• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik hayatına geçiş korkusu

Dnz61

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2018
174
87
103
İyi geceler. Bu hafta sonu düğünüm olacak. Severek evleniyorum. Bazı sorunlar elbet yaşanıyor ama herşey yoluna bir şekilde giriyor. Ama evlilikten korkuyorum. Çok çılgın yaşadığım bir hayat yok ama yinede evlilikten korkuyorum. Ailemin yaşadığı şehire beş saat uzaklıkta bir şehire gidecem biraz da onun endişesi var. Her an ağlama durumunda geziyorum öyle. Düğün öncesi bunlar normal mı yaşadıklarınızı anlatır mısınz

Ailenizden ilk defa mi ayriliyorsunuz?
Ben yurt disina evlendim bir de, sene de bir kere ailemi görüyorum. Hic zorluk cekmedim cünkü öncesinde zaten üniversite icin evden ayrilmistim. Ilk defa orada yalniz kalan bir insan icin evlilik daha kolay oluyor sahsi fikrim.
Cünkü yurtlarda degil de sicacik yuvanda ve seni seven esinle yasiyorsun.
Simdiden dramatize etme bence. Evinin olmasi cok güzel bir duygu.
Özgürsün artik, kendi buz dolabin kendi camasir makinen var.
Sorumluluklarin olacak. ben 21 yasimda evlendim bir de, kotarirsin merak etme.
Özlem duydukca esine saril, cicim aylarinizda bunlari düsünme.
Yasayarak ögreneceksin, ilk günden mükemmel evli insan olmana gerek yok
Askini yasa, sevgiye doy, cay demle esinle otur ic, acin bir film.
Yedi senedir evliyim esime bakmalara doyamiyorum, evlilik beim icin güven dolu bir yuva, inan nasil olmasini istersen öyle olur, pozitif düsün

Ben yurt disina evlendim bir de, sene de bir kere ailemi görüyorum. Hic zorluk cekmedim cünkü öncesinde zaten üniversite icin evden ayrilmistim. Ilk defa orada yalniz kalan bir insan icin evlilik daha kolay oluyor sahsi fikrim.
Yedi senedir evliyim esime bakmalara doyamiyorum, evlilik beim icin güven dolu bir yuva, inan nasil olmasini istersen öyle olur, pozitif düsün
O kadar güzel yazmışınız ki teşekkür ederim

Cok güzel yazmissiniz yemin ederim yeniden evlenesim geldi:))) ellerinize saglik

Akıllı davranırsan evlilik güzel bir şey, yolunda da gider karşında akıllı bir adam varsa. Ama evliliği sidik yarışına çevirirse ikinizden biri, o zaman durum vahim.
Ailesiyle sizin aranızda denge kurmayı becerecek kadar olgunsa bir sorun olmaz bence. Burda okuduğum konulardan sonra ben de evlilikten korkuyordum.
En büyük korkum evlenince bir anda değişir miydi... Ama hiç değişmedi. Zaten ben de onu olduğu gibi sevmiştim

Ailesiyle sizin aranızda denge kurmayı becerecek kadar olgunsa bir sorun olmaz bence. Burda okuduğum konulardan sonra ben de evlilikten korkuyordum.
En büyük korkum evlenince bir anda değişir miydi... Ama hiç değişmedi. Zaten ben de onu olduğu gibi sevmiştim

Aynı şey kadın için de geçerli ama. Kendi ailesiyle, eşin ailesiyle, eşle dengeyi kurmayı bilmeyen kadınların da evliliği yolunda gitmiyor maalesef.

Bu hafta sonu düğünüm olacak. Severek evleniyorum. Bazı sorunlar elbet yaşanıyor ama herşey yoluna bir şekilde giriyor. Ama evlilikten korkuyorum. Çok çılgın yaşadığım bir hayat yok ama yinede evlilikten korkuyorum. Ailemin yaşadığı şehire beş saat uzaklıkta bir şehire gidecem biraz da onun endişesi var. Her an ağlama durumunda geziyorum öyle. Düğün öncesi bunlar normal mı yaşadıklarınızı anlatır mısınz

NORMAL herkese oluyor

İyi geceler. Bu hafta sonu düğünüm olacak. Severek evleniyorum. Bazı sorunlar elbet yaşanıyor ama herşey yoluna bir şekilde giriyor. Ama evlilikten korkuyorum. Çok çılgın yaşadığım bir hayat yok ama yinede evlilikten korkuyorum. Ailemin yaşadığı şehire beş saat uzaklıkta bir şehire gidecem biraz da onun endişesi var. Her an ağlama durumunda geziyorum öyle. Düğün öncesi bunlar normal mı yaşadıklarınızı anlatır mısınz
Normal. Bende ailemden 12 saat uzaklikta bi sehre yerlestim 1 aylik evliyim hala alisamadim cokk ozluyorum. Ama esimi seviyorum yuvamda mutluyum alisiliyormus zamanla oyle diyorlar. Bende beklemedeyim :/

Normal. Bende ailemden 12 saat uzaklikta bi sehre yerlestim 1 aylik evliyim hala alisamadim cokk ozluyorum. Ama esimi seviyorum yuvamda mutluyum alisiliyormus zamanla oyle diyorlar. Bende beklemedeyim :/
İnşallah ikimizde bir an önce alışırız

Ya varya size teşekkür ediyorum. Çünkü burada kocamdan bıktımlar , vay ne diye evlendiler duymaktan bende evlilik fobisi oldu. Evliliği sürekli erteliyorum. Halbuki seviyorum ama bu forum benim psikolojimi bozuyor. Sizin yazdıklarınızı görünce mutlu oldum. Bu arada konu sahibi ben değilim. Direk lafa atladım

Ya varya size teşekkür ediyorum. Çünkü burada kocamdan bıktımlar , vay ne diye evlendiler duymaktan bende evlilik fobisi oldu. Evliliği sürekli erteliyorum. Halbuki seviyorum ama bu forum benim psikolojimi bozuyor. Sizin yazdıklarınızı görünce mutlu oldum. Bu arada konu sahibi ben değilim. Direk lafa atladım

Bakis acisiyla alakali galiba bilemiyorum, ben hep evliligi seven bir insandim.
Acilar yasamadim degil, bu hayatta hersey mümkün, insaniz basimiza illa birseyler geliyor, dertsiz insan yok fakat ben bu dertleri evliligimle, esimle birlestirmedim. Hatta biz ilk seneler kayinvalidemden cok cektik, esimle birbirimize sarildik. Ne zor zamanlardi.
Evlendigin kisi önemli, bir de. Biz cift olarak ayni kafa yapisindayiz, olmasak da zamanla birbirimize benzedik. Es yönünden cok sansliyim zaten ama aileden, hastaliklardan ben de sikinti cektim.
Ama yedi yildir evliyim hala kocami cok özlüyorum, gözlerine bakmaya doyamiyorum. Inanir misin hergün birbirimize sevgimizi söyleriz.
Aslinda burada insanlar derdini paylasiyor olumsuzluklar yogunlukta ama inanin güzel evliligi olanlar da var.
Sen icini acacak güzellikler oku madem evlilik düsünüyorsan olumluya odaklan.
Malesef aldatanlar da var evet, kötü bir evlilik sürenler de var. Sectigin kisiyi iyi tart, bu adam o adam diyorsan zaten sorun yok.
Mantik ve sevgi beraber ilerlesin.
Iki de cocugum var, cayimi ayaklarima getiren bir esim var, varimi yogumu onlara veren bir ben varim. Herkes birbirinin kiymetini iyi biliyor. Bu cok önemli.

iki farklı aileden gelen insan aynı evin içine giriyor. Tabi ki alışma süreci var. Kendinize de esinize de bu konuda zaman tanıyacaksınız. Ayrı sehir de olmakta ilk başlarda zor geliyor ama sonra anlayacaksiniz ki bunun da ayri guzelligi var. Yaşadigim yerde ne benim ne esimin ailesi var. Herşeyi kendimiz yapiyoruz. Birbirine daha bağlı oluyorsun. Başta gel gitler yaşayabilirsin çok normal. Dikensiz gül bahçesi vaadetmiyorum yani😉 insanin bazen kendine tahamülü olmuyor . Dengeyi bulmak önemli. Ailenin uzakta olması etkilemesin seni. Evleneceğin adama güveniyorsan zamanla herşey yoluna giriyor.

Bakis acisiyla alakali galiba bilemiyorum, ben hep evliligi seven bir insandim.
Acilar yasamadim degil, bu hayatta hersey mümkün, insaniz basimiza illa birseyler geliyor, dertsiz insan yok fakat ben bu dertleri evliligimle, esimle birlestirmedim. Hatta biz ilk seneler kayinvalidemden cok cektik, esimle birbirimize sarildik. Ne zor zamanlardi.
Evlendigin kisi önemli, bir de. Biz cift olarak ayni kafa yapisindayiz, olmasak da zamanla birbirimize benzedik. Es yönünden cok sansliyim zaten ama aileden, hastaliklardan ben de sikinti cektim.
Ama yedi yildir evliyim hala kocami cok özlüyorum, gözlerine bakmaya doyamiyorum. Inanir misin hergün birbirimize sevgimizi söyleriz.
Aslinda burada insanlar derdini paylasiyor olumsuzluklar yogunlukta ama inanin güzel evliligi olanlar da var.
Sen icini acacak güzellikler oku madem evlilik düsünüyorsan olumluya odaklan.
Malesef aldatanlar da var evet, kötü bir evlilik sürenler de var. Sectigin kisiyi iyi tart, bu adam o adam diyorsan zaten sorun yok.
Mantik ve sevgi beraber ilerlesin.
Iki de cocugum var, cayimi ayaklarima getiren bir esim var, varimi yogumu onlara veren bir ben varim. Herkes birbirinin kiymetini iyi biliyor. Bu cok önemli.
Ne güzel yazmışınız teşekkür ederim

Back