Evlilik kararı, Sinirli bir eş

wplure

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2020
323
259
18
Arkadaşlar merhaba, 26 yaşında bir kadınım, mühendisim kamuda calısıyorum. 1 yıldır nişan vesilesiyle tanıştığım sevgilim ise astsubay, uzaktayız, 3 defa vakit geçirdim bir de telefon görüşmeleriyle tanıyorum. Uzatmak istemiyorum kısa keseyim neyse sevdik sevildik yaşadık her şeyi de, evlenmek için çok ısrarlıydı, çeyiz falan aldık onlar hazır, benim babam sinir hastası olduğu için söyleyemiyordum, geçmişte kim gelse evlenemez dedi kovdu insanlarla iletişimi saygısı edebi sıfır (yine de babamdır başımın üstünde yeri var kimseye değişmem yokluğunu göstermesin rabbim) neyse bu sebeplerden dolayı çok baskı altındaydım benim iznim gelmeden söyle lütfen şu bu. Söyledim,

Babam senin çalıştığın kurum 3 yılda bir yer değiştiremez gidip gelemezsin dedi yılda bir ay görüşürüz beni aldatsa da olur aile olmasakta olur diyorsan evlen kızım hayat senin hayatın biz bileemyiz dedi mucize bir şekilde. Yani ben ev hanımı olabilirim bu gidişle... Gel gelelim erkek arkadaşımın hali hareketleri siniri mesela sürekli arayıp sıkıştırmaları, çok aşırı kıskançlıkları (Konum attırmak, günde yüz kere fotoğraf istemek vs) geçmediği gibi aynı kaldı, bende bu süre zarfında düşünmeye karar verdim. Kıskançlığı, ağız alışkanlığı küfürleri bağrışı çağırışı ...

Düşünüyorum, hali sinirli geçmişte normal arkadaşlığa dahi tahammülü olmayan ve biraz zorlasam dikleşsem ayrılabileceğim birisi aslında, ve ev hanımı olmama değecek mi bilmediğim? seviyorum ama sevgim biraz bana dokunduktan sonra küle döndü zaten, bundan sonra terketmeyişi bir daha hiç dokunammaya söz verişi bizi ayakta ttuttu gibi. Kafam çok karışık, ait oldum diye evlenmek yeri gelince ev hanımı olup sözünü dinlemek mi ? ki gururunun okşanmasına bayılıyor karşısında susulmasına sürekli şen şakrak hiç sorun konuşulmamasına.. Yoksa nasıl olsa her şey geçer unut Gizem önüne bak demek mi ?

Yüksek lisans öğrencisiyim, çevrede girişken saygı gören ciddi bi kızım, sevgiye aşka kapılıp hayatına yön verecek biri değildim ama kendimi tanıyamıyorum, ne düşünürsünüz? yaşayan var mı ? İşim iyi maaşım iyi ama ömür boyu çalışmak mı mutlu eder, yoksa hadi diyelim ki anlaştık o evlilik daha mı mutlu edicidir ?

Kızlar beni görseniz, asla ona onun o patavatsız konuşmasına sinirlerine layık görmezsiniz, araştırma görevlisi olmayı bile es geçtim sırf onun için, ama bi bağ var neden anlamıyorum alınyazım buymuş düşüncesi var saçmalıyorum. Piskolojik siddetine , küfürlerine annem şahit olduğu için zaten razı değil, ayrılıyım desem bilmiyorum bikez yaşanacak her şeyi onunla yaşadım...

Hemen ayrılın
Hayatınızı ziyan etmeyin
Adam akıllı birini bulun

Yazmayı unutmuşum, ayrılmayı denedim, işinden dolayı gelemeyeceği bir zamanda işyerimde buldum onu, bu hareketlerine ister istemez kapıldım, sanırım takıntılı oldu ., oysa ailesine de bir ara görüşmüyoruz demiş.

Sırf onunla bir şeyler yaşadığınız diye adamın bütün kötü özelliklerine katlanacak haliniz yok. Buna mecbur değilsiniz. Silkelenin ve kendinize gelin. Ayrıca hiç kimse için mesleğinizden de vazgeçmeyin. Dünyanın bin bir türlü hali var. Allah herkese akıl vermiş. Biraz doğru yönde kullanmanız dileğiyle

Foto attırmayı küfür olarak nitelendiririm. Uğraşılmaz böyle bir psikopatla. İşin gücün yok kafasında kurduğu her senaryoyu hayır öyle değil diye ispat edeceksin? Sen ayrılıyorum desen üç gün melek olur evlendikten sonrası ise tufan. Cidden göremiyor musunuz allah aşkına.

Yazmayı unutmuşum, ayrılmayı denedim, işinden dolayı gelemeyeceği bir zamanda işyerimde buldum onu, bu hareketlerine ister istemez kapıldım, sanırım takıntılı oldu ., oysa ailesine de bir ara görüşmüyoruz demiş.
Kendisinden korkuyorsan hemen şikayetçi ol. Bu zamanda bunları biz mi öğretecez anlamadım ki.

Sakın sakin asla bunu kendinize yapmayın siz bu kıskançlık değil hastalıklı bir durum sizi sevecek güvenecek deger vericek birisi Cikicaktir karşınıza kendi ayaklariniz üzerinde durun niye okudunuz bunca zaman ev hanımı olmak için mi

Mühendis olmak ve kamuda çalışmak yıllarca verilen emeğin, çabanın ürünü. Neden hiç okumayan, hayatı için çaba göstermeyen bir kadının yaşadığı hayatı kabul edesiniz ki? Üstelik sinirli ve hep susmanızı bekleyen biri ile mutlu olabilir misiniz sizce?
Diyelim çok çok mutlu oldunuz, bir gün evde oturmaktan sıkıldığınızda herşeyi onun için feda ettiğiniz eşinizi suçlamayacak mısınız?
Evlenip evlenmemek sizin kararınız ama mesleğiniz ve işinizden fedakarlık yapmayın derim.

Evlen bacım, yazı bekleme... Yeni yılda evlilik romantik olur.

Bırak işi gücü, eğitimi de, bu psikopat taksın zinciri boynuya, nereye isterse oraya çeksin seni. Ne güzel, artık hayatta hiç bir seçime kafa yormazsın, nasılsa herşeye o senin için karar verecek bundan sonra.

Kızlar beni görseniz, asla ona onun o patavatsız konuşmasına sinirlerine layık görmezsiniz, araştırma görevlisi olmayı bile es geçtim sırf onun için, ama bi bağ var neden anlamıyorum alınyazım buymuş düşüncesi var saçmalıyorum. Piskolojik siddetine , küfürlerine annem şahit olduğu için zaten razı değil, ayrılıyım desem bilmiyorum bikez yaşanacak her şeyi onunla yaşadım...

Bana dokunması sonra söz vermesi falan demissiniz.
Zorla mı dokundu ?
Istemediginiz halde mi yaşandı?

Yazık edersiniz kendinize bu duygularla evlenirseniz.
Uçurumdan atlamaya eş değer benim gözümde.

Yahu okumuş etmiş bir kadınsınız, kamuda mühendis olmak o kadar zorken bir erkek için bırakmayı düşünmek için delirmiş olmalısınız. İlişkinin rüyasına kapıldınız desem o da olamaz çünkü kabus gibi bir ilişki. Küfürler, hakaretler, güvensizlikler, kısıtlamalar... hepsi evlendikten sonra kat kat artacak. Eminim şiddet de uygulayacak. Evden dışarıya adım attırmayacak. Eğitiminiz onunkinden daha iyi diye içindeki ezikliği sizi ezerek bastıracak. Özgüveninizi kaybedeceksiniz. Artık ruhsuz bambaşka biri olacaksınız. Sürekli onun eline bakacaksınız bana biraz para verse diye. Yaşadıklarınıza dayanamayıp ayrılmak isterseniz de ayrılamayacaksınız çünkü eski gücünüz olmayacak. Özellikle ekonomik özgürlüğünüz olmadığı için eliniz kolunuz bağlı kalacak. Böyle bir hayatı nasıl isteyebilirsiniz? Lütfen kendinize gelin. Size değer veren, sizi sevip sayan birini alın hayatınıza.

Korkuyorsanız uzaklaştırma kararı çıkarttırın. Sizi rahatsız etmeye devam ederse şikayetçi olun. Mesleğinden olmamak için korkar geri çekilir

Back