- 26 Mayıs 2018
- 8.188
- 38.688
- 51
- Konu Sahibi Arnicamontana
Konu sahibi arkadaşım bu aklı başında yorumu lütfen dikkate alın.öncelikle yeni işiniz hayırlı olsun.
benim takıldığım neden tek başına olmayı bu kadar takıyorsunuz?
mesajınızın sonundaki "aklı almıyor neden baban seni o şehre yalnız yollamayı tercih eder diyor." cümlesi sevgilinizin de bu durumu bir sorun olarak gördüğünü gösteriyor. hele "Zaten ders çalışamıyorum senin tek başına koca bir şehirde yalnız olacağını düşündükçe..." demesi ayrı bir sorun ya neyse (ben olsam ciddi kavga çıkardı bu cümleden ya neyse)
açıkçası ben bu konuda ortada bir sorun göremiyorum.
anladığım kadarıyla eğitimli, başarılı, güzel bir şehirde iş imkanı bulmuş genç bir kadınsınız.
mezun olduktan ilk iş deneyiminiz ve bence mezun olur olmaz kendinizi evlilik sorumluluğu içine atmak yerine kendi başına olmanız sizin için çok daha yararlı olacaktır.(kendim de iyi bir mesleği olan, aileden uzak bir şehirde kendi başına yaşayan biriyim ve bence insana çok şey katan bir deneyim).
sevgiliniz de bu arada kariyerini yoluna koyar. böylece evlendikten sonra o sınavı kazanamadı, bu sınava hazırlanıyor streslerinden de kurtulmuş olursunuz. çünkü sizin onun istediği sınavı kazanıp onun kazanamamış olması da ileride bir sorun olarak karşınıza çıkabilir (ne yazık ki...)
babanızla ilgili konuya gelince yalnız da yaşanız tek kuruş vermeyin. bir zahmet abiniz kendisi çalışıp alabiliyorsa ev alsın.
ne kadar kadar çirkefleşseler de kavga çıkarsalar da kararlı durun. çünkü şimdi para vermeye başlarsanız devamı gelir. zaten alışmış burslarınızı yemeye, şimdi daha da sömürme imkanları var. eğer dikkatli olmazsanız gerisi çorap söküğü gibi gelir.
kavgaysa kavga, küslükse küslük... ama eninde sonunda sizin tek kuruş vermeyeceğinizi anlarlar. bu arada da hem düğün için para biriktirirsiniz hem de biraz olsun kendinize harcarsınız (hayatta en özgür olacağınız zamanlar bunlar. başınızda ne babanız, ne kocanız olmayacak. hayatınız üzerinde tek söz sahibi kişi siz olacaksınız)
hem babanız da zaten bu süreçte sizden para beklememeyi öğreneceği için düğün süreciniz de daha az olaylı olur belki...
yani babanıza tek kuruş vermeyin, kredi çekip abiye ev alma olaylarına girmeyin, evlilik işinde de acele etmeyin.
güzel bir şehirde saygın bir mesleği olan genç bir kadın olarak biraz hayatın tadını çıkarın derim :)
Ne babanıza para vermeyi kabul edin, ne de acele edip nikah kıyın.
Biraz çalışıp neler olup biteceğini görmenizde fayda var.
Sevdiğiniz adamın bazı tavırları da rahatsız edici.
Uzun vadede sorun çıkması muhtemel.
Aşk herşeyi halletmiyor tek söyleyeceğim bu.