Merhaba,
uzun süredir siteyi takip ediyorum, hem derdimi anlatıp fikir almak hem de bir gözlemimi paylaşmak için üye oldum;
ben henüz 6 aylık evliyim, zorluklarla ve 5 yıllık bir flörtün sonunda evlendik. Flört dönemimizde olduğu gibi evliliğin 2. gününden itibaren tartışma, kavgalarımız hiç bitmedi. hatta 1. ayın sonunda öyle bir boyuta vardıki birbirimize el kaldırdık. öfkemizi kontrol edemedik. defalarca ayrılık konuşmaları yaptık sabahına sakinleşince hiç birşey yokmuş gibi davrandık.
eşim çok anlayışlı ve sevecen biriydi. arada bir alkol alırdı ben muhafazakar bir yaşamı tercih ettiğimden nişan dönemimizde bu sebeple bir ayrılık yaşadık ama sözler verdi yeminler etti ve evlendik.
yalnız evliliğimizin ilk ayından itibaren eve alkollü gelmeye zamanla da eve alkol getirmeye başladı. içtiğinde saçma sapan bir kişiliğe bürünüyor, kırıcı şeyler söylüyor ve saçma sapan davranışları oluyor. bunu ona ve kendime yakıştıramıyorum. ama sabah olduğunda hatasını farkedip özürler diliyor bidaha olmıcak vs...
her şey 1 ay önce başladı: işi nedeniyle bazı geceler eve gelemiyor ben işteyken o evde, ben evdeyken o işte oluyor ve bu benim canımı çok sıkmıştı, yeni evliyiz, yıllarca bu günün gelmesini bekledim beraber bişiler yapmak istiyorum diyerek bir süre bunun tribini yaptım. 4 ayın sonunda o alttan alan özür dileyen düzeltmeye çalışan adam gitti kaba, şevkatsiz, herşeyi boşveren, kayıtsız, düşüncesiz bir adam geldi.
gelmeyeceği gecelerde arayıp gelmiyorum demiyor, aradığımda uff işim var yoğunum gibi kaba bir dille tel.i kapatıyor, eve geldiğinde saygısızlıklarına devam ediyor.
en son geçtiğimiz hafta msj attım erken gelebilirsen bir konu hakkında konuşmak istiyorum dedim ve geldi, dedim ki, eğer benden soğuduysan, bana katlanamıyorsan artık, sevgin bittiyse söyle ve ayrılalım çünkü bana böyle davrandığında ben çok kırılıyor ve üzülüyorum. iş hayatımda sosyal hayatımda mahvoldu. gün içinde sürekli stresli ve üzgünüm.
bana dediği,
-sen anı yaşayamıyorsun, çok planlısın, takıntılısın (temizliğe biraz düşkünüm)
-iyide beni 5 yıldır tanıyorsun böyle biri olduğumu bilerek benimle evlenmeyi seçtin neden?
-seni seviyorum ama sanırım ben evliliğe göre bi adam değilim
-peki ne yapalım? ben bu şekilde devam edemiyorum mutsuzum, sen de öyle...
cevap yok.
son 1 aydır onun istediği bende elştirdiği şeyleri düzeltmeyi deniyorum, bir çılgınlık yapıp hadi gidelim dediğimde itirazsız gidiyorum, bir yeri pis yada dağınık bıraktığında hesap sormuyor ben de sonraya bırakıyorum, gün içinde fazla aramıyor hatta onun aramasını bekliyorum...
ama sonuç yok!
çok değişken bi adam oldu son 1 aydır, zaman zaman sarmaş dolaş sevgi gösterileri sözcükleri mesajlar... zaman zaman gün içinde hiç aramaz, arasam ters cevaplar, eve geldiğinde alkollü çekilmez tavırlı bi adam..
son günlerde forumda sık sık bu problemimin benzerlerini okuyorum. en sonunda bende paylaşmaya karar verdim, havadan mıdır nedir genel bir dönüşüm var erkeklerde :44:
arkadaşlar evliliğin ilk dönemlerinde oldu mu böyle sorunlarınız?
önceki hayatında sorumlulukları olmayan gayet geniş bir ailede hesapsız kitapsız fazla özgür büyümüş birinden bahsediyorum acaba evlilik, sorumluluk mu ağır geldi, gecici midir?