• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik istemiyormuş...

Bence siz de ayak uydurursanız gayet güzel zaman geçirirsiniz ama sen evde otur ben erkek arkadaşlarımla gezeyim kafasındaysa o zaman şimdiden bitirin. Ayrıca evlilik erkekler için korkutucu olabilir özellikle özgürlükleri elden gitme gibi bir psikolojiye girmişse direnebilirler. Ama en direneni bile vakti geldiğinde yuva kurma eğilimine girer. Benim eşim de motor alacağını söyler hala, 37 yaşında ama ben kazada çok riskli olduğu için istemiyorum. Akışına bırakmak lazım bazen, şimdiden ilişkinin nerede noktalanacağını kestirmeye çalışmak gereksiz. Siz de atanmanıza odaklanın ve sonrasında düşünün bence bunları. Ben 30 yaşında evlendim ve korkmayın 30 yaş size göre şu an büyük gelse de o yaşa geldiğinizde öyle hissedilmiyor :)

Bence siz de ayak uydurursanız gayet güzel zaman geçirirsiniz ama sen evde otur ben erkek arkadaşlarımla gezeyim kafasındaysa o zaman şimdiden bitirin. Ayrıca evlilik erkekler için korkutucu olabilir özellikle özgürlükleri elden gitme gibi bir psikolojiye girmişse direnebilirler. Ama en direneni bile vakti geldiğinde yuva kurma eğilimine girer. Benim eşim de motor alacağını söyler hala, 37 yaşında ama ben kazada çok riskli olduğu için istemiyorum. Akışına bırakmak lazım bazen, şimdiden ilişkinin nerede noktalanacağını kestirmeye çalışmak gereksiz. Siz de atanmanıza odaklanın ve sonrasında düşünün bence bunları. Ben 30 yaşında evlendim ve korkmayın 30 yaş size göre şu an büyük gelse de o yaşa geldiğinizde öyle hissedilmiyor :)
Yoo yaşımı evlilik için genç buluyorum zaten. Ben sadece onunla evlenmek hayatımın hatası mı olur, evlenileck biri değil ya da o beni istemediği için mi böyle diyr sordum. Ama geröekten de akışa bırakmalı ben de öyle yaptım :)

Bir küs bir barışık 4 yıldır süren bir ilişkim var. Bir yıl kadar ciddi bir ayrılık yaşadık. Sonra yeniden başladık. Her şey güzel gidiyodu ki karşımda değişmiş birini buldum. Yeni sorunlar çıktı ortaya.yine ayrılalım dedik derken yanıma geldi görüştük konuştuk kopamadık. şimdi size anlatayım.

Kendisi 28 yaşında, ben 24. Askerliğini yapmış,mesleği var.bense kpss hazırlığı içindeyim daha bir mesleğim yok. Bu sene benim için oldukça stresli atancam mı nolcak diye geriliyorum ve bu ilişkime de yansıyor. Sevgilim özgürlüğğne aşırı düşkün. Sürekli tatil planları yapar erkek arkadaşlarıyla. Motoruna biner dağ bayır gezer geceleri döner evine. Çadır kurar,kamp kurar. Yani doğayı gezmeyi fazka seviyor. Ve ben bunu kıskanıyorum. Motorunu bile kıskanıyorum. Bu kadar çok gezmesi batıyor bana.gezmeyi sevdiği kadar beni sevmiyor sanki. Ben de yine mi dağ bayır dediğimde sıkma beni diyor.hattab bir keresinde o motoru senin yüzünden aldım. Kavga ettik mutsuz oldum ben mutsuz olamam dedim kendimi mutlu etcek bir şey yaptım. Sen de mutlu et o zaman beni motorumu kıskanmak zorunda kalma dedi.

Geçen gün yanıma geldi. Böyle laflarında 34 ümde falan evlenirim demeye başladı duruo dururken. Evlilik delisi değilim ama rahatsız oldum. Ben de konuştum açık açık evlilik konusunu. Bana "evlenmek bütün hayatımı elimden alacak gibi hissediyorum, baksana sen bana ayak uydurmuyorsun,motorumdan bile rahatsızsın .özgürlüğüm kısıtlanacak, hele de konu sensen. İnan bir gün evlenirsem o kız sen olacaksın ben hep seni yanımda istedim ama ben buna birkaç yıl hazır değilim. Bırak bekarlığımı biraz daha yaşayayım. Bu kız meselesi değil gezmek çadır kurmak dağlara çıkmak istiyorum. Üstelik atanman lazım bi düzen bi hazırlık lazım. Atan hemen yazına evleneyim" dedi.

Sanırım kafası çok karışıktı. Bir ara belki de eş seçiminde yanlış yapıyoruz. Birbirimize göre değiliz ama senden kopamam yapamam sensiz dedi.

Çok konu açtım buraya hep farklısınız olamz bu iş dendi. Arkadaşlar ben iş hayatına atıldığım vakit ona bu kadsr bağımlı olmayacağımı, sıkmadan özgür bırakacağımı biliyorum. İşsizlikten buna sardım resmen. Ama şunu sormak istiyorum size. Bu düşüncede bi insanla evlenilir mi? Yani bu kadar özgürcü.. Evli arkadaşları var neymiş gece 3 te eve döndüğü zamanlar oluyormuş bunu benle yapamazmış. Üçte evde mi olunur?bana mı absürt bu.. Ya çok sıktığım için mi böyle oldu anlamıyorum. Bana sürekli evlenelim derken böyle cümleler kurmasını aklım almıyor. Benden emin değil sanırım. Mesela defi ki bu ysz senke gezelim motorla dedi. Ben motora falan binmem dedim bak işte dedi. Ya ama 28 yaşındasın böyle havai serseri gibi davranmıyor mu sizce de?

Sorun ben de mi diye düşünğyorum. Motorunu gezmesini arkadaşlarını kıskanmam anormal mi? Bu bende değişebilir mi? Bazen oyaladığını, vakit geçirdiğini düşünüyorum. Sizce dışarıdan nasıl gözüküyor? Tablo bu..
Dürüstçe hayattan beklentilerini söylemiş. Ona teşekkür etmelisin. Hayattan istediği şu: gezecek tozacak flörtleşmeler çapkınlıklar. Doyup tamam baba olmak istiyorum dediği zaman evlenmek isteyecek. Eğer beklerim diyorsan sen bilirsin. 28 yaş erkeğin olgunlaşması için çok erken. BiZler gibi değil onlar. 35 olmadan evlenmez bu adam. Sana kalmış, sorun değil beklerim dersen ilişkine devam et. Ama beklerken yıpranacaksın yıpratacaksın. Aşk evliliği yapmış biri olarak sana şunu diyorum. Aşk geçiyor zamanla. Eskiden bana biri bunu dese hadi canım bizimki bitmez derdim ama bitiyor, sıradanlaşıyor.

Yoo yaşımı evlilik için genç buluyorum zaten. Ben sadece onunla evlenmek hayatımın hatası mı olur, evlenileck biri değil ya da o beni istemediği için mi böyle diyr sordum. Ama geröekten de akışa bırakmalı ben de öyle yaptım :)
İnsan psikolojisi, karşı taraf evlenmek istemiyorum dedikçe siz takılmışsınız niyeti nedir diye. Eğer siz istemiyorum deseydiniz eminim erkek arkadaşınızın kafasına takılacaktı bu soru. Evlenmeniz gezmeyi sevmiyorsanız hayatınızın hatası olabilir çünkü sevgiliniz gezme meraklısı ama diğer hususları bilemem tabi. Evlenmek istemedi diye sizi istemiyor gibi bir sonuç çıkarmakta karşı tarafa haksızlık olur. Akışına bırakarak doğru olanı yapmışsınız :)

Bir küs bir barışık 4 yıldır süren bir ilişkim var. Bir yıl kadar ciddi bir ayrılık yaşadık. Sonra yeniden başladık. Her şey güzel gidiyodu ki karşımda değişmiş birini buldum. Yeni sorunlar çıktı ortaya.yine ayrılalım dedik derken yanıma geldi görüştük konuştuk kopamadık. şimdi size anlatayım.

Kendisi 28 yaşında, ben 24. Askerliğini yapmış,mesleği var.bense kpss hazırlığı içindeyim daha bir mesleğim yok. Bu sene benim için oldukça stresli atancam mı nolcak diye geriliyorum ve bu ilişkime de yansıyor. Sevgilim özgürlüğğne aşırı düşkün. Sürekli tatil planları yapar erkek arkadaşlarıyla. Motoruna biner dağ bayır gezer geceleri döner evine. Çadır kurar,kamp kurar. Yani doğayı gezmeyi fazka seviyor. Ve ben bunu kıskanıyorum. Motorunu bile kıskanıyorum. Bu kadar çok gezmesi batıyor bana.gezmeyi sevdiği kadar beni sevmiyor sanki. Ben de yine mi dağ bayır dediğimde sıkma beni diyor.hattab bir keresinde o motoru senin yüzünden aldım. Kavga ettik mutsuz oldum ben mutsuz olamam dedim kendimi mutlu etcek bir şey yaptım. Sen de mutlu et o zaman beni motorumu kıskanmak zorunda kalma dedi.

Geçen gün yanıma geldi. Böyle laflarında 34 ümde falan evlenirim demeye başladı duruo dururken. Evlilik delisi değilim ama rahatsız oldum. Ben de konuştum açık açık evlilik konusunu. Bana "evlenmek bütün hayatımı elimden alacak gibi hissediyorum, baksana sen bana ayak uydurmuyorsun,motorumdan bile rahatsızsın .özgürlüğüm kısıtlanacak, hele de konu sensen. İnan bir gün evlenirsem o kız sen olacaksın ben hep seni yanımda istedim ama ben buna birkaç yıl hazır değilim. Bırak bekarlığımı biraz daha yaşayayım. Bu kız meselesi değil gezmek çadır kurmak dağlara çıkmak istiyorum. Üstelik atanman lazım bi düzen bi hazırlık lazım. Atan hemen yazına evleneyim" dedi.

Sanırım kafası çok karışıktı. Bir ara belki de eş seçiminde yanlış yapıyoruz. Birbirimize göre değiliz ama senden kopamam yapamam sensiz dedi.

Çok konu açtım buraya hep farklısınız olamz bu iş dendi. Arkadaşlar ben iş hayatına atıldığım vakit ona bu kadsr bağımlı olmayacağımı, sıkmadan özgür bırakacağımı biliyorum. İşsizlikten buna sardım resmen. Ama şunu sormak istiyorum size. Bu düşüncede bi insanla evlenilir mi? Yani bu kadar özgürcü.. Evli arkadaşları var neymiş gece 3 te eve döndüğü zamanlar oluyormuş bunu benle yapamazmış. Üçte evde mi olunur?bana mı absürt bu.. Ya çok sıktığım için mi böyle oldu anlamıyorum. Bana sürekli evlenelim derken böyle cümleler kurmasını aklım almıyor. Benden emin değil sanırım. Mesela defi ki bu ysz senke gezelim motorla dedi. Ben motora falan binmem dedim bak işte dedi. Ya ama 28 yaşındasın böyle havai serseri gibi davranmıyor mu sizce de?

Sorun ben de mi diye düşünğyorum. Motorunu gezmesini arkadaşlarını kıskanmam anormal mi? Bu bende değişebilir mi? Bazen oyaladığını, vakit geçirdiğini düşünüyorum. Sizce dışarıdan nasıl gözüküyor? Tablo bu..
asıl mesele atanmaman malesef ...çok yazık..

Yorumların tümünü okuyamadım, daha önce soruldu mu bilmiyorum...

Erkek arkadaşınız koç burcu mu? Okuduğum an aklıma bu geldi o yüzden sordum. :KK51: Değilse de hangi burç olduğunu merak ettim açıkçası.

Bu adamla olmaz. Evlilik hic olmaz. Evlenirsen cok pisman olursun. Ayni bu sekil biriyl3 evlenen bir tanidigimiz var ve su an bosanma.asamasindalar.... adam evliligi tasiyamadi dag bayir gezmeyi seven aile kurmak ne bilmeyen.biriydi..en.son gezmeye gide gide hic donmedi. Ozgurlugumde ozgurlugum kafasi anlicagin. Kadin cocuguyla baba evinde su an ....

Benim motor tutkunu bi arkadasim var, ayrica evde cam kafes icinde piton filan besliyor, gercekten ilginc bi tip.
Siradan kendi halinde bi kizla evlendi ama kiz cocuga fena halde ayak uydurdu, motor kullanmayi ogrendi,pitonu evden atmaya filan calismadi vs..
Cocuk motorla uzak mesafelere gitmiyor artik, sadece zaman oldukca karisiyla kisa mesafe geziler yapiyor,kadinin kendi motoru var zaten, 2 de ogullari oldu.
Yani birinizden biri digerine ayak uydurmali, yoksa olacak is degil.

Hadi hadi evlenmeyi düşünmüyormuş çok gördük onları aynı cümleleri kuran dengesiz herkesten önce evlendi gitti yeter ki gözü birini tutsun o zaman yok düşünmüyorum yok sıkıntıya gelemem bilmem ne yalan olur hemen. İşin Aslı bu söyledikleri seninle geçerli oluyor sadece. Bir gün kafam attı evlenilecek adam değilmişsin kendimi kandırmıs boşuna uğraşmışım dedim arası 2 ay sürmedi gör bak evlenilecek adam mıyım değil miyim diye.Bunu ispatlamak için evlenilir mi? Ama iyi ki de evlendi de kurtuldum eşimi buldum oh süper oldu. Sende hiç tınlama at gitsin başından. Bişey olmaz bu tiplerden.

adamin yasiyla beraber kafa yapisi da degişmiş. iyi ya da kötü diyemeyiz. fakat degisen fikirleri seninle bir hayata uygun degil. o şu an evlilik kafssinda degil hemde hiçç degil. ve yanina kendisi gibi aksiyonsever birini istiyor artik..birde malesef zit yönde degisimler gösteriyorsunuz gördügüm kadariyla. yani sen olgun kiz ve evlenme anne olma moduna girmeye başlarken o ise tam tersi kazandigi parayi harcamanin verdigi özgürlük ve bunun tadiyla daha aktif deli dolu yâsama heveslisi olmuş.. bu adam evlilik kafasinda degil. senin atanmani da onemsemesi hayat müsterek ve ben calisan para kazanan kadin istiyorum demenin başka bir yolu malesef..geleceginizi pek parlak göremedim ben canim malesef:KK43: ve şundan eminim seninle ayrilsa gercekten en az 10 sene evlenmek istemez bu kadar aktif bir adam

Bence adami cok bunalttiginiz icin belki de bu kadar dustu ozgurlugune, biraz rahat biraksaniz bu kadar takilmayacak, sanki evlenince daha fazla sikip daha fazla soz hakkiniz olacagi icin sevdigi herseyi kaybedecek gibi hissediyor olabilir..
Uyumsuz olabilirsiniz ama asiri uc olsaniz 4 yil devam edemezdiniz bence..
Bi sure onun aktivitelerine katilmaya calisin ve biraz kendi haline birakin, bi bakin degisiklik oluyor mu? Eger hala ayni moddaysa onunuze bakin bence, ne kadar severseniz sevin bir omur boyle mutsuzlukla gecmez

• Beğen
Reactions: KV_
Ben de ozgurlugume cok duskun bir insanim. Esimden ayri yurrici yurtdisi seyahate gece disari kurslara stklara cok katilirim. Esimle de yaparim bunlari vaktimiz uygun oldukca.

Siz yapamazsiniz. Benim esim bunu bastan biliyordu ve kabulleniyordu.

Motorumu kiskansa -özür dilerim ama- cok fena dalga gecerim. Beni bu kadar bunaltsa zaten direkt yol veririm.

Siz hic onermediniz mi beraber de kamp kurmayi?
Beraber de gezmeyi basarsaniz bence cok da eglenirsiniz.

• Beğen
Ben de ozgurlugume cok duskun bir insanim. Esimden ayri yurrici yurtdisi seyahate gece disari kurslara stklara cok katilirim. Esimle de yaparim bunlari vaktimiz uygun oldukca.

Siz yapamazsiniz. Benim esim bunu bastan biliyordu ve kabulleniyordu.

Motorumu kiskansa -özür dilerim ama- cok fena dalga gecerim. Beni bu kadar bunaltsa zaten direkt yol veririm.

Siz hic onermediniz mi beraber de kamp kurmayi?
Beraber de gezmeyi basarsaniz bence cok da eglenirsiniz.
Kendisi de teklif ediyor zaten beraber yapalım diye. Ben gezme doğa sevmiyor değilim ki.. Ben de isterim. Ama rvli olmadığım müddetçe onunla seyahate kampa gidemem ne yazık ki. Şimdi o tek geziyor ve ben de arta kalan zamanjnda bana vakit ayırmasınj bekliyorum sanırım zoruma bu gidiyor. İstiyorum ki beraber olup beraber yapalım. O sadecr kendisini düşünüyor gibi geliyor bazen. Sanki ben geleceğinde yokmuŞUm gibi. Bhraya sordum çünkü sizce geleceğinde var mıyım benimle vakit mi geçiriyor, evliliğe uygun bir adam mıdır diye

Benimki de is sebebiyle motor aldi ufak bir sey. Zamanla tutkuya donustu simdi daha buyuk bir sey alacak. Biz o kucucuk motorla bile bir Ege turu yaptik. Buldugumuz yerde konakladik. Cok tereddut ettim ama gayet guzel gecti. Buyuk motorla daha buyuk planlarimiz vardi ama hamilelik olayi suya dusurdu, nasil olur bilmiyorum.
Bu kadar kiskanacak bir sey yok, hic binmediyseniz garip gelir ama motorla uzun bir yola cikinca arabayla gitmek cok tekduze geliyor. O ciceklerden agaclardan gelen kokular, ruzgar, sesler, bazen hafif bir yagmur daha heyecanli ve daha dogayla ic ice oluyor. Zevk almamak mumkun degil.

• Beğen
Atanan neden hemen evlenecek... Bu adam seni cepde görüyor.. Dursun kenarda diyor daha şimdiden böyleyse yarın çocuk vs napcak....seven insanlar evlenmek için gün sayar bence sizi sevmiyor alışkanlık olmuşsunuz 4 yıla üzülürken tüm hayalleriniz gidecek

Ya ben de böyle bakıyordum ki en yakın arkadaşım bana sürekli bu çocuk seni sevmiyor, motorunu bile senden faha çok istiyor, sürekli gezmelerde, gelecek planında yoksun, yeterince istemiyor seni diyene kadar... Her gün ama her gün bu cümlelerle doluyırum. Çok doğru. Sevgilim de diyor kıza gitmiyorum bara girmiyorum öyle olsa her şeyi de sinirlen ama ben napıyorum ki diyip duruyor. Bugün konuştuk anlaştık ona hak veriyorum. Arkadşımın da etkisinden çıkıcam artık. Hayatı yaşamasından çok aklına yok muyum kaygısını taşıyordum ben sadece
Iyi de siz şu an sınava hazırnıyorsunuz adam her gezme planına dahil edemez ki sizi bu sefer size kötülük yapmış olur?
Arkadaşınıza da dikkat edin çok iyi bir insan değil bence.
Açık açık konuşun beni doldurma lütfen diye.

Atandiktan sonra niye senle evleneyimki benimde gezme planlarim var deseydin. Kiz calis atan elinde meslegin olsun ondan sonra bak bu islere

ben adama hak verdim. ne güzel kendine hobi edinmiş. seni sık boğaz etmiyo. bide öylr olduğunu düşünsenize.
ayrıca yanlış bişey yapmıyo. gel senle de gezelim motorla demiş.

ayrıca atanma konusunda haklı. şimdi evlenirseniz bi yerde düzen kuracaksınız. sonra atanırsınız başka bir yere. e taşın faln fikan tekrar düzen kur ne gerek var?
evlenmek için acele niye?

Back