• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik için bekler misiniz ayrılır mısınız

sevgılımle evlenmek ama ya 2 3 sene sonra da evlenmezsek ve askımızı da tuketırse dıye çok korkuyorum cunku ayrılmak ıstersen saygı duyarım dedi beni kaybetme korkusu da yok sanki
Kaybetme korkusu dediğiniz tam olarak ne? Ya evlenelim ya ayrılalım diyen birini çoğu insan kaybetmekten korkmaz zaten. Niye korksun, belli ki hedef sadece evlilik çünkü. Niyetiniz bu olmayabilir ama karşıya yansıyan bu.

Herşey bir tarafa kimse size size gelecek garantisi veremez ve vermek zorunda da değil. İnsanlar evlenip ayrılıyor. Bugün evlenme niyetinde olan adam 3 sene sonra bir davranışınızdan soğuyup vazgeçebilir. Ya da siz vazgeçebilirsiniz. Kimse size ömür boyu yanınızda olacağına dair söz veremez.

Vefat eden babasından cok bahseder ama annesınden ablasından falan pek bahsetmez. Ben her şeyı anlatırım ona o bana o kadar anlatmıyor genelde benı dınler benım konularım uzerınden konusurz. Aslında ılıskımız cok tatlı ben onu cok da sevıyorum ama ne yapmalıyım mantıklı olan onu bırakıp gıtmek belkı de ama kalbım bunu ıstemıyor

Merhabalar bir konuda kafam çok karışık. Tecrübeli kişilerden bilgi almak isterim. 2 senelik bir ilişkim var. Ben 27 yaşındayım , evlenmek istiyorum artık. Ancak erkek arkadaşım şu an hazır değil. 2 3 sene kadar beklememi istiyor. Bu durumda beklemek doğru mu sizce yoksa beni oyalıyor mu ? Maddi açıdan ve kariyer açısından ilerlemek istiyormuş sanırım aklında 30 lu yaşlarda evlenmek var. Ama ben o zamana kadar ilişkimizin hala liseli gibi kafelerde geçmesini istemiyorum dedim kendisi de zaten bizim ciddi bir ilişkimiz var tanımladığın gibi liseli ilişkisi de değil dedi. Emin değilim vaktimi boşa mı harcıyorum ?
Evlilik hazırlıkları için yüksek beklentileri olan biri değilsen beklemek saçma. Evlilik doğru kişiyle doğru zamanda yapıldığında maddi açıdan kişiyi daha rahat bile ettiriyor. Otuzlara kadar bekledikten sonra evlenince çocuk için acele edilmeye başlanıyor halbuki çocuktan önceki zamanlar en tadı çıkarılası zamanlar ne kadar uzun olabilse o kadar iyi. İnsan tutkuyla bağlandığı kişiyle akşamlarını evini paylaşmak için sabırsızlanır. 2-3 yıl bekledikten sonra ayrılık olursa çok üzülürsün

Vefat eden babasından cok bahseder ama annesınden ablasından falan pek bahsetmez. Ben her şeyı anlatırım ona o bana o kadar anlatmıyor genelde benı dınler benım konularım uzerınden konusurz. Aslında ılıskımız cok tatlı ben onu cok da sevıyorum ama ne yapmalıyım mantıklı olan onu bırakıp gıtmek belkı de ama kalbım bunu ıstemıyor
bi' babasından bahsediyor
ama bu adam nerede kaç sene çalışmış emeklisi var mı bilmiyorsunuz
bu bahseden hali mi?

Herkes durup dururken maddi olarak sınanmak istemeyebilir. Evlilik ne kadar iyi günde kötü günde olsa da maddi sorunların yaşandığı evliliklerin daha çok sıkıntı yaşadığı bir gerçek.
Kadınların erkeklerin maaşına, kariyerine bakarken erkeklerin de bakması anormal değil.
Erkeklerin kadınların fiziğine bakarken bizim de onların fiziğine bakmamız gibi. Sevince samanlık seyran olmuyor. Siz evlendiniz ve sıkıntı yaşamadınız diye doğru olan budur diye tek örnekten güzelleme yapamazsınız.
Burada kadın şöyle sıkıntım var ama boşanamıyorum dediğinde ilk sorulan çok mu sağlam bir altyapınız vardı da evlendiniz oluyor.
Ben hemen evlensinler demedim , erkek kişisi evliliğe çok istekli görünmüyor, taaa burdan hissettim , senin için elimden gelenin en iyisini yapacağım lütfen sabret ayrılmayalım dese okey, ama direk ayrılık konuşulmuş, zannımca çok sevmiyor erkek ...

Bence bu işin oluru yok sevgili konu sahibi boşuna vakit kaybetme. Adamın kendine güveni yok sorumluluk alacak gücü yok. Başında anasından başka kimsesi yok ona bile uzak beyefendi. Bir de sürekli sürekli evlilik peşinde koştukça daha da uzaklaşacak sizden. Farzedin ki sizin iteklemenizle evlendiniz. Hem maddi hem manevi size yetmedi, sen beni zorladın demez mi?
Bırakın kendi yoluna gitsin hazır değilse. Çok gönülsüz, iyice dillendirip kendinizi düşürmeyin. Beklentiniz evlilik yönündeyse başka bahara bakın. Ben olsam zaman kaybetmezdim. Gelecek görmediğim benim için heyecanlanmayan gelecek hayali kurmayan biri için senelerimi veremem kusura bakmasın.

Peki annesi ile yaşamak gibi bir planı var mı , bazı erkekler söylemiyor ama içten içe bunun planını yapıyorlar...

Ben hemen evlensinler demedim , erkek kişisi evliliğe çok istekli görünmüyor, taaa burdan hissettim , senin için elimden gelenin en iyisini yapacağım lütfen sabret ayrılmayalım dese okey, ama direk ayrılık konuşulmuş, zannımca çok sevmiyor erkek ...
Evlenecek miyiz? Evlenmeyeceksek ayrılalım diyen insana gururu olan kimse bu dediklerinizi demez. Bu söz ne anlama geliyor anlayamıyor musunuz? Benim asıl amacım evlilik evlenmeyeceksen ben başka seçeneklere gideceğim demek. Kim bunu diyene romantik tepkiler verir?

10-15 sene öncenin ekonomik şartlarıyla bugünü kıyaslayamazsınız hanımlar. Yok öyle bir dünya. Toz pembe evlilik hikayeleriniz şahane ama şu an öyle bir refah seviyesinde değil kimse.
Aynen budur.
Beyaz eşya fiyatları, ev kiraları ortadayken aile desteği olmayacak bir insan nasıl bu yola girsin. Herkes çok kolaymış gibi sevse yapardı ederdi demiş de beyaz eşyası, mobilyası, ev kirası nereden baksan şu zamanda 300-500 bin eder. Nasıl bu yola girsin ailesinden de sıfır destek görecek insan.

Evlenecek miyiz? Evlenmeyeceksek ayrılalım diyen insana gururu olan kimse bu dediklerinizi demez. Bu söz ne anlama geliyor anlayamıyor musunuz? Benim asıl amacım evlilik evlenmeyeceksen ben başka seçeneklere gideceğim demek. Kim bunu diyene romantik tepkiler verir?

Ben katiliyorum, adamin maddi durumu da belli ben ille de evlenicem sensli ya da sensiz diyen birine adam ne desin?? Yine kibarca cevap vermis saygi duyarim demis.

İkisi de yeteri kadar sevmiyor, eğer sevselerdi bunları konuşuyor olmazlardı...

Ben katiliyorum, adamin maddi durumu da belli ben ille de evlenicem sensli ya da sensiz diyen birine adam ne desin?? Yine kibarca cevap vermis saygi duyarim demis.
Valla üşenmedim baktım tam düğün setleri 115 binden başlıyor. Sadece buzdolabı çamaşır makinesi bulaşık makinesi olan ufak setler bile 56-85 bin arasında. Mobilya da bu kadar desen 300 bin. Kiralar 20 bin. Bir de depozitosu olsa 40 bin. Düğünsüz evlenseler damatlık gelinlik de 30-40 bin tutsa, alyansına da 20-30 verseler en masrafsız haliyle 400 bin ediyor.
Bu adamın annesi tek bir emekli maaşıyla kiradan zaten maaşı ancak kiraya yeter demek bu. Her zaman bir miktar da destek olacak yani. Bu borca nasıl girsin?
Biraz da gerçekçi bakmak lazım.
Herkes evlendi çevremde demiş ama onların ailesi destek olmuştur. Sen aileden destek göremeyecek bir adamı tercih edip sonra daha işleri rahat olana özenmeyeceksin.

İkisi de yeteri kadar sevmiyor, eğer sevselerdi bunları konuşuyor olmazlardı...
Siz bence biraz fazla dramatik bir bakış açısına sahipsiniz.
Adamın annesi kocasının emeklisiyle kirada yaşıyormuş. Yani kadının tüm maaşı kiraya gidiyor zaten. Yani aileden destek göremeyecekler.
Adamın hali hazırda 400-500 bin masraf yapacak durumu yok. İstese kaç yazar Allah aşkına. Ben yeteri kadar istiyorum deyince gökten para mı yağacak?
Şu zamanda desteksiz evlenebilmek için ya ciddi bir gelirin olması lazım yada memuriyet gibi güvenli bir işin olmalı ki kredi çekip deneyebilesin.
Bunlar yoksa istese kaç yazar
Dramatik soslu romantik gözlüklerinizi bırakıp biraz hayatın gerçeklerine bakın bence. Ekonomi ortada zira.
Yeni mezun taş çatlasın 30-40 bin kazanan bir insan nasıl 500 bin krediye girsin

Onu seviyorum onunla olmak istiyorum ama ama 2 3 sene bu yaşlarda fazla geliyor. Siz kaç yaşında evlenmiştiniz
Asıl sorun bence , 2,3 yıl sonra maddi durum düzelecek mi? Hadi düzeldi diyelim bakalım paşamın canı evlenmek isticwk mi? Düzelmedi diyelim , evlenme gene mi ertelenecek ?

Bazen bazı insanların markete falan hiç gitmediğini düşünüyorum. O kadar habersiz fiyatlardan. Yani ekmek almaktan bahseder gibi evlilikten bahsediyorlar.
Anlattığı hikaye de oturmuyor zaten. Muhtemelen aile desteği ile evlenmiş yazan üye. Yoksa iki özel okul öğretmen geliriyle düğündü dernekti eşyaydı evdi mümkün değil. 10 sene önce de mümkün değildi, bugünün şartlarında hiç mümkün değil.

maddı açıdan tam oturmadan nişan yapıp süreç uzatamam dedi. Annenle bile tanışmadım diyince de bana o kolay iş dedi ama o kadar tanıştırmadı belki hiç bilmiyorlar bile
Bir de nişan evlilik sürecine girince anlıyorsunuz bir çok şeyi , aile ilişkileri, sizin aileniz ile durumu ve ilişkisi , kriz yönetimi, sizin isteklerinize saygısı, problem çözme becerisi, hesap kitap, uzlaşmacı olup olmadığı gibi konularda herhangi bir bilginiz yok şu an. Uzun zamandır sevgili olmanız bu konularda bilgili olduğunuz anlamına gelmiyor.
Bir de bekle şu zamanda evlenelim demiyor, ben anca iki yıl sonra evliliği düşünürüm diyor , yani iki yıl sonra sizinle bir evlilik isteyip istemediğine karar verecek. Siz bunu kabul ediyorsanız bekleyin ama şunu da unutmayın, adam çok net çok açık , o yüzden 2 yıl sonra ya ben henüz evliliğe psikolojik olarak hazır hissetmiyorum derse kızmaya hakkınız yok.

Anlattığı hikaye de oturmuyor zaten. Muhtemelen aile desteği ile evlenmiş yazan üye. Yoksa iki özel okul öğretmen geliriyle düğündü dernekti eşyaydı evdi mümkün değil. 10 sene önce de mümkün değildi, bugünün şartlarında hiç mümkün değil.
Ben tam 10 sene önce evlendim. Eşim özel okulda öğretmendi. O sene atandı evlendik hatta. O zamanlarla maaşı 7 bin civarıydı. Biz beyaz eşyalara 35 bin ödemiştik. O zaman bile bak aile desteği olmasa olmazmış

Back