Evlilik kararsizligi

Bizimkiler kararı bana bırakanlardan.2 yıl bitince evlenicem desemde üzülseler bile tamam derler bişey demezlerdi. 4 yılın sonunda eve gelip haftaya istemeye gelicekler desemde tamam derler. 1 sene daha evlenmicem desemde tamam derler. Kararlarımı hep banabıraktılar yani.Ama erkek arkadaşıma ailem daha erken diyo demek yerine, zamanı gelince yani mezun olunca dur önce bi eve gidiyim biraz evde kalıyım bilmemde diye diye ufak ufak uzatırsın.Şahsen ben eğer bu yurtdışı işim olursa dicemki ben bi koşu 3 ay kanadada kalıp gelcem 3 ay sonra döndüğümde konuşuruz. 3 ay sonra dönünce dicemki dur şu sınava giriyim sonucu açıklansında düğün dernek hazırlığında o sınav arada kaynamasın kazanmam gerekiyor diyip 2 ay daha uzatıcam.Sınavıda kazanırsam gelir isterler ama derimki kış günü düğünmü olur eylül ekimde evleniriz derken öyle 1 sene daha uzatıcam yani. Benim kendim için bulduğum çözüm bu.Şimdiden alıp karşıma konuşsam bunların planınımı yapıyosun hiç heves etmiyosun yazıklar olsun bilmemne bir ton laf ne trip dinlicem. Gerek yok. Son dakika itelemecesi hep yani :))) baska türlü olmicak.

21 yaş bence erken
hele ki öyle küçüklükten beri düğünde hangi parçayla ilk dansını edeceği hayalini kurmayan bir kız için erken
-o hayalleri kuranlar kendini etrafla karşılaştırıp strese giriyor, hadi onlar evlensin ama bence sen acele etme.
bir de erkek arkadaşın hiç ev geçindirdi mi?
sen ailenle mi ayrı mı yaşıyorsun? hiç ev çekip çevirdin mi?
düğün ev eşya bu masrafları kim yapacak?
mezun olur olmaz tüm bunların altından kalkabilecek misiniz?
yahut şansı yüksekmiş, umarım iş bulur ama ODTÜ biritip işsiz kalan da var diyelim iş bulamadı yahut istediği işi bulamadı, ne olacak? ailesinin verdiği parayla mı geçineceksiniz?
üstüne ben mezun olup elin ekmek tututuktan sonra, gelirini bir süre kendine harcamanı öneririm. özellikle de şu anda hem çalışıp hem okumuyorsan yani baba parasıyla geçiniyorsan önce bi kendi paranı yönet ki evlenince de böyle olsun.
evlenmek için 2 sene sonrasını düşünseniz ve 2 sene sonra sonra şartlar geçkten olgunlaşmış da olsa bence uzun süre nişanlı kalmanıza gerek yok
yani mezun olup iş olaylarını halledince dahi nişan taksanız olur, ben hep nişan takmak için acele etmemek gerektiğini ama takınca da düğünü fazla bekletmemek gerektiğini düşünüyorum. 2 sene nişanlı/sözlü kalmaya ne gerek var? dünya kadar stres..

Bana yuzuk takmak anlamsiz geliyor. yuzugu taktiktan sonra senelerce bekleyeceksek anlami ne ki? İs hayatina gectikten sonra dusuncelerinin ve istediklerinin netlesecegine inaniyorum. İs hayatina girmeden evlenmeyeceksende o yuzugu takma.

Mantıklı bi yöntem. Dusunebilirim

Kaç yaşındasın ? Bende de var aynı dert ama benim sevgilimin işi var polis memuru ona rağmen erken diyorum.Çünkü benim okulum daha gecen sene bitti ben 21 yaşındayım sevgilim sıkıştırıyor bari bi adı olsun diyor ama iyi düşün hiç kolay değil evliliğe adım atmak. Bende buraya biçok konu açtım bu yorumları bana yazıyorlardı :) Sana şunu da söyliyeyim biz şuanda ara verdik niye bliyo musun sevgilim o kadar cok ısrar etti ki bende hep olmaz simdi değil diye erteledim oda git gide kafayı sıyırdı benden şüphe etmeye başladı bu kız beni niye istemiyo benimi oyalıyo diye. Ona göre düşün ünv. öğrencisiysen bana kalırsa erken...

21 yaşındayım ben de sevgilim 2 yıl için de olsun diyor

Bence sakin ol okulun bitince nisan yaparsınız ardında da evlenirsiniz nisanlilik uzun surunce isler bozuluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…