• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlilik için şehir dışına taşınmak

Bir buçuk yıl önce dediğiniz şeyi yaptım ve hala eşime istanbula gidelim diyorum ve itiraz ediyor daha doğrusu oraya gidemeyiz gidersek toparlanamayız diyor. Hala pişmanım geldiğime. Eşimin akrabaları falan var ama kendi ailem gibi olmuyor. O gelse olmaz siz gitseniz olmaz uzak mesafe ilişkisi zor gerçekten. Çok iyi düşünüp karar verin hiç kolay değil malesef uzakta yaşamak.

Hayatta yapmazdim asla yapmazdim. Ne demek "annemlerin yaninda etek giy" Alnini karislarim bunu diyen adamin. Beni oldugum gibi ailesine kabul ettiremeyecekse ölene kadar onlerinde ezdirir.

Tatillerde aynen bana da boyle oluyor. O arkadaslariyla geziyor ben evde sacma sapan muhabbetler, türlü çeşitli cahillikler dinliyorum, yalanlarina kafa sallıyorum ve pisliklerine göz yummak zorunda kaliyor, müdahale edebildiklerime mudahale ediyorum. Eşime deşarj, bana stres oluyor bütün tatil.

İlla onunla evlenmek zorunda degilsiniz. Genceciksiniz. Malatyaya tasinsaniz kültür şoku yasayacaksiniz. Bir de baskılar, evde hapis hayatı, giyim kuşama karışacaklar, kış gelince evden disari cikamayacaksiniz, oralarin adetleri türlü türlü. Sizi hizmetci gibi gorebilirler. Evlerini temizletebilir, teklifsiz gelip gidebilirler, ozeliniz olmaz, eş adayi da ezdirmeye musait biri. Valla evlenirseniz pisman olursunuz.

Butun mesajlarinizi alintilamis oldum. Ama hepsine imzami atarim. Hem de siddetle. En hassas yönümle düşünüp kardesimjn kızımın basina gelse diye düşündüğümde en kabul etmeyeceim sylerden biri. Cok sukur ben yasamadim, ama fragmanını gordum o bile korkunc. Ben tesettürlü bir insan olduğum halde giyimime bile karisan yobaz chil bir ailesi var esimin. 3-4 ayda bir 3-4 gun gidiyoruz, ordayken esim beni 2 saat evde annesiyle bırakıp bi yere gitse kafayi yiyecek gibi oluyorum. Cehennem resmen. Boyle bir hayatin daimi oldugunu hyal bile edemiyorum. Korkunc. Konu sahibi aklini basina al, burda her gun kaynana derdiyle hyati mahvolan 10 tane kadinin konusunu okuyabilirsin, biraz ders al lutfen

Ailelerden, buna kendi ailen de dahil, ayri ve uzak yaşamak cok guzel bir sey. Iki aile ayni sehirdeyken ve de oyle grektiriyorsa ayni sehirde yaşanabilir. Ama aslaaaaa ama aslaa, sakın, hicbir ihtimal dahilinde, kimse , hicbir genc kızımız boyle korku bir hata yapip da esinin ailesinin sehrine yerlesmemeli. Hayatın kararır
Kesinlikle katılıyorum. Biz ikimizin memleketinden başka yerde yaşıyoruz. Karisanin yok, akraba derdin yok. Çocuk olana kadar sevgili gibiydik rahatlık anlamında. Bazı zorlukları da var tabii ki ama rahatlığı çok daha fazla. Yani ya hep ya hiç olmalı. Ya iki aile de aynı şehirde olacak ya hiçbiri. Çünkü kadın bir süre sonra kocasından daha çok kocasının ailesiyle muhatap oluyor. Hiç risk almamak lazım.

Evlenip yurt dışına giden bile var..ne bu böyle ailemden ayrilmam falan...madem ayrilamiyorsunuz kadin yada erkek farketmez evlenmeyin arkadas...bende istanbuldan kucuk bir sehre geldim.benimde burada kimse yok ..sadece eşimin ailesi var..insan kendi kendine yetmeli
Hickimsen olmasa iyi, kaynanan var, daha ne olacak. Kabus resmen
Kesinlikle katılıyorum. Biz ikimizin memleketinden başka yerde yaşıyoruz. Karisanin yok, akraba derdin yok. Çocuk olana kadar sevgili gibiydik rahatlık anlamında. Bazı zorlukları da var tabii ki ama rahatlığı çok daha fazla. Yani ya hep ya hiç olmalı. Ya iki aile de aynı şehirde olacak ya hiçbiri. Çünkü kadın bir süre sonra kocasından daha çok kocasının ailesiyle muhatap oluyor. Hiç risk almamak lazım.
Ben de boyle yasiyorum. Hem de unide bile ailemden ayrilmamis, atanmis yine ailemin yaninda kalmis biri olarak hayatimda ilk defa evlendigimde sehir degistirdim. Zorluklari falan da yok bence. Bagimsiz ve basina buyruk olabilmek. Akraba kahri cekmemek. Allahim dunyada cenneti yasamaak gibi

Ben de boyle yasiyorum. Hem de unide bile ailemden ayrilmamis, atanmis yine ailemin yaninda kalmis biri olarak hayatimda ilk defa evlendigimde sehir degistirdim. Zorluklari falan da yok bence. Bagimsiz ve basina buyruk olabilmek. Akraba kahri cekmemek. Allahim dunyada cenneti yasamaak gibi
Zorluğu çocuk olduktan sonra anladım😅 mesela çocuk hafif rahatsız işe gitmek zorundasın kreşe de bırakamazsin bırakacak kimsen olmuyor ne bileyim çocuğu bırakıp eşinle baş başa gezmek isteyeceksin o da olmuyor. Memlekette olsak annem kaynanam kısa süreli ilgilenir gibi. Ama halloluyor bir şekilde 😅

merhaba 25 yaşındayım, 2018 de üniversite de biriyle tanıştım . bu zamana kadar çok kez ayrıldık(ben ayrıldım hep) ama sonunda dayanamadım annem biliyor ailemden herkes biliyor (babam hariç) herkes onaylıyor. Onunda babası hariç ailesi biliyor. o kadar güzel seviyor ki onunla evlenirsem mutlu olacağımı biliyorum. Biz ilk konuşmaya başladığı zaman denizlide yaşıyordu şuan malatyada yaşıyor ben ise İstanbul'da yaşıyorum. ona ilk zaman da söylemiştim mesafeler benim için çok önemli o da bunu aşarız demişti hep bu uzak olduğumuz için ayrılmıştım. Benim annem ve babam ayrı ve aileme ben bakıyorum erkek kardeşim var ama aşırı sorumsuz birde 11 yaşında bi kız kardeşim var. Ben ona da bak asla ailemi bırakıp gelemem diyordum o da tamam ben gelirim diyordu şuan inşaat mühendisi ve işe daha yeni başladı şimdilik nereden baksanız iki fabrikanın bitmesi 3-5 yılı alır, şimdi gelemeyeceğini burada işinin olduğunu söylüyor benim gelmemi orada yaşamamızı ya da evlenelim işlerim bitsin istanbula gideriz diyor. Farkındayım ailesine de diyemiyor ailesi de benim için burada yaşamasına onay vermez biliyorum. Kaç sene bekleyeceğim bunu da bilmiyorum. Ve annem asla malatyada yaşamamı istemiyor. Ve bende asla istemiyorum. Ailesi çok kalabalık benim orada asla kimsem yok. Kafayı yiyeceğim lütfen bana bi akıl verin ayrılmakta istemiyorum, ailemi bırakıp oraya taşınmakta.

Ailesi , bütün sülalesi falan oradaysa gitmeyin sakın . Daha gençsiniz , bulun başka birini .

Butun mesajlarinizi alintilamis oldum. Ama hepsine imzami atarim. Hem de siddetle. En hassas yönümle düşünüp kardesimjn kızımın basina gelse diye düşündüğümde en kabul etmeyeceim sylerden biri. Cok sukur ben yasamadim, ama fragmanını gordum o bile korkunc. Ben tesettürlü bir insan olduğum halde giyimime bile karisan yobaz chil bir ailesi var esimin. 3-4 ayda bir 3-4 gun gidiyoruz, ordayken esim beni 2 saat evde annesiyle bırakıp bi yere gitse kafayi yiyecek gibi oluyorum. Cehennem resmen. Boyle bir hayatin daimi oldugunu hyal bile edemiyorum. Korkunc. Konu sahibi aklini basina al, burda her gun kaynana derdiyle hyati mahvolan 10 tane kadinin konusunu okuyabilirsin, biraz ders al lutfen
Insan basina gelmeden anlamiyor. Ne olacak idare ederim saniyoruz. Sizin durumunuz geçici mi? Uzaklaşacak mısınız?

Evlenip yurt dışına giden bile var..ne bu böyle ailemden ayrilmam falan...madem ayrilamiyorsunuz kadin yada erkek farketmez evlenmeyin arkadas...bende istanbuldan kucuk bir sehre geldim.benimde burada kimse yok ..sadece eşimin ailesi var..insan kendi kendine yetmeli
Kız zaten kendi annesi orada olmadığı için değil erkek arkadaşının tüm ailesi orada o şehirde olduğu ve kişisel sınırlarını bilmediklerinin işaretlerini gördüğü için tereddüt ediyor.@ikizler36 Bence en güzeli kimsenin ailesinin olmadığı 3.bir şehirde yaşasanız daha iyi ..ama en başında sizin şartlarınıza tamam deyip ilişkiyi sürdüren adamın sözüne de pek güvenmeyin derim."Evlenince duruma göre bakarız" der nikahtan sonra bir daha konusunu bile açtırmaz

Zorluğu çocuk olduktan sonra anladım😅 mesela çocuk hafif rahatsız işe gitmek zorundasın kreşe de bırakamazsin bırakacak kimsen olmuyor ne bileyim çocuğu bırakıp eşinle baş başa gezmek isteyeceksin o da olmuyor. Memlekette olsak annem kaynanam kısa süreli ilgilenir gibi. Ama halloluyor bir şekilde 😅
Evden çalıştığım bir isim vardi baslangi seviyede bi personeldim, maddi sebeplerden kpss tercih yaptim atandım, sonra bu yazdığınız sebepleri düşünüp evlenirken istifa ettim. Onceki sektöre donmeyi istiyorum ama bi hareket yok bakalim. Ama en azindan cocuk konusunda derdim yok, evdeyim kafa rahat

o kadar haklısınız ki... Ama bunları bildiğim halde gerçekten ayrılmakta istemiyorum. O kadar şey paylaştık ki yani yeniden birini hayatıma almak o kadar zor ki birini tanımak, birine kendimi anlatmak... Gerçekten kimseyi içim alamaz buna o kadar eminim ki.. Keşke başta hiç başlamasaydım diyorum o kadar karmaşık bir haldeyim ki .

Ya yokkk o iş öyle olmuyor. 5 sene süren ilk ciddi ilişkimden sonra aynı sizin gibi düşünüyordum. Çok emindim yani kimseyi bir daha öyle sevemeyeceğime. Ayrılma kararını vermem bile 6 7 ay sürmüştü. Öyle zor ikna ettim kendimi ayrılmaya yani. Ayrılınca bir daha beni ikna edemesin diye hattımı dahi değiştirdim, tüm sosyal medya hesaplarımı kapattım bir süre. Okuluma, aileme ve sosyal çevreme vakit ayırarak kafamı dağıttım ve ayrıldıktan sonra o kişiyle 1 kere bile iletişim kurmadım. Uzun bir süre de kimseyle tanışmak istemedim ama daha sonra şimdi evlenmek üzere olduğum insan çıktı karşıma. Eski ilişkimde iyi sandığım her şeyi kendim gözümde büyütmüşüm onu anladım. Kendime eziyetten başka bir şey değilmiş o ilişki. Çok şükür çok mutluyum ve bu konuyu görmesem aklıma dahi gelmezdi 5 senemi geçirdigim o kişi. Siz de ayrılma kararı verseniz benimle aynı süreçlerden geçip ayrılma kararına şükredersiniz.

O kalabalıkta kafayı yiyeceğine eminim. Bu adamla evlenmezsen aşkından ölür müsün? En kötü ne olur? Ayrıca kocaman adam annesi başka şehirde yaşamasına izin vermezmiş. Komik degil mi?Bana hiç mantıklı gelmedi....
Annesi baska sehirde yasamasina izin vermiyormuymuş? Ben gormemisim bu detayi. Al iste bir de anneci çıktı. 😆

Evden çalıştığım bir isim vardi baslangi seviyede bi personeldim, maddi sebeplerden kpss tercih yaptim atandım, sonra bu yazdığınız sebepleri düşünüp evlenirken istifa ettim. Onceki sektöre donmeyi istiyorum ama bi hareket yok bakalim. Ama en azindan cocuk konusunda derdim yok, evdeyim kafa rahat
Evdeyseniz ne rahat o zaman 😌

hayır benim annemin onayı yok demek istedim. zaten onun ailesi de buraya gelmesini istemez eminim çünkü ben ailene açtın mı bu konuyu dedim hayır dedi.

Hickimsen olmasa iyi, kaynanan var, daha ne olacak. Kabus resmen

Iyyykkk ismi bile kulağa berbat geliyor.
Kaynana=kabus

Bencede. Bizim iki aile, akrabalar falan herkes aynı şehirde.Akraba kültürüm hiç yok. Düzenli akraba ziyareti yapmayız. Belli aralıklarla aile ziyareti yaparız.
Sanırım düşününce aynı şehirde olmayı tercih ederdim. Yatılı misafir agırlamak daha zor ve sıkıcı.

Back