Evliliğin ilk ayları - Kabus ay'ı mı?

Bence evlilik biraz da iki kişinin anlayışı ile yürür.

Onun aldığı alkol miktarı alkoliklik boyutuna ulaşmadıysa, yahut içip size saldıracak ( sözsel yahut fiziksel ) duruma gelmediyse sizi ilgilendirmemeli diye düşünüyorum.

Sonuçta kendi hayatı, kendi seçimleri..

Böyle baskılarla onu kendinizden itersiniz sadece.

Ayrıca değişen eşiniz değil siz olmuşsunuz.

Önceden sizin umursamadığınız davranışları aynı evde yaşayınca gözünüze batar olmuş.

ben tam tersini düşünüyorum
bence kimsenin zannettiği gibi ilk aylar cicim ayları falan değil
yeni biriyle yeni bi hayata alışmaya çalışmanın zorluğu var her şeyden önce ne kadar stressiz olabilir ki

ilk aylarda iki taraf da kendi sınırlarını çizmeye çalışıyor
ben böyleyim bunları bunları yaparım bunları yapmam bak ona göre sınırlarımı aşma mesajı yollamaya çalışıyor
bu durum da bi süreden sonra bir üstünlük kurma savaşına dönüşüyor

olan da bu arada oluyor zaten..
gerçekten yıpratıcı..
ama evlilikten hiçbişi anlamadıysam şunu anladım
gerçekten oldukça esnek ve uyumlu olmalısınız.
eeehh be ben de böyleyim işine gelirse derseniz evlilik namına bişey kalmaz.

Kavga, tartışma olur tamam da sürekli her kavgada 'istersen boşanalım' lafı kullanılmaz. Siz de eşiniz de dikkat etmelisiniz bence. Çocuk oyuncağı değil ki zart dedin evlen zurt dedin boşan.
Eşiniz alkol alınca sapıtıyorsa onu bir terapiste götürmeye ikna etseniz iyi olur.
Benim eşim de arada bir içer, ben bu yaşıma kadar içki sürmedim ağzıma bu arada, içmek de istemiyorum. Ama eşime içme diyince bu sefer gidecek dışarda içecek. Belki evde içeceği bir bardaksa dışarda şişe şişe içecek.
Bir de evliliklerin ilk ayları sorunlu olur evet, ben bir ay boyunca sürekli ağladım, en ufak şey için. İkiniz de çok zorlu bir süreçten geçiyorsunuz, Allah yardımcınız olsun. Ama tartışmaları uzatmazsanız, ilk önce o özür dleyecek gibi şeyler düşünmez daha alttan alırsanız sorunlar teker teker çözülür.

Canım musaıt oldugunda neler olup bıtıyor bılgılendır merak ettım baya nereye gıdecek nasıl cozulecek

henüz alkolik değil yeni başladı ama düzenli ve bana göre abartılı bir şekilde içiyor (haftanın 3 günü)
ben çok üstüne gittim, mutsuz ettim bunu geç oldu ama farkettim, onun bana karşı davranışları değiştiğinde, beni ihmal ettiğinde, benden uzaklaştığında farkettim.
dün gece aradı
-sanırım gece gelemicem iş uzuyor dedi
-şimşek çakıyor korkuyorum ama dedim kapattık.
gece 2 de geldi, korkarsın diye geldim sabah 6 da tekrar işte olmam lazım dedi. beni hala umursaması hoşuma gitti.
yatakta biraz sohbet ettik, sen gerçekten çok iyi birisin, ve çok değiştin uysallaştın dedi.
çabalıyorum, hatalarımı farkettim dedim
bebek yapalım mı dedi

daha değil borcumuz var çalışmam lazım falan dedim. ama sanırım bu güzel bir gelişme. empati yaparak kendimi toparlamam onunda alkol vb. konularda kendini toparlamasına neden olacak sanırım.
zaman verdim beklicem bi süre.

Canım musaıt oldugunda neler olup bıtıyor bılgılendır merak ettım baya nereye gıdecek nasıl cozulecek

son durum bu :44:

son durum bu :44:

Durumunuz bana "değişmez, ayrıl" boyutunda sorunlu gelmedi. İkiniz de evlilikle afallamışsınız, sen tepkini hırçınlaşarak göstermişsin, eşin de kendini alkole vurarak. İkiniz de hata üstüne hata yapmışsınız, bir kısır döngü olmuş.

Ben de biraz anlayışlı ve güleryüzlü olmanı tavsiye edeceğim. Kısıtlandığını hissedip daha çok alkol almaya başlayan adama "içme" diye baskı yapılırsa tek sonuç daha da çok içmesi olur. Tartışmadan konuşun, kırmadan sorunlarınızı paylaşın. Gerekirse çift terapisi alın. Ben sorunlarınızı aşacağınızı umuyorum.

Durumunuz bana "değişmez, ayrıl" boyutunda sorunlu gelmedi. İkiniz de evlilikle afallamışsınız, sen tepkini hırçınlaşarak göstermişsin, eşin de kendini alkole vurarak. İkiniz de hata üstüne hata yapmışsınız, bir kısır döngü olmuş.

Ben de biraz anlayışlı ve güleryüzlü olmanı tavsiye edeceğim. Kısıtlandığını hissedip daha çok alkol almaya başlayan adama "içme" diye baskı yapılırsa tek sonuç daha da çok içmesi olur. Tartışmadan konuşun, kırmadan sorunlarınızı paylaşın. Gerekirse çift terapisi alın. Ben sorunlarınızı aşacağınızı umuyorum.

teşekkür ederim.
evet, ben de bir kaç gün öncesine kadar çok ümitsizdim ama sanırım aşabiliriz.
dikkatli davranışlarımın meyvelerini alıyorum çünkü. biraz yumuşamam, rahatlamam lazım. program yapmaya ara vermem, anı yaşamam lazım.

teşekkür ederim.
evet, ben de bir kaç gün öncesine kadar çok ümitsizdim ama sanırım aşabiliriz.
dikkatli davranışlarımın meyvelerini alıyorum çünkü. biraz yumuşamam, rahatlamam lazım. program yapmaya ara vermem, anı yaşamam lazım.

canım bence bırde cok temızlık takıntısı yapma erkekler boyle seylerden sıkılır cok sıkı duzen tertıp ozellıkle evlılıgın ılk aylarında goz korkutur.Atmısmı kenara bırak atsın soyleme senın yumusadıgını gorunce oda yumusayacaktır

sen onu bilerek eş seçtin laflarına gıcık olurum :19:
tanışmışsın sevmişsin üç ay olmuş bir sene olmuş,
rahat hareket eder olmuşsunuz birbirinize artık, gerçek davranış çekinmeden gösterilmeye başlamış.
bi huyunu bilince görünce 'ben senle bilmem kaç sene tanışıyorum ama bu huyun yeni çıktı ayrılıyorum senden' bu mudur yani sonuç :/
karşılıklı uyum karşılıklı esneme değil midir birliktelik?
ben böyleyim biliyodun niye evlendin diye bir şey yok. huy din gibi değiştirilemez değildir. biraz sen dikkat edersin biraz o görmezden gelmeye çalışır bir şekilde anlaşma sağlanır.
bu huyumu biliyodun benimle niye evlendin nedir yaa :ssz:

canım öcnelikle herşeyin başı sabır diyorum. ben 1 yıllık evliyim eşimle birbirimiz 2 ay tanıdık ve evlendik. o çok planlı, düzenli, tertipli, herşeyi vaktinde yapan birisi. bir konuyu saatlerce konuşan birisi. nişanlıyken derdim çok uzatıyosun, alakasız konular konuşuyosun vs... kaytlanamadığımı zannediyordum ama baktım bana değer veriyor gerçekten seviyor ben de ondan neden birşeyler öğrenmeyim dedim. daha düzenli oldum. en basiti o kıyafetlerini çıkarıp atmaz, katlayıp dolabına koyar. ben aceleden çıkarıp atardım değiştim ben neden katlamıyorum dedim. balkondan içeri girerken terlikleri düzeltip girer ben atıp girerdim ben neden yapmıyorum dedim ve yaptım. başardım onun suyuna gittim o da benim. ben çalıştığım için hergün temizlik yapamıyorum yeri geliyo o kuruyo çamaşırları makineye atıyo, asıyor vs.. benden erken geliyor eve. karşılıklı yardımlaşma ile kurdum temelimizi. birbirinizi anlayarak, dinleyerek ve en önemlisi baş başayken konuşarak halledebilirsin problemlerinizi. herkesin içinde yansıtma eve gelin başbaşayken söyleyin. seni özlüyorum de. cevap vermiyor mu bırak üstüne gitme onun seni özlemesine fırsat ver. zaman tanı. ilk 3-4 ay bizde problem yaşadık. onun istedikelrini ben yapmıyorum benim istediklerimi onda beğenmedikelrimi o yapmıyor. en katı vazgeçemediği şeyleri de sakın değiştirmeye kalkma. o zaman der ki bu kadın benim hayatımı şekillendiriyor, daha da soğur. yapabileceği az çok tahmin edersin bunalrı değiştir. örneğin eşim bana tayt giyme diyor, artık giymiyorum. kalkıp giysem ters düşeceğiz. gömlek yakalarını çok yanlış ütülüyordum çok kızıyordu. annemin evine gittim bigün anne öğret bana nolur dedim. gösterdi ve düzelttim yanlış bildiğim şeyi, o da sevindi. böyle küçük şeylerle mutlu olmayı bilin. sevgi kolay kazanılmıyor. yarın hayatımızın son günü olmayacağının garantisi yok, sana tavsiyem son günmüş gibi şevkatle sevgiyle bakmayı öğren. kin nefretten uzak dur. o da zamanla alışır sana ve öğrenir. olmuyorsa da zamana bırak illaki olur, bol bol dua et lütfen. ben de edeceğim senin için
Bende senin gibi dusunuyorum. Ve ayni senin gibiyim ama bizim daha yeni oldugu icin oturtmaya calisiyoruz bende bazen onun isteklerini yerine getirmek istemiyorum cunku isten geldigim icin yorgun oluyorum ... oda bunu farkedince bozuluyo ve beni ihmal ediyosun dio :-( vs ... umarim sorun cozulur:-) bu arada benimde utuledigim gomlek yakalarini begenmiyo :-P

Merhaba,

uzun süredir siteyi takip ediyorum, hem derdimi anlatıp fikir almak hem de bir gözlemimi paylaşmak için üye oldum;

ben henüz 6 aylık evliyim, zorluklarla ve 5 yıllık bir flörtün sonunda evlendik. Flört dönemimizde olduğu gibi evliliğin 2. gününden itibaren tartışma, kavgalarımız hiç bitmedi. hatta 1. ayın sonunda öyle bir boyuta vardıki birbirimize el kaldırdık. öfkemizi kontrol edemedik. defalarca ayrılık konuşmaları yaptık sabahına sakinleşince hiç birşey yokmuş gibi davrandık.

eşim çok anlayışlı ve sevecen biriydi. arada bir alkol alırdı ben muhafazakar bir yaşamı tercih ettiğimden nişan dönemimizde bu sebeple bir ayrılık yaşadık ama sözler verdi yeminler etti ve evlendik.
yalnız evliliğimizin ilk ayından itibaren eve alkollü gelmeye zamanla da eve alkol getirmeye başladı. içtiğinde saçma sapan bir kişiliğe bürünüyor, kırıcı şeyler söylüyor ve saçma sapan davranışları oluyor. bunu ona ve kendime yakıştıramıyorum. ama sabah olduğunda hatasını farkedip özürler diliyor bidaha olmıcak vs...

her şey 1 ay önce başladı: işi nedeniyle bazı geceler eve gelemiyor ben işteyken o evde, ben evdeyken o işte oluyor ve bu benim canımı çok sıkmıştı, yeni evliyiz, yıllarca bu günün gelmesini bekledim beraber bişiler yapmak istiyorum diyerek bir süre bunun tribini yaptım. 4 ayın sonunda o alttan alan özür dileyen düzeltmeye çalışan adam gitti kaba, şevkatsiz, herşeyi boşveren, kayıtsız, düşüncesiz bir adam geldi.
gelmeyeceği gecelerde arayıp gelmiyorum demiyor, aradığımda uff işim var yoğunum gibi kaba bir dille tel.i kapatıyor, eve geldiğinde saygısızlıklarına devam ediyor.

en son geçtiğimiz hafta msj attım erken gelebilirsen bir konu hakkında konuşmak istiyorum dedim ve geldi, dedim ki, eğer benden soğuduysan, bana katlanamıyorsan artık, sevgin bittiyse söyle ve ayrılalım çünkü bana böyle davrandığında ben çok kırılıyor ve üzülüyorum. iş hayatımda sosyal hayatımda mahvoldu. gün içinde sürekli stresli ve üzgünüm.
bana dediği,
-sen anı yaşayamıyorsun, çok planlısın, takıntılısın (temizliğe biraz düşkünüm)
-iyide beni 5 yıldır tanıyorsun böyle biri olduğumu bilerek benimle evlenmeyi seçtin neden?
-seni seviyorum ama sanırım ben evliliğe göre bi adam değilim
-peki ne yapalım? ben bu şekilde devam edemiyorum mutsuzum, sen de öyle...
cevap yok.

son 1 aydır onun istediği bende elştirdiği şeyleri düzeltmeyi deniyorum, bir çılgınlık yapıp hadi gidelim dediğimde itirazsız gidiyorum, bir yeri pis yada dağınık bıraktığında hesap sormuyor ben de sonraya bırakıyorum, gün içinde fazla aramıyor hatta onun aramasını bekliyorum...
ama sonuç yok!
çok değişken bi adam oldu son 1 aydır, zaman zaman sarmaş dolaş sevgi gösterileri sözcükleri mesajlar... zaman zaman gün içinde hiç aramaz, arasam ters cevaplar, eve geldiğinde alkollü çekilmez tavırlı bi adam..

son günlerde forumda sık sık bu problemimin benzerlerini okuyorum. en sonunda bende paylaşmaya karar verdim, havadan mıdır nedir genel bir dönüşüm var erkeklerde :44:

arkadaşlar evliliğin ilk dönemlerinde oldu mu böyle sorunlarınız?
önceki hayatında sorumlulukları olmayan gayet geniş bir ailede hesapsız kitapsız fazla özgür büyümüş birinden bahsediyorum acaba evlilik, sorumluluk mu ağır geldi, gecici midir?

evliliğin ilk ayları değil ilk yılları zordur bnce....bu arada eşiniz değişmemiş en azından alkol alışkanlığı siz bunu bile bile evlenmişsiniz ayrıca özelliklerinizi değiştirmeyi değil birbirinize saygı göstermeyi birbirinize ayak uydurmayı en azından görmezden gelmeyi beceremezseniz işte evlilik ozaman kabus oluyor bunu yaşayan biri olarak söylüyorum ya görmezden geliceksin ya ayak uydurcaksın yada ayrılcaksın bu demek olmuyor ki eşiniz haklı sonuna kadar oda haksız size şiddet uygulaması ne bileym saygısızlığı sevgisizliği bunlarda hoş değil eve alkollu gelişi ama sizde ona ayak uydurun madem biliyordunuz evlenmeden önce yapacak bişey yok ama tatlı dil diyorum olmadı doktor psikolog baka çaresi yok sizde biraz alttan alın tavsiyem bu ama kendinizide ezdirmeyin hayata bi kere geliyoruz bizde isteriz sevgi ilgi görmeyi değilmi

Back
X