evliliğimiz kurtulmadı ve boşanıyoruzz..

bencillikleri yardım etmemesi her kocada az çok bulunan şeyler ama o kadınla konuşmaya devam etmesi hala tamamen kopmamış demek ki. kadın buna gaz verdikçe de tasma mı bağlıcaksın filan die özgürlük nutukları atıyor. çocuğunuz yoksa bence önce evlilik terapistine gitmeyi teklif et. çözüm aramak adına sonra boşancaksan boşanırsın ama böle acısız sancısız boşanırsan hem o "özgür" kalmış olur hem herkese senin boşuna kıskançlık yapıp takıntı yaptıgını söyler. eğer biraz da olsa yaptıklarını çekmesini istiyorsan sinirli değil sakince o psikiloga aile baskısıyla filan götürmeye çalış kendisiyle yüzleşsin bir tek hatanın sende olmadığını anlasın. hem sen de ruhen rahatlarsın hem de öle kolayca kurtulamaz emek verdiğin evlilikten.

yazılarınızı hep takip ettim...
Allahım hakkınızda hayırlısını versin... Kararınızın arkasında durma gücü versin...
aşkı sevgiyi atacaksın bi kenara demişin arkadaşım sonradan bu söz söylenio ama öncesinde çook zorr ben çok sıkıntılar yaşaşamam rağmen daha doğrusu o kişinin bana sıkıntı yaşatmasına rağmen ayrıldım nişnalıydım.. ama çok kötü günler geçirdim geçryrmda..ama hala içind ekalan sevgi kırıntıları yakıo içimi..

bazen hep bi şans dahamı versem herşeye rağmen diyrm bu yazında verilmesi gerekmediğine içten inanadım ...
bu denli içimi rahatlattın .. dualrım sneinle arkadaşım... umarım en az hasarla atlatıp herşeyi yeni düzenine kavuşursun....

kendine iii bak arkadaşım gördügün gibi kimseden kimseye hayır yok kendini aileni düşün ve ayakta dur kendini ezdirmedin ezdirmede ayaklarının uzerinde dur.bundan sonra asıl yalvarmalar yakarmalar başlıcak gibi geliyor birde evden gidicekmişsin ozaman dahada yoklugunu görünce kararlılıgını anlayınca birde dava kagıdı eline gecince seninle çok ugraşıcak peşini bırakmıcak

Çok teşekkür ederim .. Amin inşallah.. Sende çok mutlu olursun bundan sonrasında.. Dualarım seninle arkadaşım..
Rabbim kuluna çekemeyeceği dert vermezmiş derler .. Böyle dert kimseye vermesin ama hepimiz sınanıyoruz bir şekilde. Bir başkası için yapılan dua kabul olurmuş dilerim öyle güzel hayatın olur ki bu yaşadıklarını hatırlamazsın bile.

Allah'a emanet ol canım arkadaşım..

Sizin hayatiniz elbette dogru olani siz bilirsiniz ancak bana bosanma karariniz biraz ani geldi.

Onceki konunuzu biliyorum. Simdikini de detayli okudum. Apar-topar bosanmaktan ziyade hem kafanizi toplamaniz icin, hem psikolojinizi bu yogun surece hazirlamaniz icin, hem de iliskinizi alici gozuyle degerlendirmeniz icin keske oncelikle bir sure ayri yasamayi deneseydiniz.

Bosanmak cok ciddi bir devrim ve sizinki cok ani oldu. Keske birbirinize biraz sans degil zaman verseydiniz.

Sizin eşinizin ailesi gerçekten iyi insanlarmış. Hiçkimse kendi oğlunu kötülemez, taraflı bakardı. Hakkaniyetli imiş...
Şükür ki; en azından bu yönden acı çekmeyeceksiniz...

Sizi duruşunuzdan dolayı tebrik ediyorum. Çok akıllı çok mantıklı hareket etmişsiniz. Bunu da tek başına yapabiliyorsunuz. Çok güzel cevaplar vermişsiniz, yönlendirmeler yapmışsınız.
Daha fazla bu duruşunuzu kendinize güveninizi kaybetmeden karar vermeniz de güzel.
Daha önce de dediğim gibi arada çocuk vs. olmayınca da mantığınızla hareket etmek daha da kolaylaşıyor tabiki.
Benim çocuğum da var, o yüzden uzatmaları oynamaktan , eşime karşı susmaktan kendime olan güvenimi hatta saygımı da yitireceğim diye korkuyorum. Çocuk olunca mecburen 1 kere düşünmeniz gereken şeyi 100 kere düşünmek durumunda kalıyorsunuz...
Sizin duruşunuzu kendime örnek alacağım...

Sizi de çok iyi anlıyorum. Duyguları arka plana atıp güçlü olmak durumunda kalınca insan ağlamıyor bile. Ben de öyleyim.
Size naçizane tavsiyem bu dönemlerde psikatrise gitmeniz belki bu aşamaları daha kolay atlatmanıza faydası olacaktır.
Ama siz güçlü birisiniz, birkaç arkadaşınızın da desteği ile bu aşamayı da güzelce atlacağınızdan da eminim..
Allah yardımcınız olsun. Dualarımız sizinle..

Ben aslında buna takıldım.Ne yapmadım diyor ne yapmadım diyor kendini savunmuyor da.Durumu düzeltmeye çalışmıyor.Adam şokta belki de.. Ama demez mi hala bu saatten sonra işimi bırakıcam falan sen yanlış anladın bu kadar üzdüğümü bilmiyordum falan diyebilir belki rose u yumuşatabilir ama yok.Belki de yaptığı hatanın farkında kendini savunamıyor.

çoğu kişiye "ya bu işte beni rahatsız eden bişe var ama ne?" dediği kısım, net aslında
bir çoğunuz dillendirmek istemiyorsunuz, birçoğunuz yanlış hayal etmeyi umuyorsunuz iyi niyetle

konu sahibi samimi değil boşanma arzusunda
şu an sadece eşine kocaman bir ders vermeye
kıymetini anlatmaya çalışıyor

satır aralarındaki "bakalım son kozu ne olacak", "eşim boşanmak istemiyor ki" falan cümlelerinde hep beklentiler gizli, hep umutlar daim..

ve biz kadınlar hissediyoruz

gerçekten kararlı olanı,
kararlıyı oynayanı
gerçekten acı çekeni,
acı çekermiş gibi yapıp beklentide olanı
herşeyi ama herşeyi
yazı dilinden bile anlıyoruz
yüzünü, gözlerini bile görmeden..

ha bazen kimileri benim gibi konu sahibinin tepkisini alacağını bile bile yazıya döküyo
kimileri yazıya dökmeyip içinde yaşıyo
kimileri de yanlış hissettiğini düşünüp üzerini kapatıyo
ama hissediyoruz

Son düzenleme:

ya ben ne haldeyim sen ne derdindesin hala konumdan defolup gidermisin yaa inanmazsan inanma sen kimsin yaa edebiyat yapıosun 3 gündür ..

diğer konunu da takip etmiştim bunu da takip ediyorum.. nedendir bilemem ama gözlerim doldu.. inşallah hakkında hayırlı olan böylesidir.. inşallah çok mutlu olursun

Böyle ne yaptığını bilen ,aldığı kararın arkasında duran,

"Bu gün de geçti yarına Allah kerim." demeyen güçlü kadınlara hayranım...

En önemli şey aslında güven ve onun peşinden gelen huzur...

Huzur yoksa insan dipsiz kuyularda boğuluyor..(Hele de karşındaki senin değerini bilmiyorsa .)

Yürekten tebrik ediyorum sizi umarım hakkınızda hayırlısı olur....

Bir de ilk mesajınızda bir şey dikkatimi çekti...

Eşiniz hem bayanların çalışmasına karşı , hem de işle ilgi bir sorun olduğu zaman

başka iş arkadaşlarını ( erkek) değil de o iş yerindeki bayanı arıyor...

O kıza karşı takıntınız da boş değil yani....

anlamiyorum hakli yada haksiz olabilirsiniz kac gündür konu sahibi rahatsizlik duydugunu söyledigi halde neden gelip ayni seyleri yazip duruyorsunuz
hakli ciktiginizda ne yapacaksiniz gelip yine burada ben size demistim edebiyatimi

Asude Bahar,
Senin dediğin gibi olduğunu varsaysak bile ; EŞİNE KOCAMAN BİR DERS VERMESİNMİ???

Rose'un ilk olayını okumanı öneririm,çok incitici durumlar yaşamış ve ders vermek istese bile sonuna kadar haklı..

konu sahibi kararını vermiş ve yolunu çizmiş. yine de konuya dair birkaç şey söylemek istiyorum.

kim haklı kim haksız bunun tartışmasını yapmaya gerek yok. eşiniz de siz de kendi açınızdan haklısınız. burda önemli olan süreç ve gidişat. bunun nasıl değişebileceği.

siz eşinizin sorumluluğu almasını, hatasını kabul etmesini ve o kızla tüm bağları koparmasını istiyorsunuz. eşinizse ortada bunu gerektirecek bir sebep olmadığını, iş arkadaşı olduğunu ve size sadık olduğunu düşündüğü için bu zorlamaya (sizin ona hatasını kabul ettirmeye) direniyor.

en iyi koşullarda ve en iyi niyetle yapılan durumlarda bile erkekleri hatasını kabul etmeye zorlayıp, üzerinde tahakkümle istediğini yaptırmaya çalışmak ters teper. evet, siz de eşinizin ailesi de tekrar tekrar konuşsa da bu yaklaşımla hiçbirşey değişmeyecek maalesef. eşiniz yine kendini haklı çıkaracak ve süreç boşanma yolunda hızla ilerleyecek.

bu konuda çok kararlı olduğunuz için bir aile terapistine beraber gidin demeyi istediğim halde diyemiyorum. siz olayı kafanızda bitirmiş gibisiniz, her ne kadar çok sevseniz de...

velhasıl evliliğinizin bitişi ne yazık ki sadece eşinizden dolayı olmuyor. siz de eşiniz kadar sorumlusunuz bundan. onu suçlamak sizi her ne kadar vicdanen rahatlatacak olsa da maalesef bu gerçeği değiştirmeyecek.

yanlış anlamayın, eşinizi haklı bulmuyorum. yaptıkları yanlış ama yine de sizin davranışlarınızla, ona gösterdiğinizi tepkilerle onun yaptıkları da değişebilirdi diye düşünüyorum. bu şekildeki davranışlarla, zorlamayla, baskıyla, eleştiri ve suçlamalarla hiçbirşey değişmez hatta daha kötüye gider sizin durumunuzda da görüldüğü gibi...

son olarak eşiniz belki ne yapsa da bu gidişatı değiştiremeyecekti çünkü kendinizi olumsuza kanalize etmiş gibisiniz. bu olayların başlangıcı, devamı...eşinizin hep aynı hatayı yapmasını beklemeniz...vs sayılabilecek çok şey var. eşiniz çabalasa da birşeylerin değişmesi bu yönden pek mümkün olmayacaktı.

evet, olay basit ama altında yatan duygular düşünceler köklü olduğu için bu kadar sarsıcı ve ilişkiyi bitiren bir hale geliyor.

son olarak, sizin durumunuzda boşanmanıza, buna karar vermenize gerçekten üzüldüm. birbirini seven çiftlerin bu hale gelmelerine tanık olmak çok üzücü. değişebilecek zorlu süreçleri aşmak yerine birbirini suçlayıp, ayrılmayı kurtuluş olarak görmeyi izlemek ise daha üzücü. söylenecek çok şey var ama şimdilik yeterli sanırım...Allah güç, kuvvet versin size...

anlamiyorum hakli yada haksiz olabilirsiniz kac gündür konu sahibi rahatsizlik duydugunu söyledigi halde neden gelip ayni seyleri yazip duruyorsunuz
hakli ciktiginizda ne yapacaksiniz gelip yine burada ben size demistim edebiyatimi

Katiliyorumm canim sana..

Sonucta konu sahibi kendisi icin en dogru olan seyi yapacak. Ister bosanir, isterse bir sans daha verir. Inatla ayni yorumlari yazinca ne gecicek eline acaba, bazi insanlari anlamak zor gercekten.

farkındamısınız aynı yazıları yazıp yazıp duruyorsunuz
konu sahibii size kaçkez kararlı olduğunu ve onuu incittiğinizii yazdı
böyle yazarak onu dahada üzmeye hakkınız yokkk biraz ılımlı olsanız

Son düzenleme:

konu sahibini eski konularından bilirim ve bugüne kadar hiç yazmadım bende
konu sahibi kaçkez söyledi kararlı olduğunuu değilmii
daha onu üzmeye ne gerek var değilmiii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…