- 24 Şubat 2025
- 126
- 24
- 13
- Konu Sahibi meleksima12
bu arada ben dumduz nıkah ıstedıgımı soylemıstım
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ekonomi kötü zaten benim bahsettiğim şey birbirine yeteri kadar bağlı değiller, iki tarafta sorumluluk almak istemiyor...Siz bence biraz fazla dramatik bir bakış açısına sahipsiniz.
Adamın annesi kocasının emeklisiyle kirada yaşıyormuş. Yani kadının tüm maaşı kiraya gidiyor zaten. Yani aileden destek göremeyecekler.
Adamın hali hazırda 400-500 bin masraf yapacak durumu yok. İstese kaç yazar Allah aşkına. Ben yeteri kadar istiyorum deyince gökten para mı yağacak?
Şu zamanda desteksiz evlenebilmek için ya ciddi bir gelirin olması lazım yada memuriyet gibi güvenli bir işin olmalı ki kredi çekip deneyebilesin.
Bunlar yoksa istese kaç yazar
Dramatik soslu romantik gözlüklerinizi bırakıp biraz hayatın gerçeklerine bakın bence. Ekonomi ortada zira.
Yeni mezun taş çatlasın 30-40 bin kazanan bir insan nasıl 500 bin krediye girsin
Siz bence uçmuşsunuz.bu arada ben dumduz nıkah ıstedıgımı soylemıstım
Yahu nasıl istesinler? Hesap ortada. Adam nasıl altından kalkamayacağı sorumluluğa girsin?Ekonomi kötü zaten benim bahsettiğim şey birbirine yeteri kadar bağlı değiller, iki tarafta sorumluluk almak istemiyor...
Yok kesinlikle öyle değil, eğer eşim çalışkan mücadeleci bir adam olmasa evlenmezdim ben de , maddiyat tabi ki önemli ama herşey değil, öncelikle duygulardan emin olunmalı ve mücadeleye iki tarafın da gönlü olmalı ...Siz sevince samanlık seyran oluyor sanıyorsunuz.
Altınları eşim aldı , ailesi de mobilya desteği verdi tabiki de , maddiyat konusunda sizinle hem fikirim ama nedense duygular anlamında eksik bişeyler var gibi, hiç samimi gelmedi sevgi boyutu ...Yahu nasıl istesinler? Hesap ortada. Adam nasıl altından kalkamayacağı sorumluluğa girsin?
Siz evlenirken eşyalarınızı kim aldı? Aileler destek oldu değil mi? Ondan bence siz anlayamıyorsunuz o sürecin masrafını
Bakın annesi babasının maaşının büyük ihtimalle yüzde 75ini alıyor. Diyelim emekli sandığından yüksek kademede emekli oldu. Alacağı maaş bu kadının 30 bin. Kirası 20 bin olsa kadın 10 bine geçiniyor. Çocuk da yeni mezun, hadi asgari ücretin üstünde kazansın 35 bin de o kazanıyor diyelim.Yok kesinlikle öyle değil, eğer eşim çalışkan mücadeleci bir adam olmasa evlenmezdim ben de , maddiyat tabi ki önemli ama herşey değil, öncelikle duygulardan emin olunmalı ve mücadeleye iki tarafın da gönlü olmalı ...
Hayat herhangi bir insan için mücadele etmeye değmeyecek kadar zor ve kısa.Yok kesinlikle öyle değil, eğer eşim çalışkan mücadeleci bir adam olmasa evlenmezdim ben de , maddiyat tabi ki önemli ama herşey değil, öncelikle duygulardan emin olunmalı ve mücadeleye iki tarafın da gönlü olmalı ...
Eş ailesi mobilya desteği ve düğün salonu vs yardım etti inkar edemem , benim dikkat çekmek istediğim şey başkaydı, maddiyat 2. Planda ...Anlattığı hikaye de oturmuyor zaten. Muhtemelen aile desteği ile evlenmiş yazan üye. Yoksa iki özel okul öğretmen geliriyle düğündü dernekti eşyaydı evdi mümkün değil. 10 sene önce de mümkün değildi, bugünün şartlarında hiç mümkün değil.
bence siz kendi kendinize gelin güvey oluyorsunuzbu arada ben dumduz nıkah ıstedıgımı soylemıstım
Şu an sadece dümdüz nikah için harcanacak para gelinliği, damatlığı, kuaförü, fotoğraf çekimi, nikah ücretleri vs 100 bin civarıdır nereden baksanız. Bakın eve eşyaya altına girmedik daha.bu arada ben dumduz nıkah ıstedıgımı soylemıstım
yani size en az bu zamanın parasıyla 150-200 bin en az harcadılar.Altınları eşim aldı , ailesi de mobilya desteği verdi tabiki de , maddiyat konusunda sizinle hem fikirim ama nedense duygular anlamında eksik bişeyler var gibi, hiç samimi gelmedi sevgi boyutu ...
Başka hayalleri vardı onları erteledi , özel okuldan nefret etmesine rağmen az paraya çalışmayı kabul etti vs vs , ben olmasaydım sadece akademik başarıya odaklanıp çalışmayacaktı, laboratuvar çalışmaları aksadı, zar zor tezi bitirdi ve hayal ettiği doktoraya uzun süre ara vermek zorunda kaldı, bilemiyorum belki de ben anlayamıyorum, maddiyat önemli buna eminim ama benim dönemimde sanki daha mı farklıydı bazı şeyler, erkekler daha mı fedakardı bilemiyorum...Hayat herhangi bir insan için mücadele etmeye değmeyecek kadar zor ve kısa.
Neyle mücadele etti sizin eşiniz? Atanmak için kpss çalışmakla muhtemelen. Başka?
İşte destekte evlenince böyle ikinci planda gibi hissedip romantik bakıyorsunuz. Buradaki adamı anlamamanız normal.Eş ailesi mobilya desteği ve düğün salonu vs yardım etti inkar edemem , benim dikkat çekmek istediğim şey başkaydı, maddiyat 2. Planda ...
Belkide siz haklısınızyani size en az bu zamanın parasıyla 150-200 bin en az harcadılar.
Öyle iki genç fasfakirdik evlendik olmamış sizinki de.
Burada o desteği verecek insan yok.
Yani şartlar eşit değilken kıyaslamak olmaz.
Buradaki adamı öyle çalışmaya sorumluluk almaya gönlü olmayan biri gibi yaftalamak adaletsiz olur. Çünkü buradaki adama ailesi mobilya desteği veremiyor
Bırakın desteği buradaki annenin desteğe ihtiyacı var.Belkide siz haklısınızkeşke aileler destek olabilseydi az da olsa ...
Sırf evlenmek için değer miydi bunca şeyden vazgeçmeye? Eşim benimle evlenmek için hayallerinden, geleceğinden, daha iyi imkanlardan vazgeçse (sözüm meclisten dışarı, eşinize hakaret etmiyorum) gerizekalı heralde bu adam der evlenmezdim. Ama ben mantığı ön planda bir insanım. Böyle şeyler romantik görünmüyor bana.Başka hayalleri vardı onları erteledi , özel okuldan nefret etmesine rağmen az paraya çalışmayı kabul etti vs vs , ben olmasaydım sadece akademik başarıya odaklanıp çalışmayacaktı, laboratuvar çalışmaları aksadı, zar zor tezi bitirdi ve hayal ettiği doktoraya uzun süre ara vermek zorunda kaldı, bilemiyorum belki de ben anlayamıyorum, maddiyat önemli buna eminim ama benim dönemimde sanki daha mı farklıydı bazı şeyler, erkekler daha mı fedakardı bilemiyorum...
mobilyayı filan bir kenara koyun benceYok kesinlikle öyle değil, eğer eşim çalışkan mücadeleci bir adam olmasa evlenmezdim ben de , maddiyat tabi ki önemli ama herşey değil, öncelikle duygulardan emin olunmalı ve mücadeleye iki tarafın da gönlü olmalı ...
Evlenmezdim...mobilyayı filan bir kenara koyun bence
%99 ihtimalle bakmak zorunda kalacağınız bir k.valideniz olsa evlenir miydiniz?