kusura bakmayın dün geldim ama giremedim nete ..memleketime gittim ailemle konuştum canım babam annem arkamda oldular çok çok üzüldüler anladım ama bana yansıtmadılar pek..o konuların dışında sohbet etmeye çalıştılar benle havadan sudan..kararın ne olursa olsun mutlaka doğrudur biz senin her kararrda yanındayız dediler.dün döndüm eve geldim baktım evde eşim ..çok şaşırdım bugün p.tesi hayırdır dedim? akşam konuşuruz uykum vardı diye mırıldanıp gitti sen evinde kal ben akşam gelip konuştuktan sonra arkadaşa geçerim dedi.o gelene kadar ben kuzenimle avukat arkadaşımla filan konuştum ikiside tlfla eşime ulaşamadıklarını söylediler bende hiç aramadığım için bişi söyleyemedim kapalı niye olsun ki diye düşündüm filan..akşam eşim 5 de geldi avukat ve kuzenimin ona ulaşamadığını söyledim ne vardı ki dedi? bilmiyorum telin şuan açıksa ara kuzenimi dedim ama 50 tane senaryo ürettim kafamda o kızla ilgiliherneyse aramadan gel konşalım dedi içimden off diyerek oturdum karsısına ..seffaf dosya içinde bi kağıt getirdi önüme istifa mektubu patronu tarafndan onaylamış banka mektupları tazminat dosyası filan şaşırdım ardından telini iptal ettiğini şuan hat kullanmadığını söyledi ..burdada yazmıştım bişiler bekliyordum ama bukadarını değil..bak karsında ilk günkü gibi işsiz bi adam var senin için yapabileceğim başka bişi yok geleceğimi gözden çıkardım attım ha birde canım kaldı istersen onuda vereyim filan dedi.hayır dedim sen kime sordun yada kimin kararına inanıpta işinden istifa ettin ..o ki yapabileceğin en büyük fedakarlk buydu bunu neden daha önce yapmadın?bunu suç olarak görmediğini söyledi ..bana göre suç olduğunu affedilemez olduğunu çevresinin tepkisiyle ve benim boşanma davası açmaya gitmemle anlamış.bu ben seni aldattım hatalıyım farkettim demek değil dedii ben seni asla aldatmadım sadece iş arkadaşlığı sınırını koyamadım senin rahatsızlığına sebebiyet verdim hatam bu bunu kabule diyorum iş ve iş çevrem seni rahatsız ettiği içinde istifa ettim dedi..artık biz diye bişeyin olmadığnı gereksiz yere istifa ettiğini söyledim uzun uzun anlattım ona yeniden..şimdi hersey gereksiz o kız yanlışlıkla kazayla ölse gitse benim problemim sensin senin tavrın huyun kişiliğin..sana güvenmiyorum ben hangi çevreye gişrersin gir yerine gelmeyecek bu güven dedim..fedakarlıkların için çok geç kaldın ama yine de teşekkür edip ayrıldım evden..
beni merak eden herkeze tşk ederim anlaşmalı boşanabilirsek yani avukat arkadaşım eşimi ikna ederse 1 aya boşanacağız.ben kararımda ciddiyim..eşim bunları yapmak için çok geç kaldı..
Bir hatadan sonra napim seviyorum affettim demek zayıflık olmadğı gibi, kararımın arkasındayım boşanacağım demek de güçlü kadın profili çizmez bence. Güçlü olmak inatta, gururda, karşılıklı iktidar derdinde değil asıl güçlül olmak dağılmak üzere olanı toparlamakta bence. Yıkmak,bozmak,dağıtmak her zaman çok kolay yapmak zor. Neden ben kararımdan dönmem,görsün ne kadar ciddi olduğumu, artık çok geç vs tavırlarıyla hep yıkıcı yönde düşünülür ki? Evlilik bu, kolay kurulmuyor kolay yıkılmamalı bence. Sevgi bitmişse yapcak birşey kalmaz tamam ama sevgide öyle kolay kolay biter mi onu bilemem..
Bir erkeğin eşinin duygularını, kırgınlıklarını anlamaması, kendisine duyulan güveni yok etmek pahasına bir hiç peşinde koşması, veya o güveni kaybedebileceğini bile algılayamaması ve aslında çoktaaan gözden çıkarabilecekleri uğruna bir ilişkinin, bir evliliğin bu duruma gelmesi çok acı. O eski sinema vukuatlarını falan da çok iyi hatırlayan biri olarak sizi şu konuda çok iyi anlıyorum ki, eşiniz bunları yapmakta gerçekten çok ama çok geç kaldı. Sizin yüreğinizde biten bittikten sonra gidip başka ülkede yaşasanız ne fark eder ki artık, çünkü sizi bu hâle getiren çevreniz değildi, eşinizdi, ve "acaba"lar ile yaşamaktansa verdiğiniz kararın arkasında duruyorsunuz.
Bir evliliğin bitiyor olması elbette üzücü, ama sizin yerinizde olsam aynı şeyi yapacak bir kadın olarak sizi iyi anladığımı düşünüyorum, ve "helal olsun" diyorum. Dilerim hayatınızın geri kalanını hak ettiğiniz güzelliklerle yaşarsınız. Eşinizin istifası da umarım bir şekilde blöftür demekten kendimi alamıyorum. Siz şu raddeye geldikten sonra o kadar hükümsüz olmuş ki...
Erkekler bizim kadar ince düsünemez
o an o kizla telefonlasmakla seni nekadar kirdigini bilemezdi belkide, yada tam olarak idrak edemedi
ama suan senin icin gercekten cabaliyor
isinden istifa etmesi nedemek ??
Kimse bunu kolay kolay yapmaz, gercekten..
Adam seni kaybetmemek icin, bosanmamak icin direniyor ugrasiyor didiniyor,
Her erkek bunu yapmaz, kaybetmemek icin ugrasmiyan cok insan var.. umrunda olmayan..
Kiymetini bil derim
Evet yapti bi esseklik, yapti bi hata
Ama Cooooooooook da büyük bi hata göremedim ben
Hemen bosanmak cözüm degil,
bi düsün ne emekler verdin evlenebilmek icin, nekadar cok ugrastin?
Bir cirpida silmek kolaymi´??
Esin sans hakediyor diye düsünüyorum, hemde kesinlikle hakediyor
Ne erkekler var ya..
Eşiniz sizin boşanacagınızı idrak edemiyordu.
Hatta çevresinden tepki görmese yine idrak edemeyecekti !
Anladı ve istifa etti.
Ama evet zamanlama çok yanlıştı.
İş işten geçtikten sonra neye yarar ki...
Yolunuz açık olsun....
kafasına dank etmiş şuan. keşke biraz daha düşünsen
sizi hiç haketmıor bu adam . ve bence o kızla iş konusmuor bana hıc masumca gelmedi . o kızın saçını basını yolsanız keske ahlaksız
Sevgi ve güven bitince evliliği sürdürmek için tek sebep kalır geriye: mecburiyet
Bu durumda olmadığınıza sevindim.
Ne karar veririseniz verin siz güçlü bir kadınsınız.
Hakkınızda hayırlısı olsun..
eşinin son yaptığını görünce 2 şey düşündüm.
1. seni gerçekten seviyo nasıl bir yanlış yaptığını anladı ve bidaha asla yapmıycak.
2. hatasını anladı çünkü sen çok kararlıydın ve onu boşıycaktın. herşey yoluna girditen sonra sen belki ilerleyen yıllarda belkide çocuk sahibi olunca böyle cesur olamıycaktın ve bundandan cesaret alıp yine benzer şeyler yapacaktı..
sonuçta bir yuva yıkılıyo bu üzücü bişey ama senin bukadar kararlı olman ve senin kararına sınırlarına saygı duymayan bir adamı hayatından böyle taviz vermeden çıkarman cesaretin, mantıklı davranılın, kendini haklıyken haksız duruma düşürmeden bu işi çözmen beni çok etkiledi.
keşke bir şans verseydin diyo içim ama diğer yandan yine 2. şıkı düşününce insan hakta vermiyo değil sana. tabi aileninde bukadar yanında olması ayrıca çok güzel. çünkü bazı yazılar okudumda konunla ilgili bizim insanımız evlilikte kadının böyle şeyleri hep abarttığını düşünür. illaki yatakta yakalamak gerek. hatta yakalasan bile 1 kereden bişey olmaz kafası taşıyoruz. özellikle yaşlılar böyle düşünüyor sen bu konuda gerçekten çok şanslısın.
bir komşumuz var adamın kocası eşini başka kadınla aldatıyo buda yetmezmiş gibi ayrı bi ev tutup onunla yaşıyo evine hiç gelmiyo. kadında kayıpederin alt katında çocuklarıyla oturuyo. boşanmak istiyo ama ailesi bekle belki düzelir diyo. malesef böyle ailelerde var.
Sen herkesin cesaret edemedigini yaptin. Bu toplumda daha kotusunu yasayip, napim seviyorum deyip evliligini devam ettirenler var. herseye ragmen nasil hala sevilir o da ayri konu. Sevmeyip cocugu icin devam eden var. sevmeyip de o insanin nasil koynuna girilir o da apayri bir konu!
Bircok yuruyen evlilikleri de cok saglikli bulmuyorum dogrusu..
Bir hatadan sonra napim seviyorum affettim demek zayıflık olmadğı gibi, kararımın arkasındayım boşanacağım demek de güçlü kadın profili çizmez bence. Güçlü olmak inatta, gururda, karşılıklı iktidar derdinde değil asıl güçlül olmak dağılmak üzere olanı toparlamakta bence. Yıkmak,bozmak,dağıtmak her zaman çok kolay yapmak zor. Neden ben kararımdan dönmem,görsün ne kadar ciddi olduğumu, artık çok geç vs tavırlarıyla hep yıkıcı yönde düşünülür ki? Evlilik bu, kolay kurulmuyor kolay yıkılmamalı bence. Sevgi bitmişse yapcak birşey kalmaz tamam ama sevgide öyle kolay kolay biter mi onu bilemem..
tüm sayfaları baştan sona okudum ertesi gün ne olmuş diye merak ederek, sonucunu da okuyunca bir şaşırdım :)
rose arkadaşım öncelikle senin için hayırlısı ne ise o olsun. dışarıdan akıl vermek daha kolay, o yüzden şuan boşan ya da boşanma diyemem. gerçi sen zaten kesin kararını da vermişsin. eşinin aklı başına geldi zannediyorum, yapıcı adımlar atıyor bu da çok önemli bir meziyet bence. ben senin durumunda napardım bilmiyolrum. geçmiş olayları da çok bilmiyorum sadece bu konuyu okudum.
bence sevgin devam ediyor olsaydı evliliği devam ettirebilirdiniz. ama aşk bittikten sonra mantık bir yere kadar. dokunmak görmek istemiyorsan, üzerine titremiyorsan devam edemez ki. çok tükenmişsiniz.. sonucu ne olursa olsun çok mutlu olmanı dilerim
kusura bakmayın dün geldim ama giremedim nete ..memleketime gittim ailemle konuştum canım babam annem arkamda oldular çok çok üzüldüler anladım ama bana yansıtmadılar pek..o konuların dışında sohbet etmeye çalıştılar benle havadan sudan..kararın ne olursa olsun mutlaka doğrudur biz senin her kararrda yanındayız dediler.dün döndüm eve geldim baktım evde eşim ..çok şaşırdım bugün p.tesi hayırdır dedim? akşam konuşuruz uykum vardı diye mırıldanıp gitti sen evinde kal ben akşam gelip konuştuktan sonra arkadaşa geçerim dedi.o gelene kadar ben kuzenimle avukat arkadaşımla filan konuştum ikiside tlfla eşime ulaşamadıklarını söylediler bende hiç aramadığım için bişi söyleyemedim kapalı niye olsun ki diye düşündüm filan..akşam eşim 5 de geldi avukat ve kuzenimin ona ulaşamadığını söyledim ne vardı ki dedi? bilmiyorum telin şuan açıksa ara kuzenimi dedim ama 50 tane senaryo ürettim kafamda o kızla ilgiliherneyse aramadan gel konşalım dedi içimden off diyerek oturdum karsısına ..seffaf dosya içinde bi kağıt getirdi önüme istifa mektubu patronu tarafndan onaylamış banka mektupları tazminat dosyası filan şaşırdım ardından telini iptal ettiğini şuan hat kullanmadığını söyledi ..burdada yazmıştım bişiler bekliyordum ama bukadarını değil..bak karsında ilk günkü gibi işsiz bi adam var senin için yapabileceğim başka bişi yok geleceğimi gözden çıkardım attım ha birde canım kaldı istersen onuda vereyim filan dedi.hayır dedim sen kime sordun yada kimin kararına inanıpta işinden istifa ettin ..o ki yapabileceğin en büyük fedakarlk buydu bunu neden daha önce yapmadın?bunu suç olarak görmediğini söyledi ..bana göre suç olduğunu affedilemez olduğunu çevresinin tepkisiyle ve benim boşanma davası açmaya gitmemle anlamış.bu ben seni aldattım hatalıyım farkettim demek değil dedii ben seni asla aldatmadım sadece iş arkadaşlığı sınırını koyamadım senin rahatsızlığına sebebiyet verdim hatam bu bunu kabule diyorum iş ve iş çevrem seni rahatsız ettiği içinde istifa ettim dedi..artık biz diye bişeyin olmadığnı gereksiz yere istifa ettiğini söyledim uzun uzun anlattım ona yeniden..şimdi hersey gereksiz o kız yanlışlıkla kazayla ölse gitse benim problemim sensin senin tavrın huyun kişiliğin..sana güvenmiyorum ben hangi çevreye gişrersin gir yerine gelmeyecek bu güven dedim..fedakarlıkların için çok geç kaldın ama yine de teşekkür edip ayrıldım evden..
beni merak eden herkeze tşk ederim anlaşmalı boşanabilirsek yani avukat arkadaşım eşimi ikna ederse 1 aya boşanacağız.ben kararımda ciddiyim..eşim bunları yapmak için çok geç kaldı..
herkeze günaydın;
dün gündüz kayınvalidem ve görümcem bikaç kez aradı beni işyerinde açamadım msj çektim ikisinide arayacam müsait değilim işteyim diye..yazık meraktan ölmüş ikiside benim sorumsuz ahmak eşim tlf hattını iptal ettiği için kimse ulaşamaış ona ve herkez meraktan ölmüş..bide bu olayları bildikleri için acaba noldu kendine bişimi yaptı aralarında bişi olduda mı başına bişi geldi diye kırk hikaye kurmuş kayınvalidem ..ee haklı tabi insan aramazmı ailesini benim haberim olsaydı ben arardım üzüldüm bu duruma ve artk hat kullanmadığını beyfendinin iyi olduğunu filan söyledim.kayınvalidem fırsat bu fırsat telefonda bana inceden diretmeye başladı.kızım çok korkuyorum oğlum perişan oldu bişe gelcek başına diye uykulaım kaçıyor işinden de olmuş bak sen ona çeki düzen ver biraz tatil yapın konuşun dövüşün ama sonra silkelen kendine getir onu sonrada başka iş bulur olmazmı güzel kızım filan dedi.olmaz dedim ben onun bakıcısı değil eşiyim sana duygu sömürüsü yapmış belli ama halinde bişi yok sadece uykusuz o da sabhalara kadar vicdan azabından uyuyamadığı içindir muhtemelen anne dedim..tekrardan beni anlamasını rica ettim oğlunu merak etmemesni söyledim kapattık filan kapatırken sesi tuhaflaştı sanırım ağlamaya başlamıştı dayanamadım 1 saat sonra tekrar aradım ağladınmı sen bak merak ediyorum bari ben iyi olayım beni üzme sende dedim tamam ağlamıyorum söz dedi ve kapattı tlf nu..eşimden haberim yok teli yok zaten o da aramadı evede gitmedim..büyük ihtimal yeyip içip yatıyordur arkadaşları kankası filan gelip dertleşiyorlardır evden ne zaman ayrılcak merakla beklemekteyim..kuzenimde kalmaktan sıkılmaya başladım..
dün gece çok güzel rüyalar gördüm çok keyifsiz sıkıntılı yattım bi müddet uyuyamadım ama dalınca da kocaman bi arazide koyun ve kuzuların arasında gördüm kendimi..sözde evi satıp orayı almışım orda yaşayacakmışım bi rahat huzurlu nefes alıyordum ki rüyamda.öyle etkilenmişimki sabah 5 filandı sanırım aynı ferahlıkta aynı rahatlıkta uyandım..çok etkilendiğim için sizinle paylaşmak istedim..
Canım rüyan hayır olsun inşallah. Demekki huzurlusun ki böyle rüyalar görüyorsun.
Yukardaki kayınvalidene söylediğin laf çok hoşuma gitti...
Çok güzel ve net konuşabiliyorsun, hiç olmazsa kayınvalidenden yana şansın varmış. Ayrılırken bile yanındalar ve sana hiç cevap veremiyor. Başka bir kayınvalide olsa ancak suçlamak için telefon açardı sana...
Ayrılırken için huzurlu ve rahat görünüyorsun , inşallah sonrasında da aynı huzuru hissedersin... İçin belki cız ettiği anlar olabilir ama şuandaki duyguların ve nasıl ayrıldığında önemli. Sonrasına olumlu katkıları olacaktır.
Eşin sorumsuz, sen aklı başında bir profil çiziyorsun. Siz zaten baştan çok uygun görünmüyormuşsunuz gibime geliyor. Evlenirken veya tanıştığınızda da işi yoktu sanırım.
Sen haklısın daha öncede yazdım eşinle ilgili düşüncelerinde
kararlı ve güçlü olmana hayran kaldım
ama içimden barışmanızı istiyorum galiba
en azından kendi içinde duygularının bitip bitmediğini öğrenmek için eşine hiçbir şey söylemden sıkıca bir sarıl kendini yokla
belki ona bir umut vermiş gibi olacaksın ama bir evlilik kolay kurulmuyor rabbim bundan sonra senin karşına iyi insanlar çıkarsın ama
gerçekçi olunca bundan sonrakinin nasıl olacağının garantisi yok sadece bir fikir sarılmasan bile gözlerinin içine bak sevgi bitmediyse.......
Rüyana gelince anladığım kadarıyla çok kararsız günler geçirmişsin şimdi iyi yada kötü bir karar verdiğin için rahatladın
mutlu olmanı dilerim
boşanmak senin jokerin onu her zaman yapabılırsın önemlı olan ona ıhtıyaç olmadan durumu kurtarabılmek o kadının ne oldugu bellı değil daha herşey net değil ...biraz kendını gerı cek sonra cok cıddı bıcımde konuş eşinle o kadını hayatından cıkarmazsa senın artık olmıcanı söyle senin böyle bısey yaptıgında onun ne hıssedecegını sor boşanma en son seçenek olmalı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?