Evlilik görüşmesi için olmazsa olmaz tavsiyeler

İnsanlar böyle konularda utanabilirler, bunu özgüven düşüklüğü olarak adlandırmak mantıklı değil. Adam da evlilik niyeti derken ciddi olduğunu belirtmek istemiş. Bana saçma gelmedi.

Hiç tanımadığı biriyle evlilik niyetiyle görüşen biri üstelik yakışıklı zengin .
Yaz dizisi gibi Birbirimizi hiç tanımıyor değiliz, birden fazla defa aynı ortamda (başkaları da varken) bulunduk aslında. Ben iyi bir izlenim aldım kendisinden, karşılıklı bir etkileşim olmuş belli ki. Ama hayal kırıklığı ile de sonuçlanabilir, hayat bu. Şu aşamada sadece bir deneyelim bakalım ne olacak diye düşünüyorum :)

İnsanlar böyle konularda utanabilirler, bunu özgüven düşüklüğü olarak adlandırmak mantıklı değil. Adam da evlilik niyeti derken ciddi olduğunu belirtmek istemiş. Bana saçma gelmedi.
Bana geldi:) sonra buraya çarşaf çarşaf yazıyorlar her şey çok iyiydi kocam şok değişti diye. Adam hoşlanmış al numarasını ara merhaba de ne utangaçlığı 30 yaşında

Çok haklısınız. Umarım duygularıma kendimi kaptırıp mantığımı görmezden gelme hatasını hiçbir zaman yapmam. Teşekkür ederim, bu soruyu hep aklımda bulunduracağım

Bu dediginiz olabilir ben de 2 arkadasimi tanistirmistim mesela onlar anlasamamisti ama ben disaridan bakinca cok iyi anlasacaklarini dusunmustum. Bir daha da tovbe ettim zaten :) konu sahibi tanisacagim dese herkes anlayacak ama baslik evlilik gorusmesi olunca degisiyor. Belki oturmasini begenmeyecek, belki konusmasini begenmeyecek, belki elektrik tutmayacak is evlilige gelene kadar once bir taniyor olmak lazim. Karsimdaki insani nasil daha iyi tanirim gibi bir baslik olsaydi yorumlar yine farkli olurdu.

Bana geldi:) sonra buraya çarşaf çarşaf yazıyorlar her şey çok iyiydi kocam şok değişti diye. Adam hoşlanmış al numarasını ara merhaba de ne utangaçlığı 30 yaşında
Tanışma şeklinin evlilikten sonraki tanıyamama olayıyla ne ilgisi var anlayamadım sonuçta tanışır tanışmaz evlenmeyecekler, ama belliki bu konuda anlaşamayacağız, o yüzden uzatmayacağım.

Özgüven düşüklüğü olan bir ortamda tanışmadık, ben detayları anlatıp mevzuyu uzatmak istemedim. İkimiz de gayet girişken ve rahattık. Beni yakından tanıyan biri aracılığıyla görüşmek istediğini belirtmek için bu şekilde iletişime geçti sadece. Evlilik niyetini aracı olan kişi söyledi. Siz de haklısınız bir tuhaflık da çıkabilir neden olmasın. Ama ben bir rahatsızlık duymadım şu ana kadar.

O kadar mantıklı noktalara değiniyorsunuz ki... Çok çok teşekkür ederim

Benim iş yerindeki konumum ve bu şahısla olan iş ilişkilerimiz nedeniyle doğrudan sorabileceği bir ortamımız yok zaten. Bu şekilde olması beni rahatsız etmedi. Ben de size katılıyorum.

Demek istediğim amaçla tanışan bir kişinin gerçek karakterini anlamanız çok zor. Hiç size kötü yanlarından bahseder mi? Ama bir süre arkadaş ortamında ilerlerseniz gözlemleme şansını daha rahat bulursunuz. adını bu şekilde evlilik amacıyla koymak bu şansınızı yok ediyor maalesef

Evet belki ilk görüşmeden olumsuz sonuçlanacak. Ben buraya bu işler nasıl oluyor bilmediğim ve yıllardır uzak kaldığım için fikir almak amacıyla yazdım. Kimseyle direkt evlenmeye niyetim yok. Evliliğe giden süreci ve dikkat edilmesi gereken şeyleri sormak istedim. Konu yanlış anlaşıldı sanırım.

ya iste aslinda tanisma da, evlilik gorusmesi diye de geciyor. aslinda olan sey ilerde evlenmeyi dusunen iki insanin tanismasi gibi bir sey.

Haklısınız bu da büyük bir risk. İnanın arkadaş ortamında tanıştıklarımdan da o kadar çok kazık yedim ki bu zamana kadar. .. İnsanlar kendilerini saklamak istediklerinde bunu her türlü ortamda yapabiliyorlar. Neyse ki ortak tanıdıklarımız var ve onların olumlu dönüşleri benim ilk aşamada içimi rahatlattı. Ama uyanık olmakta fayda var.

Yani sartlarda anlasirsaniz kesin olarak evlenecek misiniz? Bu kulaga pek mantikli gelmiyor. Sirket kurmak gibi evlilik gorusmesi bilemedim. Oncelikle birbirinizi tanimaya odaklanin. Sonrasina daha sonra bakarsiniz.
Benim kimseyle aşık olmadan doğrudan evlenme gibi bir niyetim yok. Hoş bir insan olduğunu düşünüyorum şu aşamada. Yani duygularımı tamamen bir kenara bırakılmış değilim. Tanıdıktan sonra olumlu olursak akışına bırakırız.

Çok haklısınız inşallah hakkınızda hayırlısı olun kimse mükemmel değil . Mesela yukarda hep iyi şeylerini yazmışsınız çünkü henüz olumsuz tek bir şey öğrenemediniz. Elbette var hepimizin ama maksat bunlar sonradan sürpriz olmasın :)

Haklısınız benim de uygun gördüğüm süreç bu şekilde. Teşekkür ederim fikirlerinizi paylaştığınız için.

Aslında olumsuz olabilecek şeyler de öğrendim ama yakından tanımadığım için bunlar tolere edebileceğim şeyler mi henüz bilmiyorum. Süreç içerisinde gözlem yapmayı ve kendisiyle de açıkça konuşmayı düşünüyorum.

Eğitim hayatımda derste okutulan kitaplardan, yaptırılan ezberlerden değil de
staj yaparken çalışırken edindiğim tecrübelerden öğrenmişimdir çoğu şeyi..

Evlilik aşk meşk işleri de bana onu animsatiyor.
Ne kadar hazırlanırsan hazırlan, oku araştır düşün, kendini hazırla.
Hepsi bir yere kadar...
Yolu yolda öğreniyorsun, zamanla tanıyor anlıyorsun.
Olur olmazi görüyorsun.
İşi pratiğe dökmek gerekiyor.

Akışına bırakın, konu muhabbet sizi nereye götürür ise..
Birisini tanımak anlamak için vakit geçirmek gerekir, bana kalırsa çünkü insanlar kendisini anlatamaz...
Yaşarken siz onu tanırsınız.

Mesela şöyle bir örnek vereyim; kendisini anlatırken ben çok kazanıyorum rahat bir hayat sunarım eşime şeklinde kendisini anlatır, över.. . Ama bir bakarsiniz sadece kuru kuru çay içiyorsunuz.. yanına bir de tatlı söylemeyi akıl etmemiştir.. ya da tatlının hesabını yapıyordur.

Eee hani sen çok kazanıyordun rahat yaşayacaktık dedirtir insana

O yüzden akışına bırakıp davranışları gözlemlemek en doğrusu. Yaşarken tanıyın, birbirinizi anlatarak değil ...

Umarım sizin için doğru insandır
Ve Güzel bir birlikteligin ilk adımı gerçekleşiyor olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…