Evliliğin ilk ayları - Kabus ay'ı mı?

Bende 5 aydır evliyim. ilk zamanlar o kadar alıngan o kadar nazliydım ki çok tartıştık hatta sinirden telefonumu fırlatıp kırdım. Ben daha hırçındım bunun üzerine oda bağırıyordu. sonra özürler falan filan. baktım ki bu böyle gitmeyecek daha ilk aylardan herşey sarpasarıyor. Çoraplarını salona mı attı kızmıyorum şimdi severek söylüyorum. evimi dağıttı sesimi çıkartmıyorum. çıkarttığımda hırçınlaşıyor buda bizi gerçekten yıpratıyor. şimdi her şey çok şükür çok iyi. alttan almasını öğrendim oda çoraplarını kirli sepetine atmayı. tabi bu herkes için geçerli değil. eşinin biraz yapıcı olması lazım seni çok iyi anlıyorum Rabbim sana yardım etsin arkadaşım

eşinin böyle olmasına neden olan durumlar haller ne sence?

sizsiniz.

empati yaptınız mı hiç. :31:

birbirinizi eleştirmek yerine yapıcı olmayı ve bazı şeyleri hoş görmeyi deneseydiniz keşke..

haddime değil ama size kitap önerisinde bulunmak istiyorum ; "Evcilik Oynamıyoruz" ne yazık ki siz evliliği evcilik yapmışsınız:ssz:

"Ve Aşk Evliliğin Ellerinden Tuttu", bu kitapları mümkünse eşinizle okuyun.:16:

kitap tavsiyelerinizi dikkate alıcam teşekkürler ama evcilik benzetmenize katılmıyorum.
özeleştirimi de yaptım-yapıyorum zaten, hatalarım var tabii ama bunun sebepleri de var. gerek geçmişte yaşadıklarımın etkisiyle, gerekse eşimin hal ve tavırlarına tepki olarak yaşandı bazı şeyler.
şu an bir evreden geçiyoruz ikimizde; o özgürlüğü kısıtlanmış ani bir sorumluluk yüklenmiş, bense yanlış bir karar vermiş ve değersiz hissediyorum.
alkol ve bu tavır sorunlarımızı çözmemiz gerekiyor. umarım kitaplarınız yardımcı olur
sağolun.

kitap tavsiyelerinizi dikkate alıcam teşekkürler ama evcilik benzetmenize katılmıyorum.
özeleştirimi de yaptım-yapıyorum zaten, hatalarım var tabii ama bunun sebepleri de var. gerek geçmişte yaşadıklarımın etkisiyle, gerekse eşimin hal ve tavırlarına tepki olarak yaşandı bazı şeyler.
şu an bir evreden geçiyoruz ikimizde; o özgürlüğü kısıtlanmış ani bir sorumluluk yüklenmiş, bense yanlış bir karar vermiş ve değersiz hissediyorum.
alkol ve bu tavır sorunlarımızı çözmemiz gerekiyor. umarım kitaplarınız yardımcı olur
sağolun.

bakın sizinle aynı aylardayız evliliğimizde.. bu kitaplar bana çok faydalı geldi. bizim ciddi sorunlarımız olmadı ama ilk adapte sürecinde bazı anlaşmazlıklar -yanlış anlaşılmalar yaşanıyor.. eşimle okuduk .birbirimizle sorun olduğunda konuştuk,empati yapıp daha sağlam bastık..

evcilik kısmını şu sebeple söyledim. ayrılcam sözleri, el kaldırmaya kadar giden saygı eksikliği bu kadar sürede bazı şeylerin erken tükenmişliğinden.

umarım mutlu olursunuz.

okul hayatımız yüzünden bu 5 yılın 4 yılını ayrı, 3 ayda 1 görüşerek geçirdik.
annesine soruyorum, önceden var mıydı böyle bir sorun,alkole düşkünlüğü ben mi farketmedim?
ara sıra alırdı ama sadece seninle telefonda tartıştığı zamanlar görürdüm diyor.
bense son 1 yıldır yaptığı işe başladıktan sonra farkettim.
ikram ettiler, ortam öyleydi vs gibi sebeplerle açıklıyordu durumu. şimdi ise seviyorum alkolü ona karışma lütfen diyor.
peki ama abartmıcaksın, özel günlerde içeceksin diyorum, kabul ediyor ertesi gün alkollü geliyor (haftanın 2-3 günü)

kamera fikri iyi olabilir, o anki değişimini kendisinin de görmesi belki biraz utandırıp, silkinmesine neden olabilir.
teşekkürler.

Anladim sonradan bagimli olmaya baslamis. Onceden sadece sizinle tartistiginda goruyormus annesi, demek ki evlilik belki
ona da agir geldi, o da kendini alkole vurdu. Bence kamera fikri iyi olabilir. Kendisini aynada gormus gibi olur, belki utanir
soylediklerinden ve yaptiklarindan...
Umarim onu duzeltme sansi bulursunuz.
Bagimli olmaya basladiysa daha basindayken tedavi gorup birakabilir...
Bence konusmaya calisin...
Alkolu abartip sizi rahatsiz edecek boyutlara getirmesi hos degil cunku...

bakın sizinle aynı aylardayız evliliğimizde.. bu kitaplar bana çok faydalı geldi. bizim ciddi sorunlarımız olmadı ama ilk adapte sürecinde bazı anlaşmazlıklar -yanlış anlaşılmalar yaşanıyor.. eşimle okuduk .birbirimizle sorun olduğunda konuştuk,empati yapıp daha sağlam bastık..

evcilik kısmını şu sebeple söyledim. ayrılcam sözleri, el kaldırmaya kadar giden saygı eksikliği bu kadar sürede bazı şeylerin erken tükenmişliğinden.

umarım mutlu olursunuz.

evet, maalesef yaşadık şiddeti. hemde çok erken. birdaha asla olmadı, kendini affettirmek için çok uğraş verdi ama bişiler yitti tabii. koptu içimden...
ayrılma konuşması abarttığımız dönemlerdi bunlar. sonra oturup konuştuk ben sakinleştim o duruldu şimdide böyle bir problemimiz var.
evlilik fikrine moduna alışması zaman alacak sanırım ama bu şekilde devam ederse de alkolik olup dönüşü olmayacak.

1 ay öncesine kadar yine alkol alıyordu ama sabahında arıyor güzel sözler söylüyor akşam benimle ilgileniyordu. şimdi ise yine alkol alıyor ama ne arıyor, merak ediyor, aradığındaysa eşiyle konuşur gibi değil ismimle hitap ederek mesafeli konuşuyor (mesala bugun hiç aramadı) akşamları tv ye dalıyor. sadece bişi isteyeceği zaman (belki) bebeğim getirir misin diyor. ve yatalım dediğimde sen git geliyorum deyip tv başında uyuyakalıyor sabaha karşı alıyorum. zaten çoğu gece yoksun,çalışıyorsun evde olduğunda da tv başındasın diye kapris yaptığımda da tv karşısında uyumayı seviyorum diyor
offf
kusura bkmayinda esiniz cok bencilce davraniyor.siz yokmussunuz gibi davraniyir resmen.benim esimde ictigindede gec yatardi bende calisiyodum yoruluyodum biraz erken yatmk istiyodum.icmedigindede benden sonra yatardi.
yani insan biraz krndisi dusunmesi lazim bazi seyleri erkekler nedrn boyle dicem arkadaslarima bakiykrum esleri gayette romantik goruyoum yani.hediyeler ozel gunlerde kutlama falan ben hic hediye almadim esimden evlndikten sonra.

canım öcnelikle herşeyin başı sabır diyorum. ben 1 yıllık evliyim eşimle birbirimiz 2 ay tanıdık ve evlendik. o çok planlı, düzenli, tertipli, herşeyi vaktinde yapan birisi. bir konuyu saatlerce konuşan birisi. nişanlıyken derdim çok uzatıyosun, alakasız konular konuşuyosun vs... kaytlanamadığımı zannediyordum ama baktım bana değer veriyor gerçekten seviyor ben de ondan neden birşeyler öğrenmeyim dedim. daha düzenli oldum. en basiti o kıyafetlerini çıkarıp atmaz, katlayıp dolabına koyar. ben aceleden çıkarıp atardım değiştim ben neden katlamıyorum dedim. balkondan içeri girerken terlikleri düzeltip girer ben atıp girerdim ben neden yapmıyorum dedim ve yaptım. başardım onun suyuna gittim o da benim. ben çalıştığım için hergün temizlik yapamıyorum yeri geliyo o kuruyo çamaşırları makineye atıyo, asıyor vs.. benden erken geliyor eve. karşılıklı yardımlaşma ile kurdum temelimizi. birbirinizi anlayarak, dinleyerek ve en önemlisi baş başayken konuşarak halledebilirsin problemlerinizi. herkesin içinde yansıtma eve gelin başbaşayken söyleyin. seni özlüyorum de. cevap vermiyor mu bırak üstüne gitme onun seni özlemesine fırsat ver. zaman tanı. ilk 3-4 ay bizde problem yaşadık. onun istedikelrini ben yapmıyorum benim istediklerimi onda beğenmedikelrimi o yapmıyor. en katı vazgeçemediği şeyleri de sakın değiştirmeye kalkma. o zaman der ki bu kadın benim hayatımı şekillendiriyor, daha da soğur. yapabileceği az çok tahmin edersin bunalrı değiştir. örneğin eşim bana tayt giyme diyor, artık giymiyorum. kalkıp giysem ters düşeceğiz. gömlek yakalarını çok yanlış ütülüyordum çok kızıyordu. annemin evine gittim bigün anne öğret bana nolur dedim. gösterdi ve düzelttim yanlış bildiğim şeyi, o da sevindi. böyle küçük şeylerle mutlu olmayı bilin. sevgi kolay kazanılmıyor. yarın hayatımızın son günü olmayacağının garantisi yok, sana tavsiyem son günmüş gibi şevkatle sevgiyle bakmayı öğren. kin nefretten uzak dur. o da zamanla alışır sana ve öğrenir. olmuyorsa da zamana bırak illaki olur, bol bol dua et lütfen. ben de edeceğim senin için
yazmadan geçemedim...yaşın kaç bilmiyorum ama çok olgun düşünüyorsun...kendi kızım da dahil olmak üzere bu şekilde düşünen kızımız inan ki çok az...eşin çok şanslı....çözmüşün sen bu işi...

canim sana taktik vericem,benim esim yabanci evlenmeden once her aksam icerdi restoran barimiz var calisirken illa iciyodu...ben biraz tepki koydum azaltti ama arada yapiyo yine ama abarti degil kirk yilda bi kere dost ortaminda veya eve biri geldiginde ikram etmek icin icer...taktigim alkolun yerini tutacak icecekleri denetmemle basladi ve tuttu,mesela cay yasadigimiz ulkede yok ona cok farkli geldi merak etti ben de dayadim turk cayini sabah aksam cay iciyo simdi :) demli ictigim zaman viski gibi sert alkol aramiyorum diyor,degisik icecekler bul internetten gormedigi seyler olsun sert olsun ama,yap ve tezgaha birak,bir iki derken onlara alisacaktir...yalniz isin kulturel boyutu var aksam yemeklerinden sonra misafirlikte filan illa ki bir shot iki shot alkol alir yabancilar bu da alkole olan ilgi ve meraki dusuruyor,turk erkegi icerse tam icer gormemislik mi diyim ne diyim,evde su anda envayi cesit icki var misafir icin gidip de kimse dokunmaz...yasakladikca ustune duser dedigim yontemi dene rahat et :)

İlk 6 ay gerçekten biraz sıkıntılıydı bizim içinde.Çok kötü kavgalar etmedik eşim zaten benden çok daha sakindir.Ona rağmen bazı anlaşmazlıklar çıktığında bağrışırdık arada.Ama asla asla asla ne bir kötü söz ne de rencide edici bir laf birbirimize etmedik.Tartışmalarımızda çok kısa sürer zaten.Küfürleşme eşler arası saygısızlığın başladığı nokta bana göre.Şiddetse kabul edilemez.

Degisen esiniz degil sizsiniz.
Evlenmeden once de var olan durumlar size tozpembe gelirken
simdi dag gibi geliyor degil mi?

Kolay kolay degismez bosuna beklemeyin..
Cunku siz bunlari bilerek onu es olarak sectiniz.

ben de konu sahibi gibiydim önce tozpembe geldi herşeyi kabul ettim şuan ise 1,5 yıllık evliyim ve kopma noktasındayız, evliliğimiz tamamen bitti nerdeyse.
Bizim gibi olanlar ne yapmalı şimdi
yani evlenmeden ayıya dayı diyip, sonrada o ayıyla bir evliliği yürütemeyenler ne yapmalı?

Merhaba,

uzun süredir siteyi takip ediyorum, hem derdimi anlatıp fikir almak hem de bir gözlemimi paylaşmak için üye oldum;

ben henüz 6 aylık evliyim, zorluklarla ve 5 yıllık bir flörtün sonunda evlendik. Flört dönemimizde olduğu gibi evliliğin 2. gününden itibaren tartışma, kavgalarımız hiç bitmedi. hatta 1. ayın sonunda öyle bir boyuta vardıki birbirimize el kaldırdık. öfkemizi kontrol edemedik. defalarca ayrılık konuşmaları yaptık sabahına sakinleşince hiç birşey yokmuş gibi davrandık.

eşim çok anlayışlı ve sevecen biriydi. arada bir alkol alırdı ben muhafazakar bir yaşamı tercih ettiğimden nişan dönemimizde bu sebeple bir ayrılık yaşadık ama sözler verdi yeminler etti ve evlendik.
yalnız evliliğimizin ilk ayından itibaren eve alkollü gelmeye zamanla da eve alkol getirmeye başladı. içtiğinde saçma sapan bir kişiliğe bürünüyor, kırıcı şeyler söylüyor ve saçma sapan davranışları oluyor. bunu ona ve kendime yakıştıramıyorum. ama sabah olduğunda hatasını farkedip özürler diliyor bidaha olmıcak vs...

her şey 1 ay önce başladı: işi nedeniyle bazı geceler eve gelemiyor ben işteyken o evde, ben evdeyken o işte oluyor ve bu benim canımı çok sıkmıştı, yeni evliyiz, yıllarca bu günün gelmesini bekledim beraber bişiler yapmak istiyorum diyerek bir süre bunun tribini yaptım. 4 ayın sonunda o alttan alan özür dileyen düzeltmeye çalışan adam gitti kaba, şevkatsiz, herşeyi boşveren, kayıtsız, düşüncesiz bir adam geldi.
gelmeyeceği gecelerde arayıp gelmiyorum demiyor, aradığımda uff işim var yoğunum gibi kaba bir dille tel.i kapatıyor, eve geldiğinde saygısızlıklarına devam ediyor.

en son geçtiğimiz hafta msj attım erken gelebilirsen bir konu hakkında konuşmak istiyorum dedim ve geldi, dedim ki, eğer benden soğuduysan, bana katlanamıyorsan artık, sevgin bittiyse söyle ve ayrılalım çünkü bana böyle davrandığında ben çok kırılıyor ve üzülüyorum. iş hayatımda sosyal hayatımda mahvoldu. gün içinde sürekli stresli ve üzgünüm.
bana dediği,
-sen anı yaşayamıyorsun, çok planlısın, takıntılısın (temizliğe biraz düşkünüm)
-iyide beni 5 yıldır tanıyorsun böyle biri olduğumu bilerek benimle evlenmeyi seçtin neden?
-seni seviyorum ama sanırım ben evliliğe göre bi adam değilim
-peki ne yapalım? ben bu şekilde devam edemiyorum mutsuzum, sen de öyle...
cevap yok.

son 1 aydır onun istediği bende elştirdiği şeyleri düzeltmeyi deniyorum, bir çılgınlık yapıp hadi gidelim dediğimde itirazsız gidiyorum, bir yeri pis yada dağınık bıraktığında hesap sormuyor ben de sonraya bırakıyorum, gün içinde fazla aramıyor hatta onun aramasını bekliyorum...
ama sonuç yok!
çok değişken bi adam oldu son 1 aydır, zaman zaman sarmaş dolaş sevgi gösterileri sözcükleri mesajlar... zaman zaman gün içinde hiç aramaz, arasam ters cevaplar, eve geldiğinde alkollü çekilmez tavırlı bi adam..

son günlerde forumda sık sık bu problemimin benzerlerini okuyorum. en sonunda bende paylaşmaya karar verdim, havadan mıdır nedir genel bir dönüşüm var erkeklerde :44:

arkadaşlar evliliğin ilk dönemlerinde oldu mu böyle sorunlarınız?
önceki hayatında sorumlulukları olmayan gayet geniş bir ailede hesapsız kitapsız fazla özgür büyümüş birinden bahsediyorum acaba evlilik, sorumluluk mu ağır geldi, gecici midir?

daha evliliğin ilk ayında böyleyse eşin Allah senin yardımcın olsun huylu huyundan vazgeçmez sen sabredersen Allah sana mükafatını verir üzülme

Evli degilsiniz ki?

Belediye memuru sadece seni nikahlamış?

Ne demek eve gelmemek ve haber vermemek?

Ve en vurucu kısım: BEN EVLİLİĞE GÖRE BİR ADAM DEĞİLİM!

Bir dakika beklemez boşanma dilekçemi verirdim...

Düzelir mi diye bekleme ...düzelmez...

Genelde böyle mi diye sormuşsun ya hayır değil...

Adamlar işinde gücünde geçim derdinde,pek çoğu işten çıkınca saatinde evinde...

Herbiride memnunum diye şakır şakır oynamasada evli olmaktan mutlu bence...

Etrafımda gördüklerim böyle ...

ben de konu sahibi gibiydim önce tozpembe geldi herşeyi kabul ettim şuan ise 1,5 yıllık evliyim ve kopma noktasındayız, evliliğimiz tamamen bitti nerdeyse.
Bizim gibi olanlar ne yapmalı şimdi
yani evlenmeden ayıya dayı diyip, sonrada o ayıyla bir evliliği yürütemeyenler ne yapmalı?

Ne mi yapmalı?
Sorunuzun cevabını kendi hayatınızdan örnekle zaten cevaplamışsınız.

Dolayısıyla eş seçimi ve evlenmeden önceki flört ve nişanlılık sürecinde,
erkeğin kadına davranışlarının önemi bir kez daha vurgulanmış oldu.

haklı olabilirsiniz. defalarca hatta nişanlıyken ayrılık yaşadığım bi adamla evlendim ben ozaman hiç bir sorun bu kadar büyük değildi. farkında olduklarımda aşılır gibi geliyordu.
kirada oturuyoruz ve düğün için yaptığımız masrafların borçları var ay sonunu ucu ucuna getiriyoruz. yıllarca para hesabı yapmamış, tek fatura ödememiş bir adamla evlendim birazda böyle bir sorumluluğun altına girmesine bağlıyorum ben.

Evlilik sorumluluğuna bağlıyorsunuz iyi güzel hoş da,
eşiniz eve bile uğramıyor ki.
Aynen bekar hayatına devam ediyor.

Ben size sadece uzun bir süre çocuk yapmamanızı tavsiye ediyorum.

eşin alkolik mi? rutin bir şekilde içkimi içiyor...birde şöyle düşünelim kendini bu şekilde mutlu ediyor olabilir..açıkçası üstüne gitmişsin bunu oda söylemiş bence alkol almasına birşey deme ona kızma bağırma arama yemek pişir ne biliyim güzel şeylerden bahset gülümse beraber birşeyler yapmayıteklif et yürüyelim de seni özledim de...erkeklerinde güzel şeyler duymaya ihtiyacı var...

eşin alkolik mi? rutin bir şekilde içkimi içiyor...birde şöyle düşünelim kendini bu şekilde mutlu ediyor olabilir..açıkçası üstüne gitmişsin bunu oda söylemiş bence alkol almasına birşey deme ona kızma bağırma arama yemek pişir ne biliyim güzel şeylerden bahset gülümse beraber birşeyler yapmayıteklif et yürüyelim de seni özledim de...erkeklerinde güzel şeyler duymaya ihtiyacı var...

henüz alkolik değil yeni başladı ama düzenli ve bana göre abartılı bir şekilde içiyor (haftanın 3 günü)
ben çok üstüne gittim, mutsuz ettim bunu geç oldu ama farkettim, onun bana karşı davranışları değiştiğinde, beni ihmal ettiğinde, benden uzaklaştığında farkettim.
dün gece aradı
-sanırım gece gelemicem iş uzuyor dedi
-şimşek çakıyor korkuyorum ama dedim kapattık.
gece 2 de geldi, korkarsın diye geldim sabah 6 da tekrar işte olmam lazım dedi. beni hala umursaması hoşuma gitti.
yatakta biraz sohbet ettik, sen gerçekten çok iyi birisin, ve çok değiştin uysallaştın dedi.
çabalıyorum, hatalarımı farkettim dedim
bebek yapalım mı dedi

daha değil borcumuz var çalışmam lazım falan dedim. ama sanırım bu güzel bir gelişme. empati yaparak kendimi toparlamam onunda alkol vb. konularda kendini toparlamasına neden olacak sanırım.
zaman verdim beklicem bi süre.

Evlilik öncesi eşinizle zaten tartışmalar oluyormuş, bunun evlilikte aynı şekilde gitmesi kaçınılmaz yani bilerek evlenmişsiniz.
Flört dönemi neyse genelde öyle devam eder çünkü evlilik flörtten çok daha zordur aslında.
Alkolik biri olduğundan gece geç gelmesi de kaçınılmaz genelde alkolik adamlar geceleri içmeyi sever. Malesef bilerek evlenmişsiniz şuan neyi şikayet edyorsunuz ki?

yasadigin sorunlari herkes yasiyor diyebilierm. Bnmkinde ewe gelmeme alkol yoook. Kavgaliyz biZde. Ewde iki yabanci gibi. Bebegmzi sewerken yan yanayiZ... sabretmen gerekiyor,seni sewdigini inaniyorsan. Allah yardimcmiz olsun ne diim.

henüz alkolik değil yeni başladı ama düzenli ve bana göre abartılı bir şekilde içiyor (haftanın 3 günü)
ben çok üstüne gittim, mutsuz ettim bunu geç oldu ama farkettim, onun bana karşı davranışları değiştiğinde, beni ihmal ettiğinde, benden uzaklaştığında farkettim.
dün gece aradı
-sanırım gece gelemicem iş uzuyor dedi
-şimşek çakıyor korkuyorum ama dedim kapattık.
gece 2 de geldi, korkarsın diye geldim sabah 6 da tekrar işte olmam lazım dedi. beni hala umursaması hoşuma gitti.
yatakta biraz sohbet ettik, sen gerçekten çok iyi birisin, ve çok değiştin uysallaştın dedi.
çabalıyorum, hatalarımı farkettim dedim
bebek yapalım mı dedi

daha değil borcumuz var çalışmam lazım falan dedim. ama sanırım bu güzel bir gelişme. empati yaparak kendimi toparlamam onunda alkol vb. konularda kendini toparlamasına neden olacak sanırım.
zaman verdim beklicem bi süre.

ozaman üstüne gitme birşey deme yazık ona bayağı hırpalamışsın oda çareyi böyle rahatlamakta bulmuş ve onun yaşam tarzı sana zarar vermediği sürece müdahele etme eşime sigaraı bırakması gerektiğini defalarca söyledim her içtiğinde en sonunda söylemedim ve o kendi bıraktı..

Merhaba,

uzun süredir siteyi takip ediyorum, hem derdimi anlatıp fikir almak hem de bir gözlemimi paylaşmak için üye oldum;

ben henüz 6 aylık evliyim, zorluklarla ve 5 yıllık bir flörtün sonunda evlendik. Flört dönemimizde olduğu gibi evliliğin 2. gününden itibaren tartışma, kavgalarımız hiç bitmedi. hatta 1. ayın sonunda öyle bir boyuta vardıki birbirimize el kaldırdık. öfkemizi kontrol edemedik. defalarca ayrılık konuşmaları yaptık sabahına sakinleşince hiç birşey yokmuş gibi davrandık.

eşim çok anlayışlı ve sevecen biriydi. arada bir alkol alırdı ben muhafazakar bir yaşamı tercih ettiğimden nişan dönemimizde bu sebeple bir ayrılık yaşadık ama sözler verdi yeminler etti ve evlendik.
yalnız evliliğimizin ilk ayından itibaren eve alkollü gelmeye zamanla da eve alkol getirmeye başladı. içtiğinde saçma sapan bir kişiliğe bürünüyor, kırıcı şeyler söylüyor ve saçma sapan davranışları oluyor. bunu ona ve kendime yakıştıramıyorum. ama sabah olduğunda hatasını farkedip özürler diliyor bidaha olmıcak vs...

her şey 1 ay önce başladı: işi nedeniyle bazı geceler eve gelemiyor ben işteyken o evde, ben evdeyken o işte oluyor ve bu benim canımı çok sıkmıştı, yeni evliyiz, yıllarca bu günün gelmesini bekledim beraber bişiler yapmak istiyorum diyerek bir süre bunun tribini yaptım. 4 ayın sonunda o alttan alan özür dileyen düzeltmeye çalışan adam gitti kaba, şevkatsiz, herşeyi boşveren, kayıtsız, düşüncesiz bir adam geldi.
gelmeyeceği gecelerde arayıp gelmiyorum demiyor, aradığımda uff işim var yoğunum gibi kaba bir dille tel.i kapatıyor, eve geldiğinde saygısızlıklarına devam ediyor.

en son geçtiğimiz hafta msj attım erken gelebilirsen bir konu hakkında konuşmak istiyorum dedim ve geldi, dedim ki, eğer benden soğuduysan, bana katlanamıyorsan artık, sevgin bittiyse söyle ve ayrılalım çünkü bana böyle davrandığında ben çok kırılıyor ve üzülüyorum. iş hayatımda sosyal hayatımda mahvoldu. gün içinde sürekli stresli ve üzgünüm.
bana dediği,
-sen anı yaşayamıyorsun, çok planlısın, takıntılısın (temizliğe biraz düşkünüm)
-iyide beni 5 yıldır tanıyorsun böyle biri olduğumu bilerek benimle evlenmeyi seçtin neden?
-seni seviyorum ama sanırım ben evliliğe göre bi adam değilim
-peki ne yapalım? ben bu şekilde devam edemiyorum mutsuzum, sen de öyle...
cevap yok.

son 1 aydır onun istediği bende elştirdiği şeyleri düzeltmeyi deniyorum, bir çılgınlık yapıp hadi gidelim dediğimde itirazsız gidiyorum, bir yeri pis yada dağınık bıraktığında hesap sormuyor ben de sonraya bırakıyorum, gün içinde fazla aramıyor hatta onun aramasını bekliyorum...
ama sonuç yok!
çok değişken bi adam oldu son 1 aydır, zaman zaman sarmaş dolaş sevgi gösterileri sözcükleri mesajlar... zaman zaman gün içinde hiç aramaz, arasam ters cevaplar, eve geldiğinde alkollü çekilmez tavırlı bi adam..

son günlerde forumda sık sık bu problemimin benzerlerini okuyorum. en sonunda bende paylaşmaya karar verdim, havadan mıdır nedir genel bir dönüşüm var erkeklerde :44:

arkadaşlar evliliğin ilk dönemlerinde oldu mu böyle sorunlarınız?
önceki hayatında sorumlulukları olmayan gayet geniş bir ailede hesapsız kitapsız fazla özgür büyümüş birinden bahsediyorum acaba evlilik, sorumluluk mu ağır geldi, gecici midir?

Yaşadığınız şeyler evliliğin ilk aylarında yaşanabilecek sorunlardan, alışma döneminden çok tamamen eşinizin yapısıyla alakalı..Temizlik titizlik düzen, birlikte yaşamaya alışmak alışkanlıkları oturtmak, bir şeyleri yumuşatmak elbette zaman isteyen şeyler ve ilk aylarda sorun çıkaran durumlar..Evliliğin ilk ayları genelde düğün zamanından kalan sıkıntılı olaylar, aileler, çevresel etkenler, maddiyat ve kişisel olarak da ortak yaşama düzene alışabilmek, birbirini idare edebilmek bunlarla yaşanır sıkıntılar ancak sizin bu çerçevenin dışında kaldığınızı düşünüyorum..Alkol, şiddet, kişisel çatışmalar ciddi durumlar..Evliliğin ilk aylarıdır geçer mantığından kurtulup bir an önce uzman desteği almalı, gerekirse aile evlilik terapistine gitmelisiniz, naçizane tavsiyem..Allah yardımcınız olsun..

Back
X