evlilik için şehir dışına taşınmak

Ilk ciddi ilişkimde böyle bir durum olmuştu. Illa kendi ailesinin istediği şehirde yasamak istedi. Bende sizin gibi olursa istanbul dedim önce kabul etti sonra yan çizdi. Ve ayrıldık.
Bu yüzden ayrılmak çok zoruma gitmişti hatırlıyorumda. Beni hic sevmiyor gibi hissetmiştim ve ondan beklemiştim bu fedakarlığı. Onun işi devlet işiydi yani sizdeki gibi bir bahanesi bile yoktu. Ben 23 yaşındaydım belki aşktan gözüm görmeyecek gidicektim o şehire. Benim icin şehirden ziyade su an anlıyorum ki, senin için yapamam böyle bi şey mesajı ağır gelmişti.
Hatta 5 sene sonra yine görüştük bi şekilde. Merak miydi ondaki bilmiyorum ben cidden hazırdım yeniden sevmeye. Ve söyledim ona da sıkıntımız şehirdi zaten yanlış anlama ama bu sorun yine duruyor. Bastan kötü olmak istemem geleceksen bu şartla gel dedim. Bana tamam dedi.
Geldi oo ne sevgi sözcükleri ...ne guzel bir gün..ama gitti ve ben sehir degistiremem dedi :/
Yani cidden büyük sorun konu sahibi. Zorlanacağını düşünüyorsan ayrılmakta zor anlıyorum ama insan alışıyor. Hayırlısı olsun.

Öncelikle hakkınızda hayırlısı olsun ama şehir değiştirme heleki büyük şehire alışmış biri küçük bir şehirde zorlanır ben 3 yıl oldu istanbuldan küçük bir şehire taşinali asla alışamadım zor bir karar iyi düşün ben çoğu kez bu şehirden kurtulmak için boşanmayı bile düşünüyorum :)

Küçük şehir daha güzel çünkü bütün işlerini hemen hallediyorsun. .merkezdeki hastane, dis hastanesi,emniyet yakinimda. ..diğer işler içinde devlet dairesine gitsem hemen hallediyorum. .ıstanbul da çok zor bunlar..

Bazı avantajları var tabi ama bizim burada tek bir hastahane ve hep eksik doktor alışveriş yapacak yer çok kısıtlı sosyal imkan sıfıra yakın ulaşım kendi aracın yoksa eziyet gibi bla bla bla İstanbul başka bir güzel tabiki heryerin bir guzelligi vardır ama İstanbul bir başka ...

Evet dezavantajları da var..en basiti çocuğumu endokrine götüreceğim burada doktor yok.başka ile gidiyorum günü birlik..çeşit yok..ıstanbul da eminonune git herşeyi bulursun.bazen ozluyorum

Valla ben İngiltere'den Türkiye'ye gelin geldim 7 senedir burdayım ve size şunu söylemek istiyorum; bilmeden iyi bir aileye, dar görüşlü olmayan bir aileye gelmişim. Ama şu zamana kadar tanıdıklarım arasında, eşimin ailesi dışında bir aileye gitseydim ne yapardım bilmiyorum. Gelinden temizlik bekleyenler, her hafta sonu gelecek diyenler, çanta gibi yanında taşıyıp her giydiğine karışanlar.. İlk geldiğimde bu düzene inanamadım. Hala böyle yaşayan insanlar var mı diyordum, sayısı yaşamayanlara göre çok daha fazlaymış
Eşim bana hiç burda şu yapılmaz bu yapılmaz, ailemin yanında şunu giy asla demedi. Kimseyi de işimize karıştırmaz. Ama sizde öyle olmayacak gibi görünüyor. Yalnız olmak gerçekten zor. Ne kadar ailene yardım ederiz dese de ben bunun olacağına ihtimal bile vermiyorum. Çok çok iyi düşünün.

Gidersen dönemezsin
Kalabalık aile
İç içe de yaşıyordur onlar bir de

Bence Uzak durun istanbulda adam mı kalmadı

Bu iş olmaz başınız çoook ağrır. Onun memleketten daha dönüş olmaz mümkün değil. P da İstanbula gelmez zaten.
Aşk her şey değil mantık lazım fazlaca .

Valla anamın yanında etek giy kısmına kadar elle tutulacak bir detay arıyordum orada koptum ben.

Adam sizi ailesinin karşısına olduğun halinde bu benim karım olacak kişi diye bile çıkarmayacak kadar aciz bunu gerçekten görmüyor musunuz?

Şu an tek derdi sizin oraya gitmeniz. İstanbulda yaşama niyeti olan insan baştan istanbulda iş arardı. Ya da neden başka şehir değil de hemen ailesinin yanı?

Giderseniz asla dönemezsiniz. İstanbuldan nereye giderseniz gidin sudan çıkmış balığa dönersiniz. Rahat yaşamış bir insan olarak o ailede boğulursunuz. Sosyal bir insan olarak kimsesizlikten geberirsiniz. Sonunda yine eş adayınıza patlar huzursuz olursunuz.

Aklınız varsa koşarak kaçın.

Ayrıca 5.5 sene İstanbulda yaşamış bir İstanbul aşığıyım. 4 sene önce eskişehire eşimin ailesine 1 saat uzağa geldim.

Eşim hadi dese çocuklarmış okulmuş evmiş düzenmiş demem kalkar giderim istanbula.

Off çok zor bir durum. Allah yardımcınız olsun. Siz başta söylemişsiniz ailenizi bırakamayacağınız ve Malatya'ya taşınmayacağınızı, bence bu kararınızdan taviz vermeyin. Biraz da o düşünsün.

Ailene bu kadar bağlıysan şehir dışına evlenme. Adam orada iş bulmuş, bu iş bitince tanınmış olacağı için yeni bir iş gelecek, tutunacak ve tutulacak, istenbul gibi bir şehirde yeniden tutunmak kim bilir kaç yılını daha alır. Siz de ben gitmem diyorsunuz. Hayatı boşuna birbirinize zehir etmeyin boşuna, ikiniz de yaşadığınjz şehirden vazgeçemeyecek durumdaysanız evliliğiniz huzurla yürümez. Boşa yormayın kendinizi

Ayrıl geç
Erkekler b.klu donunu bile yıkamaktan aciz bize muhtaç varliklardir.
Byle bayağı bir varlık için aile geride birakilmaZ

Ben de çok yakın zamanda karşı tarafın ailesinin yanında yasamak istemedigim için ayrıldım. Başka sıkıntilar da vardı benimki ilk basta yaptigimiz anlasmaya yan çizdi. Ama benim açımdan en gecerli sebep zaten kültür farkı da olan kalabalık ve ic içe ailesinin şehrinde yaşamak. Bu o kadar önemli ki. Farklı şehirde olsan bi nebze aşılıyormuş bunlar ama aynı şehirde zannetmiyorum. Ben küçük bir ilceden yine küçük bir ilçeye ama şartları daha iyi olan güzel bir yere gitmeyi kabul etmedim, siz Istanbul gibi bi yerden gideceksiniz çok iyi düşünün. Ha diyorsaniz ki her türlü arkamda olur kimseinin lafina sözüne maruz kalmam aileme de her türlü gider gelirim orasi sizin bileceginiz bi sey siz taniyorsunuz arkadasinizi. Allah hayırlı bir karar verdirsin inşallah. Acil karar vermeyin düşünun tasınin

Demek istediğim bu çocuklar için sosyallik , kreş bile sıkıntı ha bakıcı fiyalari kırsal kesimde düşük ama sadece çocuk bakılır :) hiçbir gelişimi olmaz istisnai durum tabi,iş imkanları çok kısıtlı ama ayrıca kırsal kesimde dedikodu kazanı gırla en sevmediğim tarafı afedersiniz osursan sıçtı diye anlatılır herşeyiniz merak konusudur bla bla bla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…