• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evliliğimiz kurtulmadı ve boşanıyoruzz..

ya ben ne haldeyim sen ne derdindesin hala konumdan defolup gidermisin yaa inanmazsan inanma sen kimsin yaa edebiyat yapıosun 3 gündür ..[/QUOTE
Canınızın sıkkın olduğu aşikar.Boşanma arefesinde olmak ne demek bilirim.
Buraya konu açtıysanız her türlü yoruma hazırlıklı olmalısınız.Arkadaşı tanımam etmem ama gayet güzelce duygularını ifade etmiş.
Yazdıklarınızdan ikna olmak istermiş gibi bir hava sezmiş.Neden konunuzdan defolup gidecekmiş anlamadım.Uslubunuz yardım ve destek bekleyen biri gibi değil.Herkes suyunuza mı gitmeli.Ayrıca boşanırsanız boşanın o zaman diye yorum yapmak mi lazım.
Bakın hiç edebiyat yapmadan diyorum ki ben de sizin eşinize ders vermek istediğinizi,hatta somut şeyler beklediğinizi düşündüm konuyu okuyunca.

Gerilere git bak istersen bin defa aciklama yapti konu sahibi
Herkesin gorusune saygim varda bu israr niye kadin rahatsiz oldugunu soyledigi halde donup donup ayni seyler
Bir insan benim gorusumu begenmemis rahatsiz olmussa eyvallah der susarim

Sevgili rose konularının ikisinide okudum daha önce hiç yorum yapmamıştım. Çok kısa bişey söylemek istiyorum. Kararında seni yargılamıyorum öncelikle onu belirtmek isterim. 28. sayfadaki sirmurg isimli arkadaşımızın yorumuna %100 katılıyorum. Sen haksızsın asla demiyorum ama biraz mubala katarak söyleyecek olursam sanırım sen pire için yorgan yakabilecek bir tipsin. Bu olayda direk böyle demiyorum ama daha yakın bir tabir bulamadım kusura bakma. Boşanma öncesi ayrı yaşamayı tekbaşına yada eşinle terapiste gitmeyi düşünmen gerekirdi sanki öncelikle. Senin ilk şıkkın boşanmak olmuş. Eminim kendini tartarak vermişsindir bu kararı. Umarım herşey bittikten sonra geçmişe bakınca keşke ile başlayan cümlelerin olmaz.

Ek olarak belirtmek istediğim bişey var kaç yıllık evli olduğunuzu gözden kaçırmışım ama daha bir iki yıllık evliyseniz ve anlaşmalı boşanmayı gerçekleştiremeyip avukatın davayı çekişmeli açacaksa büyük ihtimal hakim sizi bir aile terapistine gönderecektir zaten. O kısmınada hazırlıklı olmanı tavsiye ederim.

Benim kişisel görüşüm evliliklerin kolay kurulmadığı bu nedenle kolay yıkılmaması gerektiğinden yana. HEr türlü yöntem denenmeli ve en sonunda bitirilmeli. Diyeceksinki ben ikinci şansı vermiştim zaten. Ama karşındaki gerçekten bunu görmüşmüydü acaba. Neyse daha fazla uzatmayım.

Allah pişman etmesin. Sevgiler

ya ben ne haldeyim sen ne derdindesin hala konumdan defolup gidermisin yaa inanmazsan inanma sen kimsin yaa edebiyat yapıosun 3 gündür ..[/QUOTE
Canınızın sıkkın olduğu aşikar.Boşanma arefesinde olmak ne demek bilirim.
Buraya konu açtıysanız her türlü yoruma hazırlıklı olmalısınız.Arkadaşı tanımam etmem ama gayet güzelce duygularını ifade etmiş.
Yazdıklarınızdan ikna olmak istermiş gibi bir hava sezmiş.Neden konunuzdan defolup gidecekmiş anlamadım.Uslubunuz yardım ve destek bekleyen biri gibi değil.Herkes suyunuza mı gitmeli.Ayrıca boşanırsanız boşanın o zaman diye yorum yapmak mi lazım.
Bakın hiç edebiyat yapmadan diyorum ki ben de sizin eşinize ders vermek istediğinizi,hatta somut şeyler beklediğinizi düşündüm konuyu okuyunca.

sayfaları baştan sona okudunuzmu canım eğer okuduysan neden öyle yazdığınıı anlarsın

sayfaları baştan sona okudunuzmu canım eğer okuduysan neden öyle yazdığınıı anlarsın

hakaret falan olmadığını görecek kadar okudum canım.
Yaşadığı süreçleri en iyi anlayabilecek kişilerdenim ve ben de ders vermek niyetinde olduğunu hissettim konu sahibinin.
Yanlış değildir belki,haklıda olabilir kendince.Aile içi dinamiklerini iki satırla anlamanın imkanı yok.
Hassas bir dönemi elbette havadan nem kapmaya müsait.Arkadaşımız çok üstüne mi gitmiş bilmiyorum ama insanlara konumdan defolun
gidin demek ne kadar hassas olursak olalım doğru değil bence.Rahatsız olduğum nokta bu.Aslında değişik bakış açıları iyi gelebilir insanlara.Keşke bu kadar yorumdan asıl en kızdıklarımıza odaklanıp "ACABA MI" diye sorabilsek kendimize.Yok yok asla öyle değil diyorsak da yolumuzdan kimse döndürmesin o halde bizi:54:

uslup dersi almaya ihtiyacım yok hanmlar..lütfen amacınız buysa yazmayın benim burda anlatmaya fikir ve desteğe ihtiyacım var..bundan sonra zaten o tarz yorumları dikkate almayacağım...

günaydın herkeze;bazı arkadaşlar 2.şansı verdiğini anlamamıştır pire-yorgan olayı kadar abartmışsın demiş ama inanın kızlar yaşamadan bilemezsiniz sabır sabır sabır nereye kadar hemde göz önünde hem de bile bile..beni düşündüren ve çileden çıkaran şey ; nedir yani bu kızla görüşmeyi kesememen,nedir beni gömezlikten gelmendeki sebep ,evliliğini riske atmana değecek olan şey ne? bunlardı..kendisi okadar pişkin ve budala bi adamki benim içinde ark niyet yok ne biliyim bukadar tepki verceğini diyor.aramızda bişi olsa gözüne sokmam filan..bu kez daha çok deliriyorum başa dönüyorum benim amacım neydi derdim neydi? o kız değil sen! senin rahatlığın,kural ihlalin..yani yaşayuınca çok sinir bozucu bi durum olduğunu anlıyorsunuz dışardan bakınca nolcak bi şans daha demeniz normal..hem sinir bozucu hem gurur kırıcı hemde sevgi-güven zedeleyici bi olay bana göre..

neler oldu anlatayım..eşim şokta olduğundan yada bunun bi blöf olduğunu sanmasın dye dün kü görüşmemizde dilekçemin bi örneğini konuşma esnasında gösterdim..hersey gayet açık ve net kararlı olduğumu gör anlaşmalı boşanmak istiyorum sürünmeyelim mahkeme kapılarında dedim..asla kabul etmiyor boşanmam boşanmayı hakedecek ne yaptım ben diyor.iste yapayım ne istiyosun benden ,boşanma harici ne istiyorsun diyor artık hiçbişe istemediğimi söyledim okadarmı nefret ediyorsun sen böyle değildin evliliğe saygı duyan gerekirse sçaını süpürge edecek bi kadındın diyor ya aklında başka planlar var pişmansın evliliğine,yada sevgin bitti neden arıyorsun diyor..yani adam kendi hatasına hala ihtimal vermiyor kızlar yaaa bunu bahane edebileceğim kadar küçük bi problem olarak görüyor.hayır dedim gözümde bukadar ufalma tüm topu bana atıp,vicdanın sızlamıyorsa bu senin hala rahat oluşundan kaynaklı..sen hatanı anlayan dürüst kendine güveni sonsuz bi adam olsaydın bütün bu seneryoları bırakıp "evet hatalıym gene seni dinlemedim kabul ediyorum hatamı "diyebilmeliydin dedim..ozaman nolcaktı boşanmayacakmıydın dedi hayır dedim boşanacaktım ama gözümde hala mertliğin kalacaktı dedim.sinirlendi masaya vurdu falan filan..çok fazla oturmadım dışarda konuştuk çünkü ben kuzenimde kalıyorum o evimizde kalıyor.çünkü toparlanmasını istedim eşyalaını filan..ama beyfendi hala çöp almamış evden kendine güveni sonsuz yaa sözde

mahkeme günü daha belli deil adam kılını kıpırdatmıyor ben ne kadardaha kuzeim de kalıcam ?kafam karman çorman oldu..bugün 16,00 da memleketime giidyorum annem babam anladı zaten telde ..gidip karsılarında konuşayım onlarda öğrensinler artk..hem onlarla olmaya anama babama sarılmaya ihtiyacım var..p.tesi gelicem..bugün 2 ye kadr burdayım sonra p.tesi bakıcam yorumlarınza..

allah hakkinda hayirlisini versin
Ben senin cok dogru bir karar verdigini dusunuyorum
Karsindaki adam degismez nato kafa nato mermer
Hep ayni terane seni kazanmak icin bir icraat yok

'

beni düşündüren ve çileden çıkaran şey ; nedir yani bu kızla görüşmeyi kesememen,nedir beni gömezlikten gelmendeki sebep ,evliliğini riske atmana değecek olan şey ne? bunlardı.. '

Ben de aynen bunları anlamadım rosechine .Hala da düzgün bi açıklama yok tam olarak yalanlamıyorda,doğrulamıyor da.Hem boşanmak istemiyor hem bir şey yapmıyor çok garip .Şuan da çok rahat tavırlarına bakılırsa..

Allah yardımcın olsun ne diyeyim.

bu kk kadınlarıda bi enteresan, konu sahibi arkadaşımız boşanmıyorum deseydi eğer, "boşanmalısın, niye boşanmıyorsun" diye topa tutarlardı...
kadıncağız boşanmak istiyo bu seferde niye boşanıyorsun diye topa tutmuşlar gerçekten hayretsiniz:53::53::53:

herneyse konunuzu takip ediyorum, ve kararlılığınız cesaretiniz dürüstlüğünüz beni kendinize hayran bıraktı..
helal olsun diyorum... doğru yoldasınız bence, herşeyden ve herkesten önemli sizsiniz ve sizin mutluluğunuz...
umarım bundan sonraki hayatınızda mutluluğu huzuru bulursunuz:16:

valla genelde aldatan koca konuyu açan kişi tarafından aklanıp paklanıp suç kaşıdaki aşifte kıza atıldığı için kk da şaşırmış olabilir...

ilk kez olması gerekeni yapıyor konu sahibi eşini sorguluyor benim kocam çok saf masum ayaklarına yatmıyor bana evlilik sözünü eşim verdi banane kızdan eşim beni ezip geçti diyor dik duruyor

ve bazı kadınlar bunu çok garipsiyor...

ve eş hala neden ısrarla o kızdan uzak durmadığını açıklayamıyor bu aslında herşeyin açıklaması...

valla genelde aldatan koca konuyu açan kişi tarafından aklanıp paklanıp suç kaşıdaki aşifte kıza atıldığı için kk da şaşırmış olabilir...

ilk kez olması gerekeni yapıyor konu sahibi eşini sorguluyor benim kocam çok saf masum ayaklarına yatmıyor bana evlilik sözünü eşim verdi banane kızdan eşim beni ezip geçti diyor dik duruyor

ve bazı kadınlar bunu çok garipsiyor...

ve eş hala neden ısrarla o kızdan uzak durmadığını açıklayamıyor bu aslında herşeyin açıklaması...

Bende ilk defa yorum yapıyorum..
Arkadaşa aynen katılıyorum kocam saf kadın kocamı ayartmış falan deyip kendilerini kandırıyolar zaten
Eşim suçlu demek gururlarına dokunuyor aynı durumda olsam
Bende arkadaş kadar cesaretli olmak isterdim
Ama tabiki keşke eşin bi açıklama yapıp içini rahatlatsada gene bi yuva bozulmasa
Sonucta birşeyler paylaşmış oluyorsun ve hiç bişey evlenmeden önceki gibi olmuyor
Allah hakkında hayırlısını nasip etsin dedim ya senin durumda olsam senin kadar cesaretli olmak isterdim ama
Sanıyorum ki olamazdım neden bilmiyorum sonrası gözümü korkutuyor heralde yada her evlilikte olur düzelir masalı var ya
Ona inanmak istiyo insan..
Kendin için en doğru kararı kendin verirsin
Sadece öfkeyle kalkıp zararla oturma çok çok çok iyi düşün
Düşündüysende eğer Allah yardımcın olsun bundan sonraki bütün kapılarını açsın senin için...

zaten size zarar vermek için değil, hissettiğimi söylüyorum

siz buraya durum bu bu deseydiniz, boşan demezdik zaten
bence ortada boşanılacak bir mevzu yok

siz boşanacak olsanız,
perşembe değil,
hemen arkadaşınıza dilekçeyi verir
davacı olarak davanızı açar
akabinde ya evi terk ederdiniz, ya eşinizden gitmesini isterdiniz

bana samimi gelmedi

bence yapmaya çalıştığınız şey,
eşiniz bir noktada size rest çekince
onun ilgisini çekecek,
onu üzmeye çalışacak bişeyler yapmaktı

ama erkekler genelde reste rest çeker ben size şimdiden söyleyeyim
o dava açılırsa, eşiniz sizden boşanır
zaten şu an kızla da flört halindeler
duygusal bir boşluk da yok adamda
zarar gören siz olusunuz

tüm bunları sizi üzmek için falan yazmıyorum
sadece dışardan nasıl göründüğünü objektif olarak izah etmeye çalışıyorum
katılırsınız düşüncelerime, katılmazsınız
o kısım size kalmış

cevap bana verilmiş olmasada, bu kadar sırf duyulması istendiğini söylemek için kalıplara girmeye çalışmayan harbi bir yorum olmuş. yüreğine sağlık.

Allah hakkinda hayirlsini nasip etsin canim
Ben senin yerinde olsaydim kesinlikle 2ci hatta 3cü sansi verirdim buna eminim cünkü senin kadar cesur olamazdim
ve eminimki bicok kadin böyle
belki sen dogrusunu yapiyorsun bilmiyorum
Eger düzelme ihtimali varsa rabbim sizi ayirmasin
ama eger düzelmicekse allah hayirlisini versin bundan sonra

hadi yaaa..buna sevindim..

bende öyle düşünüyorum tşk ederim destek ve fikrin için..

ayrı kalmak fikri nedir biliosun benim için..onu affetmenin sinyali! yani sen yap et ben seni boşanmakla tehdit edeyim korkutayım bikaç hafta ayrı kalalaım beni özle sonra hiçbişi yokmuş gibi devam edelim..yok olmaz mümkün değil benim için..alışkanlık haline döner ve benim ciddiyetim ortadan kalkmış olur..

arkadaşım felaket tellalımısın sen? yada beni gazamı getirmeye mi çalışıyosun anlayamadım..dünden beri kafanda seneryolar üretip canımı yakıosun ..ben kararlıyım dedikçe blöf diyosun eşin kanmayacak bomba patlayacak diosun ona yönelcek filan.arkadaşım benim için bitti o adam isterse gitsin bi gecede 50 kaıdnla olsun ba-na-ne..tamam düşüncelerine saygı duyuyorum ama kırıcı oluyosun bu seneryolarla..

Bence bir kadın eşinin başka yöneldiğini fark ettiğinde ilk önce onu kendine daha çok bağlamak ile dener.. dişiliğini ve eş olarak üstüne düşen vazifesini yerine getirir, onu daha çok boşluğa sürükleyecek şekilde sürekli asık yüz ve kavga ile yanaşılırsa amacına ulaşamıyor bir kadın, tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır misali.. Eşimden önce o kızı hesaba çekerdim, öyle hemen karar veremezdim herhalde kızın ifadesini almadan, neticede eşininmi ona ilgi duyduğunu, kızın mı eşinin peşini bırakmadığını anlamak var işin içinde. Erkeklerin iradesi kadınlarınki kadar kuvvetli değil, dolayısıyla bir kadın kocasını tamamiyle ihmal etmişse (genel anlamda diyorum senin için değil) bu tür olayların olma ihtimali yükseliyor. Tüm bu soru işaretlerinin cevabını almadan, kocamı kolay kolay başkasına yem etmezdim herhalde. Ama eğer tüm bunları zaten yaptım, bağırıp çağırmadım, güzellikle denedim, kızı tanıdım konuştum içim rahat diyorsan, bir diyeceğim yoktur..

Son düzenleme:
uslup dersi almaya ihtiyacım yok hanmlar..lütfen amacınız buysa yazmayın benim burda anlatmaya fikir ve desteğe ihtiyacım var..bundan sonra zaten o tarz yorumları dikkate almayacağım...

günaydın herkeze;bazı arkadaşlar 2.şansı verdiğini anlamamıştır pire-yorgan olayı kadar abartmışsın demiş ama inanın kızlar yaşamadan bilemezsiniz sabır sabır sabır nereye kadar hemde göz önünde hem de bile bile..beni düşündüren ve çileden çıkaran şey ; nedir yani bu kızla görüşmeyi kesememen,nedir beni gömezlikten gelmendeki sebep ,evliliğini riske atmana değecek olan şey ne? bunlardı..kendisi okadar pişkin ve budala bi adamki benim içinde ark niyet yok ne biliyim bukadar tepki verceğini diyor.aramızda bişi olsa gözüne sokmam filan..bu kez daha çok deliriyorum başa dönüyorum benim amacım neydi derdim neydi? o kız değil sen! senin rahatlığın,kural ihlalin..yani yaşayuınca çok sinir bozucu bi durum olduğunu anlıyorsunuz dışardan bakınca nolcak bi şans daha demeniz normal..hem sinir bozucu hem gurur kırıcı hemde sevgi-güven zedeleyici bi olay bana göre..

neler oldu anlatayım..eşim şokta olduğundan yada bunun bi blöf olduğunu sanmasın dye dün kü görüşmemizde dilekçemin bi örneğini konuşma esnasında gösterdim..hersey gayet açık ve net kararlı olduğumu gör anlaşmalı boşanmak istiyorum sürünmeyelim mahkeme kapılarında dedim..asla kabul etmiyor boşanmam boşanmayı hakedecek ne yaptım ben diyor.iste yapayım ne istiyosun benden ,boşanma harici ne istiyorsun diyor artık hiçbişe istemediğimi söyledim okadarmı nefret ediyorsun sen böyle değildin evliliğe saygı duyan gerekirse sçaını süpürge edecek bi kadındın diyor ya aklında başka planlar var pişmansın evliliğine,yada sevgin bitti neden arıyorsun diyor..yani adam kendi hatasına hala ihtimal vermiyor kızlar yaaa bunu bahane edebileceğim kadar küçük bi problem olarak görüyor.hayır dedim gözümde bukadar ufalma tüm topu bana atıp,vicdanın sızlamıyorsa bu senin hala rahat oluşundan kaynaklı..sen hatanı anlayan dürüst kendine güveni sonsuz bi adam olsaydın bütün bu seneryoları bırakıp "evet hatalıym gene seni dinlemedim kabul ediyorum hatamı "diyebilmeliydin dedim..ozaman nolcaktı boşanmayacakmıydın dedi hayır dedim boşanacaktım ama gözümde hala mertliğin kalacaktı dedim.sinirlendi masaya vurdu falan filan..çok fazla oturmadım dışarda konuştuk çünkü ben kuzenimde kalıyorum o evimizde kalıyor.çünkü toparlanmasını istedim eşyalaını filan..ama beyfendi hala çöp almamış evden kendine güveni sonsuz yaa sözde

mahkeme günü daha belli deil adam kılını kıpırdatmıyor ben ne kadardaha kuzeim de kalıcam ?kafam karman çorman oldu..bugün 16,00 da memleketime giidyorum annem babam anladı zaten telde ..gidip karsılarında konuşayım onlarda öğrensinler artk..hem onlarla olmaya anama babama sarılmaya ihtiyacım var..p.tesi gelicem..bugün 2 ye kadr burdayım sonra p.tesi bakıcam yorumlarınza..

Adam hatasını kabul etse bile kabul etmezdim kararım değişmezdi dediğine göre sen hayatında hiç hata yapmamış biri olsan gerek.. Hata insana mahsustur, insan beşer anlamına gelir, şaşarız beşeriz derler.. ama affetmek sadece Allah a mahsustur. Bizim için affetmek ne demek?
Forumdaşlara olan yaklaşımına, evliliğe olan yaklaşımına (oyuncak gibi -bir- sene sonra ayrılık..) ve hatalara olan yaklaşımına baktığımda erkek olsaydım senle boşanmada tereddüt etmezdim herhalde (yanlış anlama). Neyse ki eşin boşanmamakta diretiyor - ne kadar güzel aslında..demek sizinle bu yolda devam etmekte kararlı.. benim hoşuma giderdi ne yalan -ister istemez, bazı birşeylerin farkına varmama vesile olurdu, en azından düşünmeye.
Evlilik bazen fedakarlık ister, her iki taraftan, bazen sen bazen o affeder, hayat böyle devam eder, çünkü hatasız kavgasız HİÇ bir evlilik yok inan.
Allah yinede hakkında daima hayırlısını nasip etsin. Bu benim nacizane fikrimdi..

Adam hatasını kabul etse bile kabul etmezdim, kararım değişmezdi dediğine göre sen hayatında hiç hata yapmamış biri olsan gerek.. Hata insana mahsustur, insan beşer anlamına gelir, şaşarız beşeriz derler.. ama affetmek sadece Allah a mahsustur. Bizim için affetmek ne demek?
Forumdaşlara olan yaklaşımına, evliliğe olan yaklaşımına (oyuncak gibi -bir- sene sonra ayrılık..) ve hatalara olan yaklaşımına baktığımda erkek olsaydım senle boşanmada tereddüt etmezdim herhalde (yanlış anlama). Neyse ki eşin boşanmamakta diretiyor - ne kadar güzel aslında..demek sizinle bu yolda devam etmekte kararlı.. benim hoşuma giderdi ne yalan -ister istemez, bazı birşeylerin farkına varmama vesile olurdu, en azından düşünmeye.
Evlilik bazen fedakarlık ister, her iki taraftan, bazen sen bazen o affeder, hayat böyle devam eder, çünkü hatasız kavgasız HİÇ bir evlilik yok inan.
Allah yinede hakkında daima hayırlısını nasip etsin. Bu benim nacizane fikrimdi..

Back