Evliliğin ilk ayları - Kabus ay'ı mı?

Öncelikle soruna cevap vereyim.
Hayır evliliğin hiçbir aşaması sizin şu anki haliniz gibi olmamalı.

Evlendiniz diye aşırı sorumluluk altında hissetmeyin kendinizi, ikiniz de.
Eğer eşin evinde mutluysa, eve koşa koşa gelir.
Birbirinizi yargılamayın, hep eksiklerinizi görmeyin.
Bugün alkollü geldin, zaten hep böylesin demek yerine.
Alkol almadan geldiği bir gün, sevdiğiniz bir şeyler yaptığınızda "bugün çok güzel geçti, ne kadar mutlu oldum" vs. diyin mesela.
yani kötü şeyleri ön plana koymak ve eleştirmek yerine,
güzel davranışlarını övün.

6 sene ve o kadar zorluktan sonra evlendiyseniz eşin de sana değer veriyordur mutlaka.
o da seni mutlu etmeye çalışıyordur.

evlilikte bence en tehlikeli şeylerden biri "kendini kusursuz görmek"
karşılıklı hatalarınızı düzeltmeye çalışın. siz bir adım atın, eşiniz sizi seviyorsa 10 adım bile gelir.

mutsuz bir ailenin içinde büyüdüm, eşimin aileside aksine hala birbirine aşık ve çok mutlu insanlar.
aartık aile olduk ve ben aile içinde nasıl davranılması gerektiğini bilmiyorum belki..
belki ben çok yordum eşimi ve bişilere sığındı, özeleştiri yaptığımda böyle bir sonuçta çıkıyor.
haklısınız.
çok güzel tavsiyeler sağolun.

mutsuz bir ailenin içinde büyüdüm, eşimin aileside aksine hala birbirine aşık ve çok mutlu insanlar.
aartık aile olduk ve ben aile içinde nasıl davranılması gerektiğini bilmiyorum belki..
belki ben çok yordum eşimi ve bişilere sığındı, özeleştiri yaptığımda böyle bir sonuçta çıkıyor.
haklısınız.
çok güzel tavsiyeler sağolun.

bir de kavga esnasında ASLA sonradan birbirinizin yüzüne bakmanızı zorlaştıracak sözler sarf etmeyin.
eşin alkollü iken de onunla tartışma.
alkolünü yasaklayamazsın belki ama sadece belli başlı zamanlarda sadece zevk için içmesini sağlayabilirsin.

bi keresinde ben de eşimle kavga ettim. bir de uzaktaydık o sırada. alkol kullanmayan ben gittim marketten alkol aldım. evde oturdum içtim tek başıma. sonra eşimi arayıp bi de olmayacak laflar ettim. yani mutsuzluktan gittim içkiye sardım.
söylediğim lafların da içimden geçenlerle alakası yoktu. sadece beni üzdüğü için onu kırmak istemiştim.

Yani evliliği onun sizi görmek istediği şekilde mi yaşıyosunuz.. Evet karşınızdaki kişiyle ne kadar uzun süreli çıkarsanız çıkın evlendikten sonra sevdiğiniz insanla bile olsa aynı ortamda yaşamaya alışmak çok zor oluyo..Bunlar normal şeyler.. Ama siz kişiliğinizden ödün vererek hata yapmışsınız. Asla doğrularınızdan taviz vermiyceksiniz.. Kurallarınızı başta koyarsanız sıkıntı yaşamazsınız...

Son düzenleme:
Merhaba,

uzun süredir siteyi takip ediyorum, hem derdimi anlatıp fikir almak hem de bir gözlemimi paylaşmak için üye oldum;

ben henüz 6 aylık evliyim, zorluklarla ve 5 yıllık bir flörtün sonunda evlendik. Flört dönemimizde olduğu gibi evliliğin 2. gününden itibaren tartışma, kavgalarımız hiç bitmedi. hatta 1. ayın sonunda öyle bir boyuta vardıki birbirimize el kaldırdık. öfkemizi kontrol edemedik. defalarca ayrılık konuşmaları yaptık sabahına sakinleşince hiç birşey yokmuş gibi davrandık.

eşim çok anlayışlı ve sevecen biriydi. arada bir alkol alırdı ben muhafazakar bir yaşamı tercih ettiğimden nişan dönemimizde bu sebeple bir ayrılık yaşadık ama sözler verdi yeminler etti ve evlendik.
yalnız evliliğimizin ilk ayından itibaren eve alkollü gelmeye zamanla da eve alkol getirmeye başladı. içtiğinde saçma sapan bir kişiliğe bürünüyor, kırıcı şeyler söylüyor ve saçma sapan davranışları oluyor. bunu ona ve kendime yakıştıramıyorum. ama sabah olduğunda hatasını farkedip özürler diliyor bidaha olmıcak vs...

her şey 1 ay önce başladı: işi nedeniyle bazı geceler eve gelemiyor ben işteyken o evde, ben evdeyken o işte oluyor ve bu benim canımı çok sıkmıştı, yeni evliyiz, yıllarca bu günün gelmesini bekledim beraber bişiler yapmak istiyorum diyerek bir süre bunun tribini yaptım. 4 ayın sonunda o alttan alan özür dileyen düzeltmeye çalışan adam gitti kaba, şevkatsiz, herşeyi boşveren, kayıtsız, düşüncesiz bir adam geldi.
gelmeyeceği gecelerde arayıp gelmiyorum demiyor, aradığımda uff işim var yoğunum gibi kaba bir dille tel.i kapatıyor, eve geldiğinde saygısızlıklarına devam ediyor.

en son geçtiğimiz hafta msj attım erken gelebilirsen bir konu hakkında konuşmak istiyorum dedim ve geldi, dedim ki, eğer benden soğuduysan, bana katlanamıyorsan artık, sevgin bittiyse söyle ve ayrılalım çünkü bana böyle davrandığında ben çok kırılıyor ve üzülüyorum. iş hayatımda sosyal hayatımda mahvoldu. gün içinde sürekli stresli ve üzgünüm.
bana dediği,
-sen anı yaşayamıyorsun, çok planlısın, takıntılısın (temizliğe biraz düşkünüm)
-iyide beni 5 yıldır tanıyorsun böyle biri olduğumu bilerek benimle evlenmeyi seçtin neden?
-seni seviyorum ama sanırım ben evliliğe göre bi adam değilim
-peki ne yapalım? ben bu şekilde devam edemiyorum mutsuzum, sen de öyle...
cevap yok.

son 1 aydır onun istediği bende elştirdiği şeyleri düzeltmeyi deniyorum, bir çılgınlık yapıp hadi gidelim dediğimde itirazsız gidiyorum, bir yeri pis yada dağınık bıraktığında hesap sormuyor ben de sonraya bırakıyorum, gün içinde fazla aramıyor hatta onun aramasını bekliyorum...
ama sonuç yok!
çok değişken bi adam oldu son 1 aydır, zaman zaman sarmaş dolaş sevgi gösterileri sözcükleri mesajlar... zaman zaman gün içinde hiç aramaz, arasam ters cevaplar, eve geldiğinde alkollü çekilmez tavırlı bi adam..

son günlerde forumda sık sık bu problemimin benzerlerini okuyorum. en sonunda bende paylaşmaya karar verdim, havadan mıdır nedir genel bir dönüşüm var erkeklerde :44:

arkadaşlar evliliğin ilk dönemlerinde oldu mu böyle sorunlarınız?
önceki hayatında sorumlulukları olmayan gayet geniş bir ailede hesapsız kitapsız fazla özgür büyümüş birinden bahsediyorum acaba evlilik, sorumluluk mu ağır geldi, gecici midir?

Zaten oncesındede sorunlu bır ılıskınız mevcutmus bu nısan soz vs sureclerdede sancılı gecmıs
Bunları bı yana bırakın sızen en onemlı tavsıyem kesınlıkle cocuk ıcın 3 yıl bekleyınnnnnnnn
Umarımsonunuz hayırlı olur !!!!!!

Son düzenleme:
Yani evliliği onun sizi görmek istediği şekilde mi yaşıyosunuz.. Evet karşınızdaki kişiyle ne kadar uzun süreli çıkarsanız çıkın evlendikten sonra sevdiğiniz insanla bile olsa aynı ortamda yaşamaya alışmak çok zor oluyo..:50: Bunun verdiği stres aile farklılıkları sorumluluk tartışma yaşamaya neden oluyor. Ben de 1 yıllık evliyim eşimle 3 yıl çıktım bende çok mutsuz oldum ilk aylar çok ağladım, sorumluluk ağır geldi ailesine alışamadım hatta neden evlendim ki bile dedim. Ama bizim sorunlarımız dışardan gelen laflar sözler bide benim kendi mızmızlığımla alakalıydı :34: Benim eşimde çıkarken içerdi evlenince içmiyceksin dedim sadece özel günlerde evde içti.. Arkadaş ortamı çok fazlaydı olmuycak dedim hepsi evlenince bitti.. Ben kendimden ve doğrularımdan asla vazgeçmeyerek hallettim. Sizinki de yoluna giricektir zamanla ama asla kendi kişiliğinizden alışkanlıklarınızdan taviz vermeyin.. Kaybeden siz olursunuz:34:

kişiliğimden ödün vermek değil sanıyorum ama dediğim gibi çok dik ve sert tavırlarım vardı onları törpüledim-törpülüyorum diyelim buna.
mutsuz ve çok sorunlu bir ailede büyüdüğümden kişisel ve psikolojik olarak sorunlarım vardı flört ve nişanlılık döneminde eşimi gerçekten çok yordum.
ama çok ani bir değişiklik yaşadı.. bu değişikliğin, ilgisizliğinin sebebini merak ediyorum. ben mi yordum-yoruyorum, yoksa sığındığı başka şeyler-kişiler mi var bilemiyorum.
kullandığı güzel sözcükler bile yok oldu ismimle hitap ediyor genelde artık

kişiliğimden ödün vermek değil sanıyorum ama dediğim gibi çok dik ve sert tavırlarım vardı onları törpüledim-törpülüyorum diyelim buna.
mutsuz ve çok sorunlu bir ailede büyüdüğümden kişisel ve psikolojik olarak sorunlarım vardı flört ve nişanlılık döneminde eşimi gerçekten çok yordum.
ama çok ani bir değişiklik yaşadı.. bu değişikliğin, ilgisizliğinin sebebini merak ediyorum. ben mi yordum-yoruyorum, yoksa sığındığı başka şeyler-kişiler mi var bilemiyorum.

kendinizde bi dönem eksiklikler vardı düzeltiyorum dediniz onu yorduğunuzu farketmişsiniz. açık olabilirmisniz. ne şekilde yordum demek istiyosunuz. siz tam kendinizi törpülerken onunda sabrının sınırına gelmiş olmasın.

kendinizde bi dönem eksiklikler vardı düzeltiyorum dediniz onu yorduğunuzu farketmişsiniz. açık olabilirmisniz. ne şekilde yordum demek istiyosunuz. siz tam kendinizi törpülerken onunda sabrının sınırına gelmiş olmasın.

flört dönemimizde aile içindeki sorunlarımızın hepsine dahil oldu ve ailemle yaşadığım onunla alakalı olmayan sorunlarla ilgili bile hıncımı eşimden alıyordum. sürekli inatlaşıyor asla alttan almıyordum.
şu aralar düşünüyorumda çok uzun yıllar böyle devam etti.
evliliğimi babama rağmen yaptım ben babamın onaylamadığı bir evlilik oldu ve evliliğimizin ilk zamanlarında da bunun kızgınlığı vardı "babamı senin yüzünden kaybettim" psikolojisiyle ilk zamanlar direkt olmasada eften püften şeylerle sorunlar çıkardım.

dediğim gibi yavaş yavaş anladım ve çözdüm törpülüyorum bunları ama bu kezde eşim değişti. çok mu yordum sabrını mı taşırdım bilmiyorum.
ama düzeldiğimi, çabaladığımı görmeli.

flört dönemimizde aile içindeki sorunlarımızın hepsine dahil oldu ve ailemle yaşadığım onunla alakalı olmayan sorunlarla ilgili bile hıncımı eşimden alıyordum. sürekli inatlaşıyor asla alttan almıyordum.
şu aralar düşünüyorumda çok uzun yıllar böyle devam etti.
evliliğimi babama rağmen yaptım ben babamın onaylamadığı bir evlilik oldu ve evliliğimizin ilk zamanlarında da bunun kızgınlığı vardı "babamı senin yüzünden kaybettim" psikolojisiyle ilk zamanlar direkt olmasada eften püften şeylerle sorunlar çıkardım.

dediğim gibi yavaş yavaş anladım ve çözdüm törpülüyorum bunları ama bu kezde eşim değişti. çok mu yordum sabrını mı taşırdım bilmiyorum.
ama düzeldiğimi, çabaladığımı görmeli.

bunun için karşılıklı konuşmakla olur. eşini al karşını çok açık olarak konuş onunla. ne yapalım de. evliliğimizi neden ikimizide mutlu ederek yaşamayalım de. bu hayat ikimizin ne yaparsak kendimize de. bişiler neden daha iyi olmasın de. bak çocuğumuz olur ileride sende istersen. güzel bi evlilik olmaması için hiç bi sebep yok de. ona direk şunuda sorun. benden ne istediğini söyle onu yapıcam de.

eşim de muhafazakar biriydi, ben onu öyle tanıdım. değiştirdiği bir işten sonra ortama uyum sağlamaya başladı. o dönemde nişanlıydık ve bir ayrılık yaşadık alkol vb sorunlar yüzünden. geri döndü ve sözler verdi-bir süre de dediği gibi oldu sözünü tuttu ama şu son 3-4 aydır tanıyamıyorum.
hani söz vermiştin dediğimde alkolü seviyorum cevabı alıyorum.
hem evlilik hem alkol problemi için bir danışmana ihtiyacımız var sanırım

ben bu forumda öğrendiğim tek şey; erkekler söz verip tutmayı, çocuk oyuncağı sanıyor ve söz verenlerin hiçbiri sözünü tutmuyor maalesef

Manolya-87 isimli arkadasin yazdigi ornek cok guzel bir ornek eminim pek cok kisi de evliligin ilk aylarinda "hayir ya bir dakika evlilik hic de bekledigim gibi birsey degilmis" demistir. Fakat bu sorunlar genelde birbirini ev icinde tanima ile alakali, mesela biri cok duzenli digeri cok daginiktir, biri cok hirsli, digeri daha tembeldir vs vs. Bu gibi sorunlar karsilikli cozulur.

Fakat bence sizin cok yipranmis bir gecmisiniz var. Genelde uzun sureli iliskilerden sonra yapilan evlilikler sorunlu oluyor. Yani benim gordugum orneklerin geneli oyle. (Hepsi degil elbette) Bence sizin inatci yapiniz ve bazi seylerin hincini ondan almaniz, onda bir patlamaya yol acmis olabilir. Yuku kaldiramayan pek cok erkek sizin tasvir ettiginiz hale geliyor. Ayrica siz daha muhafazakarmissiniz. Belki normal duzeyde icki kullanan bir adamken, sizin baskilariniz sonucu alkolik olmus da olabilir. Yok eger bastan alkolik bir insandi zaten diyorsaniz, o zaman evlilik konusunu daha derin dusunmeliydiniz. Ayrica anladigim kadariyla sizin yapiniz daha ice donuk, daha mukemmeliyetci o daha ozgurluk meraklisi, maceraci. Bu karakterleri dengelemeyi de ogrenmeniz gerekirdi bes yil flort doneminde bence.

Yani esinizle tekrar konusun. Alkolluyken onu caktirmadan kameraya alin. Ertesi gun kendisine izletin. Utanir da degisirse, belki diger konulari da yoluna sokarsiniz, yok olmuyorsa, belki de siz birbiriniz icin uygun degildiniz zaten.

durumunuza uzuldum.yasadiklarinizin biraz agirini ben yasadim.kisaca soyliyim esinizin degismesini beklemeyin.degismez.ben evliligimin ilk gununden beri dayak yiyen(her ictiginde degil)esim her alkol alisinda onun hakaretlerine maruz kalan biriyim.sarhos oldugunda tek bana sarsa iyi.etrafa sariyor.babama anneme kardeslerime.bu telefon acip kapi onune gitmeye kadar gidiyor.alkol aldiginda okadar farkli oluyorki beni tamamen bir dusman gibi goruyor.yaptigi hareketler hakaret kufur dayanilacak gibi olmuyor.
sizinle aramizdaki tek fark esim icip eder yapar sabh kalktiginda askim canim gonlumu almaya calisirdi.normal zamnda sinirli olsada sorumsuzca davranmadi.
bense ona hic bir zaman askim sevgilim demedim icimden gelmedi diyemedim cunku.yaptiklari soguttu kndinden her nekadar ertesi gun gonlumu alsada.
ben cok ayrildim ozur diledi affettim dondum.ama biyerden sonra sabir tasiyor katlanamiyorsun.yasim genc neden cekiyorum dedim bu adam duzelmicek her defasinda duzeldim icmicem diyor donuyorum iki gun snra tekrar iciyor.neden butun hayatimi onu duzeltmek icin harciyim.bosanmayi sectim
ben hic bir zamn yeni evli cift gibi olamadim.yeni evliler askla bkrlar birbirlerine doyamazlr.
cok uzattim kisacasi esiniz degismez.ve ne acidirki boyle insanlar eksikligin hatanin kendilerinde oldugunu bildikleri hlde karsisindakini suclayip degismesini beklerler.
esinizle oturup tekrar konusun bence.sizede yazik.

Anladım başta sorunlu bi ilişkiniz varmış. En doğru cevabı eşinizden alabilirsiniz ozaman... Evlilik stresine girmiş,evlilik ağır gelmiş olabilir :50: Nedesem yanlış yönlendirmiş olurum sizi.. Bana daha çok isminizi hitap ederek konuşması sizden soğumuş olduğunu çağrıştırdı maalesef i buda çok erken :19:

o sizin duzenli titiz oldugunuzu bilerek evlenmis, sizde onun alkol kullandigini bilerek evlenmissiniz. Degistirmeye calismayin, bazi seyleri hosgorun esnek olun.

o sizin duzenli titiz oldugunuzu bilerek evlenmis, sizde onun alkol kullandigini bilerek evlenmissiniz. Degistirmeye calismayin, bazi seyleri hosgorun esnek olun.

Manolya-87 isimli arkadasin yazdigi ornek cok guzel bir ornek eminim pek cok kisi de evliligin ilk aylarinda "hayir ya bir dakika evlilik hic de bekledigim gibi birsey degilmis" demistir. Fakat bu sorunlar genelde birbirini ev icinde tanima ile alakali, mesela biri cok duzenli digeri cok daginiktir, biri cok hirsli, digeri daha tembeldir vs vs. Bu gibi sorunlar karsilikli cozulur.

Fakat bence sizin cok yipranmis bir gecmisiniz var. Genelde uzun sureli iliskilerden sonra yapilan evlilikler sorunlu oluyor. Yani benim gordugum orneklerin geneli oyle. (Hepsi degil elbette) Bence sizin inatci yapiniz ve bazi seylerin hincini ondan almaniz, onda bir patlamaya yol acmis olabilir. Yuku kaldiramayan pek cok erkek sizin tasvir ettiginiz hale geliyor. Ayrica siz daha muhafazakarmissiniz. Belki normal duzeyde icki kullanan bir adamken, sizin baskilariniz sonucu alkolik olmus da olabilir. Yok eger bastan alkolik bir insandi zaten diyorsaniz, o zaman evlilik konusunu daha derin dusunmeliydiniz. Ayrica anladigim kadariyla sizin yapiniz daha ice donuk, daha mukemmeliyetci o daha ozgurluk meraklisi, maceraci. Bu karakterleri dengelemeyi de ogrenmeniz gerekirdi bes yil flort doneminde bence.

Yani esinizle tekrar konusun. Alkolluyken onu caktirmadan kameraya alin. Ertesi gun kendisine izletin. Utanir da degisirse, belki diger konulari da yoluna sokarsiniz, yok olmuyorsa, belki de siz birbiriniz icin uygun degildiniz zaten.

okul hayatımız yüzünden bu 5 yılın 4 yılını ayrı, 3 ayda 1 görüşerek geçirdik.
annesine soruyorum, önceden var mıydı böyle bir sorun,alkole düşkünlüğü ben mi farketmedim?
ara sıra alırdı ama sadece seninle telefonda tartıştığı zamanlar görürdüm diyor.
bense son 1 yıldır yaptığı işe başladıktan sonra farkettim.
ikram ettiler, ortam öyleydi vs gibi sebeplerle açıklıyordu durumu. şimdi ise seviyorum alkolü ona karışma lütfen diyor.
peki ama abartmıcaksın, özel günlerde içeceksin diyorum, kabul ediyor ertesi gün alkollü geliyor (haftanın 2-3 günü)

kamera fikri iyi olabilir, o anki değişimini kendisinin de görmesi belki biraz utandırıp, silkinmesine neden olabilir.
teşekkürler.

durumunuza uzuldum.yasadiklarinizin biraz agirini ben yasadim.kisaca soyliyim esinizin degismesini beklemeyin.degismez.ben evliligimin ilk gununden beri dayak yiyen(her ictiginde degil)esim her alkol alisinda onun hakaretlerine maruz kalan biriyim.sarhos oldugunda tek bana sarsa iyi.etrafa sariyor.babama anneme kardeslerime.bu telefon acip kapi onune gitmeye kadar gidiyor.alkol aldiginda okadar farkli oluyorki beni tamamen bir dusman gibi goruyor.yaptigi hareketler hakaret kufur dayanilacak gibi olmuyor.
sizinle aramizdaki tek fark esim icip eder yapar sabh kalktiginda askim canim gonlumu almaya calisirdi.normal zamnda sinirli olsada sorumsuzca davranmadi.
bense ona hic bir zaman askim sevgilim demedim icimden gelmedi diyemedim cunku.yaptiklari soguttu kndinden her nekadar ertesi gun gonlumu alsada.
ben cok ayrildim ozur diledi affettim dondum.ama biyerden sonra sabir tasiyor katlanamiyorsun.yasim genc neden cekiyorum dedim bu adam duzelmicek her defasinda duzeldim icmicem diyor donuyorum iki gun snra tekrar iciyor.neden butun hayatimi onu duzeltmek icin harciyim.bosanmayi sectim
ben hic bir zamn yeni evli cift gibi olamadim.yeni evliler askla bkrlar birbirlerine doyamazlr.
cok uzattim kisacasi esiniz degismez.ve ne acidirki boyle insanlar eksikligin hatanin kendilerinde oldugunu bildikleri hlde karsisindakini suclayip degismesini beklerler.
esinizle oturup tekrar konusun bence.sizede yazik.

1 ay öncesine kadar yine alkol alıyordu ama sabahında arıyor güzel sözler söylüyor akşam benimle ilgileniyordu. şimdi ise yine alkol alıyor ama ne arıyor, merak ediyor, aradığındaysa eşiyle konuşur gibi değil ismimle hitap ederek mesafeli konuşuyor (mesala bugun hiç aramadı) akşamları tv ye dalıyor. sadece bişi isteyeceği zaman (belki) bebeğim getirir misin diyor. ve yatalım dediğimde sen git geliyorum deyip tv başında uyuyakalıyor sabaha karşı alıyorum. zaten çoğu gece yoksun,çalışıyorsun evde olduğunda da tv başındasın diye kapris yaptığımda da tv karşısında uyumayı seviyorum diyor
offf

eşinin böyle olmasına neden olan durumlar haller ne sence?

sizsiniz.

empati yaptınız mı hiç. :31:

birbirinizi eleştirmek yerine yapıcı olmayı ve bazı şeyleri hoş görmeyi deneseydiniz keşke..

haddime değil ama size kitap önerisinde bulunmak istiyorum ; "Evcilik Oynamıyoruz" ne yazık ki siz evliliği evcilik yapmışsınız:ssz:

"Ve Aşk Evliliğin Ellerinden Tuttu", bu kitapları mümkünse eşinizle okuyun.:16:

Back
X