• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlilik fikrinden soğumak..

yolakes

Guru
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2012
545
339
323
İstanbul
Merhaba kızlar;
biraz uzun yazıcam karşılıklı dertleşme gibi bir konu olur sanırım okuduğunuz için şimdiden teşekkürler.
bu siteyi 3-4 senedir takip ediyorum.Genelde eşi ve eşinin ailesi,bir derdim var en çok takıldığım bölümler.
2 senelik bir ilişkim var başlarda deli gibi seviyordum.Evliliği düşünüyorum asla korkutucu bir fikir olarak görmezdim.fakat bu sene erkek arkadaşımın ailesiyle tanıştım iş ciddiye binince sanki biraz korktum ve şimdi kendimi geri çekmek istiyorum.oğullarını ulaşamayınca beni arıyorlar,bir işleri düştüğünde beni arıyorlar açıkçası ben istemiyorum bu kadar aramalarını sanki kullanılıyormuşum gibi hissediyorum neden bilmem ama bu samimiyeti kaldıramıyorum bu arada üniversite 2. sınıftayım ben.o da okuyor daha. henüz evlilik olmıcak bile olsa konuşmalar hep okul bitsin evlenirsiniz tarzında.ve açıkçası ben bunu istemiyorum sanırım herşey iyi giderken özellikle daha da bunalıyorum istemiyorum.ama kavga edince filan bi pişman oluyorum üzülüyorum duygularım çok karışık yani.acaba uzun süren ilişkinin getirdiği şeyler mi bunlar bilmiyorum.ama ben daha hayatımı yaşamak istiyorum evlilik fikri bana çok uzak.eskiden erkek arkadaşım istemezdi ben hayaller kurar üstüne giderdim.şimdi o istiyor ben istemiyorum.bunaldım sanki.
ögrenci evinde yaşıyor erkek arkadaşım ve benden yemek yapmamı temizlik yapmamı filan istiyor hadi tek o istese neyse annesi de diyor sen bunu idare edersin yaparsın filan insana başta tatlı geliyor ama sonra o kadar sıkıyor ki şimdi eve adım atmak bile istemiyorum.kızlar size tavsiyem sakın böyle sorumluluklar almayın.başta güzel gelir ama sonra sıkılırsın.sanki onun yükü benim üstümde gibi geliyor.zaman zaman maddi talepleride oluyor ve bu beni daha çok düşündürüyor.ayakları üstünde durmasını istiyorum ama yok yok yok.

Şahsen neden soğuduğunu anlamış değilim senin şu durumunda olmak isteyen çok insan var. Zaten size yarın evlen diyen yok dimi? Önünüzde seneler var..Ciddi bir ilişki ve aileler de araya girmiş tabiki evlilik beklentisi normal şu durumda..

Sakın hazıra alıştırma erkek arkadaşını sonra üzülen sen olursun. Özellikle maddi açıdan ve temizlik konusunda ona yardım etmek zorunda değilsin. İçinden geldiği kadar yaparsın ama kendini hırpalamana gerek yok. Önünüzde uzun seneler var neler yaşayacağınızı kimse bilemez.

Bence evlilikten sogumak degil sizinkisi kanaatimca evlilige hazir degilsiniz, biz evlenmeden once hep evliligi iki kisilik hayal ederiz esim ve ben diye ama oyle degil evlilige adim atinca ailelerde arada oldugu gercegiyle karsilasiriz...galiba sizde bu gercekle karsilasmissiniz, Aslinda birazda ailelere bagli ilk basta esimin aileside cok karisiyordu herseye sonunda soyledim acik acik bu kadar cok karismayin ozaman biz kendi kararlarimiz yerine sizin kararlarinizla hareket ediyoruz ve buyuzden tartisiyoruz dedim o oldu anlayisla karsiladilar cok sukur...Ama neolursa olsun bi taraf karismiyorsa diyer taraf karisiyor bu boyle bunu dengelemek sizin ve esinizin elinde..

Sakın hazıra alıştırma erkek arkadaşını sonra üzülen sen olursun. Özellikle maddi açıdan ve temizlik konusunda ona yardım etmek zorunda değilsin. İçinden geldiği kadar yaparsın ama kendini hırpalamana gerek yok. Önünüzde uzun seneler var neler yaşayacağınızı kimse bilemez.

evet kesinlikle burda hata yaptım öyle bi hale geldi ki sanki ona bakmak zorundaymışım gibi oldu yani.evlenmeden ev kadını oldum yani.bende kendimi geri çekicem artık.normal değil mi bu şekilde hissetmem ?

Bence evlilikten sogumak degil sizinkisi kanaatimca evlilige hazir degilsiniz, biz evlenmeden once hep evliligi iki kisilik hayal ederiz esim ve ben diye ama oyle degil evlilige adim atinca ailelerde arada oldugu gercegiyle karsilasiriz...galiba sizde bu gercekle karsilasmissiniz, Aslinda birazda ailelere bagli ilk basta esimin aileside cok karisiyordu herseye sonunda soyledim acik acik bu kadar cok karismayin ozaman biz kendi kararlarimiz yerine sizin kararlarinizla hareket ediyoruz ve buyuzden tartisiyoruz dedim o oldu anlayisla karsiladilar cok sukur...Ama neolursa olsun bi taraf karismiyorsa diyer taraf karisiyor bu boyle bunu dengelemek sizin ve esinizin elinde..

evet eskiden sadece 2 mizken hiç bir sorunum yoktu ama şimdi aileler araya girince hep arama zorunluluğu hep bi beklenti filan gerçekten zor oldu ve biraz soğudum bu durumda

Şahsen neden soğuduğunu anlamış değilim senin şu durumunda olmak isteyen çok insan var. Zaten size yarın evlen diyen yok dimi? Önünüzde seneler var..Ciddi bir ilişki ve aileler de araya girmiş tabiki evlilik beklentisi normal şu durumda..

canım bilmiyorum yani hiç bu duruma geldin mi gelsen anlarsın belki.insan bu genç yaşında daha gezip eğlenmek isterken böyle ciddi şeylerle karşılaşmak hoşuma gitmedi yani 2mizken hayal ederdim ama araya aileler girince bu fikirden soğudum.

canım bilmiyorum yani hiç bu duruma geldin mi gelsen anlarsın belki.insan bu genç yaşında daha gezip eğlenmek isterken böyle ciddi şeylerle karşılaşmak hoşuma gitmedi yani 2mizken hayal ederdim ama araya aileler girince bu fikirden soğudum.

Canım evet geldim benim de 2 3 senelik ilişkim bitti.. Ama güzel duygular ben bunalmadım hiçbir zaman.. Ailesinde herkes değil ama annesi kuzenleri beni biliyordu.. Sorun olsa anlarım da beklenti mi seni bunaltan?

evet eskiden sadece 2 mizken hiç bir sorunum yoktu ama şimdi aileler araya girince hep arama zorunluluğu hep bi beklenti filan gerçekten zor oldu ve biraz soğudum bu durumda

Kiyamam yhaa:( cok iyi anliyorum hemen hemen benzer yollardan gectim.. biraz zamana birak ve ozellikle artik bi sinir koy dersleirm yogun vs de bisey istediklerinde heryere kosturamazsin boyle seninde bir hayatin var tamam ara sira yapmak guzel ama hemen iyi niyetini su istimal ediyorlarsa firsat verme canim..Sunu unutma evlenince bu sorumluluklar ailelere karsida kat kat artacak ona gore bence suan daha hazir degilsin.. oyuzden kafani yorma suan biraz sinir birak ailesiyle aranda derslerim yogun felan de ve nasil alistirirsan basta oyle gider mesela her hafta ariyosan ve bi hafta aramazsan hemen neden aramadin derler yani fazla alistirma bagzi seylere mesafeni koru suan ne nisanlisin nede baska birsey kimseye karsi bi mecburiyetin yok. Tabiki saygidan yapiyorsun ama bununda bir siniri olmali.

Son düzenleme:
Canım evet geldim benim de 2 3 senelik ilişkim bitti.. Ama güzel duygular ben bunalmadım hiçbir zaman.. Ailesinde herkes değil ama annesi kuzenleri beni biliyordu.. Sorun olsa anlarım da beklenti mi seni bunaltan?

evet sanırım öyle beklentileri.kendi başıma yaşamaya alışıp istediğimi yaparken birden böyle kısıtlanmak çok kötü insan eski sosyal hayatını arıyor bi süre sonra.başta herşey güzel kıskanıyor kısıtlıyor ama sonra insan sıkılıyorr.

Kiyamam yhaa:( cok iyi anliyorum hemen hemen benzer yollardan gectim.. biraz zamana birak ve ozellikle artik bi sinir koy dersleirm yogun vs de bisey istediklerinde heryere kosturamazsin boyle seninde bir hayatin var tamam ara sira yapmak guzel ama hemen iyi niyetini su istimal ediyorlarsa firsat verme canim..

peki bu hissettiklerim normal mi ? yani erkek arkadaşımı sevmediğimimi gösterir yoksa normal mi ?.yani ben aşk için kendimden kendi hayatımdan vazgeçemem buna eminim bu yüzden mi sıkıldım acaba.

Uzun süreli ilişkinin getirisi mi bunlar demişsiniz de bence ilişkiniz okadar uzun değil hani böyle düşündürtecek.
Ufak detaylar vermişsiniz ilişkinizden bence sizden değilde karşından kaynaklı bir sorun bu.
Yani kafanızda ki soru işaretleri böyle düşündürüyor.
Yada istediğiniz tam olarak bu değil...
İlişkinizde ki pürüzleri gözden geçirin bu sürede ciddi bir adım atmayın derim.

evet kesinlikle burda hata yaptım öyle bi hale geldi ki sanki ona bakmak zorundaymışım gibi oldu yani.evlenmeden ev kadını oldum yani.bende kendimi geri çekicem artık.normal değil mi bu şekilde hissetmem ?

Ben de evlilik öncesi aileyle bu kadar samimi olmayı hiç doğru bulmuyorum. Ben olsam ben de bu durumdan sıkılırdım. Sonuçta herşey zamanında güzel. Sen evlenince zaten bunları yapacaksın ve onlarla yakın olacaksın. Zamansız olan hiçbişeyi doğru bulmuyorum. Sizi bıktırmışlar sanırım. Biraz mesefa koymayı deneyebilirsin.

Uzun süreli ilişkinin getirisi mi bunlar demişsiniz de bence ilişkiniz okadar uzun değil hani böyle düşündürtecek.
Ufak detaylar vermişsiniz ilişkinizden bence sizden değilde karşından kaynaklı bir sorun bu.
Yani kafanızda ki soru işaretleri böyle düşündürüyor.
Yada istediğiniz tam olarak bu değil...
İlişkinizde ki pürüzleri gözden geçirin bu sürede ciddi bir adım atmayın derim.

teşekkürler canım fikirlerin için

evet sanırım öyle beklentileri.kendi başıma yaşamaya alışıp istediğimi yaparken birden böyle kısıtlanmak çok kötü insan eski sosyal hayatını arıyor bi süre sonra.başta herşey güzel kıskanıyor kısıtlıyor ama sonra insan sıkılıyorr.

Ama canım şöyle düşün,onlar öyle bir beklentideler diye siz kesinlikle o beklentiye göre hareket etmek zorunda değilsiniz..Uzun ilişkilerde beklenti hep aynıdır ama olmayınca olmuyor işte napalım.. Şu anda sevgilisiniz evli değilsiniz,karısıymışız gibi ihtiyaçlarını yerine getirmek zorunda değilsin zaten..Uygun bir dille bunu sevgiline söyle açık ol her şekilde..Yanlış anlaşılmaya meyil vermemek lazım hassas bir konu.Şimdi sevgilin ne yani sen ciddi düşünmüyor musuna getirip olayı büyütebilir. :26: Üslubu iyi kullanman lazım bence.. Bazı aileler de hakkaten bir tanışmayı abartıp gelinleriymiş gibi davranabiliyor aslında hak veriyorum sana:44:

Ben de evlilik öncesi aileyle bu kadar samimi olmayı hiç doğru bulmuyorum. Ben olsam ben de bu durumdan sıkılırdım. Sonuçta herşey zamanında güzel. Sen evlenince zaten bunları yapacaksın ve onlarla yakın olacaksın. Zamansız olan hiçbişeyi doğru bulmuyorum. Sizi bıktırmışlar sanırım. Biraz mesefa koymayı deneyebilirsin.

evet kesinlikle büyük bir hata insan heves ediyor ay ailesiyle tanıştım ay şöyle böyle bişey zannediyor.aslında çok ama çok kötü bişey bu yaşayınca anladım gerçekten.

Ama canım şöyle düşün,onlar öyle bir beklentideler diye siz kesinlikle o beklentiye göre hareket etmek zorunda değilsiniz..Uzun ilişkilerde beklenti hep aynıdır ama olmayınca olmuyor işte napalım.. Şu anda sevgilisiniz evli değilsiniz,karısıymışız gibi ihtiyaçlarını yerine getirmek zorunda değilsin zaten..Uygun bir dille bunu sevgiline söyle açık ol her şekilde..Yanlış anlaşılmaya meyil vermemek lazım hassas bir konu.Şimdi sevgilin ne yani sen ciddi düşünmüyor musuna getirip olayı büyütebilir. :26: Üslubu iyi kullanman lazım bence.. Bazı aileler de hakkaten bir tanışmayı abartıp gelinleriymiş gibi davranabiliyor aslında hak veriyorum sana:44:

evett canım anladığın için sağol.o uslup çok önemli nası tutturcam bilmiyorum.bazen sessiz kalıyorum üstüme üstüme geliyor bu sefer öyle bi patlıyorum ki çok kırıcı oluyorum.bir keresinde yemek hazırla hadi hadi diye baskı yapıyordu resmen ağlıcaktım nerdeyse dedim ben evli değilim bişey değilim kadın gibi oldum bu ne böyle kalk kendin yap dedim.ısrar etti ama yinede yapmadım kalktı kendisi yaptı sonra.

bence erkek arkadaşını hala seviyorsun fakat duyguların karışık herhalde. sanırım rahatına düşkün bir yapın var ve birden kısıtlanmak yeni sorumluluklar almak senii bunaltmış olabilir.evlilik bildiiğiniz üzere çok ciddi bir iştir ve siz evlendiğiniz zaman o kişinin ailesiylede evlenmş oluyorsnz ve eskii hayatınıza göre daha kısıtlı bi yaaşam sürüyosunuz.bence iyi düşünmen gerek :26:

Evliliğe iyice karar verdikten sonra ailelerle tanışılmalıydı bence.

İşin işine aileler girdi mi sorunlar artıyor,
kaldı ki siz daha ögrencisiniz.

Anladıgım kadarıyla erkek arkadaşınızın ailesi,
ogullarını size emanet etmiş gibi bir tavır takınmışlar.
Ulaşamadıklarında aramaları, yemegini yap vs demeleri,
ilginç yani.

Valla peşin hükümlü olmak istemem ama böyle giderse bu aile okullarınız bitince ,
sizi ayırmak için ellerinden geleni yaparlar.
Demedi demeyin...

O nedenle bence biraz sınır koyun...

bence erkek arkadaşını hala seviyorsun fakat duyguların karışık herhalde. sanırım rahatına düşkün bir yapın var ve birden kısıtlanmak yeni sorumluluklar almak senii bunaltmış olabilir.evlilik bildiiğiniz üzere çok ciddi bir iştir ve siz evlendiğiniz zaman o kişinin ailesiylede evlenmş oluyorsnz ve eskii hayatınıza göre daha kısıtlı bi yaaşam sürüyosunuz.bence iyi düşünmen gerek :26:

evet kesinlikle yapı meselesi.kimisi doğuştan yeteneklidir bu işleri severek yapar istekle yapar.ama işte istemeyincede olmuyor.rahatıma düşkünüm doğru canım.evdede iş yapmam mesela kendi anneme yapmadığım işi başkasına yapmakta zor geliyor.

Back