• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik bu mu?

canim yazini okudugumda eski gunlerimi hatiladim eski derken 1 bucuk sene once ynei evliydik cok mutluydum 2 hafatlik evliyken hastalandim yataktan 1 hafta kalkamadim yuzume bile bakmadi 1 hafta ben bir kuru ekmek yedim kayinvalide olucak kadin bile gelmedi beni bakmaya ailem uzaktaydi. Hayallerim vardi ama o insan malesef hayallerimide yikti anlattiklarinin aynisini bende yasadim ilgisizdi iliskide bile beni dusunmuyordu düzelir dedim bebek gibi 1 bucuk sene onu sevdim o benim bedenimdi vucumdu okadar cok sevmistim bizde severek evlendik hatta ben diyordumki benim sevgilimden daha romantik bir erkek yok bu dunyada malesef evlendiken sonra degisiyor artik bahane etmiyorum yok yasi buyuktu yok erken evlendik bunlar bence bahane canim benim sonra olan oldu bosandik ve aldatigini yeni orendim eski p....ligine geri donmus o hic bir zaman benim degildi :19:

Yazdıklarını okuyunca biri benimi yazmış dedim ama ben evleneli 11 sene oldu çocuklarımda var.Hiçbir zaman düzelir umuduna kapılma çünkü aynı şeyleri ben 11 senedir yaşıyorum(cinsel kısım hariç eşim o konuda anlayışlıdır)
Beraber gezmeye gitme anlayışımız sadece ayda bir kere onun akrabalarına gitmek.Öyle yemeğe çıkmak gezmek bizde olmaz anca çocuklara kıyafet alınacaksa yada ev eşyası türü ozaman dışarı çıkılır.Bende ilk zamanlar çok üzülüyordum.Şimdi alıştım içim acımıyormu acıyor.Biz benim ailemle pikniğe gideriz gelmez.Kardeşim bizi alış veriş merkezlerine gezmeğe götürür gelmez.Bende isterdim bizimle gezmesini eğlenmesini ama haftasonu gezmeleri piknikler ama yok.Zaten onsuz gezmelere çocuklarda alıştı böyle mutluyuz gelip huzurumuzu kaçıracağımıza gelmesin.Öyle özel gün kutlamalarını falan sevmez ama ben ve çocuklar isteyince zorunlu kutlar.Zaten ona diyorum senin romantik damarın yok bildiğin antika.Bizimde yaş farkımız sekiz sanırım bu yaş farkının denilen gibi fazla olması iyi değil herşeyi benden 8 yıl ileri gidiyor bende bu açığa yetişemiyorum.Sana abla tavsiyesi seninle aynı şeyleri yaşamış biri olarak eşinin değişeceğini sakın umma onu anca o şekilde kabul edebilirsin.sakın kendi hayatından tavizler verme bazen baskın çık çok büyük kavgaları göze alarak.Ondan romantik davranış bekleme anca kendin için kendin planlar yapabilir onuda buna mecbur bıraka bilirsin.Çocukların olursa anca eşin bir azcık oda çok az fazla değil çocuklarına kıyamadıkları için bazı davranışları değişe bilir.Çok karamsak bir yazı oldu ama seni boş hayallere sürüklemek istemedim.Hepimiz türk filimlerindeki gibi aşkı istiyoruz ama ne yazakıki bizim gibiler hiç bir zaman o filimlerdeki romantik aşkları yaşayamıyor.

Zaten artik gucum kalmadi ve herseyi akisina biraktim. O 18 yasindan bu zamana kadar yalniz yasamis biri. Ev yardimi konusunda biktim diyor. Ama anlatamiyorum. Biksada bu hayatin icinde olan birsey....

Sabir et et nereye kadar. Artik inceldigi yerden koparmi duzerlmiyiz bilmiyorum ama tek bildigim gucum kalmadi artik. Evet, belkide cok simarttim.

Bu arada okuyupta cevap verdiginiz icin tsk ederim. Insan etrafindakilerle ne yazikki bazi konulari konusamiyor. Bir kisiyle konussada 10 kisiden degismis seklini geri duyuyorsun.

canım evlılık gercekten zor hemde ılk zmanları cok zor ben 7 sene cıktım esimle 18 yasımdan berı o var hayatımda ve evlilikte 1 yıllı yenı doldurdum bunun sureyele alakası yok ılk evlendıgım ayları hatırlattın bende cok darlandıgımda buraya bı konu acmıstım yenı evlı olupta mutsuz olan varmı diye şimdi çok şükür iyiyiz taşlar yerıne oturuyor bız kadınlar toz pembe bakıyoruz daha duygusal daha romantık ve daha ınceyız erkekler mağlesef bu konuda kaba lar tabı ıstısnalar vardır muhakkak ama bıraz zaman ver ınan kı hersy duzelicek görürsun ılk aylar zorlu gecıyor bıraz sabretmeye calış

Arkadaslar, oncelikle tsk etmek istiyorum. Uzun yaziyi erinmeden okuyup cvp verdiginiz icin.

Hepinizin yazinizi kopyalayamadim ama genel anlamda cevap vermek istiyorum. Ben guzelliklede anlattim evet. Ama ev yardimi konusunda mesela aldigim cevap ne yazikki su ''evlenmeden once ben demistim sana yapmam diye. Ha belki yaparim ama benim icimden gelmesi lazim. Ozamanda senin icin degil kendim icin yapiyorum''. Yani bu lafin ustune ne diyimki ben. Haklisin demistin ama ozamanlar sende yogundun simdiki gibi bos degildin deyip geciyorum.

Iliski konusuna gelincede guzellikle dedim. Ozamanda aldigim cevap ''kendini bana veremiyorsun. Sorun bende degilki. Ben nasil kendimi hazirliyorum''. Ya burda detayina girmek istemiyorum ama tek dudaklami hazirlanilir.

Romantiklige gelince.. inanin istedigi zaman okadar romantik olabiliyorki yani anlatamam. Ben onun evine gelmeden guller masanin ustunde filan, mum isiginda yemek, bekarlaga vedapartisinde guller icinde cocuk ayakabilari vs.. ama hepsi kopruyu gecene kadarmis.. Allahim ya inani gulsemmi aglasammi bilmiyorum.

Yazdıklarını okuyunca biri benimi yazmış dedim ama ben evleneli 11 sene oldu çocuklarımda var.Hiçbir zaman düzelir umuduna kapılma çünkü aynı şeyleri ben 11 senedir yaşıyorum(cinsel kısım hariç eşim o konuda anlayışlıdır)
Beraber gezmeye gitme anlayışımız sadece ayda bir kere onun akrabalarına gitmek.Öyle yemeğe çıkmak gezmek bizde olmaz anca çocuklara kıyafet alınacaksa yada ev eşyası türü ozaman dışarı çıkılır.Bende ilk zamanlar çok üzülüyordum.Şimdi alıştım içim acımıyormu acıyor.Biz benim ailemle pikniğe gideriz gelmez.Kardeşim bizi alış veriş merkezlerine gezmeğe götürür gelmez.Bende isterdim bizimle gezmesini eğlenmesini ama haftasonu gezmeleri piknikler ama yok.Zaten onsuz gezmelere çocuklarda alıştı böyle mutluyuz gelip huzurumuzu kaçıracağımıza gelmesin.Öyle özel gün kutlamalarını falan sevmez ama ben ve çocuklar isteyince zorunlu kutlar.Zaten ona diyorum senin romantik damarın yok bildiğin antika.Bizimde yaş farkımız sekiz sanırım bu yaş farkının denilen gibi fazla olması iyi değil herşeyi benden 8 yıl ileri gidiyor bende bu açığa yetişemiyorum.Sana abla tavsiyesi seninle aynı şeyleri yaşamış biri olarak eşinin değişeceğini sakın umma onu anca o şekilde kabul edebilirsin.sakın kendi hayatından tavizler verme bazen baskın çık çok büyük kavgaları göze alarak.Ondan romantik davranış bekleme anca kendin için kendin planlar yapabilir onuda buna mecbur bıraka bilirsin.Çocukların olursa anca eşin bir azcık oda çok az fazla değil çocuklarına kıyamadıkları için bazı davranışları değişe bilir.Çok karamsak bir yazı oldu ama seni boş hayallere sürüklemek istemedim.Hepimiz türk filimlerindeki gibi aşkı istiyoruz ama ne yazakıki bizim gibiler hiç bir zaman o filimlerdeki romantik aşkları yaşayamıyor.
Galiba benimde sonum sizinki gibi olacak.

Evelsi gunden beri hicbirseye istahim kalmadi. Eve geldigimde koltuga uzanip anca uyuyorum. Evelsi gun isten geldiginde bakti yemek yok benide oyle gorunce hicbirsey demedi ve biraz oturup yatti. Dun ama calismiyordu ve eve geldimki yemek yapmis tatli yapmis sofra hazir. Yemegini yedim hicbirsey demeden sonra yine uzandim koltuga. Baktimki tatliyi getirdi agzima veriyor. Onun bana yaptigi gibi bende dedimki ''yeni yemek yedim canim istemiyor''. Sonrada uyumusum bi saat filanki geldi uyandirdi beni. Basimi dizine yatirdi sacimi oksuyor. Bende iyice nazlandim filan. Hadi kalk yatagina yat dedi herneyse yattim. Baktim pesimden geliyor. Yanima yatti yine basimi oksuyor filan.. uykun varmi dedi (iliskiye girmek istediginde bu soruyu sorar). Bende giciklik ya var dedim. Sonra senin neyin var hastamisin, bi slkintin, derdinmi var dedi. Bende kisa keserek sadece bildigin seyler dedim. Ben birsey bilmiyorum demezmi. Pis pis guldum ve ne dese ''guzellikle desen ben yapmammi?''. Ay tepem atti. Sen ne guzellikten nede baska birseyden anlarsin dedim yattim. Sonra optu gitti.
Sabahta bugun arkadaslarim gelecegi icin saati bi saat erkene kurmustum. Alarm caldi ve dedi hadi kalk yeter uyudun diye saka yapiyor. dedim hala uykum var. Eee neden boyle erken kalkacaksin dedi. Sence dedim? Sonra kendine cekti hadi yat uyu ben yaparim dedi ya bakalim. Cok merak ediyorum eve gidince nasil birseyler karsilasacagim diye.

Basina tas dustu dunden beri. Ama nezaman dustu? Is isten gecip ben kafayi yedikten sonra. Icimdeki hevesi, heycani, mutlulugu, sevgiyi azaltiktan sonra. Ben ondan bukadarini bile beklemiyordumki. Simdi bukadar yapacagina zamaninda bunun yarisininda yarisini yapsaydin ben simdi bu durumda olmazdim.

Belki oteki mesajimda cok derin girmedim konulara ama tek sorunlar onlar degil. Daha okadar cokki.... ondan su an kotu durumdayim. Yani bi insana baktiginda su yonu kotu ama su yani iyi dersiniz. Hani aradaki balans o sekilde saglanir. Ama benimkide nedense negatif taraf cok daha agir basiyor. Positif olan tek sey evde olmasi ve bana sadik olmasi.

Aranizdan biride kitap tavsiye etti. Zaten evlilitke mutlulugun sirlari diye bir kitap okumustum. Onun baya faydasi olmustu ama bi kac gun. Birde Hayata Gulumse adli kitabinda cok faydasi oldu ama iste dedigim gibi bi donem faydasi oluyor. Ama o tavsiye ettiginiz kitabida alacagim insallah bi turk kitapciya rasladigimda.

Son düzenleme:
Senin eşin anlattığın kadarıyla azıcık insaflı ben 11 senede bu insafları çok nadir gördüm.Hastayım geberiyorumda desem öyle çok yardım etmez etsede bir şekilde burnumdan getirir.Kitap okumak evet güzel ama herkesin karakteri evlilik yaşantısı dünya görüşleri farklı oyüzden bana hiçbir kitap yardımcı olamadı.İnsan kendi derdinin doktoru kendi oluyor karşındakinden hiç bir şey beklemeyince inan canın daha az acıyor.Bunuda zamanla öğreniyorsun ilk zamanlar bende senin gibi umutsuzluklar üzüntüler içindeydim.Çocuklar olunca helede bebekliklerini aşınca zaten ağırlıklı derdin onlar oluyor.Mutluluğu onlarda buluyorsun,onlarla kafan meşgul oluyor.Şimdi senin dünyan evliliğin herkes gibi seninde değişik hayallerin vardı beyaz atlı prensin çok faklıydı ama hayallerinden çok farklısını buldun.Yapaliceğin şeyler ise çok fazla beklenti içinde olma ama çokta taviz veren taraf olma sen taviz verdikçe hep daha fazlası istenecek.Boyun eğdikçe eğmen beklenecek ilk zamanlar dişini gösterdin gösterdin yoksa ilerleyen zamanlarda seni takan olmuyor.Fazlada budurumu kafaya takma işin içinden hiç çıkamazsın kendi sağlığından olursun.Eşinin çok üstünede düşme onu ne çok şımart nede ilgisiz kal.Sana tavsiye edebileceklerim bunlar herşeyi deneme yanılma metoduyla öğreneceksin.Herkesin evlilik yaşantısı farklı olduğu için ancak sana sen yardım edebilirsin.Birde KUANTUM olumlamaları var internette araştırırsın o metodu dene kendini güçsüz hissettiğin anlarda çok faydası oluyor.Kendine hep ben çok mükellerim ve mükemmel bir hayatı hakediyorum diye telkinlerde bulun bir söz vardır bir şeyi kırkkere dersen olur diye en azından egonu tatmin edersin kendi umutsuzluk hislerini ve güçsüzğünü yenmiş olursun.

^ Siz iyi dayanmissiniz valla.

Ben o en son degisiklik var dedigimden bu yana ciddi bi sekilde degisiklik var.. anlamadim gitti. Bu haliyle cok iyi ama iste eskisi gibi olacak yine diye korkuyorum ya insallah olmaz.

nişanlıyken bir sorun varsa evlenince düzelmesini beklemek çok yanlış sorun en başta başlıyor zaten

^ Siz iyi dayanmissiniz valla.

Ben o en son degisiklik var dedigimden bu yana ciddi bi sekilde degisiklik var.. anlamadim gitti. Bu haliyle cok iyi ama iste eskisi gibi olacak yine diye korkuyorum ya insallah olmaz.

O da geçen zaman içinde bazı mesajlarınızı anladı herhalde, böyle, böyle uyumunuz daha da artarak devam etsin inşallah. :nazar:

erkeğin vicdanlı, şefkatli olması çok önemli. 3 aylık geline böyle davranmas belli ki onun kişiliği. her erkek ilgi göstermez eşine, artık elde etmiştir ne de olsa. malesef eşinin kişiliği huyu bu, yapılacak şey yavaş yavaş yontmak olabilir. eş olmayı, adam gibi koca olmayı öğretmelisin sabırla...

^Insan sevdigine ilgi gostermiyecekte kime gosterecekki.. erkekleri anlamak cok zor

nişanlıyken bir sorun varsa evlenince düzelmesini beklemek çok yanlış sorun en başta başlıyor zaten
Haklisin galiba. Nedense insanoglu bazen gorsede gormemezliktenmi geliyor ne... benimkisi galiba sevdigimden goremedim veya bir umut..

Sena01, Tsk ederim

Kendi kendimede herhalde nazar degdirdim. Dun buraya girdigimi gordu.. forumlara bile girmemi istemiyor :S ya sabir

Yine buraya birseyler yazmak istedim. Inanin cogunuzun yazilarini okudugumda benimkisinde 10 basar ve bazen benmi abartiyorum diye utaniyorum ama iste buraya yazinca rahatliyorum.

Adam iyi simdi dedim ama onun iyligi bi kac gunlukmus...
bu ayin birinde buyuk bir kaza gecirdim. Halen hayatta olmam bile mucize yani anliyacaginiz. Kaza aninda aileme ilk telefon acildi ve olay yerine ailem geldi ama esim gelmedi iste oldugundan. Esim ben acile gittikten sonra oraya geldi. Orda onu nekadar cok sevdigimi anladim. O yattigim yerde (kafami oynatmam yasakti) kendi kafasini tam benimkine getirince onuda gorunce gozlerim dolu kendimi tutamadim. Yani onu sirf gormem bile bana destek oluyor aslinda. Acilde fazla kalmadan bi kac saat sonra eve gonderdiler.
Toplam iki hafta hasta kaldim evde. Bunun ilk haftasi iyi gecti. Evde esim bana cok ilgi gosterdi ve elinden geldigince isi o yapmaya calisti. Ama yine ama lari var. Kaza aksam vakti oldu ve ertesi gunu insan buyuk kaza gecirmis karisini yalniz birakirmi ya?? Tum hafta haftasonlarida buna dahil calisti birgun olsun bana ayirmadi. Sadece isten geldiginde normalde iki laf etmezdi simdi azda olsn etti ve o bile beni okadar mutlu ettiki anlatamam... herneyse Ilk hafta hadi neyse dedim boyle gecistirdim.
Sonra ben bunu bi guzel yeri gelince dile getirdim ve ondan birsey bekliyorum ama nafile. Ikinci hafta ilgi azaldi derken sonuna dogru hic ilgi kalmadi. Kalmadigini bosverin ustune ustluk benimle kavga etti. Neymis efendim ben neden forumlara uyeyim.
Ya arkadaslar kazadan sonra bi adim dahi atamiyordum nerdeyse ama nekadar calismaya alistiysam evde nerdeyse surunerekte olsa topluyordum o dereceyim. Ne yani tum gun ne yapim evde. Internette yanlis birseymi yapiyorum ben ya? bu durumu neden bukadar abartiyor anlamiyorum. Ben kendisi gibi girdigim yerleride kapatmadan once silmiyorum bile! Ama beyefendiye bunlari dersem kabul etmiyor tabiki.
Kazadan sonra ilgi gosterdi ama inanin insan korktum canim karicim filan der ama yok yoooooooooook hic guzel lafta etmedi off Allahim ya.. kafayi yicem gercekten. Bu beni seviyormuki? ben ciddi ciddi suphe ediyorum. Kazadan sonra elin Hollandali adami bile aradi ilgilendi nasil olun diye. korktunmu felan nasilsin simdiye diye sordu. Bunu esim yapmasi lazim elin adami degil :'(

Evelsi gunden beri konusmuyoruz. Ben bu hafta ise basladim ama yarim gunler calisiyorum. Esimle birbimizi gormuyoruz bile islerimizden dolayi.. hos gerci gorsekte konusmuyoruz. Bu nasil bi evlilik?? anlamadim gitti. Boyle bir evliligim olacagini bilseydim eyer evlenmezdim herhalde. Halen gelmedi eve saat kac oldu. Bende yatmaya gidiyorum. Buda 4 aylik olan kari kocanin 'mutlu' hikayesi:)

cnm çok geçmiş olsun...eşin böyle değişmez demekki..baksana sen ölümlerden dönüyosun adam sadece bi kaç gün istediğin gibi,sonra aynı tas aynı hamam..bunlar değişmiyo şekerim sonradan..sen ne yaparsan yap...böyle kabul etmen lazım ne yapıcaksın....offffff şu erkek milleti:50:

kabus kabus kabussss !!!:84::95::99::113:
ölmeden mezara girmek gibi bişey bu :53: Allah sabır versin denir herhalde :53:
bu erkekler ne kadar bencil :41:
ikinizde çalışın ama evin işi hep kadına çocuk olsa hep kadına e erkek ne yapacak işe git gel ye iç yat
evlerden uzak yarabbim
ne yazık ki bazı erkekler gerçekten çekilmez oluyor ve bazen özellikle çabuk gerçekleşen evliliklerde sık rastlanıyor bu tiptekilere
bizlerde sevdiğimizden gözümüz kör bir halde hep görmezden gel sabır göster alttan al sonra o bizi alıyor altına yerdeki paspastan farkımız kalmıyor
özendiğmiz emek verdiğmiz herşey sanki zorunlu görevimizde ondan yapmışız bir incelik bir takdir hak getire off sinirlendim şimdi ha iyice soğuyorum erkeklerden böyle örnekleri görünce....:47:

buraya yazdıklarınızı okuyor bence... ilk önce tatlı isyanınızdan hoşlanmış ama sonra gözünüzün açılacağını düşünmüş olsa gerek ki forumlara girmenizden rahatsız olmuş...

tijan,

anladığım kadarıyla sorunlarınıza çözümler önereyim;

sorunlarimiz sunlar. Basta bana yasakladigi seylerin kendisi normalmis gibi yapmasi ve ustune ustluk bana anlatmamasi. En basitinden benim erkek arkadaslarimla artik irtibatimi kesmemi istedi ve kestimde onu hakli bularak. Ama kendisi kesmemis. Evlenipte 3uncu gunu bi kizdan gelen mesaji okumak cok agir degilmi? Belki mesajin icinde kotu birsey yazmiyordu ama yinede cok agrima gitti… tabi bunun uzerine kavga edildi konusuldu ‘’cozuldu’’.

belli ki sorun çözülmemiş. siz ağırlığınızı ve sınırlarını yeterince koymamışsınız. kendinizi net bir şekilde ortaya koysaydınız ''ben hayatımdaki eski hesapları kapattım, senden de bunu bekliyorum'' gibi eşiniz de böyle birşeye girişmezdi. yapsa bile sonra vereceğiniz tepkiden dolayı çekinir ve yapmazdı bir daha. sorunları çözerek ilerlerken çözümlerin her ikinizi tatmin etmesine dikkat edin.

Bunun yani sira ben esimden once gozu acilmamis birisiyim. Yani su anlamda, ben herseyimi esime biraktim. Aski, sevmeyi, sevilmeyi, gezmeyi… vs. Ama ben bunlarin hicbirini gormuyorum onda. Evlendik evleneli insan bikere guzel laf etmezmi? Bikere gezmeye goturmezmi? Yemege cikmazmi? Bunlar bana gore evliligi ayakta tutan seyler, evlilige heycan katan seyler. Simdi hicmi olmadi diyeceksiniz ve tabikide oldu ama hep nedenli.. yani dogumgunumde mesela ciktik yemege ama o belli birsey yani icinden gelip neden bikere kendi dusunup birsey yapmiyoruz?? Surekli ben ben ben. Ben dusunmem lazim. Ben istemem lazim. Guzel laflari ben etmem lazim ama insan yoruluyor belli bi zaman sonra. Ben ona 10 adim gidiyor ve bi adimda olsa gelmesini istiyorum ama yok, o halen oldugu yerde. Dusunmuyor degilim acaba benmi cok istiyyorum, ondan cok seyler bekliyorum diye? Bunu tabi kendisiylede konustuk. Ozamanda karsiliklidir hersey diyor. Karsilikli? Ben onu bir bebek gibi seviyorum. Yuzune baktigimda kiyamiyorum. O beni hic arayip sormasada, ben onu ariyorum. O msj atmasada, ben icimden gelenleri siir halinde yaziyorum. O bana guzel laf etmesede, ben ediyorum. O sarilmasada ben sariliyorum.

yaptığınız yanlış. siz fazla sevgi vererek eşinizi iyileştireceğinizi ya da aynısını ondan göreceğinizi sanıyorsunuz. oysa bu durum tam tersi sonuç verir. verdiğiniz ''aşırı sevgi ya da fedakarlık'' eşinizin sevgi olarak algılamadığı bir zorlanımdır. siz böyle yaparak hem kendinizden fazla verip mağdur durumuna düşüyor görüyorsunuz kendiniz hem de eşinizi veremeyeceği birşeyden ötürü suçlu görüyorsunuz. eşiniz sizin gibi sevgi veremez. o böyle görmemiş. gördüğü kadarıyla elinden geldiği kadar sevgisini veriyor, birşeyleri yapması gibi. sizin gibi aşırı fedakar olmaması sevmediğini göstermez.

aslında ilişkilerde denge böyle kuruluru. bir taraf fazla verirse direğ taraf diğer uca giderek bunu dengeler. yani o da fazla verileni almaz ya da buna karşılık vermez.

yapmanız gereken bu fazla sevgi ve fedakarlığa bir dur demeniz. bunu yapmayın. bu sevgi göstergesi değildir. bunun yerine kendinizi net olarak ifade edin ve aldığınız kadar verin. yani bırakın da verdiğiniz ve aldığınız şeyler arasında bir simetri olsun. eğer böyle olmazsa eşinizi de haksız yere suçlamış olursunuz. çünkü veremey7eceği şeyleri ondan bekliyorsunuz...

ha bununla beraber isteklerinizi dile getirin ve bırakın kendi gelsin. siz sorunlarınızı anlatın, sonra bırakın düşünsün ve ona göre adım atsın. üstüne gidip, bazı şeyler için zorlamayın...

cinsellik konusunda kendinizi ortaya koyun. ihtiyaçlarınız için savaşın. eğer birşey sizin için önemli ise ve bunu anlatamıyorsanız ya kabul eder alternatiflere bakarsınız ya da isteğiniz için savaşırsınız. ikisinden birini seçmeniz gerek...

yaşadığınız çatışmalar normal, evliliklerde olacak şeyler. bunları birer birer çözüp ilerlemeye çalışın. bunun içn sizin kararlı olmanız gerek ama. kendi sınırlarınızı korumanız gerek. kendi eksikliklerinizi eşinizle tamamlama yoluna da gitmemeniz gerek (ilgi isteğiniz gibi,eşiniz bunu karşılayıp dolduramaz, bunu sizi kendinize yöneltin)

sorunların olması ilişkinin tümünün yargılanmasını da gerektirmez. yani sorunları çözmediğiniz için ilişkinin tamamından da vazgeçmeyin. bunlar halledilebilecek şeyler. fakat şunu asla unutmayın, değişime önce kendinizden başlayın. yazınızdan sanki eşiniz değişse herşey mükemmel olacak gibi bir hava sezdim. böyle bir beklentiye girmeyin. sizden kaynaklı sorunlar da var. önce bunları çözün, zamanla zaten eşiniz de tepkilerinize göre değişmeye başlayacaktır.

Allah kolaylık versin....

nette mükemmel kadın olmayın diye bir yazı okumuştum..

Mükemmel kadın nasıl olur?

1) Öncelikle iyi bir evlat olur. Kadınlığımızla ilgili bilgiler, çocukluğumuzda verilmeye başlar. Kız çocuğu olarak yapabilecekleriniz ve yapamayacaklarınız konusunda kesin sınırlar vardır. Aynı dönemde iyi bir 'ev hanımı' olabilin diye, ev eğitimi dersi almaya başlarsınız, iyi bir ev hanımı olmak öyle kolay iş değildir. Temizliğin dip bucağını, dekorasyonun en güzelini, ütünün en kolalısını, yemeğin en lezzetlisini yapabilecek düzeyde olmalısınız. Üstüne bir de, gelen parayla bütün evi çekip çevirecek, mutfak masrafını çıkardıktan sonra kenara para koyabilecek sihriniz de olmalı.

2) Ev hanımlığını becerdiyseniz, sırada iyi bir eş olmak var. Eşiniz ne yaparsa yapsın, "evimin direğidir" diyerek susacaksınız. Onun özgürlüğü limitsiz olacak, "han" dediği yerde hamam yapılacak, bir eli yağda ve diğeri nerede belli olmadan yaşamasına yardımcı olacaksınız. Eşinizin giyeceği kıyafetlerden de siz sorumlusunuz. Etraf eşinizin uyumsuz bir takım elbiseyle dolanmasında, muhtemelen suçu size atacaktır. Cinsel hayatınız kötü gitse de, eşinize asla "başım ağrıyor" demeyeceksiniz. Yatak odasında sahip olduğunuz uçsuz bucaksız özgürlüğü, başka hiçbir alanda talep etmeyeceksiniz.

3) Bu dersten de başarıyla geçtiyseniz, iyi anne olmanız gerekiyor. Çocuklarınızı vatana, millete hayırlı birer evlat olarak yetiştireceksiniz. Şefkatli ve anlayışlı olacaksınız. Okulundan arkadaşlarına kadar, her konuyla birebir ilgileneceksiniz. Çocuklarınızın yaptığı hatalar, sizin karnenizde eksi not olarak yerini alacaktır.

Mükemmel kadının varacağı son nokta, mutsuz kadındır.

Hayatını başkalarına adayan ve sadece etrafındakiler için yaşayan bir kadın, mutlu olamaz. İnsanlar rahata çabuk alışır. Hayatınızdaki insanların görevlerini üstlenerek, onlara yapacak iş bırakmadığınızda, sizi daha fazla takdir edip sevmezler. Aksine, bir müddet sonra yaptıklarınızın göreviniz olduğunu düşünüp, hesap sorarlar. Çocuğunuzun resim ödevlerini yaparak, eşinizin tamir etmesi gereken musluğu tamir ederek, iyi bir iş yapmış olmazsınız. İlişkilerinizde karşı tarafa yapacak bir şey bırakmazsanız, hem onların gelişimini engellersiniz, hem paylaşımı ortadan kaldırırsınız. Her insanın takdir edilmeye ve kendini önemli hissetmeye ihtiyacı vardır. Onların da elinden bu zevki aldığınızda, kendilerini başka yerlerde var etmelerine sebep olursunuz.

Mükemmel ama yalnız
Mükemmel kadınların hayatları, genellikle başarısız ilişkilerle sonlanır, özellikle aşk konusunda zarar görürler. Kusursuz kadınlar, aldatılır, terk edilir ve her yönden ihanete uğrarlar. Mutlaka çevrenizde gıpta ile baktığınız çiftler vardır. Günün birinde adamın, eşinden çok daha vasıfsız, göreceli olarak daha çirkin bir kadına gittiğini görürsünüz. Dışarıdan bunu hayretle karşılayabilir ve adamı yerden yere vurabilirsiniz. Ancak madalyonun diğer yüzünü görmemişsinizdir.

Mükemmel kadın, kendinden vazgeçen kadındır.

Başkaları için yaşamak, kendi ihtiyaçlarından vazgeçmek, onların sevdiği şeyleri yapmak, gereksiz taviz ve fedakarlıkta bulunmak, tahmin ettiğiniz gibi takdir toplamaz. Sizi kişiliksiz ve değersiz kılar. Kıymetiniz bilinmez.
Mükemmel kadın olmaya çalışırken, etrafınızdakileri de mükemmelleştirmeye çalıştığınızı fark etmezsiniz. Onların hatalarını düzeltmek, onları eğitmeye çalışmak, her alanda boşluk doldurmak, karşı tarafı da yok saymak anlamına gelir. Çevrenizdekilerin var olma çabasına, yanlış yaparak öğrenme isteğine karşı durmak demektir. Eşiniz, çocuğunuz, akrabalarınız ve hatta dostlarınız bile zamanla sizden uzaklaşacaktır.

Her konuda iyi olmayın, insan mükemmel olmayan bir canlıdır. Mükemmellik yaşamın keyfinden ve birlikte olacağınız insanların hayatlarından çalınmış, nafile bir uğraştır. Mükemmellik insana ait değildir. Kendinizi değersiz kılmanın ve mutlak mutsuzluğa yürümenin yoludur.

Kendinizi olduğu haliyle sevmeyi öğrenin.

Bırakın, içinizdeki eksik ve hatalı yanlar ortaya çıksın. Siz mükemmelliği yakalamaya çalışırken hayat akıp gidecektir. Yaşamınızın sonlarında mükemmel ama yalnız bir kadın olmak istemiyorsanız kusursuz hayat düşünden kurtulun. Eksikleriniz ve yanlışlarınızla kendinizi sevin. Siz kendinizi değerli kılmaz ve sevmezseniz başkalarından bunu bekleyemezsiniz. Kendinize taktığınız prangalardan kurtulmanız umuduyla...

yazı buydu ..ve anlamlı bir yazı

hem de çok anlamlı...

kadınların %70 ini kapsıyor nerdeyse...

mükemmel ama yalnız...

mükemmel ama yalnız...

konu sahibi gibi birçoğüumuzda isteklerimizi şikayetlerimizi net bir dille ifade etmiyoruz...

off offf biz aşkı çiçek böcek sanıp evleniyoruz sonrada şapa oturuyoruz
gerçekler çok acı oluyor
zaten kadın ve erkek bambaşka kişilikler birde bunları aynı eve koyup "hadi anlaşın bakalım" diyoruz
kalbinde sevgi olan fedakarlık edenler yuvarlanıp gidiyor ama tek taraflı bu oyun oynanmıyor

sana seni sevmiyorum falan dedi mi
sor bakalım cevabı ne olacak
bir insanın bu kadar umursamaz olmasını ancak buna yoruyorum:44:

tijancım,
durumuna çok üzüldüm , çünkü hem yaşın çok küçük hem de çok yeni evliliğin,
ama bir adam evliliğin başında neyse sonra da o,
yani ileride senin konuşup anlatmanla değişecek değil bilesin,
bir arkadaşın dediği gibi bir odunla evlisin,
beklentilerini en aza indireceksin ve kendisine el bebek gül bebek muamelesi yapmayacaksın,
ev işi temizlik ütü filan,
çok yorgunum de yat eve gelince,
canını acıtarak birlikte olması ise bir dehşet,
bu da odunlukta zirve olmuş kusura bakma,
ama bu konuda konuş, yoksa yanaşma bana de...
senin gibi odunla evli bir arkadaşım daha var, hamileyken bile kız adamın suyunu ayağına getiridi,
şimdi çocuk var bir de çalışıyor ona rağmen adam bi işe elini sürmüyor..
bu nedenle değişeceğini sanmıyorum başka bir çare bulman gerek :26:

öncelikle cok gecmiş olsun canım. ama inan böyle evlilik olmaz. biraz ayrı kalmaya calışın bakalaım neler olucak birbirinizi özleyecekisiniz. baktın oda olmuyor artık yapıcak bişey kalmıyor . kusura bakma canım ama kendine acı daha kaç yasındasın cekmek zorundaa değilisn

Back