Sizin sevgiliniz ne diyor peki bu işe?Al bendendeo kadar.Okul biter bitmez evlenme fikri benide çok bunaltıyor hiç istemiyorum.Ama sevgilimi seviyorum o ayrı. Evlilik ciddi bişey ya sorumluluk. Ne bileyim. Konunu takipteyim o sebeple bakalım ne dicekler.
Sizin sevgiliniz ne diyor peki bu işe?
Çok haklısınız hemen evlilik olmuyor böyle düşününce rahatliyorum. Ama şimdi erken nişan yapsak ben aramızda bi problem yokken sırf bu ciddi işlerin getirdiği problemlerden dolayı nişan atsam bu ilişkiyi bitirir. Ama mesela hiç evlenmeyenHemen evlenmiyorsun ki.
Yüzük takalım demiş ki bence gayet mantıklı çok uzatmadan en azından niyetini belli etmek.
Nişan söz zaten tanışma dönemidir. Tanırsınız iş ciddiye dönünce anlaşabiliyor musunuz bakarsınız.
Ha değilse nişandan dönünce ölmüyor kimse. Yine yoluna bakarsın
Daha fazla okumak isteyip bunu gerçekleştirmiş olmanıza sevindim. 21 yaşında evlenmek istememissiniz. Ben de şu an 21 yaşındayım sevgilim yeni 22sine bastı 2 yıl içinde evlenmek istiyor. Ve evet bi diğer mevzu da eğer okul biter bitmez evlenmemeye karar verirsem bunu sevgilime nasıl söyleyecegim. Anladigim kadariyla sizin de aklınıza takılan bu. Acaba ailemi mi daha erken olduğuna ikna etsem bilemedim ki onlar ne der. Sizin aile yapiniz nasıl? Eğitimimi on plana almak istiyorum evlilik düşünmüyorum diye ailenizin aklına girseniz onlar karşı tarafa Su an icin biz kızımızın evlenmesini istemiyoruz vs deseler?Bilmiyoki böyle düşündüğümü.Yani şöyle, önceden Önlisans okuyodum yani 2 yıllık bir bölüm. O bittiği zaman evlenicez diyodu ve ben gerçekten hiç istemiyodum 21 yaşında evlenip napıcam diye.Okulun bitmesine 2 hafta kala kendimi tutamadım oturdum ağladım seni seviyorum ama okuluma devam etmek istiyorum daha bu yaşta gidilen okulun çalışılan kitapların alınan defterlerin nası sonu gelir çok mutsuzum daha iyi bi bölümle devam etmek istiyorum dedim.Üzüldü istemedi ama dediki dikey geçiş sınavını kazanırsan demekki senin istediğin hayırlıymış, kazanamazsan benim istediğim.Bakalım dedi.Sınava girdim kendisi götürdü hatta beni. Sonra sınavı kazandım dikey geçişle maliyeye geçtim. Şimdide bu bölüm biter bitmez gelicekler isticekler söz nişan filan diyo ama, ben mezun olunca önce kanadaya yada ingiltereye 3-6 ay arası bi süre dil okuluna gitmek istiyorum, sonra dönünce mali müşavirlik sınavlarına girip daha sonrada sınav sonuçlarının açıklanmasını yine evde beklemek istiyorum.Ben istiyorumda istiyorum ama onun bunlardan haberi yok :S:S:S:S ama evliliğin sorumluluğunun altına girmekte hiç acele edilmeye değicek kadar basit bişey değilki ya. Ne bileyim. Bak ne güzel unutmuştum konu yine dertlerimi depreştirdi.
Aileler de sevgilim de okul bitmemisken yüzük olabilir hatta daha güzel olur diyor. Sevgilim, eğer nişanlilik süresi uzun olmasın dersen önce söz yaparız 6 ay sürer daha uzun sürse de 1 yili geçmez, sonrada nişan yaparız en gec 2 yıla da evleniriz diyor. Bense karar veremiyorumBen bu üniversite öğrencilerinin evlilik yüzük kaynana merakını gerçekten anlamıyorum. Yüzüğü taktiktan sonra daha mı rahat olacaksınız sanki. Okulunuzu bitirin işinizi bulun sonra düşünün yüzüğü sözü nişanı..
Tek neden bu değildir de mesela benimkisi aşırı bebek düşkünü. Allah isteyen herkese anne olmayı nasip etsin şimdi hiç istemiyorum diye büyük konuşmak olmaz ama ben Hiç öyle uzun uzadiya çocuk hayali kurmadimBöyle evliliğe erkenden heves eden erkekten ben pek hoşlanmıyorum. Neden? Sorusu geliyor aklıma.
Aileler de sevgilim de okul bitmemisken yüzük olabilir hatta daha güzel olur diyor. Sevgilim, eğer nişanlilik süresi uzun olmasın dersen önce söz yaparız 6 ay sürer daha uzun sürse de 1 yili geçmez, sonrada nişan yaparız en gec 2 yıla da evleniriz diyor. Bense karar veremiyorum
İşte evinin beyi çocuklarının babası olma heveslisi çıktı ben de anlamadım. Ahaha. Onu seviyorum hayaller kurarken güzel geliyor ama böyle de karar verilmez ki. Aileler de geleneksel biraz destekliyor tabi. Askerlik iş vesaire hallolmadan olmaz tabi ama bi söz veya nişan olsun adı konsun, bi amaç için bu işleri bi an once halledeyim, niyetim olsjn? aileler rahatlasin.... sayiyor iste bi şeyler haksız da sayılmaz ama bilemiyorumYangindan mal kacirir gibi neden?
Orta okuldan beri falan sevgili olanlar var, 10yil sevgili kalmislar daha da beklemek istemiyorlar mesela onlari bi nebze anliyorum. Sizin daha bir sene olmus ne bu acele
O alaturkalik tamamen ayrı dert... ben isler iyice ciddilesmeden yüz göz olunsun istemiyorum ama sevgilim bize misafirlige gelmek istiyor bize tanıştım ben diye, ailesi tanışmak istiyor ailemle offfBence çok doğru düşünüyorsun. Dikkatli ol. Bu aceleye ne gerek var hiç anlamadım. Seven zaten bekler. Birde ailesinin bizi davet etmiyorlar mı sorusu çok alaturka geldi. Sana ne şimdiden onun ailesinden. Baskı yapmasın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?