• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlilik kararı

haklısın canım başlarda ben de öyle düşünüyordum
herşey denk olmalı yoksa sorun çıkar diyordum
ama benim sevgilim elinde iki diploması olan, çalışkan, düzgün bir insan
ailesi de düzgün bir aile genel olarak, ailemle tanıştırmaya çekinmeyeceğim tipler
sevgilim kendi işinde de iyi, ama işte ben 6-7 maaş alırken o 3-3.5 alıyor
şimdi bana kızacaksınız
ben de biliyorum biz ikimizin toplam maaşıyla krallar gibi geçiniriz, ço da güzel olur herşey
ama ailem senden az kazanması sorun olur, kompleks yapar,daha da rahat etmek varken niye aza tamah edesin falan dediler
annem derdim parası değil ama ilerde bunu gurur yapıp seni üzerse, kompleks yapıp huzurunuzu bozarsa nolacak dedi
arkadaşlarım da öyle konuşunca
kafam karıştı işte bilemedim
tecrübeye değer veririm ben, acaba şu an benim göremediğim şeyleri mi görüyorlar, pişman mı olurum diye tedirgin oldum

Yani biraz daha birbirinizi tanıma dönemini uzat ailen de biraz tanısın belki fikirleri değişir. Bence, iki diploma, kendi işinde iyi olması falan bunlar hep iyi şeyler.
Ama dediğin gibi ne zaman da annemi dinlemesem hep pişman olurum:)

Zor bir karar.

Yani biraz daha birbirinizi tanıma dönemini uzat ailen de biraz tanısın belki fikirleri değişir. Bence, iki diploma, kendi işinde iyi olması falan bunlar hep iyi şeyler.
Ama dediğin gibi ne zaman da annemi dinlemesem hep pişman olurum:)

Zor bir karar.

canım haklısın ama tanışalı 3 yıl oldu uzun zamandır beraberiz, yaşlar 30a dayandı
adam haklı bizim bir şüphemiz yok bekleyecek birşeyimiz yok diyor
ben ilerde daha çoğunu yapmak için uğraşacağım, bir araya geldikten sonra herşey daha da iyiye gidecek, ben artık sensiz uyanmak istemiyorum diyor
haklı da
annem öyle konuşunca içime şüphe düştü
bu kriterler bu kadar sorun olmamalı
iki insan gönül birliğini bulmuşken hele:(

Evlilik ticari bir anlaşma değildir, eğer ticari anlaşma olarak bakıyorsanız evlilikten uzak durun. Evlilik hayatın da "benim param , "senin paran" yerine "bizim paramız" diyebilecek olgunluğa erişebilmişseniz bana kalırsa, sizi bu derece mutlu eden bir insanı kaçırmayın derim.

Ve de ayrıca anlamıyorum, neden hep kadın bir alt seviyede olacak acaba? Yok yani burada bayan bir şirkette çalışıyor olsaydı ve de erkek doktor olsaydı ne olacaktı. Muhtemelen kızın ailesi "kızımız doktor koca buldu" diye övünecekti. Bırakın artık bunları, artık evlilikler eskisi gibi kim kimi ezerse, ya da kim kime dişini geçirirse felsefesinden ayrıldı. Artık evlilikler, ortak yaşanıyor. Beraber evleniliyor, beraber çalışılıyor varsa bir borç beraber çalışılıp ödeniyor. Kazanılan maaş, karşı tarafı ezme aracı değil, beraber ortak bir hayat kurmak için yapılan bir katkıdır.

Evlilik ticari bir anlaşma değildir, eğer ticari anlaşma olarak bakıyorsanız evlilikten uzak durun. Evlilik hayatın da "benim param , "senin paran" yerine "bizim paramız" diyebilecek olgunluğa erişebilmişseniz bana kalırsa, sizi bu derece mutlu eden bir insanı kaçırmayın derim.

Ve de ayrıca anlamıyorum, neden hep kadın bir alt seviyede olacak acaba? Yok yani burada bayan bir şirkette çalışıyor olsaydı ve de erkek doktor olsaydı ne olacaktı. Muhtemelen kızın ailesi "kızımız doktor koca buldu" diye övünecekti. Bırakın artık bunları, artık evlilikler eskisi gibi kim kimi ezerse, ya da kim kime dişini geçirirse felsefesinden ayrıldı. Artık evlilikler, ortak yaşanıyor. Beraber evleniliyor, beraber çalışılıyor varsa bir borç beraber çalışılıp ödeniyor. Kazanılan maaş, karşı tarafı ezme aracı değil, beraber ortak bir hayat kurmak için yapılan bir katkıdır.

çok doğru yazmışsın canım
böyle bir şüpheye nasıl kapılabildim bilmiyorum
hem düşmez kalkmaz bir allah demişler, ilerde bana ne olacağını kim bilebilir
ama işte ailemin yanımda olmaması, içlerine sinmemesi çok üzüyor beni:(
zamanla alışırlar herhalde bilemiyorum ki
hak vermeye çalışıyorum biricik kızları için endişeleniyorlar falan diye ama:(

çok doğru yazmışsın canım
böyle bir şüpheye nasıl kapılabildim bilmiyorum
hem düşmez kalkmaz bir allah demişler, ilerde bana ne olacağını kim bilebilir
ama işte ailemin yanımda olmaması, içlerine sinmemesi çok üzüyor beni:(
zamanla alışırlar herhalde bilemiyorum ki
hak vermeye çalışıyorum biricik kızları için endişeleniyorlar falan diye ama:(

Zamanla alışırlar merak etme, hatta çokta severler sen bile şaşırırsın. İnşallah hakkınızda hayırlısı olsun.

Bencede takılma kariyer konusuna ve onu bu konuda üzme derim. Benim bi tanıdığım adam ilkokul mezunu ticaretle uğraşıyo. Bayan öğretmen böyle mutlu bi çift yoktur sanırım. Harikalar.beraber kurslara gidiyorlar diksiyon saz filan. Ben mutlu olacağınızı düşünüyorum.sadık diyosun bundan daha önemli ne olabilir.....

Bencede takılma kariyer konusuna ve onu bu konuda üzme derim. Benim bi tanıdığım adam ilkokul mezunu ticaretle uğraşıyo. Bayan öğretmen böyle mutlu bi çift yoktur sanırım. Harikalar.beraber kurslara gidiyorlar diksiyon saz filan. Ben mutlu olacağınızı düşünüyorum.sadık diyosun bundan daha önemli ne olabilir.....

öyle evet; sadık, sevecen
kimsenin kötülüğünü istemez
hani benim sevgilim diye demiyorum; şuan benim arkadaşlarım bile benden önce onu ararlar,tanışan bütün yakınlarım efendiliğine hayran kaldılar
ailemle ilgili olarak bile sakin sakin;senin gibi kızım olsa vermeden ben de on kere düşünürüm sıkma canını dedi, beni rahatlattı
ne yapayım sizce sık sık bir araya mı getireyim, rest mi çekeyim, susup zamana mı bırakayım
ayrıldım diye numara yapıp, çok üzülmüş gibi yapıp oynamayı bile düşündüm belki insafa gelirler diye
ama bu saçma bir fikir zaten

Benim tavsiyem iş konusu dışında kafana taktığın herhangi bişey yoksa devam etmen yönünde. şöyle bi gözden geçir ilişkiyi onunla bişeyler yapmak sana mutluluk veriyosa, sohbet edebiliyosan seni sevdiğini hissetiriyosa sana sarılınca için bi garip oluyosa daha ne olsun.. çok içimden gelerek yazıyorum belki klişe gelecek ama hiç bişey dört dörtlük olmuyor. Senin önceliğin neler ona kara vermelisin. Huzurlu bi yuva mı yoksa işi madiyatı kariyeri yerinde bi insanla beraber olmak mı

Benim tavsiyem iş konusu dışında kafana taktığın herhangi bişey yoksa devam etmen yönünde. şöyle bi gözden geçir ilişkiyi onunla bişeyler yapmak sana mutluluk veriyosa, sohbet edebiliyosan seni sevdiğini hissetiriyosa sana sarılınca için bi garip oluyosa daha ne olsun.. çok içimden gelerek yazıyorum belki klişe gelecek ama hiç bişey dört dörtlük olmuyor. Senin önceliğin neler ona kara vermelisin. Huzurlu bi yuva mı yoksa işi madiyatı kariyeri yerinde bi insanla beraber olmak mı

benim önceliğim tabi ki huzur
ama işte benden tecrübeli insanlar; şimdi dert etmezsin ilerde sorun olur fln deyince içime kurt düştü açıkçası
herkes aynı şeyleri söylüyor, şimdi sorun olmazama çoluk çocuğun olunca, aşkınız hafifleyince sorun olur
her kavgada sorun olur
adam kompleks yapar fln diyorlar
yani insanları yüzde yüz asla tanıyamıyorsun ama kompleksli biri olmadığını düşünüyorum
para için beni hırpalamaz gibi geliyor

Anlıyorum zor karar o zaman allahım iyi sonuçlandırsın. Hayırlısı olsun diyelim. Ve 14 mart tıp bayramınız kutlu olsun. Sevgiler :)

Back