Evliliğin ilk ayları - Kabus ay'ı mı?


mutsuz bir ailenin içinde büyüdüm, eşimin aileside aksine hala birbirine aşık ve çok mutlu insanlar.
aartık aile olduk ve ben aile içinde nasıl davranılması gerektiğini bilmiyorum belki..
belki ben çok yordum eşimi ve bişilere sığındı, özeleştiri yaptığımda böyle bir sonuçta çıkıyor.
haklısınız.
çok güzel tavsiyeler sağolun.
 

bir de kavga esnasında ASLA sonradan birbirinizin yüzüne bakmanızı zorlaştıracak sözler sarf etmeyin.
eşin alkollü iken de onunla tartışma.
alkolünü yasaklayamazsın belki ama sadece belli başlı zamanlarda sadece zevk için içmesini sağlayabilirsin.

bi keresinde ben de eşimle kavga ettim. bir de uzaktaydık o sırada. alkol kullanmayan ben gittim marketten alkol aldım. evde oturdum içtim tek başıma. sonra eşimi arayıp bi de olmayacak laflar ettim. yani mutsuzluktan gittim içkiye sardım.
söylediğim lafların da içimden geçenlerle alakası yoktu. sadece beni üzdüğü için onu kırmak istemiştim.
 
Yani evliliği onun sizi görmek istediği şekilde mi yaşıyosunuz.. Evet karşınızdaki kişiyle ne kadar uzun süreli çıkarsanız çıkın evlendikten sonra sevdiğiniz insanla bile olsa aynı ortamda yaşamaya alışmak çok zor oluyo..Bunlar normal şeyler.. Ama siz kişiliğinizden ödün vererek hata yapmışsınız. Asla doğrularınızdan taviz vermiyceksiniz.. Kurallarınızı başta koyarsanız sıkıntı yaşamazsınız...
 
Son düzenleme:

Zaten oncesındede sorunlu bır ılıskınız mevcutmus bu nısan soz vs sureclerdede sancılı gecmıs
Bunları bı yana bırakın sızen en onemlı tavsıyem kesınlıkle cocuk ıcın 3 yıl bekleyınnnnnnnn
Umarımsonunuz hayırlı olur !!!!!!
 
Son düzenleme:

kişiliğimden ödün vermek değil sanıyorum ama dediğim gibi çok dik ve sert tavırlarım vardı onları törpüledim-törpülüyorum diyelim buna.
mutsuz ve çok sorunlu bir ailede büyüdüğümden kişisel ve psikolojik olarak sorunlarım vardı flört ve nişanlılık döneminde eşimi gerçekten çok yordum.
ama çok ani bir değişiklik yaşadı.. bu değişikliğin, ilgisizliğinin sebebini merak ediyorum. ben mi yordum-yoruyorum, yoksa sığındığı başka şeyler-kişiler mi var bilemiyorum.
kullandığı güzel sözcükler bile yok oldu ismimle hitap ediyor genelde artık
 

kendinizde bi dönem eksiklikler vardı düzeltiyorum dediniz onu yorduğunuzu farketmişsiniz. açık olabilirmisniz. ne şekilde yordum demek istiyosunuz. siz tam kendinizi törpülerken onunda sabrının sınırına gelmiş olmasın.
 

flört dönemimizde aile içindeki sorunlarımızın hepsine dahil oldu ve ailemle yaşadığım onunla alakalı olmayan sorunlarla ilgili bile hıncımı eşimden alıyordum. sürekli inatlaşıyor asla alttan almıyordum.
şu aralar düşünüyorumda çok uzun yıllar böyle devam etti.
evliliğimi babama rağmen yaptım ben babamın onaylamadığı bir evlilik oldu ve evliliğimizin ilk zamanlarında da bunun kızgınlığı vardı "babamı senin yüzünden kaybettim" psikolojisiyle ilk zamanlar direkt olmasada eften püften şeylerle sorunlar çıkardım.

dediğim gibi yavaş yavaş anladım ve çözdüm törpülüyorum bunları ama bu kezde eşim değişti. çok mu yordum sabrını mı taşırdım bilmiyorum.
ama düzeldiğimi, çabaladığımı görmeli.
 

bunun için karşılıklı konuşmakla olur. eşini al karşını çok açık olarak konuş onunla. ne yapalım de. evliliğimizi neden ikimizide mutlu ederek yaşamayalım de. bu hayat ikimizin ne yaparsak kendimize de. bişiler neden daha iyi olmasın de. bak çocuğumuz olur ileride sende istersen. güzel bi evlilik olmaması için hiç bi sebep yok de. ona direk şunuda sorun. benden ne istediğini söyle onu yapıcam de.
 

ben bu forumda öğrendiğim tek şey; erkekler söz verip tutmayı, çocuk oyuncağı sanıyor ve söz verenlerin hiçbiri sözünü tutmuyor maalesef
 
Manolya-87 isimli arkadasin yazdigi ornek cok guzel bir ornek eminim pek cok kisi de evliligin ilk aylarinda "hayir ya bir dakika evlilik hic de bekledigim gibi birsey degilmis" demistir. Fakat bu sorunlar genelde birbirini ev icinde tanima ile alakali, mesela biri cok duzenli digeri cok daginiktir, biri cok hirsli, digeri daha tembeldir vs vs. Bu gibi sorunlar karsilikli cozulur.

Fakat bence sizin cok yipranmis bir gecmisiniz var. Genelde uzun sureli iliskilerden sonra yapilan evlilikler sorunlu oluyor. Yani benim gordugum orneklerin geneli oyle. (Hepsi degil elbette) Bence sizin inatci yapiniz ve bazi seylerin hincini ondan almaniz, onda bir patlamaya yol acmis olabilir. Yuku kaldiramayan pek cok erkek sizin tasvir ettiginiz hale geliyor. Ayrica siz daha muhafazakarmissiniz. Belki normal duzeyde icki kullanan bir adamken, sizin baskilariniz sonucu alkolik olmus da olabilir. Yok eger bastan alkolik bir insandi zaten diyorsaniz, o zaman evlilik konusunu daha derin dusunmeliydiniz. Ayrica anladigim kadariyla sizin yapiniz daha ice donuk, daha mukemmeliyetci o daha ozgurluk meraklisi, maceraci. Bu karakterleri dengelemeyi de ogrenmeniz gerekirdi bes yil flort doneminde bence.

Yani esinizle tekrar konusun. Alkolluyken onu caktirmadan kameraya alin. Ertesi gun kendisine izletin. Utanir da degisirse, belki diger konulari da yoluna sokarsiniz, yok olmuyorsa, belki de siz birbiriniz icin uygun degildiniz zaten.
 
durumunuza uzuldum.yasadiklarinizin biraz agirini ben yasadim.kisaca soyliyim esinizin degismesini beklemeyin.degismez.ben evliligimin ilk gununden beri dayak yiyen(her ictiginde degil)esim her alkol alisinda onun hakaretlerine maruz kalan biriyim.sarhos oldugunda tek bana sarsa iyi.etrafa sariyor.babama anneme kardeslerime.bu telefon acip kapi onune gitmeye kadar gidiyor.alkol aldiginda okadar farkli oluyorki beni tamamen bir dusman gibi goruyor.yaptigi hareketler hakaret kufur dayanilacak gibi olmuyor.
sizinle aramizdaki tek fark esim icip eder yapar sabh kalktiginda askim canim gonlumu almaya calisirdi.normal zamnda sinirli olsada sorumsuzca davranmadi.
bense ona hic bir zaman askim sevgilim demedim icimden gelmedi diyemedim cunku.yaptiklari soguttu kndinden her nekadar ertesi gun gonlumu alsada.
ben cok ayrildim ozur diledi affettim dondum.ama biyerden sonra sabir tasiyor katlanamiyorsun.yasim genc neden cekiyorum dedim bu adam duzelmicek her defasinda duzeldim icmicem diyor donuyorum iki gun snra tekrar iciyor.neden butun hayatimi onu duzeltmek icin harciyim.bosanmayi sectim
ben hic bir zamn yeni evli cift gibi olamadim.yeni evliler askla bkrlar birbirlerine doyamazlr.
cok uzattim kisacasi esiniz degismez.ve ne acidirki boyle insanlar eksikligin hatanin kendilerinde oldugunu bildikleri hlde karsisindakini suclayip degismesini beklerler.
esinizle oturup tekrar konusun bence.sizede yazik.
 


Anladım başta sorunlu bi ilişkiniz varmış. En doğru cevabı eşinizden alabilirsiniz ozaman... Evlilik stresine girmiş,evlilik ağır gelmiş olabilir Nedesem yanlış yönlendirmiş olurum sizi.. Bana daha çok isminizi hitap ederek konuşması sizden soğumuş olduğunu çağrıştırdı maalesef i buda çok erken
 
o sizin duzenli titiz oldugunuzu bilerek evlenmis, sizde onun alkol kullandigini bilerek evlenmissiniz. Degistirmeye calismayin, bazi seyleri hosgorun esnek olun.
 
o sizin duzenli titiz oldugunuzu bilerek evlenmis, sizde onun alkol kullandigini bilerek evlenmissiniz. Degistirmeye calismayin, bazi seyleri hosgorun esnek olun.
 
o sizin duzenli titiz oldugunuzu bilerek evlenmis, sizde onun alkol kullandigini bilerek evlenmissiniz. Degistirmeye calismayin, bazi seyleri hosgorun esnek olun.
 
o sizin duzenli titiz oldugunuzu bilerek evlenmis, sizde onun alkol kullandigini bilerek evlenmissiniz. Degistirmeye calismayin, bazi seyleri hosgorun esnek olun.
 


okul hayatımız yüzünden bu 5 yılın 4 yılını ayrı, 3 ayda 1 görüşerek geçirdik.
annesine soruyorum, önceden var mıydı böyle bir sorun,alkole düşkünlüğü ben mi farketmedim?
ara sıra alırdı ama sadece seninle telefonda tartıştığı zamanlar görürdüm diyor.
bense son 1 yıldır yaptığı işe başladıktan sonra farkettim.
ikram ettiler, ortam öyleydi vs gibi sebeplerle açıklıyordu durumu. şimdi ise seviyorum alkolü ona karışma lütfen diyor.
peki ama abartmıcaksın, özel günlerde içeceksin diyorum, kabul ediyor ertesi gün alkollü geliyor (haftanın 2-3 günü)

kamera fikri iyi olabilir, o anki değişimini kendisinin de görmesi belki biraz utandırıp, silkinmesine neden olabilir.
teşekkürler.
 


1 ay öncesine kadar yine alkol alıyordu ama sabahında arıyor güzel sözler söylüyor akşam benimle ilgileniyordu. şimdi ise yine alkol alıyor ama ne arıyor, merak ediyor, aradığındaysa eşiyle konuşur gibi değil ismimle hitap ederek mesafeli konuşuyor (mesala bugun hiç aramadı) akşamları tv ye dalıyor. sadece bişi isteyeceği zaman (belki) bebeğim getirir misin diyor. ve yatalım dediğimde sen git geliyorum deyip tv başında uyuyakalıyor sabaha karşı alıyorum. zaten çoğu gece yoksun,çalışıyorsun evde olduğunda da tv başındasın diye kapris yaptığımda da tv karşısında uyumayı seviyorum diyor
offf
 
o sizin duzenli titiz oldugunuzu bilerek evlenmis, sizde onun alkol kullandigini bilerek evlenmissiniz. Degistirmeye calismayin, bazi seyleri hosgorun esnek olun.

alkol kullanmasına mı esnek ol ve hoşgör diyorsunuz... Yapmayın nolur. Alkol ne zaman fayda getirmiş alkol ne zaman kar ettirmiş.
 
eşinin böyle olmasına neden olan durumlar haller ne sence?

sizsiniz.

empati yaptınız mı hiç.

birbirinizi eleştirmek yerine yapıcı olmayı ve bazı şeyleri hoş görmeyi deneseydiniz keşke..

haddime değil ama size kitap önerisinde bulunmak istiyorum ; "Evcilik Oynamıyoruz" ne yazık ki siz evliliği evcilik yapmışsınız

"Ve Aşk Evliliğin Ellerinden Tuttu", bu kitapları mümkünse eşinizle okuyun.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…