- 5 Eylül 2024
- 51
- -70
- 22
-
- Konu Sahibi minikpanda12
9aydır tanıdığın birine yük olacağına ailene ol. Çok pişman olursun evlenirsen.Kızlar merhaba, beni yargılamadan dinleyip yol gösterecek insanlara çok ihtiyacım var. Ben 22 yaşındayım iyi bir vakıf üniversitesinde iyi bir bölüm okuyorum. Erkek arkadaşım hukukçu 26 yaşında ve 9 aylık bir birlikteliğimiz var. Erkek arkadaşım romantik, ilgili bir adam. Seneye haziranda evlenmemizi istiyor. Artık bu yola adım atmamız gerektiğini vurguluyor. Ben psikolojik olarak zor bir süreçten geçiyorum. Okulum uzadı, çok zor bir bölüm olduğu için. Mezuniyetim. 2 yıl sonra 24 yaşında. Okuduğum okul çok pahalı ve ailem bu yıl gelen zamlardan dolayı bile ödemekte zorlandı ve seneye için nasıl ödeyeceklerini kara kara düşünüyorum. Erkek arkadaşım ise evlilik konusunda çok istekli, ayrıca ödemeyi kendinin yapmak istediğini de sıklıkla belirtiyor. Bana sürekli onunla evlenirsem maddi olarak zorluk çekmeyeceğimi garanti etmeye çalışıyor ancak bir yandan da diyorum ki ya pişman olursam. Benim mesleğim de onun ki kadar önü açık bir meslek ve ben evlenerek belki de çok erken bir karar vermiş olacağım ancak aileme de yük hissediyorum. Bu iki psikolojiden çıkamıyorum. Sizce ne yapmalıyım ?
Okuduğunuz okul çok pahalıysa burs seçeneklerini veya yüksek bir ortalama yaparak devlet üniversitelerine geçişi araştırabilirsiniz..Kızlar merhaba, beni yargılamadan dinleyip yol gösterecek insanlara çok ihtiyacım var. Ben 22 yaşındayım iyi bir vakıf üniversitesinde iyi bir bölüm okuyorum. Erkek arkadaşım hukukçu 26 yaşında ve 9 aylık bir birlikteliğimiz var. Erkek arkadaşım romantik, ilgili bir adam. Seneye haziranda evlenmemizi istiyor. Artık bu yola adım atmamız gerektiğini vurguluyor. Ben psikolojik olarak zor bir süreçten geçiyorum. Okulum uzadı, çok zor bir bölüm olduğu için. Mezuniyetim. 2 yıl sonra 24 yaşında. Okuduğum okul çok pahalı ve ailem bu yıl gelen zamlardan dolayı bile ödemekte zorlandı ve seneye için nasıl ödeyeceklerini kara kara düşünüyorum. Erkek arkadaşım ise evlilik konusunda çok istekli, ayrıca ödemeyi kendinin yapmak istediğini de sıklıkla belirtiyor. Bana sürekli onunla evlenirsem maddi olarak zorluk çekmeyeceğimi garanti etmeye çalışıyor ancak bir yandan da diyorum ki ya pişman olursam. Benim mesleğim de onun ki kadar önü açık bir meslek ve ben evlenerek belki de çok erken bir karar vermiş olacağım ancak aileme de yük hissediyorum. Bu iki psikolojiden çıkamıyorum. Sizce ne yapmalıyım ?
E sen değil sevgilin evlenmek istiyor. Okulunu bitir, sonra işe gir. Koşa koşa evlenmenin manası yok. Ailen bir de düğün hengamesi kaldıramaz bu bütçe ile. Üstüne evleneceğim derdine düşüp bir sene daha kalma ihtimali de var. Kafanı karıştırmaya ne gerek var. Seven adam bekler okulun bitmesiniKızlar merhaba, beni yargılamadan dinleyip yol gösterecek insanlara çok ihtiyacım var. Ben 22 yaşındayım iyi bir vakıf üniversitesinde iyi bir bölüm okuyorum. Erkek arkadaşım hukukçu 26 yaşında ve 9 aylık bir birlikteliğimiz var. Erkek arkadaşım romantik, ilgili bir adam. Seneye haziranda evlenmemizi istiyor. Artık bu yola adım atmamız gerektiğini vurguluyor. Ben psikolojik olarak zor bir süreçten geçiyorum. Okulum uzadı, çok zor bir bölüm olduğu için. Mezuniyetim. 2 yıl sonra 24 yaşında. Okuduğum okul çok pahalı ve ailem bu yıl gelen zamlardan dolayı bile ödemekte zorlandı ve seneye için nasıl ödeyeceklerini kara kara düşünüyorum. Erkek arkadaşım ise evlilik konusunda çok istekli, ayrıca ödemeyi kendinin yapmak istediğini de sıklıkla belirtiyor. Bana sürekli onunla evlenirsem maddi olarak zorluk çekmeyeceğimi garanti etmeye çalışıyor ancak bir yandan da diyorum ki ya pişman olursam. Benim mesleğim de onun ki kadar önü açık bir meslek ve ben evlenerek belki de çok erken bir karar vermiş olacağım ancak aileme de yük hissediyorum. Bu iki psikolojiden çıkamıyorum. Sizce ne yapmalıyım ?
Ben de şunu anlamıyorum lütfen aydınlatır mısın… kızların kökü mü kurudu ki okumakla işi olmayanı bırakıp başkasına okuturuz diye sözler veriliyor??Amcam da gelinine seni şöyle okuturuz böyle okuturuz demişti ikna ettiler kızı evlendirdi oğluyla kızın 2 çocuğu oldu okul falan hak getire
Geçen gördüm evleneli 16 yıl olmuş daha yeni iki yıllık ilahiyat mezunu olmus