Evlilik kararsizligi

Merhabay

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2015
330
211
23
İyi akşamlar hanımlar,ablalarım,arkadaslar... konu sevgilimin evlilik istegi ve benim bu konu hakkındaki kararsızlığım. İkimiz de universite öğrencisiyiz. Aileler birbiriyle tanışmadi ama biz birbirimizin ailesiyle tanıştık. 1 yil 4 aydır birlikteyiz .sevgilim şimdi yüzük takalim okul biter bitmez evleniriz diyor. Geleceği olan bir bölümde okuyor, yabancı dili var, notları parlak ,iyi yerlerde staj tarzı ön çalışma yaptı Allah da nasip ederse is bulmam çok uzun sürmez, askerlikte kısa dönem olur yüksek ihtimalle Universite mezunuyum , hemen evleniriz hiç değilse bi söz veya nisan takalim şimdi diyor. Ailesi de ne zaman kızın ailesiyle tanısacaz davet etmiyorlarmiynis bizi vs diyormus. Bense tereddüt ediyorum. Acaba evlenmek istiyor muyum diyorum. Onunla ilgili değil onu çok seviyorum ama acaba evlilik çocuk vs istiyo muyum tereddutteyim. Ailemle cok mutluyum ama tutucu bi aile acaba birilerine bağlı olmadığım bi hayat beni daha mı çok mutlu eder diye düşünüyorum. Annem babamin yaninda cok Pasifti şu an ayrilar, sevgilim hic ataerkil biri degil ama iste acaba annemle babamin ornegi beni korkutuyor mu ki turkiyede ataerkil duzen ornegi cok. Küçükken bile dermisim ben Karı - anne olmicam dünyayı gezicem is kadını olucam evlenmicem vs dermisim annem de böyle diyenler ilk evlenir dermis. Sevgilim hep hayaller kuruyor en az 2 çocuğumuz olur küçük ama temiz bi ev kiralariz birlikte yaslaniriz çocuğuma karima âşık olurum ben bi ömür vs diyor böyle güzel hayaller kurunca hoş ama evlilik de ciddi bi iş. Sevgilimi seviyorum sorumlu bi insan güveniyorum ben de sorumluyumdur evliliğin sorumlulugunu alırız belli ama işte tereddutler... yorumlarınız nelerdir bu konu hakkında?

Yanlislikla "cevapla"ya tiklamisim kusura bakmayın konu tekrar açıldı bu aksam sevgilimle elim ayağıma dolasti

Evlenmeden önce her insan bu tereddütleri yaşıyor. .
Seviyorsan, anlaşıyorsan evlen. .

Al bendendeo kadar.Okul biter bitmez evlenme fikri benide çok bunaltıyor hiç istemiyorum.Ama sevgilimi seviyorum o ayrı. Evlilik ciddi bişey ya sorumluluk. Ne bileyim. Konunu takipteyim o sebeple bakalım ne dicekler.

Al bendendeo kadar.Okul biter bitmez evlenme fikri benide çok bunaltıyor hiç istemiyorum.Ama sevgilimi seviyorum o ayrı. Evlilik ciddi bişey ya sorumluluk. Ne bileyim. Konunu takipteyim o sebeple bakalım ne dicekler.
Sizin sevgiliniz ne diyor peki bu işe?

Hemen evlenmiyorsun ki.

Yüzük takalım demiş ki bence gayet mantıklı çok uzatmadan en azından niyetini belli etmek.

Nişan söz zaten tanışma dönemidir. Tanırsınız iş ciddiye dönünce anlaşabiliyor musunuz bakarsınız.

Ha değilse nişandan dönünce ölmüyor kimse. Yine yoluna bakarsın

Sizin sevgiliniz ne diyor peki bu işe?

Bilmiyoki böyle düşündüğümü.Yani şöyle, önceden Önlisans okuyodum yani 2 yıllık bir bölüm. O bittiği zaman evlenicez diyodu ve ben gerçekten hiç istemiyodum 21 yaşında evlenip napıcam diye.Okulun bitmesine 2 hafta kala kendimi tutamadım oturdum ağladım seni seviyorum ama okuluma devam etmek istiyorum daha bu yaşta gidilen okulun çalışılan kitapların alınan defterlerin nası sonu gelir çok mutsuzum daha iyi bi bölümle devam etmek istiyorum dedim.Üzüldü istemedi ama dediki dikey geçiş sınavını kazanırsan demekki senin istediğin hayırlıymış, kazanamazsan benim istediğim.Bakalım dedi.Sınava girdim kendisi götürdü hatta beni. Sonra sınavı kazandım dikey geçişle maliyeye geçtim. Şimdide bu bölüm biter bitmez gelicekler isticekler söz nişan filan diyo ama, ben mezun olunca önce kanadaya yada ingiltereye 3-6 ay arası bi süre dil okuluna gitmek istiyorum, sonra dönünce mali müşavirlik sınavlarına girip daha sonrada sınav sonuçlarının açıklanmasını yine evde beklemek istiyorum.Ben istiyorumda istiyorum ama onun bunlardan haberi yok :S:S:S:S ama evliliğin sorumluluğunun altına girmekte hiç acele edilmeye değicek kadar basit bişey değilki ya. Ne bileyim. Bak ne güzel unutmuştum konu yine dertlerimi depreştirdi.

Çok haklısınız hemen evlilik olmuyor böyle düşününce rahatliyorum. Ama şimdi erken nişan yapsak ben aramızda bi problem yokken sırf bu ciddi işlerin getirdiği problemlerden dolayı nişan atsam bu ilişkiyi bitirir. Ama mesela hiç evlenmeyen
ya da geç evlenen ciftlerde var. Ama bu da Türk gelenek goreneklerine ters, ailem var... ahh ahh çok karışık bu işler

Böyle evliliğe erkenden heves eden erkekten ben pek hoşlanmıyorum. Neden? Sorusu geliyor aklıma.

Daha fazla okumak isteyip bunu gerçekleştirmiş olmanıza sevindim. 21 yaşında evlenmek istememissiniz. Ben de şu an 21 yaşındayım sevgilim yeni 22sine bastı 2 yıl içinde evlenmek istiyor. Ve evet bi diğer mevzu da eğer okul biter bitmez evlenmemeye karar verirsem bunu sevgilime nasıl söyleyecegim. Anladigim kadariyla sizin de aklınıza takılan bu. Acaba ailemi mi daha erken olduğuna ikna etsem bilemedim ki onlar ne der. Sizin aile yapiniz nasıl? Eğitimimi on plana almak istiyorum evlilik düşünmüyorum diye ailenizin aklına girseniz onlar karşı tarafa Su an icin biz kızımızın evlenmesini istemiyoruz vs deseler?

Aileler de sevgilim de okul bitmemisken yüzük olabilir hatta daha güzel olur diyor. Sevgilim, eğer nişanlilik süresi uzun olmasın dersen önce söz yaparız 6 ay sürer daha uzun sürse de 1 yili geçmez, sonrada nişan yaparız en gec 2 yıla da evleniriz diyor. Bense karar veremiyorum

Böyle evliliğe erkenden heves eden erkekten ben pek hoşlanmıyorum. Neden? Sorusu geliyor aklıma.
Tek neden bu değildir de mesela benimkisi aşırı bebek düşkünü. Allah isteyen herkese anne olmayı nasip etsin şimdi hiç istemiyorum diye büyük konuşmak olmaz ama ben Hiç öyle uzun uzadiya çocuk hayali kurmadim

Sözle nisanın ne farkı var? Sen o yaşta bir sorumluluk bir boyunduruk altına girecek misin, gireceksin. Bitmiştir. Sonra kayinvalidem bayramda elini opmedim diye bunu dedi kayinpederim şöyle dedi ben bişey diyemedim diye konu acarsin buraya. İnan sevgililik gibisi yok. Tadını çıkartın yaşadığınız dönemin. Her şeyin bir zamanı var. Bunlar hep basamak. Birkaç basamağı atlayivereyim ya da zamanında önce çıkayım dersen ayağın takılır dusuverirsin.

Yangindan mal kacirir gibi neden?
Orta okuldan beri falan sevgili olanlar var, 10yil sevgili kalmislar daha da beklemek istemiyorlar mesela onlari bi nebze anliyorum. Sizin daha bir sene olmus ne bu acele

Bence çok doğru düşünüyorsun. Dikkatli ol. Bu aceleye ne gerek var hiç anlamadım. Seven zaten bekler. Birde ailesinin bizi davet etmiyorlar mı sorusu çok alaturka geldi. Sana ne şimdiden onun ailesinden. Baskı yapmasın.

Yangindan mal kacirir gibi neden?
Orta okuldan beri falan sevgili olanlar var, 10yil sevgili kalmislar daha da beklemek istemiyorlar mesela onlari bi nebze anliyorum. Sizin daha bir sene olmus ne bu acele
İşte evinin beyi çocuklarının babası olma heveslisi çıktı ben de anlamadım. Ahaha. Onu seviyorum hayaller kurarken güzel geliyor ama böyle de karar verilmez ki. Aileler de geleneksel biraz destekliyor tabi. Askerlik iş vesaire hallolmadan olmaz tabi ama bi söz veya nişan olsun adı konsun, bi amaç için bu işleri bi an once halledeyim, niyetim olsjn? aileler rahatlasin.... sayiyor iste bi şeyler haksız da sayılmaz ama bilemiyorum

O alaturkalik tamamen ayrı dert... ben isler iyice ciddilesmeden yüz göz olunsun istemiyorum ama sevgilim bize misafirlige gelmek istiyor bize tanıştım ben diye, ailesi tanışmak istiyor ailemle offf

Bence de acele etmeyin. Hem ilişkiniz henüz taze, hem de siz gençsiniz. 22 yaşında hayattan beklentileriniz ile 28 yaşındaki beklentileriniz aynı olmayacaktır. Aileleri de karıştırmadan tanıma evresi uzamalı diye düşünüyorum.
Çünkü gençlikte karşımızdakinden önce kendimizi tanımaya ihtiyacımız var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…