Evliliğin ilk ayları - Kabus ay'ı mı?

eldevarhuzun

Üye
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2013
22
0
6
35
İstanbul
Merhaba,

uzun süredir siteyi takip ediyorum, hem derdimi anlatıp fikir almak hem de bir gözlemimi paylaşmak için üye oldum;

ben henüz 6 aylık evliyim, zorluklarla ve 5 yıllık bir flörtün sonunda evlendik. Flört dönemimizde olduğu gibi evliliğin 2. gününden itibaren tartışma, kavgalarımız hiç bitmedi. hatta 1. ayın sonunda öyle bir boyuta vardıki birbirimize el kaldırdık. öfkemizi kontrol edemedik. defalarca ayrılık konuşmaları yaptık sabahına sakinleşince hiç birşey yokmuş gibi davrandık.

eşim çok anlayışlı ve sevecen biriydi. arada bir alkol alırdı ben muhafazakar bir yaşamı tercih ettiğimden nişan dönemimizde bu sebeple bir ayrılık yaşadık ama sözler verdi yeminler etti ve evlendik.
yalnız evliliğimizin ilk ayından itibaren eve alkollü gelmeye zamanla da eve alkol getirmeye başladı. içtiğinde saçma sapan bir kişiliğe bürünüyor, kırıcı şeyler söylüyor ve saçma sapan davranışları oluyor. bunu ona ve kendime yakıştıramıyorum. ama sabah olduğunda hatasını farkedip özürler diliyor bidaha olmıcak vs...

her şey 1 ay önce başladı: işi nedeniyle bazı geceler eve gelemiyor ben işteyken o evde, ben evdeyken o işte oluyor ve bu benim canımı çok sıkmıştı, yeni evliyiz, yıllarca bu günün gelmesini bekledim beraber bişiler yapmak istiyorum diyerek bir süre bunun tribini yaptım. 4 ayın sonunda o alttan alan özür dileyen düzeltmeye çalışan adam gitti kaba, şevkatsiz, herşeyi boşveren, kayıtsız, düşüncesiz bir adam geldi.
gelmeyeceği gecelerde arayıp gelmiyorum demiyor, aradığımda uff işim var yoğunum gibi kaba bir dille tel.i kapatıyor, eve geldiğinde saygısızlıklarına devam ediyor.

en son geçtiğimiz hafta msj attım erken gelebilirsen bir konu hakkında konuşmak istiyorum dedim ve geldi, dedim ki, eğer benden soğuduysan, bana katlanamıyorsan artık, sevgin bittiyse söyle ve ayrılalım çünkü bana böyle davrandığında ben çok kırılıyor ve üzülüyorum. iş hayatımda sosyal hayatımda mahvoldu. gün içinde sürekli stresli ve üzgünüm.
bana dediği,
-sen anı yaşayamıyorsun, çok planlısın, takıntılısın (temizliğe biraz düşkünüm)
-iyide beni 5 yıldır tanıyorsun böyle biri olduğumu bilerek benimle evlenmeyi seçtin neden?
-seni seviyorum ama sanırım ben evliliğe göre bi adam değilim
-peki ne yapalım? ben bu şekilde devam edemiyorum mutsuzum, sen de öyle...
cevap yok.

son 1 aydır onun istediği bende elştirdiği şeyleri düzeltmeyi deniyorum, bir çılgınlık yapıp hadi gidelim dediğimde itirazsız gidiyorum, bir yeri pis yada dağınık bıraktığında hesap sormuyor ben de sonraya bırakıyorum, gün içinde fazla aramıyor hatta onun aramasını bekliyorum...
ama sonuç yok!
çok değişken bi adam oldu son 1 aydır, zaman zaman sarmaş dolaş sevgi gösterileri sözcükleri mesajlar... zaman zaman gün içinde hiç aramaz, arasam ters cevaplar, eve geldiğinde alkollü çekilmez tavırlı bi adam..

son günlerde forumda sık sık bu problemimin benzerlerini okuyorum. en sonunda bende paylaşmaya karar verdim, havadan mıdır nedir genel bir dönüşüm var erkeklerde :44:

arkadaşlar evliliğin ilk dönemlerinde oldu mu böyle sorunlarınız?
önceki hayatında sorumlulukları olmayan gayet geniş bir ailede hesapsız kitapsız fazla özgür büyümüş birinden bahsediyorum acaba evlilik, sorumluluk mu ağır geldi, gecici midir?

Merhaba,

uzun süredir siteyi takip ediyorum, hem derdimi anlatıp fikir almak hem de bir gözlemimi paylaşmak için üye oldum;

ben henüz 6 aylık evliyim, zorluklarla ve 5 yıllık bir flörtün sonunda evlendik. Flört dönemimizde olduğu gibi evliliğin 2. gününden itibaren tartışma, kavgalarımız hiç bitmedi. hatta 1. ayın sonunda öyle bir boyuta vardıki birbirimize el kaldırdık. öfkemizi kontrol edemedik. defalarca ayrılık konuşmaları yaptık sabahına sakinleşince hiç birşey yokmuş gibi davrandık.

eşim çok anlayışlı ve sevecen biriydi. arada bir alkol alırdı ben muhafazakar bir yaşamı tercih ettiğimden nişan dönemimizde bu sebeple bir ayrılık yaşadık ama sözler verdi yeminler etti ve evlendik.
yalnız evliliğimizin ilk ayından itibaren eve alkollü gelmeye zamanla da eve alkol getirmeye başladı. içtiğinde saçma sapan bir kişiliğe bürünüyor, kırıcı şeyler söylüyor ve saçma sapan davranışları oluyor. bunu ona ve kendime yakıştıramıyorum. ama sabah olduğunda hatasını farkedip özürler diliyor bidaha olmıcak vs...

her şey 1 ay önce başladı: işi nedeniyle bazı geceler eve gelemiyor ben işteyken o evde, ben evdeyken o işte oluyor ve bu benim canımı çok sıkmıştı, yeni evliyiz, yıllarca bu günün gelmesini bekledim beraber bişiler yapmak istiyorum diyerek bir süre bunun tribini yaptım. 4 ayın sonunda o alttan alan özür dileyen düzeltmeye çalışan adam gitti kaba, şevkatsiz, herşeyi boşveren, kayıtsız, düşüncesiz bir adam geldi.
gelmeyeceği gecelerde arayıp gelmiyorum demiyor, aradığımda uff işim var yoğunum gibi kaba bir dille tel.i kapatıyor, eve geldiğinde saygısızlıklarına devam ediyor.

en son geçtiğimiz hafta msj attım erken gelebilirsen bir konu hakkında konuşmak istiyorum dedim ve geldi, dedim ki, eğer benden soğuduysan, bana katlanamıyorsan artık, sevgin bittiyse söyle ve ayrılalım çünkü bana böyle davrandığında ben çok kırılıyor ve üzülüyorum. iş hayatımda sosyal hayatımda mahvoldu. gün içinde sürekli stresli ve üzgünüm.
bana dediği,
-iyide beni 5 yıldır tanıyorsun böyle biri olduğumu bilerek benimle evlenmeyi seçtin neden?
cevap yok.

son 1 aydır onun istediği bende elştirdiği şeyleri düzeltmeyi deniyorum, bir çılgınlık yapıp hadi gidelim dediğimde itirazsız gidiyorum, bir yeri pis yada dağınık bıraktığında hesap sormuyor ben de sonraya bırakıyorum, gün içinde fazla aramıyor hatta onun aramasını bekliyorum...
ama sonuç yok!
çok değişken bi adam oldu son 1 aydır, zaman zaman sarmaş dolaş sevgi gösterileri sözcükleri mesajlar... zaman zaman gün içinde hiç aramaz, arasam ters cevaplar, eve geldiğinde alkollü çekilmez tavırlı bi adam..

son günlerde forumda sık sık bu problemimin benzerlerini okuyorum. en sonunda bende paylaşmaya karar verdim, havadan mıdır nedir genel bir dönüşüm var erkeklerde :44:

önceki hayatında sorumlulukları olmayan gayet geniş bir ailede hesapsız kitapsız fazla özgür büyümüş birinden bahsediyorum acaba evlilik, sorumluluk mu ağır geldi, gecici midir?

Erkekleri surekli suclar ozur diletmeye calisirsaniz bir diler iki diler ucuncude cogu zaman amaaaan deyip koyverir gitsin iste buna da degisme deniliyor!ama bunun adi bikkinlik!surekli karsinizdakini elestirmek yerine yapici olmaya calisin.evlilik flort donemine benzemez ayni evde iki yabanci insan orta yolu bulmasi kolay degil.kadinlar surekli hakli gorulmek,onemsenmek,taktir edilmek ister ama erkekler de bunu ister evlilik tek kisilik yasanirsa olmaz.

Yani yazdığın problemler geçici durum olur,düzelir de; eve alkollü gelmek:44:

Erkekleri surekli suclar ozur diletmeye calisirsaniz bir diler iki diler ucuncude cogu zaman amaaaan deyip koyverir gitsin iste buna da degisme deniliyor!ama bunun adi bikkinlik!surekli karsinizdakini elestirmek yerine yapici olmaya calisin.evlilik flort donemine benzemez ayni evde iki yabanci insan orta yolu bulmasi kolay degil.kadinlar surekli hakli gorulmek,onemsenmek,taktir edilmek ister ama erkekler de bunu ister evlilik tek kisilik yasanirsa olmaz.

sürekli özür dilemesini gerektiren şeyler yapıyor çünkü. daha fazla uzatmamak için detay yazamadım ama örneğin eve alkollü gelip kırıcı sözler hareketler yapması özür gerektiren bir durum değil mi sizce?
bu ve benzeri onlarca şey yaşadık kısa sürede ve ben çok yorgun hissediyorum kendimi. ayrılık kararı erken verilmiş bir karar olur diyerek zaman verdim bekliyor gözlemliyorum ve dediğiniz gibi olabildiğimce yapıcı olmaya çalışıyorum şu aralar. ( ama daha çok üztüme geliyor)
geçici bir süreç olmasını umuyorum.

Degisen esiniz degil sizsiniz.
Evlenmeden once de var olan durumlar size tozpembe gelirken
simdi dag gibi geliyor degil mi?

Kolay kolay degismez bosuna beklemeyin..
Cunku siz bunlari bilerek onu es olarak sectiniz.

sürekli özür dilemesini gerektiren şeyler yapıyor çünkü. daha fazla uzatmamak için detay yazamadım ama örneğin eve alkollü gelip kırıcı sözler hareketler yapması özür gerektiren bir durum değil mi sizce?
bu ve benzeri onlarca şey yaşadık kısa sürede ve ben çok yorgun hissediyorum kendimi. ayrılık kararı erken verilmiş bir karar olur diyerek zaman verdim bekliyor gözlemliyorum ve dediğiniz gibi olabildiğimce yapıcı olmaya çalışıyorum şu aralar. ( ama daha çok üztüme geliyor)
geçici bir süreç olmasını umuyorum.

evlilik terapistine gidin burdan daha cok yardimci olacagi kesin size en ayindan tam anlatirsiniz psikologda tam bir degerlendirme yapip karar verir.

canım öcnelikle herşeyin başı sabır diyorum. ben 1 yıllık evliyim eşimle birbirimiz 2 ay tanıdık ve evlendik. o çok planlı, düzenli, tertipli, herşeyi vaktinde yapan birisi. bir konuyu saatlerce konuşan birisi. nişanlıyken derdim çok uzatıyosun, alakasız konular konuşuyosun vs... kaytlanamadığımı zannediyordum ama baktım bana değer veriyor gerçekten seviyor ben de ondan neden birşeyler öğrenmeyim dedim. daha düzenli oldum. en basiti o kıyafetlerini çıkarıp atmaz, katlayıp dolabına koyar. ben aceleden çıkarıp atardım değiştim ben neden katlamıyorum dedim. balkondan içeri girerken terlikleri düzeltip girer ben atıp girerdim ben neden yapmıyorum dedim ve yaptım. başardım onun suyuna gittim o da benim. ben çalıştığım için hergün temizlik yapamıyorum yeri geliyo o kuruyo çamaşırları makineye atıyo, asıyor vs.. benden erken geliyor eve. karşılıklı yardımlaşma ile kurdum temelimizi. birbirinizi anlayarak, dinleyerek ve en önemlisi baş başayken konuşarak halledebilirsin problemlerinizi. herkesin içinde yansıtma eve gelin başbaşayken söyleyin. seni özlüyorum de. cevap vermiyor mu bırak üstüne gitme onun seni özlemesine fırsat ver. zaman tanı. ilk 3-4 ay bizde problem yaşadık. onun istedikelrini ben yapmıyorum benim istediklerimi onda beğenmedikelrimi o yapmıyor. en katı vazgeçemediği şeyleri de sakın değiştirmeye kalkma. o zaman der ki bu kadın benim hayatımı şekillendiriyor, daha da soğur. yapabileceği az çok tahmin edersin bunalrı değiştir. örneğin eşim bana tayt giyme diyor, artık giymiyorum. kalkıp giysem ters düşeceğiz. gömlek yakalarını çok yanlış ütülüyordum çok kızıyordu. annemin evine gittim bigün anne öğret bana nolur dedim. gösterdi ve düzelttim yanlış bildiğim şeyi, o da sevindi. böyle küçük şeylerle mutlu olmayı bilin. sevgi kolay kazanılmıyor. yarın hayatımızın son günü olmayacağının garantisi yok, sana tavsiyem son günmüş gibi şevkatle sevgiyle bakmayı öğren. kin nefretten uzak dur. o da zamanla alışır sana ve öğrenir. olmuyorsa da zamana bırak illaki olur, bol bol dua et lütfen. ben de edeceğim senin için

Evliliğin ilk günleri problem oluyor tabi de sizin anlattıklarınız pek bu kategoriye girmiyor. Siz alkollü, eve gelmeyen, hatta 1. ayda şiddet gösteren birinden bahsediyorsunuz .Bunlar o kadar kolay konular değil bence..
İlk aylar olan sorunlar nedir ? kendimden örnek verirsem hızlı yemek yiyosun, çok uyuyosun, sürekli tv seyrediyosun , benimle ilgilenmiyosun vs. gibi sorunlardı ki alışıp evlilik hayatına alışınca aslında bunların sorun olmadığını kavrıyorsun. İlk evlilik heyecanı, hep pervane olsun peşimde, mantığı bir süre sonra yok olup yorgunum, yatalım, tv izleyelimlere dönebiliyor.
Umarım düzelir..

Degisen esiniz degil sizsiniz.
Evlenmeden once de var olan durumlar size tozpembe gelirken
simdi dag gibi geliyor degil mi?

Kolay kolay degismez bosuna beklemeyin..
Cunku siz bunlari bilerek onu es olarak sectiniz.

haklı olabilirsiniz. defalarca hatta nişanlıyken ayrılık yaşadığım bi adamla evlendim ben ozaman hiç bir sorun bu kadar büyük değildi. farkında olduklarımda aşılır gibi geliyordu.
kirada oturuyoruz ve düğün için yaptığımız masrafların borçları var ay sonunu ucu ucuna getiriyoruz. yıllarca para hesabı yapmamış, tek fatura ödememiş bir adamla evlendim birazda böyle bir sorumluluğun altına girmesine bağlıyorum ben.

merhaba,

ben henüz 6 aylık evliyim, zorluklarla ve 5 yıllık bir flörtün sonunda evlendik. Flört dönemimizde olduğu gibi evliliğin 2. Gününden itibaren tartışma, kavgalarımız hiç bitmedi. Hatta 1. Ayın sonunda öyle bir boyuta vardıki birbirimize el kaldırdık. öfkemizi kontrol edemedik. Defalarca ayrılık konuşmaları yaptık sabahına sakinleşince hiç birşey yokmuş gibi davrandık.

Eşim çok anlayışlı ve sevecen biriydi. Arada bir alkol alırdı ben muhafazakar bir yaşamı tercih ettiğimden nişan dönemimizde bu sebeple bir ayrılık yaşadık ama sözler verdi yeminler etti ve evlendik.
Yalnız evliliğimizin ilk ayından itibaren eve alkollü gelmeye zamanla da eve alkol getirmeye başladı. Içtiğinde saçma sapan bir kişiliğe bürünüyor, kırıcı şeyler söylüyor ve saçma sapan davranışları oluyor. Bunu ona ve kendime yakıştıramıyorum. Ama sabah olduğunda hatasını farkedip özürler diliyor bidaha olmıcak vs...

Her şey 1 ay önce başladı: Işi nedeniyle bazı geceler eve gelemiyor ben işteyken o evde, ben evdeyken o işte oluyor ve bu benim canımı çok sıkmıştı, yeni evliyiz, yıllarca bu günün gelmesini bekledim beraber bişiler yapmak istiyorum diyerek bir süre bunun tribini yaptım. 4 ayın sonunda o alttan alan özür dileyen düzeltmeye çalışan adam gitti kaba, şevkatsiz, herşeyi boşveren, kayıtsız, düşüncesiz bir adam geldi.
Gelmeyeceği gecelerde arayıp gelmiyorum demiyor, aradığımda uff işim var yoğunum gibi kaba bir dille tel.i kapatıyor, eve geldiğinde saygısızlıklarına devam ediyor.

En son geçtiğimiz hafta msj attım erken gelebilirsen bir konu hakkında konuşmak istiyorum dedim ve geldi, dedim ki, eğer benden soğuduysan, bana katlanamıyorsan artık, sevgin bittiyse söyle ve ayrılalım çünkü bana böyle davrandığında ben çok kırılıyor ve üzülüyorum. Iş hayatımda sosyal hayatımda mahvoldu. Gün içinde sürekli stresli ve üzgünüm.
Bana dediği,
-peki ne yapalım? Ben bu şekilde devam edemiyorum mutsuzum, sen de öyle...
Cevap yok.

Son 1 aydır onun istediği bende elştirdiği şeyleri düzeltmeyi deniyorum, bir çılgınlık yapıp hadi gidelim dediğimde itirazsız gidiyorum, bir yeri pis yada dağınık bıraktığında hesap sormuyor ben de sonraya bırakıyorum, gün içinde fazla aramıyor hatta onun aramasını bekliyorum...
Ama sonuç yok!
çok değişken bi adam oldu son 1 aydır, zaman zaman sarmaş dolaş sevgi gösterileri sözcükleri mesajlar... Zaman zaman gün içinde hiç aramaz, arasam ters cevaplar, eve geldiğinde alkollü çekilmez tavırlı bi adam..

Son günlerde forumda sık sık bu problemimin benzerlerini okuyorum. En sonunda bende paylaşmaya karar verdim, havadan mıdır nedir genel bir dönüşüm var erkeklerde :44:

Arkadaşlar evliliğin ilk dönemlerinde oldu mu böyle sorunlarınız?

anlıyamıyorum.. Siz muhafazakar olduğunu söylüyorsunuz yani öyle yaşamak istiyorsunuz. Eşiniz alkol kullanan biri sizden zıt bu konuda yani. Buna rağmen evlenmişsiniz. Siz istemişsiniz bu yaşadıklarınızı. Bir erkekte önce ahlak ve inanca bakılır çünkü bu karakteri ve kişiliği belirler.. Siz neye baktınız anlamadım

Sizi uzmek istemem konu sahibesi ama bence siz birbirinize pek uygun degilsiniz.

Yasam tarzlariniz ve hayat gorusleriniz farkli. Siz muhafazakarsiniz, o degil. Sizin biraz daha rahat ve spontane yasamanizi istiyor sanirim kendisi, zaten bunu dile getirmis.

Burda ne yapilir bilemedim. ya siz ona ayak uyduracaksiniz, ya o size. Ya da ortayolu bir sekilde bulacaksiniz.

anlıyamıyorum.. Siz muhafazakar olduğunu söylüyorsunuz yani öyle yaşamak istiyorsunuz. Eşiniz alkol kullanan biri sizden zıt bu konuda yani. Buna rağmen evlenmişsiniz. Siz istemişsiniz bu yaşadıklarınızı. Bir erkekte önce ahlak ve inanca bakılır çünkü bu karakteri ve kişiliği belirler.. Siz neye baktınız anlamadım

eşim de muhafazakar biriydi, ben onu öyle tanıdım. değiştirdiği bir işten sonra ortama uyum sağlamaya başladı. o dönemde nişanlıydık ve bir ayrılık yaşadık alkol vb sorunlar yüzünden. geri döndü ve sözler verdi-bir süre de dediği gibi oldu sözünü tuttu ama şu son 3-4 aydır tanıyamıyorum.
hani söz vermiştin dediğimde alkolü seviyorum cevabı alıyorum.
hem evlilik hem alkol problemi için bir danışmana ihtiyacımız var sanırım

canım öcnelikle herşeyin başı sabır diyorum. ben 1 yıllık evliyim eşimle birbirimiz 2 ay tanıdık ve evlendik. o çok planlı, düzenli, tertipli, herşeyi vaktinde yapan birisi. bir konuyu saatlerce konuşan birisi. nişanlıyken derdim çok uzatıyosun, alakasız konular konuşuyosun vs... kaytlanamadığımı zannediyordum ama baktım bana değer veriyor gerçekten seviyor ben de ondan neden birşeyler öğrenmeyim dedim. daha düzenli oldum. en basiti o kıyafetlerini çıkarıp atmaz, katlayıp dolabına koyar. ben aceleden çıkarıp atardım değiştim ben neden katlamıyorum dedim. balkondan içeri girerken terlikleri düzeltip girer ben atıp girerdim ben neden yapmıyorum dedim ve yaptım. başardım onun suyuna gittim o da benim. ben çalıştığım için hergün temizlik yapamıyorum yeri geliyo o kuruyo çamaşırları makineye atıyo, asıyor vs.. benden erken geliyor eve. karşılıklı yardımlaşma ile kurdum temelimizi. birbirinizi anlayarak, dinleyerek ve en önemlisi baş başayken konuşarak halledebilirsin problemlerinizi. herkesin içinde yansıtma eve gelin başbaşayken söyleyin. seni özlüyorum de. cevap vermiyor mu bırak üstüne gitme onun seni özlemesine fırsat ver. zaman tanı. ilk 3-4 ay bizde problem yaşadık. onun istedikelrini ben yapmıyorum benim istediklerimi onda beğenmedikelrimi o yapmıyor. en katı vazgeçemediği şeyleri de sakın değiştirmeye kalkma. o zaman der ki bu kadın benim hayatımı şekillendiriyor, daha da soğur. yapabileceği az çok tahmin edersin bunalrı değiştir. örneğin eşim bana tayt giyme diyor, artık giymiyorum. kalkıp giysem ters düşeceğiz. gömlek yakalarını çok yanlış ütülüyordum çok kızıyordu. annemin evine gittim bigün anne öğret bana nolur dedim. gösterdi ve düzelttim yanlış bildiğim şeyi, o da sevindi. böyle küçük şeylerle mutlu olmayı bilin. sevgi kolay kazanılmıyor. yarın hayatımızın son günü olmayacağının garantisi yok, sana tavsiyem son günmüş gibi şevkatle sevgiyle bakmayı öğren. kin nefretten uzak dur. o da zamanla alışır sana ve öğrenir. olmuyorsa da zamana bırak illaki olur, bol bol dua et lütfen. ben de edeceğim senin için

Çok güzel yazmışsınız,evet evlilikte iki tarafın birbirinin isteklerini yapması en güzeli.Ancak eşler birbirinin suyuna giderse sorunlar çözülüyor.Bir gün erkek bir gün kadın alttan alıcak...Bir taraf kendinden fazla verdi mi sorunlar başlıyor... Biz de bu şekilde bulduk mutluluğu çok şükür...Konu sahibinin biraz sabır göstermesi gerekiyor.Çoğu sorun o şekilde aşılır.Artık kendinizi geri çekip beklemeniz lazım...Ama alkol sorunu kendiliğinden hallolmaz.Bi uzmandan yardım alın umarım hallederseniz...Allah yardımcınız olsun...

eşim de muhafazakar biriydi, ben onu öyle tanıdım. değiştirdiği bir işten sonra ortama uyum sağlamaya başladı. o dönemde nişanlıydık ve bir ayrılık yaşadık alkol vb sorunlar yüzünden. geri döndü ve sözler verdi-bir süre de dediği gibi oldu sözünü tuttu ama şu son 3-4 aydır tanıyamıyorum.
hani söz vermiştin dediğimde alkolü seviyorum cevabı alıyorum.
hem evlilik hem alkol problemi için bir danışmana ihtiyacımız var sanırım

-----------------------

Son düzenleme:
Merhaba,

bana dediği,
cevap yok.

ama sonuç yok!

İşin işine alkol falan girince dona kalıyorum öyle çünkü alkol alan biri için ne yapılabilir ki. dua edin bi yandan. baya bi suyuna gidin. baktın olmuyor al karşına ciddi ciddi konuş. ya düzelecek ya düzelecek..

İşin işine alkol falan girince dona kalıyorum öyle çünkü alkol alan biri için ne yapılabilir ki. dua edin bi yandan. baya bi suyuna gidin. baktın olmuyor al karşına ciddi ciddi konuş. ya düzelecek ya düzelecek..

inşallah.
şu an öyle yapıyorum, uzaktan izliyorum.
çok zor şartlarda evlendik ve ben çok savundum, direttim aileme karşı.
flört döneminde bazı şeyleri görmezden geliyorsun, herşey toz pembe ama evlilikte öyle olmuyormuş. çok zor.
sağolun dua edin bana da lütfen.

alkol ciddi bi sorun..
çok çok iyi anlıyorum bu konuda seni...
öncelikle bu konuda anlaşmaya çalışın bence gerisi zaten kendiliğinden düzene girer zamanla...

inşallah.
şu an öyle yapıyorum, uzaktan izliyorum.
çok zor şartlarda evlendik ve ben çok savundum, direttim aileme karşı.
flört döneminde bazı şeyleri görmezden geliyorsun, herşey toz pembe ama evlilikte öyle olmuyormuş. çok zor.
sağolun dua edin bana da lütfen.

tüm sorunlardan daha önemli alkol kullanışı, alkolü bıraktırmak için herşeyi yapmalısınız. çünkü alkol kötülüklerin anasıdır malumunuz.

DAHA AÇIK OLAYIM MUTLU DEĞİLİM HUZURLU DEĞİL DİYE AYRILIK OLMAZ DİRETİLİR BELKİ AMA.
ALKOL İÇİN ASLA DİRETİLMEZ ÇÜNKÜ ÇOCUKLARINIZ OLACAK ONLARDA ETKİLENECEK ANNE BABA NASILSA ONLARDA ÖYLE OLUR.
O YÜZDEN DİREKT YÜZÜNE SORUN ALKOL MÜ BEN Mİ DİYE.. KIZMAYIN BANA NOLUR ALKOL EN BÜYÜK GÜNAHLARDAN BİRİ BUNUN DEVAMIDA GELİR..

alkol ciddi bi sorun..
çok çok iyi anlıyorum bu konuda seni...
öncelikle bu konuda anlaşmaya çalışın bence gerisi zaten kendiliğinden düzene girer zamanla...

yaşadığım bazı sorunlardan dolayı ben çok inatçı ve dik biriydim, uzun yıllar bana katlandı açıkcası. şimdi anlıyorum ki çok yanlış ve yorucu davranışlarım varmış. ama evlendikten sonra daha olgun, daha sakin bakmaya başladım ve olabildiğince makul biri olduğumu düşünüyorum.
beni sevdiğini ama alkolüne karışmamamı ve biraz özgür bırakmamı istediğini söylüyor ara sıra konuştuğumuzda. evlilik böyle bişi değilki
ayrıca bana bunun sözünü verdiğin için şu an evliyiz biz dediğimde seviyorum alkolü gibi saçma bir yanıt alıyorum.
içince de tanımadığım, kaba, çirkin bi insan oluyor en kötüsü.

nasıl bir yol izlemeliyim, nasıl davranmalıyım bilmiyorum :50:

Öncelikle soruna cevap vereyim.
Hayır evliliğin hiçbir aşaması sizin şu anki haliniz gibi olmamalı.

Evlendiniz diye aşırı sorumluluk altında hissetmeyin kendinizi, ikiniz de.
Eğer eşin evinde mutluysa, eve koşa koşa gelir.
Birbirinizi yargılamayın, hep eksiklerinizi görmeyin.
Bugün alkollü geldin, zaten hep böylesin demek yerine.
Alkol almadan geldiği bir gün, sevdiğiniz bir şeyler yaptığınızda "bugün çok güzel geçti, ne kadar mutlu oldum" vs. diyin mesela.
yani kötü şeyleri ön plana koymak ve eleştirmek yerine,
güzel davranışlarını övün.

6 sene ve o kadar zorluktan sonra evlendiyseniz eşin de sana değer veriyordur mutlaka.
o da seni mutlu etmeye çalışıyordur.

evlilikte bence en tehlikeli şeylerden biri "kendini kusursuz görmek"
karşılıklı hatalarınızı düzeltmeye çalışın. siz bir adım atın, eşiniz sizi seviyorsa 10 adım bile gelir.

Son düzenleme:
Back
X