• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlilik hazırlığı için ne kadar harcadınız...

duyguyld

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2011
187
2
46
Eskişehir
slm güzellikler...benım erkek arkadaşım yenı askerden geldı 10 gun oldu ve bız evlılık için ugrasma yollarına gırdık bakalım :)ben başladım onu bunu almaya erkek arkadasım bu zamana kadar rahat yetışmış bu gune kadar para bırıktırmemış bırı ve işlerıde kotuye gıttı.herseyı kendımız yapıcaz yanı aileden yardım almadan soz yapıcaz mayıs yada nısanda esya alıcaz vs vs nasıl yapıcaz dıye dusunmekten kafayı yemek uzereyım ben yaa ev duzme dugun vs tahmınen ne kadar tutuyo kızlar..:53:

Öncelikle Allah yardımcın olsun Benim yaklaşık beyaz eşya mobilya hariç küçük ev aletleri ve ıvır zıvırlar 6,500 ü buldu.Bu rakamları söyleyenlerin abarttıklarını düşünürdüm.Ama gerçekten hak verdim.Birde beyaz eşya ve yatak odası eklenince durumum ne olur bilemiyorum.

cnm bız 30 mılyarı gozden cıkardık ama senın dedıgın gıbı çok abartıyolar 50 60 hatta 100bın dıyolar çok fazla rakanlar degılmı benım ceyızde sıkıntım yok bırıkmış param var canım....sen evlımısın adaymısın canım:)

merhaba duyguyld,

hiç birikiminiz yoksa ve ailelerden destek almayacaksanız sizi biraz sarsar, beyaz eşyalar için en az 4000-5000 gözden çıkarmalısınız, salon tk.yemek odası,yatak odası, oturma odası
için ise bunları bazı firmalar paket halinde satıyor, isterseniz paket olarak alın bu takımları daha uygun olur en az 5000 de bunlar için ayırsanız, ıvır zıvır yemek takımı, mutfak gereçleri içinde 2000 dersek, halı, perde içinde 2000 diyelim, gelinliği bence kiralayın, damatlık, nikah salonu masrafları falan derken, toplam 16000-18000 temiz gider gibi geldi bana, nikahta da bu rakama yakın bir takınız olursa, hiç sıkıntı olacağını sanmıyorum, allah yuva kurana yardım eder, sevgili duyguyld

hiç abartmıyorlarmış o soyleyenler...

Allah gercekten ama gercekten yuva kurana yardım etsin oyle zor ki! Her sey içime sinsin dersen akıp gidiyor resmen oluk gibi para...

25 bin neredeyse bizim kız tarafı olarak sadece harcadıgımız rakam olacak .... asabilir de buyuk ihtimalle bu rakamı

erkek tarafını hiç söylemiyim... bir de bizim ev tadilat işlerimiz var bunun iki katından fazlası da erkek tarafından cıkacak...

resmen fenalık basıyo dusundukce 1.5 senedir alıyorum alıyorum hala bitiremedim eksikleri... Allah yardımcınız olsun zorlanmamak adına para biriktirip oyle evlenin derim evlendikten sonra borc odemek de cok zor

inan ne yaparsan bekarken yapıyosun... evlenen butun arkadaslarımın soyledigi bu...

merhaba duyguyld,

hiç birikiminiz yoksa ve ailelerden destek almayacaksanız sizi biraz sarsar, beyaz eşyalar için en az 4000-5000 gözden çıkarmalısınız, salon tk.yemek odası,yatak odası, oturma odası
için ise bunları bazı firmalar paket halinde satıyor, isterseniz paket olarak alın bu takımları daha uygun olur en az 5000 de bunlar için ayırsanız, ıvır zıvır yemek takımı, mutfak gereçleri içinde 2000 dersek, halı, perde içinde 2000 diyelim, gelinliği bence kiralayın, damatlık, nikah salonu masrafları falan derken, toplam 16000-18000 temiz gider gibi geldi bana, nikahta da bu rakama yakın bir takınız olursa, hiç sıkıntı olacağını sanmıyorum, allah yuva kurana yardım eder, sevgili duyguyld[/QUOTE
paket ceyız ben begenmıyorum 1 buçuk snemız var onumuzde ben ceyızımı kendım duzmek uzreyım onun harıcınde 30 mılyar dıyoruz bız :)

hiç abartmıyorlarmış o soyleyenler...

Allah gercekten ama gercekten yuva kurana yardım etsin oyle zor ki! Her sey içime sinsin dersen akıp gidiyor resmen oluk gibi para...

25 bin neredeyse bizim kız tarafı olarak sadece harcadıgımız rakam olacak .... asabilir de buyuk ihtimalle bu rakamı

erkek tarafını hiç söylemiyim... bir de bizim ev tadilat işlerimiz var bunun iki katından fazlası da erkek tarafından cıkacak...

resmen fenalık basıyo dusundukce 1.5 senedir alıyorum alıyorum hala bitiremedim eksikleri... Allah yardımcınız olsun zorlanmamak adına para biriktirip oyle evlenin derim evlendikten sonra borc odemek de cok zor

inan ne yaparsan bekarken yapıyosun... evlenen butun arkadaslarımın soyledigi bu...

haklısın canım cıdden zor valla hiç bıtmıyo dedığin gibi ya bıde ıyı kalıtelı almaya çlşyosun halıyle bakalım rabbım yarıdm eder ya bızde borçsuz evlenmek amacımız zaten babası bı ev alıcak ama evlendıkten 1 2 sene sonra bıze dugunu ıkımız yapıcaz bıraz zorlancaz cnm yanı fena durum işte:)

öncelikle bohçadan başlayayım; (akrabalarıda dahil) 500 ü geçiyor

nişan yer tutarsanız; 1,000TL

ev eşyaları en az 15,000

gelinlik 1,000TL

kız tarafını aldığı o ufacık mutfak gereçleri yine 1,000TL (yemek takımından tut, meyve bıçağına kadar hepsi ufak ama kocaman oluyor)

2008 de evlendim fiyatları o zamana göre söyleyebilirim.

Beyaz eşya 5000 TL Bosch

Kombi 2000 TL vailant

Düğün Salonu yemeksiz 4500 TL Royal Düğün Salonu

Gelinlik 2000 TL Nüans Moda Evi

Damatlık Sarar - 550 TL

Mobilya İstikbal - Bellona - yemek odası yok - 15000 TL halılar ve yatak örtüm 2 tablo + 2 abajur mobilyaların dışında dahil

Hisar yemek tk. tencere - çaydanlık cezve tk çatal bıçak tk. - 1.700 TL

Özdilekten çarşaf bornoz yastık vss.. 1.000 TL

LCD TV 1500 TL

Geri kalan çeyizleri 2 sene boyunca herhafta birşey alarak tamamladık. Parasını tahmin edemem oyuzden.

Banyo dolabı 400 - Duşa kabin 300 Masa - 200

Avizeler var.

Balayıda 4.000 civarı 3 hafta

Dediğim gibi bunlar 2008 fiyatları kıyaslama yapman açısından ve marka belirterek verdim.

Zor tabi Allah yardım etsin.

Son düzenleme:
tatlımm bız 6.000cıvarı beyaz esya ya verdık.bende 2013 gelınıyım bu arada ve 5.000 yemek odası+salon takımı, 2,000 oturma odası , 4,000 yatak odası begendıgım takım fıyatları bunlar.11.000 toplam mobıılya bunun harıcınde 5,000 salon. +3tane bılzeık takılmıstı aynı sekılde 2tane 3,500 bılezık.artı olarak bız erkek arkadasımla 15.000bırıktırdık.dugun zamanında ıhtıyacmz olur dıe 40falan toplamda

ama sunu solım 40 cıvarı tutar ama gozunde buyutme canım cogu seyı taksıtle yardımcı oluolar o sekılde yapıp evlednıkten sonra ödersiniz borcsuz dugun olmuo malesef.Rabbım yardımcı oluo

tatlımm bız 6.000cıvarı beyaz esya ya verdık.bende 2013 gelınıyım bu arada ve 5.000 yemek odası+salon takımı, 2,000 oturma odası , 4,000 yatak odası begendıgım takım fıyatları bunlar.11.000 toplam mobıılya bunun harıcınde 5,000 salon. +3tane bılzeık takılmıstı aynı sekılde 2tane 3,500 bılezık.artı olarak bız erkek arkadasımla 15.000bırıktırdık.dugun zamanında ıhtıyacmz olur dıe 40falan toplamda

ama sunu solım 40 cıvarı tutar ama gozunde buyutme canım cogu seyı taksıtle yardımcı oluolar o sekılde yapıp evlednıkten sonra ödersiniz borcsuz dugun olmuo malesef.Rabbım yardımcı oluo

canım bızde ole yapıcaz artık aslında ben buyutuyorum galıba daha yenı askerden geldi başının etini çok yememm lazım onunda alahtan kı çok çalışma hırsı olan biri şükür ki..bizde 30 -35 mılyar dedıkailede ıllakı yardım edıcaktır bunun harııcnde o kadar degılller yanı ev alma olasılıgımzda var babası ole bı yardımı soz konusu benı dusunduren sadece ev duzme:) 1.buçuk senede onada rabbım buyuk dıyorum artık elbet bıkapı açılcak:)bu arada cvp yazdıgın için bole ayrıntılı sana ve dıger arkadaslara çok teşekkürler...

öncelikle bohçadan başlayayım; (akrabalarıda dahil) 500 ü geçiyor

nişan yer tutarsanız; 1,000TL

ev eşyaları en az 15,000

gelinlik 1,000TL

kız tarafını aldığı o ufacık mutfak gereçleri yine 1,000TL (yemek takımından tut, meyve bıçağına kadar hepsi ufak ama kocaman oluyor)

Sen yine herşeyini uyguna halletmişsin o zaman canım...
Benim masraflarım şu şekildeydi (kendime düşen pay, erkek tarafını ayrı yazarım)

Çeyizimde götürdüğüm ıvır zıvırlar, nevresim takımlarından, tabak çanak, tencere takımım, avadanlıklar vs. : 5000 - 6000 civarı.
Fakat ben tupperware'de aldığım için sadece onlar 1800 TL tutmuştu. :31:

Yatak odasını ben aldım: 3500 TL
Bulaşık makinasını ben aldım: 1500 TL

Eşimin aldıkları:
Koltuk takımı: 4000 TL
Yemek takımı ve tv ünitesi: 3500 TL
Buzdolabı: 2400 TL
Çamaşır Makinesi: 1600 TL

Yani toplamda kabaca: 22,500 TL civarı harcanmış.
Daha bunun avizesi, halısı, perdesi vs. var.
Ben kabaca paylaşmak istedim.

Evlilik süreci kolay bir süreç değil.
Eğer birikiminiz yoksa, ufaktan ufaktan herşeyi almaya çalışın.
Mesela taksit ile beyaz eşyalarınızı almaya başlayabilirsiniz.
Böylelikle düğünden önce beyaz eşyalarınız ödenmiş olur.

Mobilyalarınızı (ev daha belli olmayacağı için) fazla büyük olmamak kaydıyla standart boylarda bakarsanız, eviniz küçük olacak olsa dahi eşyalarınız sığar. Onları da önceden önceden ödeyebilirseniz sizin yararınıza olur, borçlarınız azalır.
Allah kolaylık versin, inşallah çok mutlu olursun... :34:

Sen yine herşeyini uyguna halletmişsin o zaman canım...
Benim masraflarım şu şekildeydi (kendime düşen pay, erkek tarafını ayrı yazarım)

Çeyizimde götürdüğüm ıvır zıvırlar, nevresim takımlarından, tabak çanak, tencere takımım, avadanlıklar vs. : 5000 - 6000 civarı.
Fakat ben tupperware'de aldığım için sadece onlar 1800 TL tutmuştu. :31:

Yatak odasını ben aldım: 3500 TL
Bulaşık makinasını ben aldım: 1500 TL

Eşimin aldıkları:
Koltuk takımı: 4000 TL
Yemek takımı ve tv ünitesi: 3500 TL
Buzdolabı: 2400 TL
Çamaşır Makinesi: 1600 TL

Yani toplamda kabaca: 22,500 TL civarı harcanmış.
Daha bunun avizesi, halısı, perdesi vs. var.
Ben kabaca paylaşmak istedim.

Evlilik süreci kolay bir süreç değil.
Eğer birikiminiz yoksa, ufaktan ufaktan herşeyi almaya çalışın.
Mesela taksit ile beyaz eşyalarınızı almaya başlayabilirsiniz.
Böylelikle düğünden önce beyaz eşyalarınız ödenmiş olur.

Mobilyalarınızı (ev daha belli olmayacağı için) fazla büyük olmamak kaydıyla standart boylarda bakarsanız, eviniz küçük olacak olsa dahi eşyalarınız sığar. Onları da önceden önceden ödeyebilirseniz sizin yararınıza olur, borçlarınız azalır.
Allah kolaylık versin, inşallah çok mutlu olursun... :34:

bizde öle düşünüyoruz canım benim şimdiden almaya başlıyalım bı senede oderiz hepsini diyoruz senın dedığin gibi daha rahat olucaz bu sekılde:)evlılık cıdden streslı bı iş eger mantıklı akıllı bı sekılde karsındakıne yaklaşmazsan her gun kavga sebebı:)rabbım yardımcımız olsun inş hersey olur dıyorum ya ne ınsanlar evlenıyo yuva kuruyo bızmı yapamıcaz ya:)

bizde öle düşünüyoruz canım benim şimdiden almaya başlıyalım bı senede oderiz hepsini diyoruz senın dedığin gibi daha rahat olucaz bu sekılde:)evlılık cıdden streslı bı iş eger mantıklı akıllı bı sekılde karsındakıne yaklaşmazsan her gun kavga sebebı:)rabbım yardımcımız olsun inş hersey olur dıyorum ya ne ınsanlar evlenıyo yuva kuruyo bızmı yapamıcaz ya:)

Yeni evli olduğum için herşey kafamda taze.
İnsan zor zamanlar yaşıyor, bana da demişlerdi sakin olmalısın, istediklerini tabii ki yaptırt ama sakinliği elden bırakma. Ne oluyorsa artık o dönem, malesef tatsızlıklar, atışmalar, sorunlar yaşanıyor. Evlendikten sonra "bu muydu şimdi bütün sıkıntılar" diyorsun. Saçma geliyor...
Sende muhtemelen yaşayacaksın bunları. Evlilik stresi ile alakalı bir durum, fakat Allah ağız tadı versin. Tartışmalar olsa dahi, sevgi en büyük etken, sanırım bütün sorunlar o sevgi sayesinde aşılıyor.

Çalışıyor musun peki?

Yeni evli olduğum için herşey kafamda taze.
İnsan zor zamanlar yaşıyor, bana da demişlerdi sakin olmalısın, istediklerini tabii ki yaptırt ama sakinliği elden bırakma. Ne oluyorsa artık o dönem, malesef tatsızlıklar, atışmalar, sorunlar yaşanıyor. Evlendikten sonra "bu muydu şimdi bütün sıkıntılar" diyorsun. Saçma geliyor...
Sende muhtemelen yaşayacaksın bunları. Evlilik stresi ile alakalı bir durum, fakat Allah ağız tadı versin. Tartışmalar olsa dahi, sevgi en büyük etken, sanırım bütün sorunlar o sevgi sayesinde aşılıyor.

Çalışıyor musun peki?

bizde inş sorunsuz atlatırız bu donemı canım..evet çalışıyorum...

bizde inş sorunsuz atlatırız bu donemı canım..evet çalışıyorum...

O zaman sana tavsiyem alacağın bir çok şeyi (çeyizin için) internetten alabilirsin.
Ancak çelik tencere takımı, tabak takımı, mutfak elektronik eşyaları vb. gibi şeyleri internetten alma.
Onun haricinde diğer bütün herşeyini internetten alabilirsin, ben öyle yaptım yararını çok gördüm.
Çünkü insan çalışsa da fark etmiyor, elinde toplu para tutamıyorsun malesef.
Hele ki ufukta evlilik varsa, illa bir yere gidiyor o harcama.
O yüzden en mantıklısı ufak ufak zamanla herşeyini almak.
Hem bir kerede kendine yüklenmiş olmuyorsun maddi anlamda, hem de zamanla bir bakıyorsun bir sürü çeyizin olmuş... :34:

O zaman sana tavsiyem alacağın bir çok şeyi (çeyizin için) internetten alabilirsin.
Ancak çelik tencere takımı, tabak takımı, mutfak elektronik eşyaları vb. gibi şeyleri internetten alma.
Onun haricinde diğer bütün herşeyini internetten alabilirsin, ben öyle yaptım yararını çok gördüm.
Çünkü insan çalışsa da fark etmiyor, elinde toplu para tutamıyorsun malesef.
Hele ki ufukta evlilik varsa, illa bir yere gidiyor o harcama.
O yüzden en mantıklısı ufak ufak zamanla herşeyini almak.
Hem bir kerede kendine yüklenmiş olmuyorsun maddi anlamda, hem de zamanla bir bakıyorsun bir sürü çeyizin olmuş... :34:

haklısın canım aslında bend epara bırıktırıp sonra gordugumu alıyorum senın fıkrınde mantıklı canım benım peki ınternetten bılıdıgın ıyı sıteler varmı bıde bısey sorucam ütümü alıcam ben sen ne kullanıyosun ben philips düşünüyorum ama sence canım ayrıca çok sagol bana yardımcı olup zamn ayırdıgın için...:42:

haklısın canım aslında bend epara bırıktırıp sonra gordugumu alıyorum senın fıkrınde mantıklı canım benım peki ınternetten bılıdıgın ıyı sıteler varmı bıde bısey sorucam ütümü alıcam ben sen ne kullanıyosun ben philips düşünüyorum ama sence canım ayrıca çok sagol bana yardımcı olup zamn ayırdıgın için...:42:

Ben çeyiz gurusu gibi birşey oldum zaten... :9:

Rica ederim ne demek, yardımım dokunabilirse ne mutlu.
Ben Braun texstyle 7 kullanıyorum, fakat geçende anneme philips'in bir ütüsünü aldım.
Çok güzel ve memnun kaldı. Philips'te iyi bir markadır.
Özellikle elektrikli süpürge konusunda kesinlikle tavsiye ederim... :34:

Benim genelde alışveriş yaptığım siteler:
markafoni
evim.net
dekoreko
vipdukkan
trendyol
altincicadde
evimister

bu sitelerde sorun hiç yaşamadım. hala da arada alışveriş yaparım. :34:

Ben çeyiz gurusu gibi birşey oldum zaten... :9:

Rica ederim ne demek, yardımım dokunabilirse ne mutlu.
Ben Braun texstyle 7 kullanıyorum, fakat geçende anneme philips'in bir ütüsünü aldım.
Çok güzel ve memnun kaldı. Philips'te iyi bir markadır.
Özellikle elektrikli süpürge konusunda kesinlikle tavsiye ederim... :34:

Benim genelde alışveriş yaptığım siteler:
markafoni
evim.net
dekoreko
vipdukkan
trendyol
altincicadde
evimister

bu sitelerde sorun hiç yaşamadım. hala da arada alışveriş yaparım. :34:

Çeyiz gurum benimm:21:canım elektrıklı süpürgemı ben boschtan aldım.dedıgıntrendyoldan ben alışverış yapıyoruma ma hep gıyım:)gııym delısıyım artık vazgecem lazım evlencez ama nerde:(:26:braun bakım ozamn ben cnm bu arada kırılmadan gelıyo dımı kargoların:)

Çeyiz gurum benimm:21:canım elektrıklı süpürgemı ben boschtan aldım.dedıgıntrendyoldan ben alışverış yapıyoruma ma hep gıyım:)gııym delısıyım artık vazgecem lazım evlencez ama nerde:(:26:braun bakım ozamn ben cnm bu arada kırılmadan gelıyo dımı kargoların:)

Cam eşyalarda herhangi bir sorun yaşamadım, fakat cam eşyayı fazla internetten almadım.
Çeyiz sayfama da bakabilirsin zaten, genelde cam, porselen gibi şeyleri mağazalarından aldım.
Fakat avadanlık porselen, cam, bardak tarzı şeyler aldım, güzel paketliyorlar.
Ayrıca tavsiyem kargo geldiğinde, getiren kişinin önünde aç paketini ki içinden kırık çıkarsa tutanak tutar.
Olduğu gibi iade edebilirsin :34: Yani o açıdan sorun olmaz...

ha bir de daybuyday diye bir site var, oradan da alışveriş yaptığım çoktur :34:

Back