- 31 Mayıs 2019
- 7.259
- 17.453
- 198
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bence tatillerde de çekmeyin,öyle saçma şey mi olur ? Ben eşimin memleketinde yaşıyorum mümkün değil beni ailesiyle bırakıp arkadaşlarıyla gezecek,ya beraber gezeriz ya da beni başka bir yere bırakır tek veya arkadaşımla falan gezerim...sakın tatillerde bile alistirmayin, beraber çıkın gezin, tamam kayın aile ile anlaşirim ben ama neden boş zamanimda onlarla oturayımKaçış yok diyorsunuz yani. Ama iyi yönden bakalım her Allahın günü bunu çekmektense sadece tatillerde çekmek bir artı
Sen arkadaşlarınla gezerken ben ne yapacağım evde seni mi bekleyeceğim kukumav gibi dediğimde anneme bırakırım seni demiştiBence tatillerde de çekmeyin,öyle saçma şey mi olur ? Ben eşimin memleketinde yaşıyorum mümkün değil beni ailesiyle bırakıp arkadaşlarıyla gezecek,ya beraber gezeriz ya da beni başka bir yere bırakır tek veya arkadaşımla falan gezerim...sakın tatillerde bile alistirmayin, beraber çıkın gezin, tamam kayın aile ile anlaşirim ben ama neden boş zamanimda onlarla oturayım
inanma hepsi yalan bunlarin, ailesi bu kadar mudaheleci ise coktaaan sizin nerede yasayacaginizin karari verilmistir emin ol. omur boyu deplasmanda olursun. birak gitsin. ailenin yaninda illa olman gerekmiyor ama illa ki bir ailenin yaninda olacaksan kendi aileni sec.ben muhasebeciyim gitsem iş bulurum ama ailesi biraz dar görüşlü ve bi ara bana etek giymeni istiyorum bizimkilerin yanında biraz daha dikkat edersin vs gibi bir şey demişti. ben şahsen ailesine da yakın olmak istemiyorum kimsem yok orada kafayı yerim , bende diyorum burada o kadar iş imkanın olur ki ama bu iş deneyimini 20 yılda kazanamam diyor. oraya gelip askeri ücretle çalışacağıma burada işimi yaparım diyor.
Yani kendi ailesine katlanamıyorsa, gelin neden katlansınki.Bence tatillerde de çekmeyin,öyle saçma şey mi olur ? Ben eşimin memleketinde yaşıyorum mümkün değil beni ailesiyle bırakıp arkadaşlarıyla gezecek,ya beraber gezeriz ya da beni başka bir yere bırakır tek veya arkadaşımla falan gezerim...sakın tatillerde bile alistirmayin, beraber çıkın gezin, tamam kayın aile ile anlaşirim ben ama neden boş zamanimda onlarla oturayım
Tam sopalıkSen arkadaşlarınla gezerken ben ne yapacağım evde seni mi bekleyeceğim kukumav gibi dediğimde anneme bırakırım seni demişti
gecmez tabi her sey evlenene kadar...O ZAMAN ÜNİDEYDİK YENİYDİK DAHA BEN DEDİM Kİ SEN BENİ BÖYLE GÖRDÜN BÖYLE TANIDIN BÖYLE SEVDİN BEN NEDEN DEĞİŞMEK ZORUNDAYIM Kİ? KUSURA BAKMA BEN BÖYLEYİM BENİ BÖYLE KABUL ETTİYSEN AİLENDE ETMELİ. DAHA SOBRA ZATEN HİÇ BNUNU BAHSİ GEÇMEDİ
Şehir dışına çıkmakta sorun yok zamanla alışırsında sen aileni bırakmak istemiyorsun anladığım kadarıyla annen yalnız olsun istemiyorsun. Ben tek çocuğum mesela babam ya da akrabamız yok var da hayrı yok Sadece annem var hayatımda ben gidersem yalnız kalacak ama gitmek zorundayım ileri de yani ne olursa olsun bazen ayrılmak zorunda kalıyoruz tabi çözüm de bulunabilir annenin seninle gelmesi gibi ama kardeşlerin de var. Evlenip şehir dışına gitmen için gerçekten eşine güvenmen gerek seni oralarda yalnız bırakır mı ilgilenir mi ailesiyle çok muhattap eder mi senin orada yalnız hissetmenden ziyade daha da kötü yaşamana sebep olmaması lazım. Mesela kuzenim de öyle İstanbul'a gidecekti evlenseydi ben de çocuğun gelenek göreneklerini bildiğimi için emin misin bak onlar senin yalnız çıkmana müsade etmezler demiştim oda yok yok iyi insanlar dedi ama çocuk en sonunda demiş dışarıya annem ya da ablamsız çıkamazsın asla diye vazgeçti. Böyle durumların iyilik ya da kötülükle alakası yoktur aile yapısıyla alakası var. Bunları da düşünmerhaba 25 yaşındayım, 2018 de üniversite de biriyle tanıştım . bu zamana kadar çok kez ayrıldık(ben ayrıldım hep) ama sonunda dayanamadım annem biliyor ailemden herkes biliyor (babam hariç) herkes onaylıyor. Onunda babası hariç ailesi biliyor. o kadar güzel seviyor ki onunla evlenirsem mutlu olacağımı biliyorum. Biz ilk konuşmaya başladığı zaman denizlide yaşıyordu şuan malatyada yaşıyor ben ise İstanbul'da yaşıyorum. ona ilk zaman da söylemiştim mesafeler benim için çok önemli o da bunu aşarız demişti hep bu uzak olduğumuz için ayrılmıştım. Benim annem ve babam ayrı ve aileme ben bakıyorum erkek kardeşim var ama aşırı sorumsuz birde 11 yaşında bi kız kardeşim var. Ben ona da bak asla ailemi bırakıp gelemem diyordum o da tamam ben gelirim diyordu şuan inşaat mühendisi ve işe daha yeni başladı şimdilik nereden baksanız iki fabrikanın bitmesi 3-5 yılı alır, şimdi gelemeyeceğini burada işinin olduğunu söylüyor benim gelmemi orada yaşamamızı ya da evlenelim işlerim bitsin istanbula gideriz diyor. Farkındayım ailesine de diyemiyor ailesi de benim için burada yaşamasına onay vermez biliyorum. Kaç sene bekleyeceğim bunu da bilmiyorum. Ve annem asla malatyada yaşamamı istemiyor. Ve bende asla istemiyorum. Ailesi çok kalabalık benim orada asla kimsem yok. Kafayı yiyeceğim lütfen bana bi akıl verin ayrılmakta istemiyorum, ailemi bırakıp oraya taşınmakta.
Bende malatya da evliyim bebekten sonra buraya geldik ama istanbul izmir 'de yaşasam ancak bu kadar rahat ederdim hem ailesi hem yaşantı olarak ama konu sahibinin belli ki daha dar kalıplarda beklentileri olan bi aday eş ailesi var. Bende doğulu olmam çok rahat saygiyla sevgiyle kadinlarin hor görülmeyip tam tersi eğitim ve sosyal yaşamda desteklenip yüceltildigi bi sülaleden gelip nerdeyse aynı bakış acısıyla yetişmiş eşim ve ailesine denk gelince yadırgamadim burayı.İlla onunla evlenmek zorunda degilsiniz. Genceciksiniz. Malatyaya tasinsaniz kültür şoku yasayacaksiniz. Bir de baskılar, evde hapis hayatı, giyim kuşama karışacaklar, kış gelince evden disari cikamayacaksiniz, oralarin adetleri türlü türlü. Sizi hizmetci gibi gorebilirler. Evlerini temizletebilir, teklifsiz gelip gidebilirler, ozeliniz olmaz, eş adayi da ezdirmeye musait biri. Valla evlenirseniz pisman olursunuz.
Kiz sen malatya nin neresindensin diye şarkı sözüyle seslenesim geldiMalatya dan yazıyorum . Gelme ..Ben de İstanbul'da bir hayat kurmuştum .Doğunun küçük bir ilçesine atandım .Burada arkadaş vasıtası ile Malatya li biri ile tanıştım .Çok aşıktım.Gozumu karartıp evlendim .Eşimi çok seviyorum .Ama şimdiki aklım olsa yine onunla evlenir mıydım .Net cevap veremem.Baska sehirde olsak çok çok mutlu olurduk ama benim eşimi de bırakmazlar .Bir değişik yapıları var .Damadı da gelini de kendi iclerine alıyorlar .Koloni gibi yaşıyorlar .Hep iç içe olmak istiyorlar .Baskı var sürekli .İki gün gorusmesek sanki yıllardır gorusmemisiz gibi muamele goruyoruz.Gezmeye ,tatile bazen onlara haber vermeden gidiyoruz .Her şeyinize karışmak istiyorlar.Hizmet bekliyorlar .Açtığım konulara bir bakın.Cekilecek dert değil .Ailemde burada değil .Çok bunaldım ki ben aileme bağlı biri olmadigim halde mumla arıyorum onları ve inanin çok çok zor.Kisacasi su çok soğuk,gelmeyin
Kız kardeşim malatyalı biriyle evlenmek üzere.Çocuk malatyada yaşamıyor.Acaba büyük şehirdekilerde de aile yapıları aynı mı? Kardeşimin kvsi aşırı sosyal, çevresi olan biri.Malatya dan yazıyorum . Gelme ..Ben de İstanbul'da bir hayat kurmuştum .Doğunun küçük bir ilçesine atandım .Burada arkadaş vasıtası ile Malatya li biri ile tanıştım .Çok aşıktım.Gozumu karartıp evlendim .Eşimi çok seviyorum .Ama şimdiki aklım olsa yine onunla evlenir mıydım .Net cevap veremem.Baska sehirde olsak çok çok mutlu olurduk ama benim eşimi de bırakmazlar .Bir değişik yapıları var .Damadı da gelini de kendi iclerine alıyorlar .Koloni gibi yaşıyorlar .Hep iç içe olmak istiyorlar .Baskı var sürekli .İki gün gorusmesek sanki yıllardır gorusmemisiz gibi muamele goruyoruz.Gezmeye ,tatile bazen onlara haber vermeden gidiyoruz .Her şeyinize karışmak istiyorlar.Hizmet bekliyorlar .Açtığım konulara bir bakın.Cekilecek dert değil .Ailemde burada değil .Çok bunaldım ki ben aileme bağlı biri olmadigim halde mumla arıyorum onları ve inanin çok çok zor.Kisacasi su çok soğuk,gelmeyin
Burada insanlar çok farklı .Yani Malatyali olup çok farklı yaşam süren de var ama gözlemlediğim kadarı ile az .Benim kv de de çok çevresi olan biri ama her yere beni de götürmek ister üstelik teklifsiz .Arka arkaya çocuğum oldu da kurtuldum .Bir de pandemiyi bahane ediyorum .Evimizin ayrı olmasıni kabullenemiyor.Her davet edildiği yere bizde gidelim istiyor.Bence kardeşiniz ailesini iyice ölçüp biçip tartsin .Başı ağrımasın.Kız kardeşim malatyalı biriyle evlenmek üzere.Çocuk malatyada yaşamıyor.Acaba büyük şehirdekilerde de aile yapıları aynı mı? Kardeşimin kvsi aşırı sosyal, çevresi olan biri.
İcinden icinden Sizin dediginiz tarzda insanlarda var ama çoğunluk sanki benim anlattığım gibi .Ben 6 yıl oldu buraya yerleseli .Çok garip hâlâ alışamadım .Kabile gibiler ..Siz şanslısiniz .Ben çöldeki kutup ayısıKiz sen malatya nin neresindensin diye şarkı sözüyle seslenesim geldi
Bende burdayım evlendikten bir yil sonra geldik ama ailesi ile hiç sorunum olmamasına gayet sevgili saygılı olmamıza rağmen iki hafta görmediğimiz olur sorun olmaz telefonda konuşuruz karışmazlar asla. Böyle okuyunca Malatya nin Parisinde mi yaşıyorum dedim acaba
Ailemde burada değil .Çok bunaldım ki ben aileme bağlı biri olmadigim halde mumla arıyorum onları ve inanin çok çok zor.Kisacasi su çok soğuk,gelmeyin
Benimde 5 olacak neredeyse ama hic yüz göz olmadık şanslı azinliktanim desenize:) bende gitmek istersem ileride daha sosyal imkanlari alternatifleri olan bi şehire isterim ailesinin faydası var zararı yok ama ben bi şehirde şehirin denizi yoksa ömürlük duramamİcinden icinden Sizin dediginiz tarzda insanlarda var ama çoğunluk sanki benim anlattığım gibi .Ben 6 yıl oldu buraya yerleseli .Çok garip hâlâ alışamadım .Kabile gibiler ..Siz şanslısiniz .Ben çöldeki kutup ayısı
Aynen ne doğru dediniz mesele plakalarda değil kafalarda bitiyor ve maalesef coğrafyayı da kader yapan değiştirilmesi mümkünken "amaann böyle gelmiş böyle gider eski koye yeni adet mi olur biz böyle gördük " düşünceleri oluyorBu düşüncenin bir tık ötesine geçince ortaya çıkan felsefi görüş "Alemin delisine katlanmak kendi delilerine katlanmaktan daha zordur" gibi evriliyor.
Not: malatyalıyım, bu söz malatyalılara ithafen yazılmadı.
Mesele memleket değil, ailelerdir.