• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evliliğimiz kurtulmadı ve boşanıyoruzz..

artık evde değilmiş az önce gitmiş arkadaşıyla..arkadaşı aradı beni ..gerekli eşyaları aldık ama az zaman ver ev bulduktan sonra hepsini alacaz diye.eşyalarını zaman kazanması için bırakmamıştır umarım kısa zamanda kendine gelip,bu fikre inanıp ev tutacağını sanmıyorum ..arkadaşı bekar onunla beraberde kalabilirdi ortak olabilridi diye düşündüm.arkadaşı da tlf da epeyce duygulrıma oynamaya çalıştı.bişi yememiş içmemiş ceset gibi gel gör halini yapma böyle bende erkeğim suçlu olsam hayatta bu hale gelemem göstermelik olsa bile dedi..görmeye gerek olmadığını bu hale düşmek için zemini kendisinin hazırladığını söyledim..

bu akşam eve gidecem.o evde kalabilcekmiyim hiç fikrim yok.sanırım evi satıp yarı yarıya paylaşıp başka ev tutucam.hem onun hakkınıda yememiş olurum diye düşünüyorum.hemde okadar anı ile birlikte o evde bi başıma kalamam..yapacak iş çok allah yardımcım olsun tek duam bu..herkeze yine teşekkür ediyorum iyi iftarlar hanımlar...

erkek nesli sert kayaya carptı gıbı
konuyu bastan berı okuyorum , meraktan degıl ama
sızı haklı buluyorum sızı aylarca bu sekılde belırsızlıkte bırakıp huzursuzluk vermeyecektı..
son durumda ıse hala kararlı olmanız bana bıle aykırı kı haklı oldugunuzu söylüyorum anlattıgınız kadarıyla
ben sankı cesaret edemezdım nasıl mutlu olacaksanız o sekılde.
ortada sorun yok dıyenlerı anlayamıyorum.. yolunuz acık olsun

Tesadüfen okudum konunuzu. anladığım kadarıyla büyük uğraşlar sonucu kurmuşsunuz yuvanızı ve bukadar kolay yıkılması kötü. yaşadıklarınızı ancak siz bilirsiniz biz sadece bizi konuya dahil ettiğiniz kadar biliyoruz. bu kadar sevgiyle emekle kurduğunuz yuvanızı bir çırpıda dağıtmadan önce bir düşünseniz. bu adam siz tanıdığınızda neyse şimdide aynıdır kimse kimseyi değiştiremez. bu kadar kızgın ve kırgın olduğunuz için sevginizin bittiğini düşünüyorsunuzdur belkide. biraz zaman verseniz kendinize, kendinizi biraz dinleseniz. kararlarınızda ve duygularınızda bir değişiklik olacakmı diye. ama bu süre sonucunda duygu ve düşünceleriniz aynıysa yapacak birşey yok.
size bu konuda iyi yapıyorsun veya kötü yapıyorsun diyemeyiz. bence yaşadığınızı en iyi siz bilirsiniz. gönül isterki herkes mutlu olsun.yuvalar dağılmasın. hakkınızda hayırlısı olsun. Allahtan hayırlısını isteyin.

sağol canım güzel sözlerin için.kayınvalidem anne gibi davrandı hep tek hatası oğlunu bekarken çok şmartmak oldu el bebek gül bebek büyüttüğü için eşim bana hiç yadımcı olabilmeyi bilmedi.ondada kayınvalidemi suclamıyorum asla ..kayınvalidemden allah razı olsun bu konuda hiç oğlundan yana olup beni üzmedi.eşim sorumsuz değil aslında yani bu olayda sorumsuz biri oldu çıktı evliliğimizde de bekarkende çok sorumluluk sahibi biriydi.nişanlıyken işsizdi evet ama deli gibi çırpınıyordu hatta evlenebilmek için en son bin lira maaşlı bi satış işini bile kabul edicekti onada ben engel olmuştum eğitimin var biraz daha bekleyelim diye..bu işinde kariyer yaptı adını duyurdu işsiz kalacağını sanmıyorum.

Evet demekki şımartılmış, onun verdiği bir sorumsuzluk var sanırım. Yani seni eşinle pek denk göremedim. Sadece seni sevdiği için var olan tüm güçlerini kullanmış. Yani kafası laylaylom biri gibi. Şimdi sen söyleyince taşlar yerine oturdu. Şımartılarak büyüdüyse çok fazla sorumluluk almadıysa hayatında demekki öyle oluyor.
Evlilikte sevgi tükenebiliyor işte...
Ben bunun için evlilik mi bitirilir diyen arkadaşları pek anlayamıyorum. Sevginin bitmesi yeterli değil mi bir evliliğin bitmesi için, üstelik de çocuk da yok...

artık evde değilmiş az önce gitmiş arkadaşıyla..arkadaşı aradı beni ..gerekli eşyaları aldık ama az zaman ver ev bulduktan sonra hepsini alacaz diye.eşyalarını zaman kazanması için bırakmamıştır umarım kısa zamanda kendine gelip,bu fikre inanıp ev tutacağını sanmıyorum ..arkadaşı bekar onunla beraberde kalabilirdi ortak olabilridi diye düşündüm.arkadaşı da tlf da epeyce duygulrıma oynamaya çalıştı.bişi yememiş içmemiş ceset gibi gel gör halini yapma böyle bende erkeğim suçlu olsam hayatta bu hale gelemem göstermelik olsa bile dedi..görmeye gerek olmadığını bu hale düşmek için zemini kendisinin hazırladığını söyledim..

bu akşam eve gidecem.o evde kalabilcekmiyim hiç fikrim yok.sanırım evi satıp yarı yarıya paylaşıp başka ev tutucam.hem onun hakkınıda yememiş olurum diye düşünüyorum.hemde okadar anı ile birlikte o evde bi başıma kalamam..yapacak iş çok allah yardımcım olsun tek duam bu..herkeze yine teşekkür ediyorum iyi iftarlar hanımlar...

Evden çıkmayı da kabul edebiliyor.
Genelde kadınlar mı kalır evde ayrıldıktan sonra ?

Bence uzatmak için elinden geleni yapar, şimdi de buna inanmaya çalışacak yani ayrıldığınız fikrine...
Birşey soracağım canım, içinden böyle acıma hissi vs. oluyor mu o perişan şuanda dediğinde arkadaşı ?

boşanmak senin jokerin onu her zaman yapabılırsın önemlı olan ona ıhtıyaç olmadan durumu kurtarabılmek o kadının ne oldugu bellı değil daha herşey net değil ...biraz kendını gerı cek sonra cok cıddı bıcımde konuş eşinle o kadını hayatından cıkarmazsa senın artık olmıcanı söyle senin böyle bısey yaptıgında onun ne hıssedecegını sor boşanma en son seçenek olmalı

Boşanmak bir joker gözüktüğünde tercih olan joker yani kuratırıcı olarak gördüğün güç olur.bende boşanmış kendi ayakları üzerinde durmaya çalışan bir kızı olan birisi olarak zaman kaybetmek bu konuda ileride daha da pişmanlık yaratıyor.olayların içindeyken hiçbir zaman mantıklı yaklaşamıyo bir girdabın içindeymiş gibi sürekli aynı şeyleri yaşıyosun.Girdabın içinden çıktığında ise ne kadar aslında ölmüş olduğunun farkına varıyosan.Karar verdiğinde kesinlikle vazgeçme.senden başka bi tane daha yok....

Bir süredir takip ediyordum bu konuyu. Hatta ailenizi görmeye gittiğinizde pazartesi buraya dönmediğinizde merak etmiştim. Bilmiyorum ben napardım başıma gelseydi, herhalde sizin kadar dayanıklı duramazdım. Bir karar verdiniz ve geri dönmüyorsunuz bu çok başarılı bir davranış biçimi bence. Eşinizin istifası ve hattı değiştirmesi beklenmeyen bir davranış, madem bunları yapabilicek kadar sizi seviyor ve değer veriyordu o zaman kaybedene kadar neden bekledi ki? Taze kan mı iyi geldi, yoksa sizi kaybediceğini mi düşünemedi? Madem sizi bu kadar seviyordu neden zamanında sizi bu kadar kırdı ve yıprattı. Neresinden bakılırsa bakılsın tutarı yok. :19:

Hepimiz bayanız sonuçta bu tarz şeyleri yaşayabiliriz cevap yazan arkadaşların görüşleri ikiye ayrılmış durumda bi kısım boşanmanızı desteklerken, bi kısım evliliğin zor kurulduğunu bu yaşadıklarınıza rağmen bir şans vermenizi söylüyor. Üstüme vazife olmadan bende akıl danışmak için bir kaç arkadaşla sizin durumunuzu paylaştım (tabi ki nick ya da site adı vermeden) yaşı biraz ileri olan arkadaşların yeni dönem evliliklerin çok kolay yıkıldığı yönündeyken, yaşı biraz daha genç olan arkadaşlar ise "eşi rahatsız olduğu şeylere kulak tıkayıp, değer vermemiş yapılabilecek birşey bırakmamış" dediler. Buradaki ayrımda belki çağ ve görüş farklılıklarından geliyordur bilemiyorum ama forumdaki durumun aynısını yaşadım sanki :44:

Yinede hiçkimse sizin yaşadıklarınızı sizinle birlikte yaşayamaz bundan karar sizin mantığınızda ve kalbinizde. Sonuç her nolursa olsun sizi takdir ettiğimi bilmenizi isterim, sizin yerinizde olan birçok bayan yaşayacaklarınıza cesaret edemezdi. Bu cesaretin arkasında maddi gücünüzün olmasıda önemli nokta. Kadınların maddi güçleri erkeklerin bazı şeyleri yapmasına engel oluyor. Bütün kadınlar çalışmalı evde otururken bile kendilerini geliştirmeli, bilgisayar başında bile birçok iş imkanı var artık.

Bundan sonra yaşanacaklar için kolay gelsin demekten başka birşey diyemiyorum, çünkü boşanma iki taraflı olsa bile çok zor bir olay. Hele mahkeme kısımları çok yıpratıcı olmakta. Bugüne kadar gördüğüm bütün boşanmalarda anlaşmayı geçtim ortada saygı kalmadı. İnşallah siz bunları yaşamaz yeni hayatınızı güzel bir biçimde kurarsınız.

Bence boşanmaya çok çabuk karar vermişsiniz, eşinizin sizi aldattığına dair kesin bir kanıtınız bile yok. Bahsettiğiniz kadın sizde çok kötü bir etki bırakmış ve bu etkiden kurtulamamışsınız. Ben ne olursa olsun tekrar düşünmenizi öneririm en muhteşem evliliklerde bile bu tarz kavgalar olabiliyor. Siz karşınıza çıkan ilk büyük sorunda işin kolayına kaçıp boşanmak istiyorsunuz, evlilik sadece bir kağıda imza atıp evlenmek değildir.Aynı zamanda fedakarlıktır da, aşamayacağınız bir sorun olduğuna inanmıyorum yeterki eşinize biraz güvenin...

canım iyimisin ? her okuduqumda yorum yapmasamda konuyu yakından takip ediyorum ve her yazdıqını okuyorum...sonuna kadar yanındayım cnm unutma..keşke elimden daha fazlası gelebilse...Rabbime emanetsin canım hakkında ne hayırlıysa o olsun :38:

Son düzenleme:
Üşenmedim, tüm yazılanları ve yaşadıklarınızı okudum. Hakkınızda hayırlısı olsun, son güne kadar da bunu dileyin. Ben sizi haklı oldum, zaten geçmişi de var olayın. Umarım en az yarayla atlatırsınız...

Evden çıkmayı da kabul edebiliyor.
Genelde kadınlar mı kalır evde ayrıldıktan sonra ?

Bence uzatmak için elinden geleni yapar, şimdi de buna inanmaya çalışacak yani ayrıldığınız fikrine...
Birşey soracağım canım, içinden böyle acıma hissi vs. oluyor mu o perişan şuanda dediğinde arkadaşı ?

acıyorum ama pişman asla değilim..

Bir süredir takip ediyordum bu konuyu. Hatta ailenizi görmeye gittiğinizde pazartesi buraya dönmediğinizde merak etmiştim. Bilmiyorum ben napardım başıma gelseydi, herhalde sizin kadar dayanıklı duramazdım. Bir karar verdiniz ve geri dönmüyorsunuz bu çok başarılı bir davranış biçimi bence. Eşinizin istifası ve hattı değiştirmesi beklenmeyen bir davranış, madem bunları yapabilicek kadar sizi seviyor ve değer veriyordu o zaman kaybedene kadar neden bekledi ki? Taze kan mı iyi geldi, yoksa sizi kaybediceğini mi düşünemedi? Madem sizi bu kadar seviyordu neden zamanında sizi bu kadar kırdı ve yıprattı. Neresinden bakılırsa bakılsın tutarı yok. :19:

Hepimiz bayanız sonuçta bu tarz şeyleri yaşayabiliriz cevap yazan arkadaşların görüşleri ikiye ayrılmış durumda bi kısım boşanmanızı desteklerken, bi kısım evliliğin zor kurulduğunu bu yaşadıklarınıza rağmen bir şans vermenizi söylüyor. Üstüme vazife olmadan bende akıl danışmak için bir kaç arkadaşla sizin durumunuzu paylaştım (tabi ki nick ya da site adı vermeden) yaşı biraz ileri olan arkadaşların yeni dönem evliliklerin çok kolay yıkıldığı yönündeyken, yaşı biraz daha genç olan arkadaşlar ise "eşi rahatsız olduğu şeylere kulak tıkayıp, değer vermemiş yapılabilecek birşey bırakmamış" dediler. Buradaki ayrımda belki çağ ve görüş farklılıklarından geliyordur bilemiyorum ama forumdaki durumun aynısını yaşadım sanki :44:

Yinede hiçkimse sizin yaşadıklarınızı sizinle birlikte yaşayamaz bundan karar sizin mantığınızda ve kalbinizde. Sonuç her nolursa olsun sizi takdir ettiğimi bilmenizi isterim, sizin yerinizde olan birçok bayan yaşayacaklarınıza cesaret edemezdi. Bu cesaretin arkasında maddi gücünüzün olmasıda önemli nokta. Kadınların maddi güçleri erkeklerin bazı şeyleri yapmasına engel oluyor. Bütün kadınlar çalışmalı evde otururken bile kendilerini geliştirmeli, bilgisayar başında bile birçok iş imkanı var artık.

Bundan sonra yaşanacaklar için kolay gelsin demekten başka birşey diyemiyorum, çünkü boşanma iki taraflı olsa bile çok zor bir olay. Hele mahkeme kısımları çok yıpratıcı olmakta. Bugüne kadar gördüğüm bütün boşanmalarda anlaşmayı geçtim ortada saygı kalmadı. İnşallah siz bunları yaşamaz yeni hayatınızı güzel bir biçimde kurarsınız.

fikir ayrılıkları elbette var benim çevremdekilerin bakş açıları da farklı bana karsı.kimi çok desptolup abarttığımı söylüyor kimi doğru bir karar verdiğimi..önemli olan benim ne hissettiğim, ne karar verdiğim..dünde söyledim çok düşünürüm ama verdiğim karar tektir ne nettir.dönmem kararımdan inatla filan alakası yok bunun kendimi kandırmak olur bu karardan dönmek.bende mahkeme kısmında yıpranmaya hazırım ama yeterki hır gür olmasın kavga olmasın uzamasın istiyorum..çok tşk ederim size..

Bence boşanmaya çok çabuk karar vermişsiniz, eşinizin sizi aldattığına dair kesin bir kanıtınız bile yok. Bahsettiğiniz kadın sizde çok kötü bir etki bırakmış ve bu etkiden kurtulamamışsınız. Ben ne olursa olsun tekrar düşünmenizi öneririm en muhteşem evliliklerde bile bu tarz kavgalar olabiliyor. Siz karşınıza çıkan ilk büyük sorunda işin kolayına kaçıp boşanmak istiyorsunuz, evlilik sadece bir kağıda imza atıp evlenmek değildir.Aynı zamanda fedakarlıktır da, aşamayacağınız bir sorun olduğuna inanmıyorum yeterki eşinize biraz güvenin...

konumu anlamamışsınız sanırım sebep asla aldatmak değil ..beni aldattığı şüphesi için boşanmıyorum eşimden ..

canım iyimisin ? her okuduqumda yorum yapmasamda konuyu yakından takip ediyorum ve her yazdıqını okuyorum...sonuna kadar yanındayım cnm unutma..keşke elimden daha fazlası gelebilse...Rabbime emanetsin canım hakkında ne hayırlıysa o olsun :38:

canımmmm pek ii değilim birazdan bahsedicem..ilgin emeğin desteğin için çok tşk ederim sana ..

Üşenmedim, tüm yazılanları ve yaşadıklarınızı okudum. Hakkınızda hayırlısı olsun, son güne kadar da bunu dileyin. Ben sizi haklı oldum, zaten geçmişi de var olayın. Umarım en az yarayla atlatırsınız...

teşekkür ederim umarm dediğiniz gibi olur..

evimdeydim akşam dolabın yarı kısmı hemen hemen boş.makyaj masamın üstü sadece benim parfüm şişelerimle dolu ,banyoda sadece benim şampuanım ve diş fırçam vardı..sabah olmadı bi türlü koca eve sığamadım gece..sanki cenaze çıkmış gibiydi.hani derler ya evden kedi gitse yokluğu hissedilir diye..yokluğundan değil de alışkanlığından sanırım o ev bana çok tuhaf geldi..zaten aklımdaydı düm gece emin oldum ben o evde duramam ..başka ev bulucam kendime..içim daraldı..heryerde ya bi fotograf var ya bi kıyafet ya bi fincan ( resimli) ..kararımdan pişman değilim ama insan tuhaf oluyor anlatamıyorum şuan..salondaki kanepede yattım uyuyamadım gerçi ama yatak odasında yatmak işime gelmedi..ne kadar zormuş meğer kendi kararın bile olsa..üstelik daha yolun başındayken..evden taşınırsam daha huzurlu olucam farklı bi ortam daha ii gelecek bana ..

bunları pişman hissi uyandırmak için yazmıyorum size..karşınızdakine nefret dahi duysanız alışkanlıklarınız içiniizi deşiyormuş onu öğrendim..hala kararım aynı..sadece üzülmemek için alışkanlıklarımdan uzak durmam gerekecek bunun için ugrasacam ..önce evden başlayacam ..

buarada herkeze GÜNAYDIN..sağlıklı neşeli hzuurlu bi gün olsun hepimize..

evimdeydim akşam dolabın yarı kısmı hemen hemen boş.makyaj masamın üstü sadece benim parfüm şişelerimle dolu ,banyoda sadece benim şampuanım ve diş fırçam vardı..sabah olmadı bi türlü koca eve sığamadım gece..sanki cenaze çıkmış gibiydi.hani derler ya evden kedi gitse yokluğu hissedilir diye..yokluğundan değil de alışkanlığından sanırım o ev bana çok tuhaf geldi..zaten aklımdaydı düm gece emin oldum ben o evde duramam ..başka ev bulucam kendime..içim daraldı..heryerde ya bi fotograf var ya bi kıyafet ya bi fincan ( resimli) ..kararımdan pişman değilim ama insan tuhaf oluyor anlatamıyorum şuan..salondaki kanepede yattım uyuyamadım gerçi ama yatak odasında yatmak işime gelmedi..ne kadar zormuş meğer kendi kararın bile olsa..üstelik daha yolun başındayken..evden taşınırsam daha huzurlu olucam farklı bi ortam daha ii gelecek bana ..

bunları pişman hissi uyandırmak için yazmıyorum size..karşınızdakine nefret dahi duysanız alışkanlıklarınız içiniizi deşiyormuş onu öğrendim..hala kararım aynı..sadece üzülmemek için alışkanlıklarımdan uzak durmam gerekecek bunun için ugrasacam ..önce evden başlayacam ..

buarada herkeze GÜNAYDIN..sağlıklı neşeli hzuurlu bi gün olsun hepimize..

Canım ya..
İşte insan alışkanlıklarından zor vazgeçiyor...
Kolay değil bir evlilik bitiriyorsun...
Seni anlayabiliyorum ama böyle olacağını tahmin etmişmiydin ?
Bence de en iyisi o evden çıkman..

Canım ya..
İşte insan alışkanlıklarından zor vazgeçiyor...
Kolay değil bir evlilik bitiriyorsun...
Seni anlayabiliyorum ama böyle olacağını tahmin etmişmiydin ?
Bence de en iyisi o evden çıkman..

hayr tahmin etmedim okadar katılaşmıştımki his diye bişi hissetmiyodum ..taa ki dün akşama kadar..ama tek sorun o ev.çıkarsam sorun kalmaz.

Bir yuvanın dağılışına adım adım şahit olmak çok üzücü. Binbir emekle kurulan ev bir çırpıda yıkılıyor :(

hayr tahmin etmedim okadar katılaşmıştımki his diye bişi hissetmiyodum ..taa ki dün akşama kadar..ama tek sorun o ev.çıkarsam sorun kalmaz.

Evet insan tahmin edemez tabiki :(
Boşanma psikolojisinin zor olduğunu herkes söylüyor...
Ama sonradan da toparladıklarını iyiki ayrılmışım diyenleri de okuyorum burda...
Anladığım kadarıyla süreç zor oluyor. Buna da hazırlıklı olmak lazım belki de...

işte asıl şimdi kendinizi kandırıyorsunuz. tek sorun o ev değil, alışkanlıklar yada anılar gelir bir yerde bulur sizi. Bir şarkıyla, bir mekanla, bir yemekle, bir çiçekle, bir kokuyla ama gelir bulur. Siz eminim, kararımdan dönmeyeceğim vs diyorsunuz ama sanki boşansanızda içiniz soğuduğunda geriye pişmanlık kalacak gibi geliyor bana. Bir yakınıma öyle oldu. Son zamanlarda sorunlu giden evliliğini bitirme kararı aldı. Çok emindi kendinden, çok kararlıydı ve hatta gidip hakimle bile konuşmuş ilk celsede boşayın bizi, uzamasın diye. Ayrıldıktan sonrada gayet iyiydi ama sonra... Aylar sonra pişmanlık başladı, özledi ama artık iş işten geçmişti. Keskin sirke küpüne zarar diye bir laf vardır. Kararlar hele ki böyle kararlar bence bir süre durup düşündükten, olayların sıcaklığı geçtikten sonra verilmeli.

Son düzenleme:
canım merhaba esinin durumunu merak ettim ben nasıl kabullenebildi mi ?
hepimiz insanız hepimizin başına gelebilecek bi durum, ne yazıkki insan bazı şeylerin değerini kaybettikten sonra anlıyor.
belki senin başınada gelmiştir önceden, hatırlasan, keşke imkan olsada affetsen :(

bir yanım öyle diyor bir yanımda herkes hakkettiği şeyleri yaşamalı diyor.

Zaten bu toplumda kadinlar erkeklere sans vere vere simardi erkekler.
Erkeklerde ben ne yaparsam yapayim karim yuvasini yikamaz imaji olustu.
O yuzden de erkekler rahat davraniyor nasilsa yuvasini yikmamak icin pesimden kosacak. Ya da beni karim kosulsuz sever imaji da olustu.
Erkeklere yamuk yapin bakalim, size aninda sogurlar!

Back