evlilik fikrinden soğumak..

canım biliyo musun bunu bende düşündüm sanki ben bekçiyim burda bakıcam ona üni hayatı boyunca sonrada annesinin bulduğu bi kızla evlencek gibi düşündüm inanki.bugün böyle iyi davranırlar işlerine geldiği gibi yarında derler ki sen oğlumun evine girdin evlenmeden filan derler diye korkuyorum.daha önce bir erkek arkadaşıma ( benimde onunda yakın arkadaşı ) demiş ki annesi oğlum şuna bir kız bul ünide toplasın kendini filan demiş.sanki ben onu toplamak için onu topladığım için beni istiyorlar.

bence daha fazla seni bunaltmalarına izin vermemelisin bak benimde çok yakın bir dostum evliii kız üniversiteyii bitirdi bölm turizmcfi ama eşinin ailesii onu çalıştırmıyoor neymiş efendim otellerde çalışamazmış falanmış filanmış günlerii temizlk yapmakla geçiyo kızın =))

siz sevgilinizle ikinizken herşey güzeldi ama aile işin içine girince madalyonun diğer yüzünü görmeye başladın.

kaldı ki bana öyle çok sıkıntı olabilecek bir sorun gibi gelmedi. kendimden örnek vereyim ; ben kimse kolay kolay güvenebilen bir insan değilim.nişanlıyım şuan ,nişanlımın ailesi devreye girince ben de başlarda bocaladım tuhaf geldi sanki her lafları batıyor gibiydi. ama zamanla aslında öyle olmadıgını anladım.ailelerin arkanda olmasını bilmen kadar huzur verici ve güzel birşey yok.

sevgilin de onların evlatları ..uzun süredir devam eden bir ilişkiniz var ve ileride sizden evlilik beklemeleri gayet normal.
ama insan sevdiği insanın yanına giderken bazen temizligine yemegine yardım etmesi , maddi konularda sıkışık olunca destek olması zor ya da kötü birşey değil ki

sevginde bir azalma var sanırım. bazı seyleri cok irdelersen sana sadece huzursuzluk ve yok yere kuruntu katar

o kişiyi gerçekten sevip sevmediğini düşün. hakkında hayırlısı olsun. iyi bayramlar canım. inan sevgi ve güven dolu bir ilişki gibisi yok.

teşekkürler canım sanada iyi bayramlar demek bana zor geliyor.ama belki bu kdar bu derecesi zor geliyordur bilmiyorum..

sizden beklentiler çok yüksek. hazır olmadığınızdan böyle düşünüyosunuz. ailesi böyle davranmasa,size sorumluluk yüklenmese yine böyle düşünür müydünüz? bence bu soruya cevap bulun:26:

teşekkürler canım sanada iyi bayramlar demek bana zor geliyor.ama belki bu kdar bu derecesi zor geliyordur bilmiyorum..

teşekkür ederim canım evlilik kararı aldıktan sonra tanışman daha iyi olurdu ama bu da bir fırsat ailesini yakından gözlemlemen için. sevgilinin ailesiyle ilişkisi sana tavırları

bocalaman normal şuan nasıl tavır takıncagını ya da ne yapacagını bilememe durumu vardır. zamanla taşlar yerine oturmaya başlar. ailesiyle fazla samimi olmadan yürütebilrsin.tabiri caizse gerektiğinde herkes durması gereken yeri bilecek. burda da senin tavırların koyacagın cizgi belirleyecektir. gönlünü ferah tut.

sizden beklentiler çok yüksek. hazır olmadığınızdan böyle düşünüyosunuz. ailesi böyle davranmasa,size sorumluluk yüklenmese yine böyle düşünür müydünüz? bence bu soruya cevap bulun:26:

evet canım onlar yokken gayet iyiydi işte ilişkimiz onlar araya girince böyle oldu.sanki ben onun karısı gibi oldum o da böyle davrandı.annemin bir işi oluyor mesela gel diyo bana gitmeme kızıyo filan bende dedim ki sen böyle yapıcaksan ayrılalım o benim annem sen naptığını sanıyosun filan dedim

cevabın iyi olmuş. istemediğin halde sana böyle sorumluluk yüklemeleri doğru değil. böyle devam ederse ilişkinin devam etmeyeceğini söylemen uygun görünüyo.seviyosa vazgeçer davranışlarından

cevabın iyi olmuş. istemediğin halde sana böyle sorumluluk yüklemeleri doğru değil. böyle devam ederse ilişkinin devam etmeyeceğini söylemen uygun görünüyo.seviyosa vazgeçer davranışlarından

Dogru soyluyosun mutlaka konusmaliyim bu konutu saol canim hayirli bayramlar

Gercekten kotuymus..evet tavrimi bin once koymaliyim.ama bu seferde noldu artik svmiyo musunlar basliyor.cok zormus gercekten.

seni anlıyorum. 3 yıllık bir ilşkim var. sevgilim bana artık istemeye geliceklerini bunun için ailemi hazırlamamı falan söyledi.
nasıl havalara uçtum anlatamam.zaten ciddi düşünüyorduk ama okul falan vardı.bir adım ilerleyelim istiyorum artık demişti.çok sevinmiştim ama iş ciddiye binince öyle bir ağırlık çöküyorki üzerime anlatamam.
nasıl hazırlık yapıcam ne giyicem ne diycem nasıl davranıcam diye kasılıyorum ve bu konuyu artık hiç açmıyorum
başım ağrıyo üzülüyorum. çünkü herşeyin iyi olmasını istiyorum ama iyi olmayacakmış gibi geliyor. çünkü evlilik hazırlığı hakkında hiç bir bilgim yok. hiç bir yakınımı görmedim evliliğe hazırlanırken.aileme de henüz konuyu açamadığım için kendi içimde bunaldım.

bende onun ailesiyle tanıştım. ama aile olarak biraz soğuklar. yani nasıl desem tutucu eski adetlere önem veren saygıyı koruyan bir aile olduğundan arama sorma olmadı hiç aramızda. ama ablasıyla çok konuşurum saatlerce.annesini bir hastalıktan dolayı geçmiş olsun için aramıştım. nasıl zor geldi ölüm gibi. kadın önce beni tanımadı falan ay rezillik. o derece aramız yok yani mesafeliyiz. =)

bu arada maddiyat ve temizlik konusuna değinmemişim.
biz yeni çıkmaya başladığımızda maddi anlamda sevgilim benden destek bekliyor gibiydi. yani değişik planlar içerisindeydi. direk para istemezdi ama farklı anlatamadım. neyse ben şüpheleniyordum paramı mı yiyecek acaba diye. sonuçta yeni çıkıyoruz.şüpheci bir insanımdır. ama gerçekten maddi sorunları varmış o dönem. bende koşulsuzca destek oldum. öyle büyük bir destek değildi ama sorgulamadım hiç paramızın hesabını yapmadım. sonra ailesinin durumu düzeldi. benim için para biriktirmiş. çok görmek istediğim bir yere beraber gitmemiz için. nasıl sevinmiştim. ben gözü kapalı güvenmiştim yani hislerim doğrultusunda. şimdilerde ise hep o bana destek. hatta fazlasıyla bütün eksiklerimi alır.babamdan para bile istetmez.

temizlik konusu ise temizlik içinden gelmeli. sen şu an onun karısı değilsin yapma yükümlülüğün yok.ailesi böyle bir şey talep edemez. sen oraya okumaya gittin. senin de sorumlulukların var.
ben önceleri sevgilimin eviyle hiç ilgilenmezdim ama o eve girip çıktıkça kaldıkça yapma isteği doğuyor içime. temizliyorum ütü yapıyorum bulaşık falan. o yapma diyor ama benim içime sinmiyor. makinası bozulmuş çorap yıkıyorum düşün halimi

Son düzenleme:
peki bu hissettiklerim normal mi ? yani erkek arkadaşımı sevmediğimimi gösterir yoksa normal mi ?.yani ben aşk için kendimden kendi hayatımdan vazgeçemem buna eminim bu yüzden mi sıkıldım acaba.

Bence kesinlikle bencillik etmiyorsunuz bende aynı seyleri hissettim ve nezaman kendi ailem ve esimin ailesi ellerini çektiler ozaman nefes alabildim... Simdi kendinizi düşünmezseniz nezaman dusuneceksinizki sevgi ayrı tamam seviyorsunuzdur kesinlikle ama herkes bi kasık alıp bir tencereye daldirirsa bence o yemek yenmez.. Kendinize arka çıkmanız sınırlar belirlemek istemeniz cok normal bu asla e. Arkadasınızı sevmediğiniz anlamına gelmez, aksine bence cok dogru bir yoldasin bastan önlem almak istiyorsun ve sunu unutma sen kendini düşünmezsen seni kimse düşünmez Oyuzden asla kendinden ve hayatından vazgeçme.

Bİr derdim var konuları bile beni evlilik fikrinden soğutamadı
Hatta "insanlar evlenmiş ve sorun yaşama faslına geçmişler biz hala saklan kaç sevgili modundayız" diye sıkılıyorum :)

Hatta "insanlar evlenmiş ve sorun yaşama faslına geçmişler biz hala saklan kaç sevgili modundayız" diye sıkılıyorum :)

çok iyi yaaa

vallahi benım derdım kayınvalıde degıl ama sımdıye kadar burada okuduklarım benı soguttu bıle kayınvalıdeye gerek kalmadı yani

canım sen sevgiline şu para mevzusunu ne yaptın ya merak ettim...

canım sen sevgiline şu para mevzusunu ne yaptın ya merak ettim...
Para mevzusunu hallettik, bi kaç günlük surattan sonra ne var ne yoksa ortaya döktüm.beni haklı buldu falan. ama ben de ileride evlenince (ölmeden evlenirsem tabi) açacağım konuları buldum bile: eşim gereksiz para harcıyor ne yapsam, dip boyam geldi paraya kıyıp boyatamıyorum ama o gitmiş kendine yeni ayakkabı almış falan :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…