Evlilik hayatına alisamiyorum

yaprakk07

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2014
53
74
1 bucuk yıllık evliyim. Öğretmenim. 28 yaşındayim. Gerekli mantık ve olgunluğa sahip olduğumu düşünüyorum. Ancak ne zaman ailemin bulunduğu şehre gitsem 2 günde eski hayatıma sanki geri dönmüş gibi hissedip tekrar babamın bekar kızı olduğumu düşünüyorum. Ve sanki üniversiteden baba evine dönmüş gibi bir his oluyor içimde. Dolayısıyla vedalar eve geri dönüşler sıkıntı oluyor. Gitmek istemiyorum hiç bir zaman kendi evime. Eşimle aramızda hiçbir sorun yok. İlgi alaka yönünden de öyle hatta bazen ilgiden bunalirim onunlayken. Kavga bile ettiğimiz yok aylardır. Şimdi yine bayram dolayısıyla gittiğimiz memleketimden ağlaya ağlaya geri döndüm ailem de uzuldu tabi. Kendimi tutamadım onları da üzdum diye bide onun için ağladım. Koskoca kadın utanmıyor musun çocuk gibi diye kendime söyleyip duruyorum ancak ben hala ailemden ayrı sehirde başka bir evde yaşamaya adapte olamadım arkadaşlar. Her gidis geliş drama haline geldi evlendiğimxen beri. İşin icinden çıkamıyorum fikirlerinize sunuyorum teşekkürler

8 yıllık evliyim ben de böyleyim. Artık ağlamıyorum ama ilk zamanlar apartmanımızın köşesini dönünce başlardı gözyaşlarım akmaya, ya da şehrin tam çıkışında... hala böyle kalbimde küçük bir nokta sızlar ailemden ayrılırken, memleketimde mi evlenseydim acaba diye düşünüp üzülürüm. Ahhh derdimi deştiniz gece gece. Geçiyor elbette ama işte bazen bir küçük nokta...

Çok ilginç geliyor bana bu dram. Kendinizi sorgulayın neden bu kadar yoğun hissediyosunuz acaba? Ben kendi evimi özlüyorum aileme gittiğimde bile. Kendi düzenimi, eşimi vs.
Ailemin evi ile benim evim arası 5 km, 10 dk mesafe.
Gidince bana afakan basıyor, duramıyorum.
6 senedir evliyim, daha 1 kere bile eşim ile akşam yemeyi hariç gitmedim kendim.
Korona sebebiyle 4 aydır görüşmüyoruz zaten, yarın artık kocamın zoruyla gideceğiz bayramlaşmaya, suratımdan düşen bin parça

Gayet severim halbuki ama öyle bir bağımlılığım yok.

20 yıldır ayrıyım. Ne zaman gitsem babamın küçük kızı olurum.
"İnsan babası ölünce büyür." demişler. Aslında güzel bir şey değil mi bu?
Evet çok güzel bir şey bence de. Koşulsuz sevildiğin belki de tek yer anne baba evi. Ancak orada da tam olamıyor insan. Eş evde seni beklerken baba huzurunda eşi ozlerken hiçbir şey tam olamıyor...

5 yillik evliyim ve ayni duygulara hala kapiliyorum sanki bekarim ve ozgur takiliyor gibi olurum ustelik iki kizim var bunlar kimin yaa modunda saka bir yana sorumluluk baska bisey cocugun var mi bilmiyorum ama cocuklar olunca her zaman hatirlatiyorlar evli oldugunu ve bir evinin oldugunu

Yalnız değilmişim bu biraz teselli oldu sagolun. Zamanla ben de en azından azalır diye düşünüyorum. Ama veda işte her daim vedalar zor... Azalsa da dediğiniz gibi tam anlamıyla geçmeyecek

Evet çok güzel bir şey bence de. Koşulsuz sevildiğin belki de tek yer anne baba evi. Ancak orada da tam olamıyor insan. Eş evde seni beklerken baba huzurunda eşi ozlerken hiçbir şey tam olamıyor...
Ama hayat böyle.
O yüzden ne yapıyoruz? İçinde bulunduğumuz anın/ yerin yanında bulunduğumuz insanların tadını çıkarıp, döneceğimiz yerler için de heyecan duyuyoruz. Böylesi daha kolay.

Evet özgürlük hissi de es geçilemez tabii henüz bebeğim yok. Dediğiniz gibi belki bebek olursa tam anlamıyla bu durumu atlatabilirim

Çok ilginç geliyor bana bu dram. Kendinizi sorgulayın neden bu kadar yoğun hissediyosunuz acaba? Ben kendi evimi özlüyorum aileme gittiğimde bile. Kendi düzenimi, eşimi vs.
Benim için ana ve baba en azından şuan için hersey ve herkesin önünde geliyor. Duygusal bir ailede büyüdüm. Bu yüzden sevgim de çok cok fazla. Zaten hep duygularımı coşkun yasayan biriyim. İşte bu bazen sorun yaratıyor ne yazikki

Öğrenciyken de ailemden 700 km uzakta yaşıyordum. Ama her tatilde gideceğim tek yer orasiydi. Okul bittiğinde de tekrar yerlesecegim yer orasiydi. Bunu bilerek uzakta 4 sene yaşadım. Şimdi ise durum çok farklı. Ailenizden uzakta değilseniz size anlamsız gelebilir bilemem

Bende tıpkı böyleydim. Hatta bir kere annemlerden geldigimde oturdum hüngür hüngür ağladım eşimede regl sancısı demiştim simdi geldi gecti 10 yıllık evliyim. Evimden baska bir yerde uzun duramıyorum evimi eşimi özlüyorum tabi cocuk oluncada cok değişiyor bu durum eşinizle probleminiz yoksa üzerine gitmeyin geçici durumlar

Ben soğuk yapılı bi insanım normalde. Duygularımı belli etmem icimde yasarim. Dediklerinizi birebir fazlasıyla yaşıyorum. Haziran başı gittim yaklaşık 45 gün kaldım. Eşimi seviyorum ama ailemden ayrılıp gelmek o kadar zor geldi ki. Üstelik babam getirdi beni zaten otobüsle gönderemem diyip. Onlar gidince sanki dünyada tek başına yapayalnız kaldım. Bu bayram göremedim, bayram olduğunu bile inanın hissetmiyorum. Belki şuan hamilelikten dolayı daha içli yasiyorum ama 1 hafta 10 gün oldu anlamsız anlamsız ağlıyorum. Küçük bebek gibi anneme muhtacim sanki. Ay zor valla bunun eşi sevip sevmemekle, aile olamamakla alakası yok. Uzaktan evlenmek, aileye uzak olmak bazı insanlar için çok zor. Ben hala kaldıramıyorum. Ömrüm hasretle geçecek diyip kendimi yıpratıyorum sürekli. Inşallah atlatırız bu durumu yaşayanlar olarak. Valla şunları yazarken bile ağlamaya başladım düşünün.

Bana genel olarak anlamsız geliyor bu durum.
Kayın ailem sizin gibi.
Yahu hep beraber aynı şehirde yaşıyoruz, bayramları memleketlerinde geçiriyorlar, giderken ağlaşma seromonisi.
Komik değil mi, bana mı öyle geliyor?
Üniversiteyi de dışarıda okumuşsunuz, halbuki alışmanız lazımdı.

İnsanlar birey olarak yetişmeli ve öyle görmeli kendilerini.
‘Döneceğim yer orası’ diyerek, kendinizi zaten bir çembere dahil etmişsiniz hep, farkında olmadan.
Evet aile her şeydir ama bağlılık iyidir, bağımlılık değil.

3 yıl oldu benimde, hâlâ aynı şeyleri hissediyorum Ayrılırken ağlamamak için zor tutuyorum kendimi (normalde kolay kolay ağlayan biri değilim:) )
Arkadaşın dediği gibi belki çocuk olunca değişiriz(İnşâAllâh).

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…