• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evliliğimiz kurtulmadı ve boşanıyoruzz..

evimdeydim akşam dolabın yarı kısmı hemen hemen boş.makyaj masamın üstü sadece benim parfüm şişelerimle dolu ,banyoda sadece benim şampuanım ve diş fırçam vardı..sabah olmadı bi türlü koca eve sığamadım gece..sanki cenaze çıkmış gibiydi.hani derler ya evden kedi gitse yokluğu hissedilir diye..yokluğundan değil de alışkanlığından sanırım o ev bana çok tuhaf geldi..zaten aklımdaydı düm gece emin oldum ben o evde duramam ..başka ev bulucam kendime..içim daraldı..heryerde ya bi fotograf var ya bi kıyafet ya bi fincan ( resimli) ..kararımdan pişman değilim ama insan tuhaf oluyor anlatamıyorum şuan..salondaki kanepede yattım uyuyamadım gerçi ama yatak odasında yatmak işime gelmedi..ne kadar zormuş meğer kendi kararın bile olsa..üstelik daha yolun başındayken..evden taşınırsam daha huzurlu olucam farklı bi ortam daha ii gelecek bana ..

bunları pişman hissi uyandırmak için yazmıyorum size..karşınızdakine nefret dahi duysanız alışkanlıklarınız içiniizi deşiyormuş onu öğrendim..hala kararım aynı..sadece üzülmemek için alışkanlıklarımdan uzak durmam gerekecek bunun için ugrasacam ..önce evden başlayacam ..

buarada herkeze GÜNAYDIN..sağlıklı neşeli hzuurlu bi gün olsun hepimize..

canım ben de senin kararlılığına hayran kalıp yorum yazmıştım önceden ve sana hak vererek tabii ki... bugün aklıma geldin birden eski mesajlarımdan bulup olayın hangi noktaya geldiğini merak ettim ve konunu tekrar açtım... okuduklarım beni üzdü çünkü sen de üzgün gibisin(doğal olarak)... bi gönlüm acaba diyorum bi daha mı düşünsen... bi yandan da olaylar karşısında soğukkanlı ve kararlı duruşuna imreniyorum... :(((((

konuyu tek tek okudum ve sizi anlamaya çalıştım verdiğiniz karara sonuna kadar saygı duyuyorum
ama sormak istediği bi soru var eşiniz tekrar güveninizi kazanamayacak kadar kötümü sizce?

ben istemiyorsam kocam o kadınla konuşmayacak o kadar arkadaş.ben mi değerliyim o şırfıntı mı.onunla konuşacak diye karısı üzecek var mı öyle bir şey,vallaha ben kocama öyle bir şey desem yüzüne bile bakmaz bir daha o kadının erkekte olsa aynı hatta.

ayıp ya neden evde ki değilde dışarıda ki insanlar daha kıymetli oluyor hiç anlamıyorum...

kararlılığınıza hayranım, Rabbim kolaylaştırsın, umarım kendiniz için en doğru kararı vermişsinizdir. Bunu anlayabilecek tek kişi sizsiniz. Çünkü bazı hislerin anlatımı yoktur ne kadar anlatsanız da içinizde bilirsiniz en iyi.

Bencede o evden tasinin artik madem kendinize yeni bir sayfa actiniz evide yeniler listesine ekleyin. Cok zor bir durum annemlembabam ayrildilar ne gariptirki seneler seneler gecti evlendim cocuk sahibi oldum hala annemin evine gittigimde babamda zamaninda bu kosede mac seyrediyodu surda tras bicagi vardi surda soyle yapiyodudiye icimden geciririm ki bahsettiginiz sizin kocaniz o evde kalmak ancak aci verir unutmanizi zorlastirir. İnsallah hersey gonlunuzce olur. Cunku bahsettiniz bosanma sebebi konusunda size sonuna kadar hak verdim . Bence tahammul edilemez bir konu iyiki cocugunuz yok bide cocuk olsaydi cok zor olurdu .

SİZİ ihmal ettim özür dilerim kızlar.merak etmişsiniz çok teşekkür ederim.iş seyahatişndeydim yine pcye bakacak vaktim yoktu..neler neler oldu anlatayım..hem iş hemde eşimden dolayı çok kötü günler geçirdim ..tam 4 kilo verdim sinirden stresten artık ellerim titremeye başladı psikologa bile gittim.arefe akşamından dün akşama kadar ailemin yanındaydım buakşam sapancaya gdiicem kafa dinlemeye perşembe de işbaşı yapıcam..buarada hekeze iyi bayramlar diliyorum..allah herkeze sağlık huzur versin..

biliyorsunuz eşim telefon hattını kırıp atmıştı ve tel.kullanmıyordu ona avukatımda aileside bende yanında kaldığı arkadaşından ulaşıyorduk.geçen hafta gece yarısı telim çaldı kayınvalidem aradı sesi nasıl telaşlı belliki ağlamış bi hışımla rose oğlum nede kızım ?diye sordu..şaşırdım o saatte hayırdır anne noldu ulaşamyoruz ona arkadaşınada gitmemiş buakşam telide yok bu adam nereye giderki dedi.benimde haberim yok başka bi arkadaşına gitmiştir meraklanma dedim kapadık telefonu.1-2-3 derken adam yer yarıldı içine girdi.kimse görmemiş bilmiyor arkadaşına da haber etmemişş kayınvalidem görümcem kahroldu yana yakıla haber bekliyolar benden.bende meraklandım bukez ama elim kolum bağlı ulaşabileceğim herkezi aradım sanki çocuk gibi saklanmış yok adam..3.günün sonunda kendi aradı beni bağırdım çağırdım soumsuzluğuna ailesini nasıl o halde bırakmasına verdim veriştirdim.şuan ailemi düşünecek durumda değilim iyi değilim rose sensizlik çok acı kafamı dinlemek bu konulardan uzaklaşmak istedim 3 gün ama olmuyor yapamıyorum tarzı bişiyler söyledi.bana edebiyat yapacağına anneni ara iyi olduğunu söyle çocuksa işler yapma artık kendine gel dedim sürekli kızdım..bizden daha önemli konular var hala bencilsin kendinden başkasını düşünmeden ahreket ediyosun hala dedim özür diledi annesini aramasını sonra ebni aramasını söyledim.dediğimi yaptı aradı beni gece uzun uzun konuştuk.yeniden aynı şeyleri sıkılmadan anlattım kendisine zarar verecek kadar değerli olmadığımı hatırlattım saçmalama şöyle değerlisin yetim gibiyim filan dedi hayır!dedim eğer dediklerinden bitanesi olsaydım bukadar insana biz de dahil acı vermezdin hatayı yapan sen oluyosunda yuva yıkan neden ben oluyorum..madem aradın sana ualaşamadığım için mahkeme tarihini vereyim dedim .çünkü mahkeme kağıdı eski çalıştığı adrese göndeilcekti şuanda adresi tam belli olmadığı için eline geçmemiş yada geçmeyecek olabilir diye..sen ciddimisin bukadar yakınmı dedi..evet dedim bukadar yakın görüosun kararımdan dönmüyorum lütfen sende beni uğraştırma güzellikle bitirelim sende bu fikre alışıp biran önce kendi hayatına dön ailenide kendini de yıpratma dedim..kapatmak istedi telefonu ..bu namara seninmi nerdensin dedim istanbuldayım ama bu numara benim değil deyip kapadı..böyle basit oyunlar oynama bana lütfen dedim ulaşamama ,ortadan kaybolma gibi..ben anneni senden çok merak ettim dedim..kapattık..

mahkeeme günüm belli.ne olacak bende bilmiyorum umarım bu son sözlerim ona dank etmiştir de işi yokuşa sürmez..evi satışa çıkarcam parasıyla kredisini kapatıp parayı eşit olarak paylaşıcaz yani bu benim fikrim parayı alır almaz bilemem hesabına yatırcam çünkü..kirada ev buldum paazar günü taşınıyorum ikeadan şimdilik iadre edebileceğim mobilyalarımı aldım.zaten evim 1+1..çok borca girmemede gerek kalmadı.işime daha uzak ama zaten aracım var bukez yarım saat daha erken uyanıcam..buarada yeni evim çok samimi bi arkadaşımın oturduğu siteden.onun yanında olmak daha iyi geliyor bana..

ailem;benim canım ailem..bana hala destek annem bisürü eşya verip yolladı beni gelmek istedi ama kabul etmedim üzülmesini istemedim evden taşınırken kötü olcaktı emindim..günde 3-4 kez arıolar zaten hissettirmeselerde acaip tedirginler.her iki kelimelerinden biri sana güveniyoruz sen en iyisini bilirsin..allah onlardan razı olsun..memlektte herkez eşimi sordu lafı dolaştırmak yerine uygun dille boşanmak üzere olduğumuzu anlattım.ne kötü bişiymiş insanlara laf anlatmak..

benden haberler bukadar..problemlerim harici şükür sağlığım yerinde..bide zaman çabucak geçse yeni düzenimi oturtsam başka bişi istemem yaradandan..eşimden o günden sonra haberim yok..büyük ihtimal yine arkadaşıyla kalıyor..çalışmıyor ama ne yiyor ne içiyor nasıl geçiniyor bilmiyorum..biarn öçnce toparlanıp işe girmesini defalarca anlattım ona..ailesini daha fazla üzmesini istemiyorum çünkü yoksa umrumda değil...

hepinize tekrar teşekkür ediyorum..

konuyu tek tek okudum ve sizi anlamaya çalıştım verdiğiniz karara sonuna kadar saygı duyuyorum
ama sormak istediği bi soru var eşiniz tekrar güveninizi kazanamayacak kadar kötümü sizce?

güven sarsan yada yıkan insanlaın kişiliği için iyi insan kötü insan diyemeyizki canım..kötü insan olsa ben eşinmle evlenmezdim..eşim insan olarak evet iyi biri..bunu boşandıktan sonrada sölerim şimdi de söylüyorum.ama eşim evliliğin sorumluluğunu yerine getirmeyen biri.hatayı tekrarladığında iyi kişiliğini kaybetmiyor ama eşinin güvenini ,evliliğe olan saygısını yitiryor..bu da onu kötü biri değil sorumsuz bir eş yapıyor..

güven sarsan yada yıkan insanlaın kişiliği için iyi insan kötü insan diyemeyizki canım..kötü insan olsa ben eşinmle evlenmezdim..eşim insan olarak evet iyi biri..bunu boşandıktan sonrada sölerim şimdi de söylüyorum.ama eşim evliliğin sorumluluğunu yerine getirmeyen biri.hatayı tekrarladığında iyi kişiliğini kaybetmiyor ama eşinin güvenini ,evliliğe olan saygısını yitiryor..bu da onu kötü biri değil sorumsuz bir eş yapıyor..

onunla yaşayacak olan sizsiniz, bizden iyi tanıyanda sizsiniz
kendiniz için doğru kararı vermişsinizdir eminim
hakkınızda hayırlısı neyse o olsun...

insanın güveni bikere sarsılınca ipler iyiden iyiye kopuyo belkide şimdi ayrılman en iyisi anlatıgına göre seni hiç hak etmemiş benimle eşimle aramda çok sorunlar var ama sendeki cesaret bende yok ona dava açıp boşanamam çünki bi oglum var senin en azından çocugun yok madem bu radeye gelmiş allah hakında hayırlısını nasip etsin

insanın güveni bikere sarsılınca ipler iyiden iyiye kopuyo belkide şimdi ayrılman en iyisi anlatıgına göre seni hiç hak etmemiş benimle eşimle aramda çok sorunlar var ama sendeki cesaret bende yok ona dava açıp boşanamam çünki bi oglum var senin en azından çocugun yok madem bu radeye gelmiş allah hakında hayırlısını nasip etsin

inşallah iyiye doğru gider evliliğiniz bundan sonra..çocuk olunca söyleyecek laf bulamıyorum anneliği bilmiyorum çünkü..ama tek bildiğim ve gözlemlediğim şu ;çocuk için katlanılan evliliklerde çocuk daha çok hasar görüyor psikolojik olarak...cvp için teşekkür ederim

boşanmak tabii ki hoş bir şey değil ama siz kararınızı vermişsiniz devam etseniz de mutlu olamayacağınıza inanıyorsunuz. Eşinizin bir çok yönü size göre değilmiş, yoksa 10 yıl sonra boşanmak daha zor olabilir. Yinede yaşadıklarınız için üzüldüm

eşin bu sonu kendi hazırlamış aslında. hakkınızda hayırlısı. eşin de yakında toparlanacaktır. en azından bundan sonraki hayatında daha sorumlu davranır.

maddi olarak herşeyi hazırlamışsınız,düzene koymuşsunuz kısa sürede,zorda olsa
peki manevi olarak nasılsınız
hala duygusal olarak gelgitler varmı yani eşyalarını filan gördüğünüzde,aklınıza geldiğinde
eğer onuda aştıysanız bravo valla,böyle olmak en iyisi..
sevgi asla bitmez zaten ama alışkanlıklar varya birde yanlızlık o çok kötü işte
umarım istediğiniz bütün güzellikler sizinle olur

Canı gönülden tebrik ediyorum sizi. Karar verebilmek herşeyden daha önemli ve zor böyle durumlarda. Özelliklede bizim kültürümüzde boşanmak o kadar kötü olarak anlaşılıyorki, öyle tabularla büyütülmüşüzki daha da zorlanıyor insan.

Bu hayata bir kez geliyoruz. Bugün birkez yaşanacak. Herkesin kendi kararı tabiki. Nasıl yaşamak istiyorsa öyle yaşar herkes. Siz mutsuz, huzursuz, güvensiz, sevgisiz yaşamak istemediniz! Çünkü yaşadığınızın, bunun sizin hayatınız olduğunun farkındasınız. Ve evlenmek nasıl sizin hakkınızsa boşanmakta aynı derecede hakkınız.

Pozitif düşünün bundan sonra! Herşey çok güzel olacak deyin, çünkü kötü olması için bir sebep yok. Bu sizin resminiz, siz nasıl renklendirseniz öyle olacak!

Bol şans

Son düzenleme:
Back