• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik hayatına geçiş korkusu

Ben eşimle 5 yıl sevgililikten sonra evlendim(arada ayrılık yaşamış olsak da). Üstelik ailemle aynı şehirdeyim. Ona rağmen ağladım, evlilikten korktum ve bu tedirginliğim evlendikten sonra da devam etti. Uzun süre uyum sorunu yaşadım ve bu süreçte eşimin de burnumdan getirdim. Şimdi ise çok pismanim. Keşke o zamanlara geri dönebilsem, her anın tadını çıkartırdım.

Endişenizi çok iyi anlıyorum ama nişanlınızdan eminseniz o korkuları atın bir kenara. Uzaklık falan hepsi hallolur, gidilir, gelinir. Ama bu zamanlar bir daha geri gelmez. Doya doya yaşayın.

Selamlar herkese,
Ben de evliliğe geçiş korkusu ve ana baba evinden ayrılma üzüntüsü çekenlerdenim. 1 hafta önce nişanlandım. Çok sevdiğim bir nişanlım ve bana aynı şekilde değer veren bir adamla birlikteyim çok şükür 🙏🏻 30 yaşındayım ve ailemden hiç ayrılmadım. Aile içi sıkıntılarımız oldu, babamla annem bi dönem ayrı kaldı ama ben hep annemleydim. Nişanımda da fark ettim ki evimden ayrılırken çok zorlanıcam ve evliliğe adapte olamamaktan, eşimi mutlu edememekten çok korkuyorum. Kaygı bozukluğu rahatsızlığım olduğu için de bu duyguları çok yoğun yaşıyorum ama anladım ki yalnız değilmişim böyle hissetmekte.. Allah tüm yuva kuranları mesut etsin, huzurlu kılsın 🤲🏻

10 yillik sevgilimle evlenirken bile yasadim bu stresleri:) bende ailemden uzajtayim ama inanin ayni evde gibiyiz. Hergun isten gelip yemek yaparken annemle kameradayoz ayni anda yemek yapiyoruz. Gun dedikodusu yapiyoruz kisi anlatiyorum;) calisma arkadaslarimdan ayrildim terfiyle ayni kurumda gecis yaptim. 2 ayi greider biraktim. Butun o stress bosaymis diyorum simdi :)

İyi geceler. Bu hafta sonu düğünüm olacak. Severek evleniyorum. Bazı sorunlar elbet yaşanıyor ama herşey yoluna bir şekilde giriyor. Ama evlilikten korkuyorum. Çok çılgın yaşadığım bir hayat yok ama yinede evlilikten korkuyorum. Ailemin yaşadığı şehire beş saat uzaklıkta bir şehire gidecem biraz da onun endişesi var. Her an ağlama durumunda geziyorum öyle. Düğün öncesi bunlar normal mı yaşadıklarınızı anlatır mısınz
İnan üzül istemem ama evlilikten korkmakta haklısın sanırım 😞

İyi geceler. Bu hafta sonu düğünüm olacak. Severek evleniyorum. Bazı sorunlar elbet yaşanıyor ama herşey yoluna bir şekilde giriyor. Ama evlilikten korkuyorum. Çok çılgın yaşadığım bir hayat yok ama yinede evlilikten korkuyorum. Ailemin yaşadığı şehire beş saat uzaklıkta bir şehire gidecem biraz da onun endişesi var. Her an ağlama durumunda geziyorum öyle. Düğün öncesi bunlar normal mı yaşadıklarınızı anlatır mısınz

Gayet normal canım, rahat ol kısa bi zamanda adapte olacağını düşünüyorum. Bu arada şimdiden mutluluklar dilerim ☺️

Ailenizden ilk defa mi ayriliyorsunuz?
Ben yurt disina evlendim bir de, sene de bir kere ailemi görüyorum. Hic zorluk cekmedim cünkü öncesinde zaten üniversite icin evden ayrilmistim. Ilk defa orada yalniz kalan bir insan icin evlilik daha kolay oluyor sahsi fikrim.
Cünkü yurtlarda degil de sicacik yuvanda ve seni seven esinle yasiyorsun.
Simdiden dramatize etme bence. Evinin olmasi cok güzel bir duygu.
Özgürsün artik, kendi buz dolabin kendi camasir makinen var.
Sorumluluklarin olacak. ben 21 yasimda evlendim bir de, kotarirsin merak etme.
Özlem duydukca esine saril, cicim aylarinizda bunlari düsünme.
Yasayarak ögreneceksin, ilk günden mükemmel evli insan olmana gerek yok
Askini yasa, sevgiye doy, cay demle esinle otur ic, acin bir film.
Yedi senedir evliyim esime bakmalara doyamiyorum, evlilik beim icin güven dolu bir yuva, inan nasil olmasini istersen öyle olur, pozitif düsün
Ne güzel bir yorum, yaşınızdan çok olgunsunuz belli...

İnan üzül istemem ama evlilikten korkmakta haklısın sanırım 😞
Gayet normal canım, rahat ol kısa bi zamanda adapte olacağını düşünüyorum. Bu arada şimdiden mutluluklar dilerim ☺

Arkadaş çoktan evlenmiş olmalı yalnız , eylülde açılmış bir konu bilmem fark ettiniz mi ? :KK66: Mutludur inşallah ve korktuğu gibi olmamıştır...

Çok normal canım. Ben son 15 gün babamla köşe kapmaca oynadım o da benle. Hiç göz göze gelmemeye çabaladık. Oldu ki geldik hemen gözlerimiz dolardı:KK61: Hala çok özlüyorum ama yapacak bir şey yok. Hayat telaşesi.

Bakis acisiyla alakali galiba bilemiyorum, ben hep evliligi seven bir insandim.
Acilar yasamadim degil, bu hayatta hersey mümkün, insaniz basimiza illa birseyler geliyor, dertsiz insan yok fakat ben bu dertleri evliligimle, esimle birlestirmedim. Hatta biz ilk seneler kayinvalidemden cok cektik, esimle birbirimize sarildik. Ne zor zamanlardi.
Evlendigin kisi önemli, bir de. Biz cift olarak ayni kafa yapisindayiz, olmasak da zamanla birbirimize benzedik. Es yönünden cok sansliyim zaten ama aileden, hastaliklardan ben de sikinti cektim.
Ama yedi yildir evliyim hala kocami cok özlüyorum, gözlerine bakmaya doyamiyorum. Inanir misin hergün birbirimize sevgimizi söyleriz.
Aslinda burada insanlar derdini paylasiyor olumsuzluklar yogunlukta ama inanin güzel evliligi olanlar da var.
Sen icini acacak güzellikler oku madem evlilik düsünüyorsan olumluya odaklan.
Malesef aldatanlar da var evet, kötü bir evlilik sürenler de var. Sectigin kisiyi iyi tart, bu adam o adam diyorsan zaten sorun yok.
Mantik ve sevgi beraber ilerlesin.
Iki de cocugum var, cayimi ayaklarima getiren bir esim var, varimi yogumu onlara veren bir ben varim. Herkes birbirinin kiymetini iyi biliyor. Bu cok önemli.
Huzurlu mutlu evliliği olanın burada ne işi olsun ki de mi :) mutlu olan değil mutsuz olanlar konu açıyor genelde

Ailenizden ilk defa ayrı kalıyorsanız böyle olması normal. Ben de düğün öncesi sürekli ağlıyordum. Yaşadığınız sorunlar ne sizi ne korkutuyor bu da var bnce. Ona göre fikir verir arkadaşlar

Back