evliliğimiz kurtulmadı ve boşanıyoruzz..

Eşiniz sizin boşanacagınızı idrak edemiyordu.
Hatta çevresinden tepki görmese yine idrak edemeyecekti !

Anladı ve istifa etti.
Ama evet zamanlama çok yanlıştı.
İş işten geçtikten sonra neye yarar ki...

Yolunuz açık olsun....

sizi hiç haketmıor bu adam . ve bence o kızla iş konusmuor bana hıc masumca gelmedi . o kızın saçını basını yolsanız keske ahlaksız

Sevgi ve güven bitince evliliği sürdürmek için tek sebep kalır geriye: mecburiyet
Bu durumda olmadığınıza sevindim.
Ne karar veririseniz verin siz güçlü bir kadınsınız.
Hakkınızda hayırlısı olsun..

herkes bi şans daha ver falan demişte, siz olsanız güvenmediğiniz, soğuduğunuz bi adamın koynuna girebilirmiydiniz. kafanızda onca soru işareti varken ona kadınlık edebilirmiydiniz? istifası falan hiç önemli değil, senin miden bu adamı kaldıramıyorsa zaten bu evliliğinde kimseye faydası olmaz
Hakkında hayırlısı olsun.. ki hayırlısı buymuş demekki

eşinin son yaptığını görünce 2 şey düşündüm.

1. seni gerçekten seviyo nasıl bir yanlış yaptığını anladı ve bidaha asla yapmıycak.
2. hatasını anladı çünkü sen çok kararlıydın ve onu boşıycaktın. herşey yoluna girditen sonra sen belki ilerleyen yıllarda belkide çocuk sahibi olunca böyle cesur olamıycaktın ve bundandan cesaret alıp yine benzer şeyler yapacaktı..

sonuçta bir yuva yıkılıyo bu üzücü bişey ama senin bukadar kararlı olman ve senin kararına sınırlarına saygı duymayan bir adamı hayatından böyle taviz vermeden çıkarman cesaretin, mantıklı davranılın, kendini haklıyken haksız duruma düşürmeden bu işi çözmen beni çok etkiledi.

keşke bir şans verseydin diyo içim ama diğer yandan yine 2. şıkı düşününce insan hakta vermiyo değil sana. tabi aileninde bukadar yanında olması ayrıca çok güzel. çünkü bazı yazılar okudumda konunla ilgili bizim insanımız evlilikte kadının böyle şeyleri hep abarttığını düşünür. illaki yatakta yakalamak gerek. hatta yakalasan bile 1 kereden bişey olmaz kafası taşıyoruz. özellikle yaşlılar böyle düşünüyor sen bu konuda gerçekten çok şanslısın.

bir komşumuz var adamın kocası eşini başka kadınla aldatıyo buda yetmezmiş gibi ayrı bi ev tutup onunla yaşıyo evine hiç gelmiyo. kadında kayıpederin alt katında çocuklarıyla oturuyo. boşanmak istiyo ama ailesi bekle belki düzelir diyo. malesef böyle ailelerde var.

Sen herkesin cesaret edemedigini yaptin. Bu toplumda daha kotusunu yasayip, napim seviyorum deyip evliligini devam ettirenler var. herseye ragmen nasil hala sevilir o da ayri konu. Sevmeyip cocugu icin devam eden var. sevmeyip de o insanin nasil koynuna girilir o da apayri bir konu!
Bircok yuruyen evlilikleri de cok saglikli bulmuyorum dogrusu..

Bir hatadan sonra napim seviyorum affettim demek zayıflık olmadğı gibi, kararımın arkasındayım boşanacağım demek de güçlü kadın profili çizmez bence. Güçlü olmak inatta, gururda, karşılıklı iktidar derdinde değil asıl güçlül olmak dağılmak üzere olanı toparlamakta bence. Yıkmak,bozmak,dağıtmak her zaman çok kolay yapmak zor. Neden ben kararımdan dönmem,görsün ne kadar ciddi olduğumu, artık çok geç vs tavırlarıyla hep yıkıcı yönde düşünülür ki? Evlilik bu, kolay kurulmuyor kolay yıkılmamalı bence. Sevgi bitmişse yapcak birşey kalmaz tamam ama sevgide öyle kolay kolay biter mi onu bilemem..

Evlilikler keşke gerçekten kolay kolay yıkılmasa, daha doğrusu insanlar eşlerini oturup evliliğini sorgulayacak raddeye getirmese... Ama insanlar mutlu olmak, huzurlu bir yaşamı paylaşmak için evlenirler, gözü dışarıda olan, veya kıymet bilmez karılarının / kocalarının çeşitli sebeplerle ilişkilerine verdiği zararları tek başlarına onarmaya çalışmak için değil. Özellikle de o zarar evliliğin temeline dinamit döşemekle eşdeğerse ve ısrarla ve vurdumduymazca tekrarlanıyorsa. Bir de bu açıdan bakmamız gerekmez mi?

tüm sayfaları baştan sona okudum ertesi gün ne olmuş diye merak ederek, sonucunu da okuyunca bir şaşırdım :)
rose arkadaşım öncelikle senin için hayırlısı ne ise o olsun. dışarıdan akıl vermek daha kolay, o yüzden şuan boşan ya da boşanma diyemem. gerçi sen zaten kesin kararını da vermişsin. eşinin aklı başına geldi zannediyorum, yapıcı adımlar atıyor bu da çok önemli bir meziyet bence. ben senin durumunda napardım bilmiyolrum. geçmiş olayları da çok bilmiyorum sadece bu konuyu okudum.
bence sevgin devam ediyor olsaydı evliliği devam ettirebilirdiniz. ama aşk bittikten sonra mantık bir yere kadar. dokunmak görmek istemiyorsan, üzerine titremiyorsan devam edemez ki. çok tükenmişsiniz.. sonucu ne olursa olsun çok mutlu olmanı dilerim

beni çoookk iyi anlamışsınız çok tşk ederim..

yapmayın nolursunuz..çoooooookkk büyük bi hata mı olması gerekir evliliklerde kadınların acıya dayanma eşiği çooooooooookk mu yüksek? hatayı yapan koca fakat bi çırpıda evlilik yıkan kadın yani ben öylemi..?yazdıklarınıza inanamıyorum hemcinsim olarak size bi tavsiye evliyseniz bu bakış açısını eişinize hissettirmeyin sakın!yoksa çooooooooookkk büyük hatalar yapana kadar rahatça keyfine bakar adam..

geç anlamasının benim için bir anlamı yoktu ..bukadar büyük fedakarlığı hakediyorsam bunca olayı neden yaşattı bana ?uyardığım halde..

kafasına dank etmiş şuan. keşke biraz daha düşünsen

ben onun kafasına dank etmesini bekleyemem ki hersey onların yörüngesinde olamazki biz niye herseyimizi kocalarımızın zevkine bağlıyoruzki hatanın büyüğünü biz yapıp burunlarını kaldırıyoruz bunların..

sizi hiç haketmıor bu adam . ve bence o kızla iş konusmuor bana hıc masumca gelmedi . o kızın saçını basını yolsanız keske ahlaksız

hata kız da değilki kız bekar heyecan arayabilir hafif biri olabilir peki yem olan adam kim kocam..işte saç baş yolunacak tek kişi o..yolamadım ama boşanıyorum işte..

ben mecburiyete bağlı bi yaşam sürmedim hiç bu yaşıma kadar..hep istediğimi yaşadım kendi tercihlerimi seçtim..buda benim seçimim ve kendi sonucum .çok tşk ederim size..

suçu 3.kişilerde aramayan nadir kişilerdensiniz.tebrik ederim
hakkınızda hayırlı neyse o olsun inşallah

hangi şık ona ben bile tam emin değilim biliomusunuz?okadar arapsaçı bi durum ki.durup durup koca bi fedakarlık yapması filan..ama benim inanacağım herhangi bir somut şeye ihtiyacım yokki şimdi kafasına dank etmesi gereken konu bu..yapma diyorum hiçbişi yapma bu evlilik bitti ama hala şansı olduğunu bişiyler yaparsa affedeceğimi sanıyor.ben bukadar kararlıyken ona bu düşünceyi nasıl oluşturdum bilmiyorum..verdiğiniz örnek içler acısı..kadınlar kesinlikle çalışmalı çok erken çocuk sahibi olmamalı işte.aile de elbette çok önemli ama kesinlikle kadınlarımızın meslek sahibi olmaları eli iş tutmaları şart..allah yardımcısı olsun..sizede çok tşk ederim

evet haklısınız çevremde de biçok örneği var..ama hep bi sebep var dediğiniz gibi;çocuk,maddiyat,aile..yoksa ben hiçbi kadının bi erkeği okadar hataya rağmen çekeceğine inanmıyorum.sevgi güven evliliğin temeli kadın başta elini masaya koyacak kararlı görüncek erkekte bu iki temel için yaşayacak..benim bildiğim inandığım tek doğru bu..

ben inatmı yapıyorum ,iktidar derdindemiyim?tüm bu yazdıklarımdan bunu mu çıkardınız?size anladığınızın aksini yazmak için ugraşmayacam.

mantığım da kalbimde bitti diyor bu evliliğin elle tutulur yanı kalmadı..çok tşk ederim arkadaşım..

canım hakkında hayırlısı olsun..sen kararını vermişsin onun için bişey yazmıcam... yolun açık olsun canım

herkeze günaydın;

dün gündüz kayınvalidem ve görümcem bikaç kez aradı beni işyerinde açamadım msj çektim ikisinide arayacam müsait değilim işteyim diye..yazık meraktan ölmüş ikiside benim sorumsuz ahmak eşim tlf hattını iptal ettiği için kimse ulaşamaış ona ve herkez meraktan ölmüş..bide bu olayları bildikleri için acaba noldu kendine bişimi yaptı aralarında bişi olduda mı başına bişi geldi diye kırk hikaye kurmuş kayınvalidem ..ee haklı tabi insan aramazmı ailesini benim haberim olsaydı ben arardım üzüldüm bu duruma ve artk hat kullanmadığını beyfendinin iyi olduğunu filan söyledim.kayınvalidem fırsat bu fırsat telefonda bana inceden diretmeye başladı.kızım çok korkuyorum oğlum perişan oldu bişe gelcek başına diye uykulaım kaçıyor işinden de olmuş bak sen ona çeki düzen ver biraz tatil yapın konuşun dövüşün ama sonra silkelen kendine getir onu sonrada başka iş bulur olmazmı güzel kızım filan dedi.olmaz dedim ben onun bakıcısı değil eşiyim sana duygu sömürüsü yapmış belli ama halinde bişi yok sadece uykusuz o da sabhalara kadar vicdan azabından uyuyamadığı içindir muhtemelen anne dedim..tekrardan beni anlamasını rica ettim oğlunu merak etmemesni söyledim kapattık filan kapatırken sesi tuhaflaştı sanırım ağlamaya başlamıştı dayanamadım 1 saat sonra tekrar aradım ağladınmı sen bak merak ediyorum bari ben iyi olayım beni üzme sende dedim tamam ağlamıyorum söz dedi ve kapattı tlf nu..eşimden haberim yok teli yok zaten o da aramadı evede gitmedim..büyük ihtimal yeyip içip yatıyordur arkadaşları kankası filan gelip dertleşiyorlardır evden ne zaman ayrılcak merakla beklemekteyim..kuzenimde kalmaktan sıkılmaya başladım..

dün gece çok güzel rüyalar gördüm çok keyifsiz sıkıntılı yattım bi müddet uyuyamadım ama dalınca da kocaman bi arazide koyun ve kuzuların arasında gördüm kendimi..sözde evi satıp orayı almışım orda yaşayacakmışım bi rahat huzurlu nefes alıyordum ki rüyamda.öyle etkilenmişimki sabah 5 filandı sanırım aynı ferahlıkta aynı rahatlıkta uyandım..çok etkilendiğim için sizinle paylaşmak istedim..

Canım rüyan hayır olsun inşallah. Demekki huzurlusun ki böyle rüyalar görüyorsun.
Yukardaki kayınvalidene söylediğin laf çok hoşuma gitti...
Çok güzel ve net konuşabiliyorsun, hiç olmazsa kayınvalidenden yana şansın varmış. Ayrılırken bile yanındalar ve sana hiç cevap veremiyor. Başka bir kayınvalide olsa ancak suçlamak için telefon açardı sana...

Ayrılırken için huzurlu ve rahat görünüyorsun , inşallah sonrasında da aynı huzuru hissedersin... İçin belki cız ettiği anlar olabilir ama şuandaki duyguların ve nasıl ayrıldığında önemli. Sonrasına olumlu katkıları olacaktır.

Eşin sorumsuz, sen aklı başında bir profil çiziyorsun. Siz zaten baştan çok uygun görünmüyormuşsunuz gibime geliyor. Evlenirken veya tanıştığınızda da işi yoktu sanırım.

Sen haklısın daha öncede yazdım eşinle ilgili düşüncelerinde
kararlı ve güçlü olmana hayran kaldım
ama içimden barışmanızı istiyorum galiba
en azından kendi içinde duygularının bitip bitmediğini öğrenmek için eşine hiçbir şey söylemden sıkıca bir sarıl kendini yokla
belki ona bir umut vermiş gibi olacaksın ama bir evlilik kolay kurulmuyor rabbim bundan sonra senin karşına iyi insanlar çıkarsın ama
gerçekçi olunca bundan sonrakinin nasıl olacağının garantisi yok sadece bir fikir sarılmasan bile gözlerinin içine bak sevgi bitmediyse.......
Rüyana gelince anladığım kadarıyla çok kararsız günler geçirmişsin şimdi iyi yada kötü bir karar verdiğin için rahatladın
mutlu olmanı dilerim

boşanmak senin jokerin onu her zaman yapabılırsın önemlı olan ona ıhtıyaç olmadan durumu kurtarabılmek o kadının ne oldugu bellı değil daha herşey net değil ...biraz kendını gerı cek sonra cok cıddı bıcımde konuş eşinle o kadını hayatından cıkarmazsa senın artık olmıcanı söyle senin böyle bısey yaptıgında onun ne hıssedecegını sor boşanma en son seçenek olmalı

sağol canım güzel sözlerin için.kayınvalidem anne gibi davrandı hep tek hatası oğlunu bekarken çok şmartmak oldu el bebek gül bebek büyüttüğü için eşim bana hiç yadımcı olabilmeyi bilmedi.ondada kayınvalidemi suclamıyorum asla ..kayınvalidemden allah razı olsun bu konuda hiç oğlundan yana olup beni üzmedi.eşim sorumsuz değil aslında yani bu olayda sorumsuz biri oldu çıktı evliliğimizde de bekarkende çok sorumluluk sahibi biriydi.nişanlıyken işsizdi evet ama deli gibi çırpınıyordu hatta evlenebilmek için en son bin lira maaşlı bi satış işini bile kabul edicekti onada ben engel olmuştum eğitimin var biraz daha bekleyelim diye..bu işinde kariyer yaptı adını duyurdu işsiz kalacağını sanmıyorum.

tşk ederim içinizden gelen ses tamamen iyi niyetinizin sesi..

ben boşanmayı koz yada joker olarak görmüorum ısıtıp ısıtıp ta kocam dediğim insanın önüne süremem ben..kadının kozu bu olmamalı diye düşünüyorum eğer kadın boşanmanın lafını ediyorsa uygulamalıdır diyorum..boşanmak okadar derin bi mevzu çünkü..aynen dediğiniz gibi benim en son seçeneğimdi ben onu kullandım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…