Evlilik görüşmesi için olmazsa olmaz tavsiyeler

anlayanvarmi

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2020
54
42
Herkese merhaba,

29 yaşında bir doktora öğrencisiyim. Bir yandan da özel bir kurumda çalışıyorum. İş yerindeki bağlantılar vasıtasıyla yeni biriyle tanıştım ancak daha önce hiç tanıştırılma veya görücü usulü biriyle buluşmadığım için işlerin nasıl yürüdüğü noktasında bir fikrim yok. Yani doğrudan evlilik niyeti belli edildiği için biraz gerildim. İnanın elimi kolumu nereye koyacağımı bile bilemeyebilirim.

Şimdi şu noktalarda fikre ihtiyacım var:

Bu işlerin bir yolu yordamı var mı? Yani süreç tam olarak nasıl işliyor? İlk buluşmayla ilgili kendi tecrübelerinizden yola çıkarak şunu söylememeliydim/yapmamalıydım veya şu konuyu sormalıydım gibi tavsiyeleriniz var mı?

Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Arkadaşlık olarak bakmanız kendinizi daha rahat ifade edip daha sağlıklı iletişim kurmanızı sağlayabilir takriben bir yıl görüşülmesi evlilik kararı almanızda kendinizi daha güvende hissetmenizi sağlayabilir formülize edilemez bir konu ancak sağlıklı iletişim için denge güdülebilir. Küfür, şiddete eğilim, kıskançlık, aile ve sosyal hayat dengesi, size saygılı davranıyor oluşu bunları izleyin ve değerlendirin. Maddi durum konuşmaya bile değmez sizin bir işiniz ve eğitiminiz var eğer siz sorun etmezseniz bi sorun yok. Akışa bırakın derim..

Olduğunuz gibi davranın.
Eğitimli, işi gücü olan bir insansınız.
Sakın eziklik olarak düşünmeyin maddi kısmı.
Eğer bir pırıltı görürseniz oldu bittiye getirmeyin kesinlikle.
Uzatın süreci.
İyi tanımaya çalışın.
Merhametli mi, psikolojik olarak nasıl, cimri mi, garsona çalışanlarına vs nasıl davranıyor hepsi ipucu.
İçinize sinmeyen bir şey var ise o ilerledikçe daha da artacaktır.
Aile, akraba çevresinden ziyade arkadaş çevresinden araştırın.
Ben görücü usulü tanışmaları genel itibariyle çok sağlıklı bulmamakla birlikte bunları söyleyebilirim.

Doktora yaptığınıza göre akademik hayatınız olacak. Bu kısım karşı taraf için sorun olabilir. Sabit yerde çalışmanız gerekebilir ve eş adayınız şehir değiştiriyorsa sorun olur. Bir de eve de iş getireceksiniz. Eşin anlayışlı olması gerekir ve bu süreci de bilmesi gerekir hatta doktora yapmışsa sizi anlayabilir de. Yeterlilik, doçentlik sınavları stres dolu. Tez dönemi de aşırı çile. Doktora yapanların neredeyse yarısı depresyonda. Aslında bu zorlu zamanınızda da size yapacağı destek ilerisi için de bir gösterge olabilir.

Evli olsam daha net şeyler yazardım ama bu akademik süreçleri yaşamakta olduğumdan bunlara dikkat ederdim açıkçası.

boyle bir tanistirilma cesidi BAZI insanlara garip gelebilir, ama pek cok insan boyle evleniyor. bence internetten ya da disarida bir yerden tanismaktan daha mantikli. en azindan ayni sosyal cevre.

bu tarz gorusmelerde zaten kimse basta evleneyim diye gorusmez. oncelik karsidaki insani tanimak. o yuzden ilk olarak bakmaniz gereken sey, konusmasi, oturmasi, kalkmasi, muhabbeti vs. gozlem yapin, soru sorup konusturmaya calisin. evlilik meselesi vs konusulmaz zaten. daha cok havadan sudan seyler..

Hiç tanımadığı biriyle evlilik niyetiyle görüşen biri üstelik yakışıklı zengin .

Gorucunun zarureti yok.
Gorustuk,anlaştık yarın evlenelim tarzı bir şey gibi algılamayın.
Tanisin,beğenirseniz sevgili olun.
Bir süre bu şekilde devam edin.
Yani aracıları ayıp olurmuş,tanisinca hemen iş ciddiye binermis tarzı bir durum yok artık.

Hiç tanımadığı biriyle evlilik niyetiyle görüşen biri üstelik yakışıklı zengin .
Eee yani? Size nasıl bir tanışma şekli lazım ben anlayamadım. Bende birçok arkadaşımı evlilik niyetiyle bu şekilde tanıştırdım, yani illa yolda çarpışıp kitaplarını düşürmeleri falan mı lazım? Böyle tanışmalar da var.

Ben bu adamın eksi yönlerine katlanabilir miyim diye düşünün. Artıları eksilerini yok eder mi diye bir tartın. Eksi yönlerini evlenince değiştiririm umudu ile geçiştirmeyin. Çünkü değişmeyecek, katlanarak devam edecek. Ona rağmen evleniyor olacaksınız, niye değişsin ki . İtina ile sabır testine döndürüyorlar valla.

Pozitif yanıtınız için teşekkür ederim. Arkadaşlık olarak bakmak güzel fikir. Diğer tavsiyelerinizi de aklımda tutacağım

Evlilik niyeti denmesi tuhaf geldi bi tanışalım bakalım dersin. Sizin sorduğunuz sorulara ne cevap bekliyorsunuz . Herkes olduğu kişiyi anlatmaz. Ayrıca tamamen öz güven düşüklüğü ortamda tanıştırılmışlar al telefonunu ara bi mesaj at yani

Çok güzel noktalara değinmişsiniz, teşekkür ederim. Bunların hepsine dikkat edeceğim. Ortak bir arkadaşımız var kendisini yaklaşık 10 senedir tanıyan ve birlikte çalışma imkanı bulan. Ondan da olumlu bir dönüş aldığım için cesaret ediyorum açıkçası. Bakalım hayat ne gösterecek

benim de bir arkadasim hep gorustugu kisilerin problemli oldugunu soyluyordu, kafasina gore birisini bulamiyordu. arkadasimi esimin bir arkadasiyla tanistirdim, tam da birbirlerine uygunlardi bence. arkadasim bir kac kere gorustukten sonra beni aradi, ya boyle erkeklerden hic kalmadi saniyordum dedi :))

bazen kisinin cevresinde istedigi gibi birileri olmayabiliyor. illa is cevresi ya da okuldan bulunamayabiliyor.

Evlilikle ilgili konusmayin birbirinizi tanimaya yonelik normal bir arkadasinizla yada flortunuzle bulusmus gibi davranin ciddi meselelere girmeyin bence yeterli ben sahsen oyle yaptim :)
Teşekkür ederim, haklısınız doğrudan böyle mevzulara girmek ortamı daha da gerecek sanki :)

sizi tanistiran insani da anlamaya calisin. bazi insanlar iyi kalpli olup gercekten de iki insani mutlu etmek icin tanistiriyorlar. bazilarinin da baska ajandasi oluyor, mesela sevdikleri insanlara iyi kisileri tavsiye edip, sevmediklerine problemli kisileri soyluyorlar.

bir de araci kisinin bekar kizkardesi var mi ona da bakin bence. kendi kizkardesine degil de size soyluyorsa, karsidaki kisiyi olumlu bulmuyor olabilir.

Evet ben de bu konudaki tutumunu merak ediyorum öncelikli olarak. Destek olması noktasında şüphem olursa devam etmek istemem görüşmeye. Benim için çok önemli bir kriter. Çok teşekkür ederim ve çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim

Ben de öbür türlü düzgün birine denk gelemediğim için bir de bu şekilde denemek istedim. Her türlü çok dikkat edilmesi gereken hassas bir mevzu. Yanıtınız için teşekkür ederim, bence de genel konular hakkında konuşmaktan başlamak çok iyi bir fikir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…