- 24 Ocak 2011
- 21.772
- 35.586
- 798
- Konu Sahibi mutedeyyin
-
Canım,olaydan sonra bişi olmamış gibi davrandım ben...
ama o hep mesafeli kaldı.
Şimdide biraz süre versem mi,halini tavrını gözlemlesem mi diyorum...
yada bu öfkeyle bırakıp gitsem mi? bilemiyorum...
Aslında o kadar cok asırı büyütülecek sorunlarımız yoktu ama eşim pireyi deve yaptı ve halada yapıyor..
Ben onunla ilgilenmeyeyim kendi keyfime bakayım diyorum ama olmuyor...
hep bi yanım eksik gibi oluyor...
nette bi kaç kez gördüm ama sürekli konustugunu sanmıyorum..Hadi diyelim ki tavırları eskisi gibi olacak düzelecek, siz onun başka kadınlarla sohbet ettiğini bilerek devam edebilecek misiniz? Çünkü bu kızlarla sadece internette konuşmasının tek sebebi bilin ki gerçek hayatta bu kadar kızla, evli olduğunu söylemeden rahatça tanışıp sohbet edecek ortamının olmaması. İnternette sürekli olarak kızlarla sohbet arayan bir adam gerçek hayatta eline ilk fırsat geçtiğinde sizi gözünü kırpmadan aldatır. Çocuğunuzun mutluluğu elbette ki her şeyden önemli ama unutmayın ki bir evlat annesinin mutsuz olduğu yerde hiçbir zaman tam anlamıyla mutlu olamıyor.
Sakın öfkeyle hareket etmeyin.
Şuan gitmek çözüm değil. Hem zaten kendinizde bu kadar kararsızken gerçekleştiremezsiniz hem de bu evliliğinizde geçici bir süreç mi değil mi bilmelisiniz.
Bir süre TAMAMEN kendi halinde bırakın.
Nasılsa isteklerinizi biliyor, şuana kadar konuştuğunuzu konuşmuşsunuz.
Kendinize bir zaman verin ve bu zaman içerisinde kesinlikle eşinize aşırı tepkiler vermeyin.
Yasaklamayın, kısmayın. Onu kontrol ettiğinizi kesinlikle bilmesin.
(Örneğin, face'yi kapattırırsanız gizliden başka hesap açar.)
Çok dayanamazsanız '' bu yaptığın beni üzdü '' diyerek ötesinde hiç konuşmayın.
Bu süre zarfında o gun sizi üzdüğü ya da hala ısrarla yapmaya devam ettiği şeyleri bir deftere-ajandaya yazın tarih ve saatleriyle.
Verdiğiniz bu sürede, sabrınız biterse, değişmeyeceğine inanırsanız bu ajandayı kendisine verip gidersiniz, bir daha dönmemeye kesin kararlıysanız.
canım anlattıkların ciddi sorunlar , üzülmekte haklısın ama evliliğini bitirmeye değmez bence..öncelikle ayrılmalımıyım diye düşünmeyi bırakmalısın çünkü aklında bu soru varken sorunlarınızı çözmeye yoğunlaşamazsın..
ailesine para vermesi ve geri almamasını sorun etme sebebin birikim yapamıyor olmamız demişsin..eşinin sana verdikleriyle az da olsa sen birikim yapmaya çalış..az da olsa kenarda paran olursa eşinin harcadıkları daha az rahatsız eder seni
senin ailene gelmeme konusunu kafana takma senin gidip gelmene karışmadığı sürece sorun yok bence..eşim inatçı demişsin elbet inadı kırılır zaman herşeyin ilacı ilerde birlikte gidersiniz..
biraz sabır canım
dün ona " böyle devam edersen yapamam ben, bitirmek zorunda kalırız" dedim..
" sen bilirsin meleğim " dedi
anladımki,ondada bişiler bitmemiş. ama cok sugudk birbirimiziden.ikimizdede eski muhabbet yok.
para konusundada şöyle anlastık. biri isterse 400den fazla vermeyecek, geri kalanında ben ona harclık verecegiim...
diger kısmınıda ev,fatura dısında kalanı bankaya atacagım... anlastık ama dönmez inş. bilemiyorum...konu ailesi olunca zıvanadan cıkıyor.
köyde bana o kadar kişinin içinde " sen onların tırnagı bile olmazsın" dedi.çok zoruma gitti.
ama benim hoşuna gitmeyyen hiçbirşeyi anlatmadı.görümcem" kardeşim, ondan yana sıkıntın varsa anlatki cözelim" dedi.
"neden anlatayım, o benim gizlim saklım... kimseye anlatmam" dedi...
aileme gitmekte bana karısmıyor,ama biz doguluyuz ve bizde gidip gelme cok olur.
annemler sorun etmiyor ama etraftan herkes " sizin damat gelmiyor" lafını işitince üzülüyorlar.
bende bir süre artık onun tarafına gitmeyecegim...
dün " annenlerle sorunum yok, senin mutsuz olman için gitmiyorum" dedi.
öyleyse kısasa kısas ! bende gitmeyecegim artık !
ailem müdahaleci davranmadı ama ben biraz ben üzüleyim diye, birazda tükürdügünü yalamak istemdigi için gitmedigini düşünüyorum..Faceyi kapattıysanız açmayın tekrar, şimdilik böyle kalsın.
Fakat bundan başka hiçbir baskı uygulamayın.
Ailenize gittiğiniz zaman aileniz çok müdahaleci davranmışsa, ya da incitmişse eşinizi belkide bundan dolayı gitmiyordur.
Belkide hiçbir nedeni yok sadece siz ısrarla istiyorsunuz diyedir.Bazen erkekler tutarsız bir şekilde inatçı olabiliyor.
O ailenize gitmiyorsa sizinde gitmemeniz çözüm olmaz aksine sorunu uzatır.
Bir süre sonra siz inadınızı kırmak zorunda kalacaksınız ve olan size olacak.
Madem dün konuştunuz konuşacağınızı, bundan sonrasında gerçekten sessiz kalın.
Ailenize gelmek istemiyorsa istemiyordur, baskı yapmamalısınız.
Soranlara işi olduğunu diyebilir, ya da farklı bir şekilde geçiştirebilirsiniz.
Siz mecbur olmadığına inanırsanız çevrenizdekilerde buna inanır.
canım sen daha iyi bilirsin ama kıssasa kıssas yöntemi sizin ilişkiniz için yapıcı olmayacak gibi geliyor bana
bak eşin seni üzse de hiç uygun bulmadığım sözler sarfetmiş olsada tamamen umutsuz vakaa değil seninle anlaşma yapıyor bence o da evliliğiniz bitsin istemiyordur
eşinin biraz zamana ve ilgiye ihtiyacı var gibi geldi bana
aslında kendime benzettim ben de çok inatçıyım hatta bazen şöyle oluyor bişey yapıyorum sonradan haksız olduğumu farketsemde inadımdan dönemiyorum
karşımdakinden ilgi bekliyorum, sanki eşin de böyle yaptıklarının yanlış olduğunun farkında
biraz sabredersen biraz uğraşırsan eskisi gibi mutlu olursunuz inşallah
dün ona " böyle devam edersen yapamam ben, bitirmek zorunda kalırız" dedim..
" sen bilirsin meleğim " dedi
anladımki,ondada bişiler bitmemiş. ama cok sugudk birbirimiziden.ikimizdede eski muhabbet yok.
para konusundada şöyle anlastık. biri isterse 400den fazla vermeyecek, geri kalanında ben ona harclık verecegiim...
diger kısmınıda ev,fatura dısında kalanı bankaya atacagım... anlastık ama dönmez inş. bilemiyorum...konu ailesi olunca zıvanadan cıkıyor.
köyde bana o kadar kişinin içinde " sen onların tırnagı bile olmazsın" dedi.çok zoruma gitti.
ama benim hoşuna gitmeyyen hiçbirşeyi anlatmadı.görümcem" kardeşim, ondan yana sıkıntın varsa anlatki cözelim" dedi.
"neden anlatayım, o benim gizlim saklım... kimseye anlatmam" dedi...
aileme gitmekte bana karısmıyor,ama biz doguluyuz ve bizde gidip gelme cok olur.
annemler sorun etmiyor ama etraftan herkes " sizin damat gelmiyor" lafını işitince üzülüyorlar.
bende bir süre artık onun tarafına gitmeyecegim...
dün " annenlerle sorunum yok, senin mutsuz olman için gitmiyorum" dedi.
öyleyse kısasa kısas ! bende gitmeyecegim artık !
benzer sorunlar bendede var ...9 aylık bi oğlum var...ilk aylar yeni doğum yaptım falan diye eşimle pek vakit geciremiyoduk ..biraz soğukluk olmuştu aramız kötü degildi ama bi eksiklik vardı...doğumdan beridirde ayrı yatıyoruz zaten...oğlumla yatıyorum ben...cinsel hayatımız kötü değil ama eskisi gibide degil tabi....ama son bir aydır falan esimin bana karsı tavırları hiç hoşuma gitmiyo...sürekli bi acıgıımı arıyo ..herseyde beni suclamaya calısıyo...soguk davranıyo...konusurken yüzüme bile bakmıyo...bi kaç haftadır facesini hergün yeni bi kız ekliyo bazılarıyla msjlasıyo ama ne yazıyo bilmiyorum siliyo ...zaten face şifresinii değiştirmiş önceden acıktı sadece erkek arkadasları vardı...ama şimdi bazen acık unutuyo face bakıyorm bir sürü kızlar var hepside güzel üniversiteli kızlar...ben onun için elimden geleni yapmaya calısıyorum..hep ben yanasıyorum..konusmaya calısıyorum...ben istemesem cinsel hayatmımız bile olmayacak...ne kadar ve temizlğime üstüme basıma dikkat etmeye calıssamda hep bi kusur buluyo....beni eskisi kadar sevmedigini anlayabiliyorum..bende o kadar asık degilim ama evliyiz cocugumuz var...bi yaşanmışlığımız var..alışıgız birbirimize...boşansak ne olacakki ...yasayıp gidiyoruz işte ama..bu yuvayı daha güzel daha huzurlu hale getirmek bizim elimizde herkes karsındakine daha cok deger verip saygı duyursa hersey daha iyi olur...ben bunun için herseyi yaparım ama esimin yapacagından emin degilim..ona bunu nasıl yaptırabilirm..yada onunla ne konusabiilirim hiç bilmiyorum.. o ne düşünüyo benden ne istiyo derdi ne bilmiyorum ...o kesinlikle konusmaz böyle seyleri ...zorlamam lazım...ama insan böyle seyleri konusmaya cekiniyo heleki benim eşim sevdiğinden neler beklediğinden hiç bahsetmez..onunla özel romantik seyler konusamazsın duyamazsında...sıkıntısını ancak cok sinirlendiğinde hakaret ederek söyler...yani anlayaacagınız bi derdi var ama söylemiyo ben nasıl söyletecegimi bilmiyorum...bu belirsizlik ve boşluk eşimi yanlış seyler yapmaya yöneltiyo ...benide cok mutsuz ediyo...konusulunca asılacak seyler ama ikimiznde cesareti yok...ben konusamam çünkü cok ağlarım böyle seyler konusurken ...yazsam diyorum daha önce yapmıştım işe yaramıstı ...ama bunlar karslıklı konusmayınca yanlış anlasılmalar olabilir yani offff ne yapsam bilmiyorum
hayır degilim :)konuyla alakasız olacak ama resimdeki senmisin merak ettim..
ben bu 3-4 aydır,o gitmedigi halde gittim. işlerini gördüm herseylerine kostum ama o yapmayınca canımda gitmek istmeiyor şimdi.misilleme yapmak sorunları derinleştirmekten başka bir işe yaramaz. erkekler böyle sorma ilgilenme gönül alma konularını pek önemsemez. siz ona bunu öğretin. suçlayarak değil hatırlatın sadece. ''arada ailemin yanına gitsen mutlu olurlar, seni soruyolar, merak ediyorlar'' falan. yaptıkça da teşvik edin, yapmamasını büyütmeyin. siz onun ailesi ile ilgilendikçe aslında o da sizin iyi niyetinizden dolayı sizinle daha fazla ilgilenir. aksi durum sizin bağlarınızı koparır..
eşinizin sözü ''onların tırnaı bile olamazsın'' lafı bu şekilde söyleyince çok ağır gelir ama bunu neden söyledi acaba? onu kızdıracak tahrik edecek birşey mi söylediniz. muhakkak sizde birşey yapmışsınızdır ki eşiniz buna tepki olarak bunu söylemiş..
ben daha 5 aylık evliyim. bu daha kısa bir süre ama bu kısa sürede şunu çok net anladım ki olaylar ve süreç iki taraflı işliyor. iki tarafta etkili yaşanılan şeylerde ve sadece bir tarafı suçlayıp onu değişmeye zorlamak çözüm olmaz. sizin eşinize face zorla kapttırmanız belki sizi tatmin etti ama eşinize mutluluk getirmez. yanlış anlamayın ama bu zorbalıktır ve baskı da mutluluk getirmez hiç bir zaman. bunu yapmak yerine bırakın eşiniz kendi iradesiyle bunu yapsın. ya da bunu neden yapıyor onu anlayıp çözün ki uzak dursun...
bir de ilişkilerde bir sorun olduğunda hep geneli masaya konur. ''ilişkiyi bitirelim'' bunu söylemek kaçmaya çalışmak yerine neden soruna odaklanıp onu çözmeye çalışmıyorsunuz ki. sizin sıkıntınız ilişki değil davranışlar, olaylar ve süreç...madem öyle buna odaklanın ilişkinin geneline değil...
güzelim biraz farklı bir açıdan bakman lazım öncelikle eşinin burcunu biliyormusun onu sorayım sana??? yanlız kimlikteki yazanla gerçek tarihi farklı olabiliyor gerçek olduğundan eminsen söyle bildiğim bir burçtaysa yardımcı olurum sana... birde ne iş yapıyor nete iş yerinden girebiliyormu? giremiyorsa evden mi giriyor?? telefonu genelde ortalıkta mı durur??? sanal muhabbetler yüzünden asıp kesme adamı ama sanal kısmı telefon görüşmelerine taşındıysa sirenleri çalma zamanın gelmiştir...
ben kendimden örneklerle başlayayım... ben hiçbir zaman face i yasaklamadım yasaklamam da açık olsun gözümün önünde olsun açık olsada olmasada yenisini açar iş çevirir demeyin uğraşması zor oluyor bir yerde falso yapar... erkekler zeki değil gerçekten kapsamlı aldatma senaryosu oynayanı görmedim ben hep bir yerlerde bir hatası vardır eğer yoksa güzelim ben bunu yaptım her gün her dakika Allaha dua et hayırsızsa gözü başka yerdeyse 'Allahım sen göster, senin kulun kimseyi suçlamak istemem' de (bunu söylediğim bir günde eşimin tlfnu nu aldım elime msj gelmişti seni seviyorum diye sonrada yanlışlıkla yazdım diye atmış ......... karı) neyse face e her zaman bak son msjlar son hareketler ben haberi olmadan listesinden birilerini silerim hep gözüm tutmadıysa... ondan gelen haberleri gizle diye bir seçenek var istemediğin kişilere bunu yap onları izlemesin... bunları yaptığını farkedip hesap soracak hayırdır nerden gözüne çarptı filan diye umursamaz bir şekilde yanlışlıkla yapmışımdır de...
sakın ha sakın misilleme yapma onu daha farklı şaşırt... ben bir gün yemek vakti ona yemek hazırlayıp bende dağ gibi ütü yapıyordum (ütü genelde zorda kalmadan giyilecek herşey bitmeden yapacağım şey değil :) hiç alakasız yeni zevkler bul... benimki deli olurdu nete mi girdim ne yaptım diye öyle bir kavga sonrası misilleme yapacağımı düşündü bense kazak örmeye başladım. bir gün halı yıkadım... bir gün almanca cd leri takıp almanca öğrenmeye niyetlendim kendimi geliştirmem lazım dedim neden hayırdır ayrılıyoruz kendine yeni bir yaşammı kuruyorsun dedi... aaa saçmalama hayatım ben sevdiğimi terk etmem saçma nedenlerden şu an elimde güçlü bir nedenim yok olursa karşındaki insan ne yapması gerekiyorsa onu yapar dedim... böyle kelime oyunları da yap... ha yatakta hiç hayır deme ama onun dışında neyle uğraşıpta geçiştirebilirsen yap... neden böylesin diye sorduğunda ikimizde değişiyoruz sendeki değişikleri düşün sonra sıra bana gelsin öncelik senindi de... ha nette konuştuğun 2 günlük hatunların hiçbiri melek değil koy evine 3-5 yıl geçsin çocuğu olsun hepimiz aynıyız de önemli olan ah alıpta berbattan da berbat bir hayata gitme de... bizimde bir komşumuz vardı böyle bir durum olabilecek ben böyle umursamaz davrandım başka yenilikler kattım yaşantıma sen kıskanıyorsun dedi hayır dedim. o senin evli olduğunu bilerek gelen ............ kalitemiz ortada ben öyle birini kıskanamam dedim (sor bana kıskandımmı? kadına yumruk atacak kadar :))) tabi son nokta olarak face e namuslu olan böyle yapmaz gibisinden dokundurdum... gören okuyan olur diye biraz daha temkinli davranıyor...
ailelerinizi de çok karıştırma erkeklerin çoğu aileyi karıştırmayı istemez aileleri karıştırmadığın anda her tartışmanıza, oda birden uzaklaşmaya başlayacak senle çözmem lazım sorun bizde onlarda değil o yüzden onları karıştırmamlıyız de... sonrasında iyi olursanız biz kavgamıza karıştırmadık bizde bir aile olduk dışardan kimseyi karıştırmaman lazım filan alt yapı yap, sonrada paramızda bu ailenin gerek olduğunda ortak bir karar alır konuşur yardım ederiz ama sen bir ailesin öncelik bizim diye bastır... bizimkide öyleydi.. şimdi yine gönderiyor önemli değil olsunda yollayalım olmazsa zorlama diyorum...
ayrıca ben ilkokul 3. sınıftayken annemle babam ayrıldı... yaşadıklarımı geçirdiğim çocukluğu aslında neler sahibi olabilecekken böyle tırsan sessiz ağlama krizi sahibi biri olduğumu düşünüyorum... bakamayacaksanız yapmayın, yaptıysanız da o çocuğu her şeyiyle düşünün... o nasıl bir birey olacak hepsini ölçün tartın... ha bu demek oluyor ki ayrılmayın kesinlikle hayır gerekliyse eğer ayrılın ama sadece ben merkezli olmayın, bunları kaldıramıyorum diye ayrılmayın bitebilir büyüyünce çocuğun hak verecektir ama onu sanki ayrılmamışsınız gibi sağlam karakterli büyütmelisiniz... üzgünüm ama gerçekten erkekler bir çocuğun büyümesinde çok etkililer belkide sizden fazla hatta ayrılmasanızda çok etkililer...
tabi cocuk olmasa öyle böyle idare ederim. hiç yoktan bi iş bulup kendi basımın caresine bakarım..çocuğun olmasa mutlu değilsen hiç uğraşma ayrıl derdim ama çocuk olunca herşey zorlaşıyor öyle kolay bitti diyemiyor insan.biraz zaman ver eşine çok üstüne gitme tartışmadan iyilikle konuş sıkıntılarını paylaş inşallah olumlu yönde bir gelişme olur canım
Olmuyorsa olmuyordur canım ya.
Bence en geçerli ayrılma nedeni sevgisizlik.
Kalan herşey bundan kaynaklanıor zaten.
Dene tabi elinden geleni yap ama olmuyorsada krndini zorlama.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?