Evlilik hayatına geçiş korkusu

Ben eşimle 5 yıl sevgililikten sonra evlendim(arada ayrılık yaşamış olsak da). Üstelik ailemle aynı şehirdeyim. Ona rağmen ağladım, evlilikten korktum ve bu tedirginliğim evlendikten sonra da devam etti. Uzun süre uyum sorunu yaşadım ve bu süreçte eşimin de burnumdan getirdim. Şimdi ise çok pismanim. Keşke o zamanlara geri dönebilsem, her anın tadını çıkartırdım.

Endişenizi çok iyi anlıyorum ama nişanlınızdan eminseniz o korkuları atın bir kenara. Uzaklık falan hepsi hallolur, gidilir, gelinir. Ama bu zamanlar bir daha geri gelmez. Doya doya yaşayın.

Selamlar herkese,
Ben de evliliğe geçiş korkusu ve ana baba evinden ayrılma üzüntüsü çekenlerdenim. 1 hafta önce nişanlandım. Çok sevdiğim bir nişanlım ve bana aynı şekilde değer veren bir adamla birlikteyim çok şükür 30 yaşındayım ve ailemden hiç ayrılmadım. Aile içi sıkıntılarımız oldu, babamla annem bi dönem ayrı kaldı ama ben hep annemleydim. Nişanımda da fark ettim ki evimden ayrılırken çok zorlanıcam ve evliliğe adapte olamamaktan, eşimi mutlu edememekten çok korkuyorum. Kaygı bozukluğu rahatsızlığım olduğu için de bu duyguları çok yoğun yaşıyorum ama anladım ki yalnız değilmişim böyle hissetmekte.. Allah tüm yuva kuranları mesut etsin, huzurlu kılsın

10 yillik sevgilimle evlenirken bile yasadim bu stresleri:) bende ailemden uzajtayim ama inanin ayni evde gibiyiz. Hergun isten gelip yemek yaparken annemle kameradayoz ayni anda yemek yapiyoruz. Gun dedikodusu yapiyoruz kisi anlatiyorum calisma arkadaslarimdan ayrildim terfiyle ayni kurumda gecis yaptim. 2 ayi greider biraktim. Butun o stress bosaymis diyorum simdi :)

İnan üzül istemem ama evlilikten korkmakta haklısın sanırım

Gayet normal canım, rahat ol kısa bi zamanda adapte olacağını düşünüyorum. Bu arada şimdiden mutluluklar dilerim

Ne güzel bir yorum, yaşınızdan çok olgunsunuz belli...

İnan üzül istemem ama evlilikten korkmakta haklısın sanırım
Gayet normal canım, rahat ol kısa bi zamanda adapte olacağını düşünüyorum. Bu arada şimdiden mutluluklar dilerim ☺

Arkadaş çoktan evlenmiş olmalı yalnız , eylülde açılmış bir konu bilmem fark ettiniz mi ? Mutludur inşallah ve korktuğu gibi olmamıştır...

Çok normal canım. Ben son 15 gün babamla köşe kapmaca oynadım o da benle. Hiç göz göze gelmemeye çabaladık. Oldu ki geldik hemen gözlerimiz dolardı Hala çok özlüyorum ama yapacak bir şey yok. Hayat telaşesi.

Huzurlu mutlu evliliği olanın burada ne işi olsun ki de mi :) mutlu olan değil mutsuz olanlar konu açıyor genelde

Ailenizden ilk defa ayrı kalıyorsanız böyle olması normal. Ben de düğün öncesi sürekli ağlıyordum. Yaşadığınız sorunlar ne sizi ne korkutuyor bu da var bnce. Ona göre fikir verir arkadaşlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…