Amerika'da yaşadığım için biliyorum bu evlilik listesini.
Sana soran arkadaşın bir türkse ve sana "evlilik listen var mı" diye sorduysa, çok garip bir soru sormuş aslında.
Türkiye'de ve bizim adetlerimizde malesef ki böyle birşey yok, malesef diyorum çünkü bir bakıma bu hem evlenenler için kolaylık hem de hediyeyi alan için.
birine hediye alırken "ne eksiği var acaba" diye düşünürken kendimizi harab ediyoruz, evlenen çiftte her paketi açtığında "haydaaa yine aynısı geldi" diye içinden geçiriyordur muhakkak.
Çünkü herkes aşağı yukarı aynı şeyleri alıyor, en çok kullanılacak ihtiyaç malzemelerini...
Amerika'da olan bu evlilik listesi pratik ve iki araf içinde olumlu birşey (evli çift ve hediyeyi alan).
Fakat bütün hediye alacaklar arasında iletişim mevcut, yani böyle bir liste yaptığın taktirde, herkesin bir biri ile iletişimi olması lazım veya ortak bir platforma koyman lazım ki yine herkes aynı hediyeyi getirmesin sana.
Arkadaşın bu kısmı atlamış sanırım, bunu nasıl organize ediyorlardı tam hatırlamıyorum, fakat öyle güzel organizasyon yapıyorlar ki kimse aynı hediyeyi almıyor, herkes bir hediye seçiyor içinden, sana istediklerin gelmiş oluyor.
Böyle yani...
Ama yukarda arkadaşın söylediğine katılıyorum, böyle bir liste dağıtma...
Yakında bu liste konusu da bizde yaygınlaşır, o zaman kadar kullanılması pek tavsiye olunmayacaktır.
Sonuçta bizim insanlarımız böyle şeye alışkın değil ve genelde takıdır en çok alınan hediye...