yorumunu okurken gözlerim doldu gene ..acaba sebep mi arıorum ağlamak için ..oysa kaskatıydım daha busabaha kadar zorla ağlamak istiyordum rahatlayayım diye..yorumuna içerledim ama şimdi ağlancak yer değil ofis te 3 kşiyiz:)
evet ben haketmiyorum bunu..ne umutlarla evlenmiştim ne hayallerimiz vardı beraber kurduğumuz biçoğunu gerçekleştirmeden ayırıyoruz yollarımızı..emeklerime sevgime acıyorum şuan..keşke geleceğim için çabalasyamışım önüme gelen iş ve yuırtdşı akademi fısatlarını tepsemeymişim onun için..işte burda herkezin akına gelen şey giriyor devreye "kader"..
haklısın ucuz olmamalı evlilikler..başlarkende biterken de..asıl mesele başlangıcında ..ya çok şanslı doğacaksın yada çok güçlü sağlam bi kadın olacaksın ölçeceksin tartacaksın aşkı sevgiyi atacaksın bi kenara ki bu çok zor bi ihtimal..hepimizi duygularımızın mahkumu oluyoruz..her genç kıza tavsiyem düzelir demeyin ,ikinci şansı asla vermeyin..değmiyorlar..
çok mutlu ol inşallah.allah eşinide doğru yoldan ayırmasın..çok iiyi ölç tart ..benim duygularımı çok güzel ifade etmişsin..bundan sonra nasıl olmam gerekeceğini de..kafam ve vicdanım rahat keyfi evlilik bitirmiyorum ben..dularına tşk ederim..elinden gelecek tek şey şuan o.allah razı olsun..
elmayra lütfen seni rahatsız eden şeyi söyle..belki benim gözden kaçırdığım ,bu durumda atladığım bişiydir.buarada eşim hala teslim olmuş değilki..boşanalım demiyor kabulda etmiyor anlaşmalı boşanmaya yanaşmıyor..beni dinleyeceksin inanacaksın sonra boşancam diyor ..
uzaktaydık hep kaynana gelin gibi olmadık biz.tlfla sık sık görüşüoduk ama arada hep bi mesafe vardı hem uzaklık hemde samimiyet olarak..böyle olması dahada iyiydi benim için.saygıda kuusr etmedim hiç onlardan da bi laf bi kötü söz işitmedim..allah razı olsun hepsinden
herkeze günaydın;ne güzel şeyler yazmışsınız hepsine cvp verecem çok tşk ederim..dün işe gelmedim zaten çok ii değildim kendimi ii görüncem diye sıkmaktan kasmaktan sinirlerim bozuldu artık..daha baştan bukadar yorulacağımı sanmamıştım..neyse..
çarşamba akşamı kayınvalidem ve görümcem geldiler eşim onları almaya gitti o gidene kadar tek kelime etmedim onunla oda bana ses etmedi evde ..kadın sanki misafirliğe gelir gibi eli kolu dolu geldi sarıldı defalarca öptü beni ..yorguluğu gözünden belliydi oruçta tutuyorlar sahurlarını haızrlayıp yatmalarını söyledim ertesi gün işe gitmeyecem bol bol konuşuruz dedim ..oğulları olmadan daha ii olacağını düşündüm ..ertesi gün eşim işe gitti kayınvalidem görümcem oturduk ..kaynanam konuyu açtı kızım noluyo size bişiler diyor bu çocuk nazara mı geldiniz birbirinizi yiyorsunuz memlekette hala sizin düğünü sevginizi konuşuyorlar siz burda ayrılmaktan bahsediyorsunuz dedi..anne dedim lütfen duygularımla oynama objektif ol önce beni dinle sonra oturup tartışalım dedim tamam dedi herseyi ama herseyi anlattım ..kimi duyduklarına gözleri büyüdü kadının benim oğlummu yaptı diye kimisine normal her erkek dağınıktır rahattır filan dedi..benim kararım kesin sizlerle bi problemim yok herzaman başımın üstünde yeriniz var sizden şikayet asla edemem ama sizin içinde bu evliliği sürdüremem çok yıprandım yoruldum dzüelmedi denedim çok kez konuştum ama olmadı,birbiirmiziden daha fazla nefret etmeden kalp kırmadan ayıralım yollarımızı daha mantıklı dedim..ağlamaya başladı kayınvalidem sonra görümcem konuşmaya başladı işte beni nasıl sevdiğini onlara nasıl karsı gelip evlenmek istediğini filan..dedim onlara bişi demiyorum elbette o şartlarda evlendik ama kıymet bilmedi anlattıklarımı uyduruyomuyum ben dedim..kaynanamın ağlamasına dayanamdım .tama sen uzan ben çıkıp alıişveriş yapayım gelirim dedim ara verelim.evden çıktım avukat arkadaşıma gidip zaman kaybetmeden dilekçemi imzaladım.dilekçeyi okuyunca ilk defa gözlerim doldu çok kötü oldum ama eşim için değil kendim için ne hale düşmüştüm ben ..insan bilemio ne olacağını hiçbi zaman..
kuzenim ve eşini aradım bize gelmelerini istedim yalnız olmak istemedim duygusal davranmak istemedim birinin beni silkelemesi lazımdı..akşam eşimdn önce onlar geldi iftarda pek kimse bişi yemedi zaten.konuşmaya devam ettik.kayınvalidem eşime dönüp ben rose u dinledim evlilik ahlakına uymamışsın,sorumluluklarını çiğnemişsin istediğin hayat oydu madem ne diye evlenip kızın günahını girdin oğlum sen dedi.şok oldum kayınvalidemin lafına..hoşuma gitti beni anlaması dmeekki benden sonra düşündü durdu hak verdi bana ..eşim de dönüp "sizi ne güzel aşılamış allah bilir üstüne kuma gtirdiğini filan anlatmıştır " dedi.işte dedim ben bu adamla evlilik sürdüremem zaten çok doğru bi karar vernmişim..kavga etmöeyecem senle insanların yanında dedim sen anlat annenin içi rahat etsin senide dinlesin sonra herkez yoluna devam etsin konu kapansın dedim..başta sinirle ne dediğini bilmeyen adam sonra kuzuya döndü kuzenime eşine annesine kendini ispatlamak için 40 takla attı,ne yeminler ne laflar bian kendimi haksız sandım..ama asıl meselesi kendisinin b beni asla aldatmaması..ya benim derdim bu değil sen kurallarıma saygı duymadın,evliliğimizi gözden çıkarıp kendi kafanın dikine yaşadın benim meselem bu ..ben beni aldattın ıspatla aksini demiyorum ki.sendne ıspat bile istemiyorum deidm..sonra eve eşimin işyerindeki erkek arkladaşı geldi eşim çağırnmış yani..yalancının şahidi şiracı sanki o kurtarcak evliliğimizi.sinir oldum hiç bakmadım dinlemedim bile..yalvarmalar yakarmalar üstü kapalı tabi..son kez şans ver demeler ailesi ile birlikte derken gece 3 e kadar konuştuk son kararımı ve davayı zaten açtığımı konuştum..haklarım var seninde elbette var dedim.bundan sonrasını konuşalım dedim.hersey senin olsun sen bekar ve özgür hayatına kavuş darlanma zorlanma dedi imalı şekilde.evliyken birtek ortak olarak ev yaptık satalım kredisini kapatalım paranın yarısını al dedim ben zaten bu evde yaşamayacm bukadar büyük ev gereksiz dedim kabul etmedi ben neyin derdindeyim senin laflara bak dedi mal derdine düştün ii dedim sonra bana mahkemeleri uzatıp ahkam kesme sen şimdi nerden vuracağını şaşırırsın önceden teklif edeyimde üstüne yattı deme dedim..anmnesi ve ablası gidene kadar kuzenimde kalacağımı söyledim zaten c.tesi giidolarmış.cumartesi pazarda eşyalar toplancak sanırım.ne olcak nasıl olcak bilmiyorum ..bende p.tesi memleketime ailemin yanıona gidip olanları anlatıp geri gelicem ..
eskisi gibi içten nefes alamıyorum sanki boğazımda bi yumruk var nefesimi kesiyomuş gibi ağlayamıyorum kaskatı kesildim..kötü patlamaktan korkuyorum allaha dua ediyorum gücümü tüketme diye..
Garip bir his. Hem teslim olmuyor hem ikna etmeye çalışmıyor. Kızla ilgili aksi bir durum da söylemiyor. Yani aslanlar gibi çıkıp "o kız benim arkadaşım, ben sırf bu yüzden evliliğimden olmak istemiyorum" diyemediği içindir belki rahatsızlığım. Yani bu evcilik değil ki koskoca bir yuva yıkılıyor.
çoğu kişiye "ya bu işte beni rahatsız eden bişe var ama ne?" dediği kısım, net aslında
bir çoğunuz dillendirmek istemiyorsunuz, birçoğunuz yanlış hayal etmeyi umuyorsunuz iyi niyetle
konu sahibi samimi değil boşanma arzusunda
şu an sadece eşine kocaman bir ders vermeye
kıymetini anlatmaya çalışıyor
satır aralarındaki "bakalım son kozu ne olacak", "eşim boşanmak istemiyor ki" falan cümlelerinde hep beklentiler gizli, hep umutlar daim..
ve biz kadınlar hissediyoruz
gerçekten kararlı olanı,
kararlıyı oynayanı
gerçekten acı çekeni,
acı çekermiş gibi yapıp beklentide olanı
herşeyi ama herşeyi
yazı dilinden bile anlıyoruz
yüzünü, gözlerini bile görmeden..
ha bazen kimileri benim gibi konu sahibinin tepkisini alacağını bile bile yazıya döküyo
kimileri yazıya dökmeyip içinde yaşıyo
kimileri de yanlış hissettiğini düşünüp üzerini kapatıyo
ama hissediyoruz
çoğu kişiye "ya bu işte beni rahatsız eden bişe var ama ne?" dediği kısım, net aslında
bir çoğunuz dillendirmek istemiyorsunuz, birçoğunuz yanlış hayal etmeyi umuyorsunuz iyi niyetle
satır aralarındaki "bakalım son kozu ne olacak", "eşim boşanmak istemiyor ki" falan cümlelerinde hep beklentiler gizli, hep umutlar daim..
gerçekten kararlı olanı,
kararlıyı oynayanı
gerçekten acı çekeni,
herşeyi ama herşeyi
ha bazen kimileri benim gibi konu sahibinin tepkisini alacağını bile bile yazıya döküyo
ama hissediyoruz
gerçekten kararlı olanı,
kararlıyı oynayanı
gerçekten acı çekeni,
herşeyi ama herşeyi
ama hissediyoruz
anlamiyorum hakli yada haksiz olabilirsiniz kac gündür konu sahibi rahatsizlik duydugunu söyledigi halde neden gelip ayni seyleri yazip duruyorsunuz
hakli ciktiginizda ne yapacaksiniz gelip yine burada ben size demistim edebiyatimi
ya ben ne haldeyim sen ne derdindesin hala konumdan defolup gidermisin yaa inanmazsan inanma sen kimsin yaa edebiyat yapıosun 3 gündür ..
farkındamısınız aynı yazıları yazıp yazıp duruyorsunuzçoğu kişiye "ya bu işte beni rahatsız eden bişe var ama ne?" dediği kısım, net aslında
gerçekten kararlı olanı,
kararlıyı oynayanı
gerçekten acı çekeni,
herşeyi ama herşeyi
ama hissediyoruz
anlamiyorum hakli yada haksiz olabilirsiniz kac gündür konu sahibi rahatsizlik duydugunu söyledigi halde neden gelip ayni seyleri yazip duruyorsunuz
hakli ciktiginizda ne yapacaksiniz gelip yine burada ben size demistim edebiyatimi
ya ben ne haldeyim sen ne derdindesin hala konumdan defolup gidermisin yaa inanmazsan inanma sen kimsin yaa edebiyat yapıosun 3 gündür ..[/QUOTE
Canınızın sıkkın olduğu aşikar.Boşanma arefesinde olmak ne demek bilirim.
Buraya konu açtıysanız her türlü yoruma hazırlıklı olmalısınız.Arkadaşı tanımam etmem ama gayet güzelce duygularını ifade etmiş.
Yazdıklarınızdan ikna olmak istermiş gibi bir hava sezmiş.Neden konunuzdan defolup gidecekmiş anlamadım.Uslubunuz yardım ve destek bekleyen biri gibi değil.Herkes suyunuza mı gitmeli.Ayrıca boşanırsanız boşanın o zaman diye yorum yapmak mi lazım.
Bakın hiç edebiyat yapmadan diyorum ki ben de sizin eşinize ders vermek istediğinizi,hatta somut şeyler beklediğinizi düşündüm konuyu okuyunca.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?