- 15 Aralık 2020
- 1.468
- 2.636
- 34
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Yeni üyeymişsiniz üyeliğinizin kısa sürmemesi adına uyarayım sizi.Onu bu durumu yaşayanlar yada bilgisi olanlar bilir benim bir bilgim yok
Boş sorular bdvye açılınca başa dert oluyor ama.O kadar canım sıkıldıki şuan boş boş sorular geliyor aklıma
Eski komşumuzun kızı evlilik dışı bir hamilelik geçirmişti, cocugun babası olucak adamda evliydi otomatik olarak çocuk doğduğunda adam kendini kütüğüne geçiremeyecekti kızın babası kendi kütüğünü almıştı 6 sene önce , ama şu anda anne kendi nüfusuna alabiliyor diye biliyorumÇok merak ettim kızlar size sormak istedim bilgisi olan belki vardır evlilik dışı doğan çocuğu babası nüfusuna aldırmak istemezse ve ailenin çocuktan haberi yoksa baba kısmına ne yazıyorlar ? Aşırı merak ettim bunu sormak istedim ) lütfen saçma ve yanlış düşüncelerde bulunmayın )
Sizin meslek nedir bende bunu merak ettim şimdiGenelde dedenin ( annenin babasın ın)ismini yazıyorlar, ama annenin başka söylediği bir isim varsa o isimdr olur. Ama o ismin kanunen bir bağlayıcığı yok, soy bağıda sadece anne ile kurulduğundan onun soy ismini alıyor.
AvukatSizin meslek nedir bende bunu merak ettim şimdi
Yine baba adı yazar canım anne adıda yazar çocugu anne nufusunda kayıtlı olur soyadıda istersen babanın soyadı olurÇok merak ettim kızlar size sormak istedim bilgisi olan belki vardır evlilik dışı doğan çocuğu babası nüfusuna aldırmak istemezse ve ailenin çocuktan haberi yoksa baba kısmına ne yazıyorlar ? Aşırı merak ettim bunu sormak istedim ) lütfen saçma ve yanlış düşüncelerde bulunmayın )
Baba geçerli tanıma beyanında bulunmadığı sürece babanın soyadını alamaz. Evlilik dışı çocuk ancak gerçek babası onu resmi beyanla tanırsa babasının soy adını alıp onunla bağ kurulur; yoksa sadece annenin başvurusu ile yapılan nüfus işlemlerinde annenin soy ismini alıp, sadece onunla soy bağı kuruluyor, orada yazılan baba ismi ise sembolik oluyor, yasal bir bağlayıcılığı yok. Baba çocuğu kabul etmezse ancak dava açarak soy bağının kurulması istenebiliyor. Lütfen eksik ve yanlış bilgi vermeyelim.Yine baba adı yazar canım anne adıda yazar çocugu anne nufusunda kayıtlı olur soyadıda istersen babanın soyadı olur