- Konu Sahibi peaceful16
-
bana mesaj atsa ilgilense yazsa birazcik ben isini engellemismi olurum ki.. sonucta benim icin bizim icin yapmiyormu, neden beni 2. plana atiyor hep. mesela aksam oldu bugun hic konusmadik daha, sabah cikarken evdeydi daha kolay gelsin dedi ciktim, saat 6 hic sesi cikmadi. yani eve gelince mi konusalim sadece? bu sekilde cok az geliyor bu paylasim bana, ilgisiz geliyor davranisi. eve gelince tv izliyoruz sariliyo falan kavgali degilsek , ama onun disinda isteyken veya disaridayken bana vakti yok ilgilenmiyor. evdeykende oyle asktan bahsedelim romantizm yasayalim seklinde degil sarilir bisiler izleriz, veya telefonunda takilir benle ilgilenmez bazen. maillerine bakar bazen ise devam eder , boyle yani.. ben soylenirsem de tartisiyoruz, bu sekilde devam edersem iliskimizin sonunu gormedigini soyluyor degismemi istiyor bu huyumdan vazgecmemi surekli yazip aramamami ve daraltmamami istiyor.. bende ne istedigimi anlatiyorum ama bu kadar yapabildigini soyluyor
Belki iş yerinde sevmiyordur. Bakın benim sevgilim de işteyken hiç arayıp sormazdi ki farklı şehirlerde yaşıyorduk hatta ilk başladığı zamanlarda bir gün telefonla aradım sonra bana ofisin açık olduğunu, çalışanları konuşarak rahatsız etmek istemediğini söyledi. Ben de tamam sen müsait olunca ara dedim o da müsait oldukça arar hep. Mesaj da arada atar ya da bazen geç cevap verir çünkü çok yoğun çalışıyor zaten kendisi de bu yoğunluktan hep şikayetci.
Yani bu iş hayatı farklı olabiliyor eşiniz size söylemese bile bunları. Hem evde aranız iyiymiş önemli olan da bu. O işte çalışırken ne kadar paylaşım yapabilirsiniz ki zaten? O yüzden bu konuyu bu kadar dert etmeyin evliliğinize yazık.
Aklıma ne geldi böyle kötü şeyleri düşünmek yerine akşamınızi daha kaliteli geçirmeye çalışsanız? böylece gündüzü de telafi etmiş olursunuz =)
Evet gercekten isi cok onemsiyo yukselmek istiyo kariyerine odakli, guzel bisey tabikide benim icinde esimin caliskan olmasi iyi gelir saglamaya calismasi... Ama bunlar beni neden 2. Plana atiyor... Dediginiz gibi buna alismam gerekiyor.. Kitap alip okuyorum bende calisiyorum isteyken dusunmemeye calisiyorum vs, ama boyle eskiden yaptigi gibi ustume dusmeyeli o kadar uzun olduki, ben boyle yaptikca da itiyorum belkide onu..bence eşinizi rahat bırakmalısınız biraz
arkadaşımın eşi de bu şekilde çalışıyor
hafta içi o kadar rahat anlayışlı davranıyor ki
haftasonu eşi istedikleri gibi eşini gezdiriyor
birde artık romantizm felan her dakka konuşulacak şeyler değil
konuştukça da değeri kalacak şeyler değil
biraz rahat bırakın adamı o bişiler yaparken sizde alın elinize kitap okuyun
işinde yükselmek isteyen erkekle evlilik böyle
karar verecekseniz ya çekeceksiniz ya da gideceksiniz
kapris yapmaya devam ettikçe ilişkiniz otomatikman ikinci yöne gider
bakın dikkat edin siz haksızsınız demiyorum
sadece işini çok önemseyen erkeklerle evlilik böyle gidiyor tek yol bu diyorum
Bende guzel vakit gecirmeye ve huzurlu olmaya odaklanmak istiyorum ama gun icinde beni hic aramaz msj atmazsa sanki artik umursamiyo gibi geliyo bazen ve aksama kadar o huzurlu modumu koruyamiyorum bu sefer eve gelince tartisma cikiyo ...
Siz anlayisli davranmissiniz insallah bende yapabilirim. Esim bu davranislarimin onu ittigini soyluyo ipleri cok gergin tutuyomusum zorlar gibi yani surekli tepesindeymisim, biraz rahat olsana sanki sabaha gidicekmisim gibi davraniyosun diyo... Ilgi bekliyorum sadece neden anlayamiyo..
Eşiniz çok güzel kendini anlatmış. Eşinizi kendinizden itmek, soğutmak ve mutsuz bir evlilik yaşamak mı istersiniz ya da çoğu kişinin dediği gibi abarttınızi, durumu kendi kendinize büyüttüğünüzü, eşinizin sizi sevdiğini düşünerek mutlu olmayı mı istersiniz?
Şu soruya cevap verin lütfen eşinizle mutlu olmak için bakış açınızı ve huyunuz değiştirir misiniz? Mutlu olmak için yeni yollar arar mısınız? Ya da tam tersi ben buyum beni böyle sevsin diyerek ileride belki boşanmaya kadar gidebilecek süreçleri göze alıyor musunuz? Çok kısaca eşinizi mi istiyorsunuz yoksa inatla davranışlarınızı devam ettirmeyi mi?
Bakın mesajlaşmak sevgi göstergesi değildir. Adamın işi vardır size cevap atmaması sizi tümden sildiği anlamına gelmez. Dediğim gibi siz yukarıdaki soruları bir düşünün. İlgi konusuna gelince acaba şu an bi boşlukta olabilir misiniz duygusal olarak?
Sen beklediğin ilgiyi ona gösteriyorsun o da beklediği rahat bırakılma arzusunu sana gösteriyor anlaşılanBiraz eski yazismalarimiza baktim whatsapptan, evlenmeden onceki zaman dahil esim hep benim cok ustune gittigimi biraz gevsek birakmami, cok sikayet ettigimi soylemis, kibarlikla bazen guzellikle bazen sinirle hep ayni konusmalar dikkatimi cekti.. benimde her seferinde tamam haklisin deyisim, yada kismen kendimi savunmalarim sonra hep ayni dongu hala devam ediyor.. ben pek farkinda olmadan yapiyorum ama esim unutmuyor bu halimden rahatsiz olan o oldugu icin, suanda bu yuzden hic tahammulu ve sabri kalmamis durumda.. nasil duzeltecegim kendimi.. daha cikiyorken bile ayni sorunumuz varmis, tabi ayni evde yasamadigimiz icin ve o zaman askin gozu kor oldugu icin bu kadar rahatsiz etmiyordu esimi de.. ama hep soylemis neden bu kadar ustume geliyorsun, birazcik rahat olsana, isyerinde hep musait olamayabilirim diye bile yazmis cikiyorken.. cok istiyorum bakis acimi ve huyumu degistirmek. bilerek eski yazismalara konusmalara baktim, acaba ben hep boylemiydim diye ve evet genel olarak boyleymisim. ayda 1, ayda 2, haftada 1 degisen sureclerle esimin cok ustune gitmisim, aramisim daraltmisim, zorlamisim. suanda sabrini zorladigimi soyluyor dun bana 2.5 senedir ayni konuyu konusuyoruz dedigi icin bugun soyle bir gecmise donup bakmak istedim, gercekten de oyleymis.. ayni eve girip evlenince daha bi yogun yasamisiz bunu sadece ve tabiki uzun sure oldugu icin esimin tahammulu azalmis buna.
benim hep ilgi istegim varmis, hep bana odaklansin hep benle ilgilensin istemisim. acaba bir rahatsizligim mi var benim. suanda bunu dusundum... sorulariniza gelince, cok istiyorum onunla mutlu olmayi, kendi icimde rahat bir insan olmayi onu sikmaktan ziyade mutlu etmeyi huzur vermeyi, kendim huzur bulmayi, soyledigi gibi sanki esim sabaha gidecekmis gibi davranmamayi ,guvenmeyi ..
Beyin ilginç bir şeydir, bazen sadece fiilin kökünü algılar. Atma dersin atar, yapma dersin yapar, gitme dersin gider. İnada biner. Krililerini yere atma yerine sepete atar mısın denebilir veya toplama orda kalsın. Bir dahakine orda bulsun.
Çünkü bu döngü şöyle; Kocan kirlileri yere atıyor, sen söyleniyorsun bu sence kötü bir şey, ama sonucunda topluyorsun.
Kocanın algısı şu; söylense de toplar o zaman atabilirim. Bu böyle kısır döngü olarak gider. Buna kendini doğrulayan kehanet döngüsü derler. Başkasının hareketini değiştirmek istiyorsan önce kendi algını değiştirmelisin. Bırak sorma, ilgilenme biraz. Çünkü onun algısında şu an sen ona nasılsın desen, ruh halime hesap soruyor diyebilecek bir zihniyet var. İletişim dediğin şey iki yönlüdür, onun ne anladığı da önemli.
Ek olarak hem erkekler hem kadınlar şu profili sevmiyor. Bütün hayatı kocası/karısı, o olmasa bitecek, ondan başka bir uğraşı, çevresi yok. Bu kişide acayip bir baskı oluşturuyor. Senin merak edilecek bir şeyin yok ona göre ev işi, market alışverişi, yemek yapmak dışında bir şeyin yok ona göre. Eğer sen de dışarı çıkar, arkadaşlarınla buluşıur, sağa sola gider, ondan farklı bir çevre edinirsen snein yaptıklarını o da yapacak ve böylece empati kurabilecek.
Ya kendinizi de ben hatalıyım, ben suçluyum diye yargılamayın. Sadece onunla frekansınız bu konuda tutmuyor. Onun şikayetçi olması sizin suçlu ya da yanlış olduğunuzu göstermez neticede o da bir insan. :) O memnun değil diye hatalı olacak değilsiniz. Önemli olan huzurlu olmanız. Biraz bencil olun; siz huzurlu ve mutlu olmazsanız onu da edemezsiniz zaten. Önce ben diyin bazı konularda. Umarım düzelir, kolay gelsin.. :)Dogru, soylendikce hicbisey elde edemedigimi gordum farkettim , onemli olan farkli bir yonde adim atmak ders cikarmak. cunku dedigim gibi eski whatsapp yazismalarimiza baktigimda 2 senedir ayni seylerden sikayetci, dirdir ettigimden cok fazla sikbogaz ettigimden ve usteledigimden herseyden bir anlam cikarmamdan vs... insallah degistirebilirim bu huylarimi...... saplantili gibi yasamak istemiyorum, bu sekilde evlilik surdurmek cok yorucu hergun tartisma kavga, surekli odak noktamin esim olmasi, surekli aramam msj atmam vs...
baska seylere yonelecegim, dediginiz gibi, arkadaslarimla cikmak, cok isim olmasa bile kafam dagilsin diye disarida 1-2 magazaya bakmak gibi. zaten aksam 5.30- 6 ya kadar isteyim calisiyorum.. umarim toparlarim kendimi su huylarimdan kurtulmak istiyorum..
Bende ona hak veriyorum artik ozellikle yazdiklarimi sakin kafayla okuyunca.. amacim sadece gun icinde haberlesmek konusmak beni aramasi benle ilgilenmesi , ama yapmayinca usteliyorum ve sinirleniyorum..Ya kendinizi de ben hatalıyım, ben suçluyum diye yargılamayın. Sadece onunla frekansınız bu konuda tutmuyor. Onun şikayetçi olması sizin suçlu ya da yanlış olduğunuzu göstermez neticede o da bir insan. :) O memnun değil diye hatalı olacak değilsiniz. Önemli olan huzurlu olmanız. Biraz bencil olun; siz huzurlu ve mutlu olmazsanız onu da edemezsiniz zaten. Önce ben diyin bazı konularda. Umarım düzelir, kolay gelsin.. :)
Çok da kendini suçlama yine de. :) Kolaylıklar..Bende ona hak veriyorum artik ozellikle yazdiklarimi sakin kafayla okuyunca.. amacim sadece gun icinde haberlesmek konusmak beni aramasi benle ilgilenmesi , ama yapmayinca usteliyorum ve sinirleniyorum..
Adamı boğma; az rahat bırak :)) kar koca olmak demek herşeyi birlikte yapacağınız anlamına gelmez. Ben eşimle görev dolayısıyla seyahat ettiğimde ayrı oda tutardım Sonuçta ben tv izlemem, o çok sever. Ben ise okumayı severim. Herkesin özel alanı olabilmeli.
Bırakın kendi haline.. Tam anlamıyla saldım çayıra mevlam kayıra olsun durum.. Siz onu serbest bırakınca bumerang gıbı mutlaka sıze donecektır.. İlgi odagınızda olması bir yerden sonra sıkar tabii..
Nişanlımla aynı sıkıntıları yaşıyoruz.roller farklıBende ona hak veriyorum artik ozellikle yazdiklarimi sakin kafayla okuyunca.. amacim sadece gun icinde haberlesmek konusmak beni aramasi benle ilgilenmesi , ama yapmayinca usteliyorum ve sinirleniyorum..
Nişanlımda öyle,çay içiyoruz diyorum,kimler var kaçta çıkacaksın nerde oturuyosun
Hatta foto gönder...ve ben hiç gelemem böyle şeylere.gerçekten çok sıkıcı,
Merak ettiğinizi,kaygılandığınızı bilse mutlu olurda kontrol amaçlı aradığınızı,sorduğunuzu hissediyosa sıkılmış olabilir
En azından ben öyleyim:)
Üstüme düşmek gibi gelmiyo bana,üstüme düşse benim mutlu olacağım şeyleri yapmaya çalışır.Erkegin ustunuze dusmesi guzel degil mi, benim hosuma gidiyodu eskiden, ama cok abartmadigi icin belkide. pek sormamaya calisiyorum simdi kendimi frenliyorum, ben kendiligimden soylerim oglen bunu yaptik yemege gidiyoruz vs diye haber veririm hem sohbet olsun diye, ama esim pek yapmayinca ben soruyorum konusalim paylassin diye bu seferde kendi soylemedigi icin ben sorgulamis kontrol etmis oluyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?