- 5 Temmuz 2020
- 54
- 42
-
- Konu Sahibi anlayanvarmi
Ben de böyle olması ihtimaline karşı bu kadar gerildim sanırım. Arkadaşlık olarak bakmak daha sağlıklı sanırım şu aşamada.Tanis sadece.. basta evlilik niyeti olunca zaten cok ilerlemiyor bence.. bana hep itici gelen bir durumdur bu
elektrik tutabilir ama kasmaya gerek yok.. uzulecegin bir durum yokBen de böyle olması ihtimaline karşı bu kadar gerildim sanırım. Arkadaşlık olarak bakmak daha sağlıklı sanırım şu aşamada.
Ne güzel anlatmışsınızEğitim hayatımda derste okutulan kitaplardan, yaptırılan ezberlerden değil de
staj yaparken çalışırken edindiğim tecrübelerden öğrenmişimdir çoğu şeyi..
Evlilik aşk meşk işleri de bana onu animsatiyor.
Ne kadar hazırlanırsan hazırlan, oku araştır düşün, kendini hazırla.
Hepsi bir yere kadar...
Yolu yolda öğreniyorsun, zamanla tanıyor anlıyorsun.
Olur olmazi görüyorsun.
İşi pratiğe dökmek gerekiyor.
Akışına bırakın, konu muhabbet sizi nereye götürür ise..
Birisini tanımak anlamak için vakit geçirmek gerekir, bana kalırsa çünkü insanlar kendisini anlatamaz...
Yaşarken siz onu tanırsınız.
Mesela şöyle bir örnek vereyim; kendisini anlatırken ben çok kazanıyorum rahat bir hayat sunarım eşime şeklinde kendisini anlatır, över.. . Ama bir bakarsiniz sadece kuru kuru çay içiyorsunuz.. yanına bir de tatlı söylemeyi akıl etmemiştir.. ya da tatlının hesabını yapıyordur.
Eee hani sen çok kazanıyordun rahat yaşayacaktık dedirtir insana
O yüzden akışına bırakıp davranışları gözlemlemek en doğrusu. Yaşarken tanıyın, birbirinizi anlatarak değil ...
Umarım sizin için doğru insandır
Ve Güzel bir birlikteligin ilk adımı gerçekleşiyor olur
Evet belki ilk görüşmeden olumsuz sonuçlanacak. Ben buraya bu işler nasıl oluyor bilmediğim ve yıllardır uzak kaldığım için fikir almak amacıyla yazdım. Kimseyle direkt evlenmeye niyetim yok. Evliliğe giden süreci ve dikkat edilmesi gereken şeyleri sormak istedim. Konu yanlış anlaşıldı sanırım.
Herkese merhaba,
29 yaşında bir doktora öğrencisiyim. Bir yandan da özel bir kurumda çalışıyorum. İş yerindeki bağlantılar vasıtasıyla yeni biriyle tanıştım ve bir yakınım aracılığıyla benimle evlilik niyetiyle görüşmek istediğini iletti. Kendisi kibar, yakışıklı, işinde gücünde hoş bir bey. Neden olmasın diyerek görüşmeyi kabul ettim ancak daha önce hiç tanıştırılma veya görücü usulü biriyle buluşmadığım için işlerin nasıl yürüdüğü noktasında bir fikrim yok. Yani doğrudan evlilik niyeti belli edildiği için biraz gerildim. İnanın elimi kolumu nereye koyacağımı bile bilemeyebilirim. Bir yandan da hoş bir insan olduğunu düşündüğüm için de şans vermek istiyorum.
Şimdi şu noktalarda fikre ihtiyacım var:
Bu işlerin bir yolu yordamı var mı? Yani süreç tam olarak nasıl işliyor? İlk buluşmayla ilgili kendi tecrübelerinizden yola çıkarak şunu söylememeliydim/yapmamalıydım veya şu konuyu sormalıydım gibi tavsiyeleriniz var mı?
Ekonomik durumu benimkinden kat kat daha iyi. Arada bir uçurum var diyebilirim. Bu durum da benim açımdan (özellikle de ailem açısından) bir probleme sebep olur mu bilmiyorum. Yani kendimi ezik hissetmekten korkuyorum. Bununla ilgili de tecrübelerinizi aktarabilir misiniz?
Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
Hiç tanımadığı biriyle evlilik niyetiyle görüşen biri üstelik yakışıklı zengin .
Yaz dizisi gibiBirbirimizi hiç tanımıyor değiliz, birden fazla defa aynı ortamda (başkaları da varken) bulunduk aslında. Ben iyi bir izlenim aldım kendisinden, karşılıklı bir etkileşim olmuş belli ki. Ama hayal kırıklığı ile de sonuçlanabilir, hayat bu. Şu aşamada sadece bir deneyelim bakalım ne olacak diye düşünüyorum :)
Tanışıp bakacak işteHiç tanımadığı biriyle evlilik niyetiyle görüşen biri üstelik yakışıklı zengin .
Bu zamana kadar ona bakan bakmıştır işte bir sorun olabilirTanışıp bakacak işte
Çok manasız fikirleriniz var yani ne yazsam bilemedimBu zamana kadar ona bakan bakmıştır işte bir sorun olabilir
Teşekkür ederim motive edici yanıtınız için. Umarım yeterince dikkatli olabilirim.Once oldugunuz gibi olun hic gerilmeyin ve kendinizi sartlandirmayin. Sadece birbirinizi tanimaya odaklanin. Baktiniz aranizda bir duygu olusuyor o zaman size uygun mu degil mi karar verirsiniz.
Sizi tanistiran kisinin size anlattiklarini unutun cunku insanlar istedigi yuzlerini gosterirler ama olasi bir iliskide gercek karakterlerini uzun sure gizleyemezler. 1 oynarlar 2 oynarlar 3.de mutlaka kendilerini ele verirler. O yuzden iyi tanimaya odaklanin. Hani burada goruyoruz ya esim evlenince cok degisti diyorlar boyle bir sey yok. Kimse evlenince degismiyor sadece birbirlerini yeteri kadar tanimadan ya da degisir, duzelir diyerek evleniyorlar.
Hiçbir sosyal medya kanalını kullanmıyorum ve insanların birbirlerinden nasıl bahsettiklerini bilmiyorum. Kendisiyle tanışıp kısaca sohbet ettim başka insanların da bulunduğu kalabalık ortamlarda. İyi de bir izlenim aldım. Detaylar sıkıcı olabileceği için bu şekilde özet geçtim. Konuyu açmaktaki amacım kişinin değerlendirilmesinden ziyade sürecin işleyişi hakkında bilgi almak. Bir de iş yerinde hassas bir konumda bulunuyorum ve kendisiyle de farklı kollardan iş ilişkimiz var. Bu nedenle benimle doğrudan böyle bir yakınlaşma içerisine girebileceği bir ortamımız yok. Ben aracı olunmasından rahatsız olmadım. Diğer türlü olsaydı da rahatsız olmazdım.Son günlerde foruma konu açan kadınlar, adamlardan neden sevdiğim bey , görüşmek istediğim /görüşmek isteyen bey ,kibar, yakışıklı, işinde gücünde hoş bir bey vb diye bahsediyorlar ? Sosyal medyada yeni bir akım mı başladı ? Yoksa 70+ yaş ve X bey , Y hanım diyenlere mi özeniyorsunuz ?
Konu sahibi, adamla daha önce birden fazla defa aynı ortamda bulunmuşsunuz. Kendisiyle hiç mi sohbet etmediniz bu ortamda ?
Sizi uzaktan görüp beğenmiş ve arkadaşına sormuş gibi bir durum yok.
Bu durumda neden bir aracıya ihtiyaç duymuş, neden kendisi o ortamlardan birinde sizinle iletişim kurmamış , asıl sorun bu.
Kendileriyle tezat fikirleri olanlara laf sokup sonra da cümle kuramayanların genel sorunu üzme kendini bu kadar yazabiliyorsun demekÇok manasız fikirleriniz var yani ne yazsam bilemedim
Her evli insan bir zamanlar bekardı, kimse anasından evli doğmadı, önce bekar olunur tanışılanlar beğenilmez ki insan dengini bulabilsin desem acaba idrak seviyene inebilmiş olur mıyum…Kendileriyle tezat fikirleri olanlara laf sokup sonra da cümle kuramayanların genel sorunu üzme kendini bu kadar yazabiliyorsun demek
Olamazsın canımHer evli insan bir zamanlar bekardı, kimse anasından evli doğmadı, önce bekar olunur tanışılanlar beğenilmez ki insan dengini bulabilsin desem acaba idrak seviyene inebilmiş olur mıyum…
Olamam bence de.Olamazsın canımüç noktayı da öğrenmişsin bravo olacak devam et
Sen neden ezık olasın. Emeğinle birseyler yapmaya çalışıyorsun.Herkese merhaba,
29 yaşında bir doktora öğrencisiyim. Bir yandan da özel bir kurumda çalışıyorum. İş yerindeki bağlantılar vasıtasıyla yeni biriyle tanıştım ve bir yakınım aracılığıyla benimle evlilik niyetiyle görüşmek istediğini iletti. Kendisi kibar, yakışıklı, işinde gücünde hoş bir bey. Neden olmasın diyerek görüşmeyi kabul ettim ancak daha önce hiç tanıştırılma veya görücü usulü biriyle buluşmadığım için işlerin nasıl yürüdüğü noktasında bir fikrim yok. Yani doğrudan evlilik niyeti belli edildiği için biraz gerildim. İnanın elimi kolumu nereye koyacağımı bile bilemeyebilirim. Bir yandan da hoş bir insan olduğunu düşündüğüm için de şans vermek istiyorum.
Şimdi şu noktalarda fikre ihtiyacım var:
Bu işlerin bir yolu yordamı var mı? Yani süreç tam olarak nasıl işliyor? İlk buluşmayla ilgili kendi tecrübelerinizden yola çıkarak şunu söylememeliydim/yapmamalıydım veya şu konuyu sormalıydım gibi tavsiyeleriniz var mı?
Ekonomik durumu benimkinden kat kat daha iyi. Arada bir uçurum var diyebilirim. Bu durum da benim açımdan (özellikle de ailem açısından) bir probleme sebep olur mu bilmiyorum. Yani kendimi ezik hissetmekten korkuyorum. Bununla ilgili de tecrübelerinizi aktarabilir misiniz?
Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
Teşekkür ederim tavsiyeniz için. Bu konulara odaklanacağım.Sen neden ezık olasın. Emeğinle birseyler yapmaya çalışıyorsun.
Ben açık olmaktan yanayım.
Hayattan beklentiler
Aile yapıları
Yaşam tarzı
Gelecek hayalleri
Bunları konuşurum
Tecrübenizi paylaştığınız için teşekkürler. Akışa bırakacağım ben de. Dediğiniz gibi tanışmadan bilinemeyecek bazı şeyler. Size mutluluklar dilerimEvlilik niyeti diye kendinizi kasmayın.
Tanışıp, görüşeceksiniz, karışıklı güzel bir elektrik alırsanız devam edersiniz. Evlilik işin sonraki kısımları.
Eşimle bizi de arkadaşlarımız tanıştırdı. Tanıştıktan bir buçuk yıl sonra evlendik. Baştan evlilik lafı gecmese de o niyet vardı karşılıklı olarak. Ama ilk tanıştığımız zamanlar evlilikten falan bahsetmedik. Zamanla gelişti bazı şeyler.
Ekonomik durumdaki uçurum da sorun olur mu tanışmadan bilemezsiniz ama ezik hissedilecek birşey yok.