğim gibi evlilik konusuna gelince bir tıkanma oluyor

Belki gerçekten evlenmek istemiyordur. Bence önce bir şekilde bundan emin olun. Baskı kurmayın evlilik konusunda. 27 yaşındaki bir erkek 5 yıldır ilişki yaşıyormuşsunız illaki size evlilik hakkındaki düşüncelerini söylemiştir. Gönlünüzce olur umarım her şey

Valla bırakın baskı kurmayı konusunu bile açmıyorum . Ciddi düşünmese aile yemeklerine götürmez tanıştırmaz diye düşünüyorum bilmiyorum bakalım nolacak güzel dileğiniz için teşekkür ederim

Yaşınızı küçük buluyordur evlenmek için. Belki kendisi için de aynı şekilde düşünüyor olabilir. Erkenden evlenip sorunluluk almak istemiyor olabilir. Bu yılda pandemi malum böle adınlar atmak için doğru bir ortam yok. Düğün dernek olsa etrafta hani dersiniz bende ilerde böyle düğünüm olsun, gelinlik bana da yakışırdı di mi, X arkadaşım evlendi şimdi hamile gibi örnekler gündeme taşırsınız ama şu şartlarda damdan düşer gibi olacağı gibi korona oetamında da açsanızda kaynar gider konu. Zamana bırakın derim ben. O arada sizde evlilik dışındaki hayal ve hedeflerinize ulaşmaya çalışın. Hedefleriniz yoksa da bir an önce edinmenizi öneririm. Bu zamanda artık eli ekmek tutmayıp koca parası bekleyen kadın kalmadı keza. Ki burada konuları arada okuyorsanız bunun önemini de anlamış olmalısınız. Uygun zaman ve şartlarda evlilik hayalinizinde gerçekleşeceğini düşünüyorum.

Yavaştan ağzını arayabilirsiniz. Ne zaman evlencez gibi direkt sormak yerine. 5 yıllık ilişki sonuçta suyuna gidip çaktırmadan bi yoklayın. Anlatır elbet bişiler

durumu evlenmeye müsait mi peki ? birde merak ettim cidden o 22 yaşındaymış siz 15 nasıl tanıştınız da sevgili oldunuz gerçekten çok şaşırdım çok ilginç geldi bnaa.

durumu evlenmeye müsait mi peki ? birde merak ettim cidden o 22 yaşındaymış siz 15 nasıl tanıştınız da sevgili oldunuz gerçekten çok şaşırdım çok ilginç geldi bnaa.
Evet aramızda yaş farkı var ancak bu bizim için bir problem olmadı hiç bir zaman ben yaşımdan daha olgun bir insanım hem görünüş olarak hem karakter olarak belki bu yüzdendir bilmiyorum . Yani uyumluyuz anlaşmamız açısından sorun yok tanışmaya gelince arkadaş ortamı vesile oldu diyelim.

Ya bende hemen şu durumda evlenmek istemiyorum zaten adı konsun istiyorum sadece söz kesilsin en basitinden. Konusunu dahi açmıyor bir plan bir hayal hiç bir şey yok Geleceğimiz hakkında . Tavsiyeleriniz için teşekkürler

5 yıllık bir ilişkide muhakkak konuşulmalıydı en azından ileride ki planlarınızı konuşsaydınız iyi olurdu , çekincek hiç birşey yok bence yeteri kadar vakit geçirip aile içine girmişsiniz erkekleri dürtmedikçe o rahatlığı verdikçe malesef işleyişe geçmezler çünkü çoğu evlilikten sorumluluktan korkar. Birde özel hayatınızda da rahatsanız hiç mi hiç konusunu açmaz. Yaş ne olursa olsun bir erkeğin düşüncesini önden bilmek , ilişkiyi sürdürmek ve gelecek planı yapmak için mutlaka gerekli.

Peki o zaman bu yazdıklarınız üzerind en azından şöyle cvplayayım konunuzu. Erkekler birkaç durumda evliliğe sıcak bakarlar:
1- Etraflarındaki erkek ve çiftler patır patır evlendikçe, acaba geç mi kalıyorum? Benimde yaşım gelmiş. diyerek
2- Birlikte olduğu kişinin etrafta talibi arttığında, onu kaybederim korkusuyla. Ki güzel ve dikkat çeken bir kadınsa evlenelim direkt erkekten geliyor.
3- Evliliğin hayat kalitesini artıracağını ve ihtiyaçlarına cevap verecek bir kurum olarak değerlendirdiklerinde.
4- Ailede kendi ya da aile büyükleri gibi üyelerin bakıma ihtitacı varsa bunlarla ilgilenecek yükünü azaltacak birini istediklerinde.
5-Çok azı neslimi devam ettirim. Oğlum, kızım, çocuklarım olsun dediklerinde. ( ki bir çoğu çocuğu evliliğin getirisi olarak kabul eder ve zamanla babalığı ve babalık sorumluluğunu bünyede oturturlar ki bu çok isteyen için bile böyle olabilir.)

Bu noktada senin de taliplerin olabildiğini ve artık zannettiği kadar küçük olmadığını anlarsa belki ilişkinizin adını koyma şansınız olabilir, bu konu gündeme gelebilir diye düşünüyorum. X teyze anneme söylemiş Y teyzenin bir oğlu var acaba senin kızla bi görüştürsek mi? gibi bir cümle ve tabi eklemelisiniz ben daha 20 yaşındayım tamam bende birkaç yıl sonra en azında 25’ime kadar evlenmek isterim, çocuk sahibi olmak isterim ama şimdi erken buldum, annemde seni biliyor zaten şimdilik hayır daha ufak kızım, pandemide de gerek yok demiş gibi diyebilirsiniz. En azından evliliğe nasıl bakıyor, sizin için ne düşünüyor bi fikriniz olur. Ama dikkat edin de yalancı çıkmayın.

Tavsiyeleriniz çok hoş ama ben evliliğe bakmamasının nedenini yaş sorunu yüzünden olduğunu sanmıyorum da daha çok sorumluluk almaktan falan çekiniyor gibime geliyor çünkü karakter ve dış görünüş açısından yaşımdan büyük duruyorum zaten . Ama nedense bir türlü evliliğe dair bir plan bir hayalini duymadım ağzından

Tavsiyeleriniz çok hoş ama ben evliliğe bakmamasının nedenini yaş sorunu yüzünden olduğunu sanmıyorum da daha çok sorumluluk almaktan falan çekiniyor gibime geliyor çünkü karakter ve dış görünüş açısından yaşımdan büyük duruyorum zaten . Ama nedense bir türlü evliliğe dair bir plan bir hayalini duymadım ağzından bende istiyorum artık o konuları
Çok haklısınız benimde istediğim bu zaten . Ağzından evliliğe dair bir plan bir hayal duymadım . Hemen yarın evlenelim derdinde değilim ama işte ondan hiç bir adım görememek de üzüyor beni

5 yıllık süre zarfında evliliğe dair en ufak bir şey konuşulmaması çok çok garip geldi bana. Tabii ki bu yaşam tarzı ile bağlantılıdır. Evlenme isteğinizi sizin dile getirmeniz sizin açınızdan zor ve gururunuzu kıran bir durum bunu anlayabiliyorum. Peki neden çekiniyor olabilir sorumluluk almaktan başka? İşi var mı hazır mı mesela?

Konuşamadım için bunu bile soramıyorum . Kendisi köyde yaşıyor bende bu durumu kabullendim ailemde razı oldular köyde yaşıyacağız yani . Yani onun için bir hayat değişikliği olmayacak hayatını değiştirecek olan benim ben bunu göze aldım çünkü birbirimizi seviyoruz . Ama neden bir türlü evliliğe dair planlar hayaller konusulmuyor anlamış değilim . Ailesiyle gidip tanıştım yaşadığı hayatı gördüm hepsi iyi kendi halinde insanlar .

Peki neden köyde yaşayacak? İşi dolayısıyla öyleyse tabii ki anlayışla karşılanır ama sizin de memnun olacağınız şekilde iş olanakları daha fazla olan bir yerde yaşamanız olası olamaz mı?

3 senedir orda yaşıyorlar orda kendilerine göre işleri var köyden kazanç sağlıyolar yani . Bende isterim tabi alıştığım düzen içinde rahat yerde yaşamak ama onun orayı bırakmıcanı biliyorum zaten bende köy hayatini seven biriyim istekliyim yani sadece sevgimden fedakarlık yapmak için gitmek istemiyorum . O yüzden problem yok benim tarafımdan

Anladım, hakkınızda hayırlısı olsun o vakit

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…