Evliligimde mutsuz hissediyorum...

Evet goruyor.
Ama annemin kan hastaligi da oldugu icin kan degerleri cok dusuyor kan takviyesi ile devam ediyor.
Kuzenimde kolanjiokarsinom 4.evre.
Onun da kan degerleri cok dusuyor vitamin takviyesi alıyor kemodan sonra uc gun, hastaneye gidip serum alıyor uc saat boyunca. Bugun onunla kemoterapıdeydım.
Allah yardımcın olsun, konusmak ıstedıgın an bana yazabilirsin.

Bosanip turkiyeye temelli donun ailenizin yanina gelin ve is basvurularinda bulunun. Bence mantikli olan cozum bu. O adamla evli kalmanin bir anlami yok. Almanyada ekonomik ozgurlugunuzu elinize almaniz zor ve de psikolojiniz buna musait degil yani tek basina yasayacak gucte degilsiniz. Turkiyeye donun.

Kuzenimde kolanjiokarsinom 4.evre.
Onun da kan degerleri cok dusuyor vitamin takviyesi alıyor kemodan sonra uc gun, hastaneye gidip serum alıyor uc saat boyunca. Bugun onunla kemoterapıdeydım.
Allah yardımcın olsun, konusmak ıstedıgın an bana yazabilirsin.
Canım cok gecmis olsun size de umarim atlatir.
Cok tesekkur ederim buna gercekten cok ihtiyacim vardi birinin konusmak istedigin zaman yaz demesi bir destek hissetmek sagol gercekten sagol.

Kesinlikle Türkiye'ye tatil amacı dışında dönmeni istemem.kadinlara verilen değer yurt dışında daha göze çarpıyor.
Alım gücü orada daha iyi.
Kesinlikle dilini ilerlet.
Kocanın alım gucunden faydalanmaya bak.
Bir okula vs kaydol.
Veya direkt meslek sahibi yapan kurslara
Kendine ne kadar dönersen kendini ne kadar guclrndirirsen o kkadar iyi.
Ben şuan Öğrt olarka atanma surecindeyim ama keşke orada yaşama imkanım olsaudi diye araştırıyorum sen oradasin. Katlanabilir sin bazı şeylere... Neleri kaybetmişsin. Onları düşün. Online terapi onermisler çok mantıklı.. eşinle de aynı evi paylaşmaya devam edeceksin mecburen sıkıntı çıkmaması için uğraş ki en azından sana sponsor olabilsin. Aranız kötü olmasın ama iyi olmasına da gerek yok.
Kv ye de boşver. Yalandan kim ölmüş.
O Türkiye'de mis zatenarasa nolur.
İşin olur tuvalette olursun
Evet boşan ve gel diyenler cok. Ama benim için Türkiye de çözüm değil. Kendi hayatimi kurmak istiyorum.Zaten Türkiye ye dönersem mutsuzluğun baska bir yüzü. Burada bu adamla yaşarken bile kendisine iyi gelen biri olmayi öğrenmem gerek. Yalan söyleyebilen biri değilim Fazlasıyla açık sözlüyüm. Dua etmeli benim gibi bir esi olduğu icin.Beni bu çaresizliğe iten tek sey dil! Yoksa ben bu memleketin altını üstüne getirirdim. Online satışlar yapıyorum üç beş harçlığım çıkıyor. Böyle kendi temelimi atıyorum. Akilsiz biri değilim. Insanlarla kontak kuruyorum birnevi ticaret yapıyorum az da olsa. Düşünün buna da sevinen bir eşiniz yok! Çünkü istiyorlar ki karsilarindaki kadin çaresizliğin dibini görsün! Zavalli olsun, ellerine baksin! Ama yok. Böyle biri olmayacağım. Ilerlememi istemiyor, güçlenmemi istemiyor. Yüzüne patır patır söylüyorum, inkar ediyor. Etsin bakalim. Hakkımda hayırlısı olsun. Ben neden onun birkac tatli sözüne ihtiyaç duyuyorum? Neden böyle biriyim? Keşke umursamaz biri olsaydım. Ben insanlarin başarısına sevinen biriyim, istiyorum ki karşımdaki öyle olsun. Kötü bir sey mi istiyorum? Allah her seyin hayirlisini versin! Kompleksli erkekle evli olmak cok zor!

Bosanip turkiyeye temelli donun ailenizin yanina gelin ve is basvurularinda bulunun. Bence mantikli olan cozum bu. O adamla evli kalmanin bir anlami yok. Almanyada ekonomik ozgurlugunuzu elinize almaniz zor ve de psikolojiniz buna musait degil yani tek basina yasayacak gucte degilsiniz. Turkiyeye donun.
Ben içinde bulunduğu yeri cennete ceviremeyen bir kişinin kaçtığı her yer cehennemdir, sözünü kendime bağırarak söylüyorum. Bu vampirle yaşarken kan üretmeyi öğrenmem gerek! Çünkü bu Vampirden kurtulduğum gün bir daha asla böyle bir yanlış yapmamam gerek!

Turklerin en çok olduğu ülke olan Almanya'dan bahsediyoruz di mi?
Bu kadar acıtasyona gerek var mı?
Boşan tr ye dön çalış çekmek zorunda mısın
Acitasyon mu???? Yazdiklarima acitasyon dedirtecek bir şey yazmadım.Asil burada kalır, bu adamla yaşadığım sürede kendim için bir seyler yapabilirsem bu hatalardan ders alacağım! Bu size acitasyon olarak mi geldi? Allah kimseyi bu çaresizlikle sınamasın. Basta sizi.

Yabancı bir ülkede tek başına kalmamış biri ancak bunun için acitaston diyebilir. Özellikle belli bir yaştan sonra çok zor. Çevrende ne konuşulduğunu anlamamak, aynı tepkileri verememek, aynı şeylere gülememek. Ayrıca yanınızda koca gibi, aile gibi bir dayanağınız da yoksa çok zor.

Acaba orada İngilizce ile iş arama olanağınız yok mu? Çünkü bir yerde üzülmekten vazgeçip, hayata tutunmak lazım. Kocanızı da bir süre yok sayacaksınız, yapacak birşey yok. Duygusallığı bırakmak lazım. Zaten insan böyle böyle katılaşıyor.

Yabancı bir ülkede tek başına kalmamış biri ancak bunun için acitaston diyebilir. Özellikle belli bir yaştan sonra çok zor. Çevrende ne konuşulduğunu anlamamak, aynı tepkileri verememek, aynı şeylere gülememek. Ayrıca yanınızda koca gibi, aile gibi bir dayanağınız da yoksa çok zor.

Acaba orada İngilizce ile iş arama olanağınız yok mu? Çünkü bir yerde üzülmekten vazgeçip, hayata tutunmak lazım. Kocanızı da bir süre yok sayacaksınız, yapacak birşey yok. Duygusallığı bırakmak lazım. Zaten insan böyle böyle katılaşıyor.
Burada paylasma amacım kesinlikle acitasyon yapmak değildi. Insanların yorumları, yazdıklarımda gördükleri, hissettikleri belki kaçırdığım bir şeyleri bana gösterir. Burada yaşayan birileri görür, anlar, akil verir...ne bileyim işte! Almancam çok da kötü değil. Kendimi işte öyle böyle idare edebilirim. Konuşmakta sıkıntı çekiyorum yazma seviyem neredeyse B2. Ama konusma olmayinca zor. Islere başvuru yapacağım. Bir şekilde bulurum diye düşünüyorum. Bu zamana kadar niye bekledim? Çünkü kalsam mi gitsem mi diye belirsiz bir süreç yüzünden. Ama kalıp kendi ayaklarim üstünde durmak istiyorum, kim istemez? Alışıyor insan zamanla. Ama alışmak demek buna bir ömür katlanmak değil elbet.Zamana biraktim şimdilik. Ama kendimi geliştirmem şart. Ailemin yanına dönsem bana birkac ay iyi gelecek, ya sonra? Türkiye de şartlar belli. Akıllı düşünüp ona göre hareket etmem gerekiyor evet. En azindan buradaki insanların görüşleri biraz daha keskinlestirdi beni.

Son düzenleme:
Evet boşan ve gel diyenler cok. Ama benim için Türkiye de çözüm değil. Kendi hayatimi kurmak istiyorum.Zaten Türkiye ye dönersem mutsuzluğun baska bir yüzü. Burada bu adamla yaşarken bile kendisine iyi gelen biri olmayi öğrenmem gerek. Yalan söyleyebilen biri değilim Fazlasıyla açık sözlüyüm. Dua etmeli benim gibi bir esi olduğu icin.Beni bu çaresizliğe iten tek sey dil! Yoksa ben bu memleketin altını üstüne getirirdim. Online satışlar yapıyorum üç beş harçlığım çıkıyor. Böyle kendi temelimi atıyorum. Akilsiz biri değilim. Insanlarla kontak kuruyorum birnevi ticaret yapıyorum az da olsa. Düşünün buna da sevinen bir eşiniz yok! Çünkü istiyorlar ki karsilarindaki kadin çaresizliğin dibini görsün! Zavalli olsun, ellerine baksin! Ama yok. Böyle biri olmayacağım. Ilerlememi istemiyor, güçlenmemi istemiyor. Yüzüne patır patır söylüyorum, inkar ediyor. Etsin bakalim. Hakkımda hayırlısı olsun. Ben neden onun birkac tatli sözüne ihtiyaç duyuyorum? Neden böyle biriyim? Keşke umursamaz biri olsaydım. Ben insanlarin başarısına sevinen biriyim, istiyorum ki karşımdaki öyle olsun. Kötü bir sey mi istiyorum? Allah her seyin hayirlisini versin! Kompleksli erkekle evli olmak cok zor!
Canım ne yapıyorsan evliliğin için yapıyormuş gibi davran... Sanki onun için evliliğiniz daha iyi olsun diyeymis gibi.

Dili öğren. Dil kursları var diye biliyorum ücretsiz olanda varmış

Türkiye'ye dönme ev arkadaşıymis gibi düşün Cat çat yuzune herşeyi söyleme mesela. Düşmanın değil iyi veya kötü sen sana yakışanı uap sen ailesiyle ilgili şikayette bulunma kesinlikle...

İdare et.
Kimse suçlandığı biriyle aynı evde olmak istemez aradaki çekimde azalır böyle olursa ve iyice zindan edersin kendine herşeyi...

Zamanını bekle.
Online terapi az çok al.
İnsanlarla kontaklar kur. Satışa devam et bence de ama ssuan önceliğin dil olsun

Dediğiniz gibi Allah her şeyin hayırlısını versin ve sizi kurtarsın.
Sizi feraha çıkarsın.

B1 almanca ile vasifsiz islerde calisabilirsiniz, neden hic dil bilmiyor muamelesi yapiyorsunuz kendinize?

Almancani iyice ilerlet canım arada buraya gel pisikolijik destek al ailenle olmak sana iyi gelir seni tek bulmuşlar orda ezik durma ezik durursan üstüne daha çok gelirler sindi karar verme eşini en iyisi sen tanırsın biraz zaman geçtikten sonra karar verirsin
Ahh ezik dursaydım çok severlerdi. Ailecek hasta bunlar. Beceriksiz, elinden is gelmeyen, saf biri olsaydım çok severlerdi beni! Sıkıntı da bu ya! Istiyorlar ki karşısındakiler onlardan aşağı olsun. Bunlari ben çok sonra fark ettim. Yoksa niye evleneyim? Aklı başında olmayan biri değilim. Sadece bazı duygusal yoksunluklar beni bu kişiye itti.Malesef.Ben kendime hiç deger birini değilim. Öyle olsaydi ne bu kişiyle evlenirdim ne de ailesini başıma bela ederdim.

B1 almanca ile vasifsiz islerde calisabilirsiniz, neden hic dil bilmiyor muamelesi yapiyorsunuz kendinize?
Şöyle diyeyim, Türkiye'de her işini kendi yapan, girişken, diksiyonu düzgün ve Türkçesi çok iyi olan biriydim.Burada ise babasi elini tutmadan bir yerden bir yere gidemeyen biri gibi oldum.Dil bilmiyorsunuz, sanki anadan üryan dünyaya gelmiş gibi...Sahipsiz hissediyorum kendimi.Yapayalniz. Keza öyle de.Ama esimin burada olmasına rağmen böyle hissetmem bu duyguları iyice derinlestirdi. Çok zor zamanlar geçirdim.Aklimdan ve kalbimden geçirdiğim ile karşılaştığim hayatin bambaşka olması buradaki motivasyonumu çok sarstı.Cekingen bir cocuk gibi oldum.Hep onun çevresi, hep onun arkadaşları...Ben burada onunla mutlu olacağımı düşünerek her seyimi bırakıp geldim.Yoksa değer miydi her seyimi bırakıp buraya gelip böyle bir hayati yaşamaya? Asla!

İşlere başvuru yapacağım. Konuşmada çok iyo degilim. Genelde telefon görüşmeleri oluyor. Çekiniyorum anlamamaktan ve kendimu ifade edememekten.Temel Problem bu.

Şöyle diyeyim, Türkiye'de her işini kendi yapan, girişken, diksiyonu düzgün ve Türkçesi çok iyi olan biriydim.Burada ise babasi elini tutmadan bir yerden bir yere gidemeyen biri gibi oldum.Dil bilmiyorsunuz, sanki anadan üryan dünyaya gelmiş gibi...Sahipsiz hissediyorum kendimi.Yapayalniz. Keza öyle de.Ama esimin burada olmasına rağmen böyle hissetmem bu duyguları iyice derinlestirdi. Çok zor zamanlar geçirdim.Aklimdan ve kalbimden geçirdiğim ile karşılaştığim hayatin bambaşka olması buradaki motivasyonumu çok sarstı.Cekingen bir cocuk gibi oldum.Hep onun çevresi, hep onun arkadaşları...Ben burada onunla mutlu olacağımı düşünerek her seyimi bırakıp geldim.Yoksa değer miydi her seyimi bırakıp buraya gelip böyle bir hayati yaşamaya? Asla!

İşlere başvuru yapacağım. Konuşmada çok iyo degilim. Genelde telefon görüşmeleri oluyor. Çekiniyorum anlamamaktan ve kendimu ifade edememekten.Temel Problem bu.

Cok uzuldum,
Ama umutsuz olmayin.
Yabancisiniz ve 2 yilda b1 seviyesinde dil ogrenmissiniz. Bu aslinda cok iyi bir gosterge.
Vasifsiz isler icin de onyargili olmayin. Kardesim de orada, b1 ile firinda calisti hastanede temizlik gorevlisi olarak calisti, daha bir kac gecici is de var. Simdi b2 si var ve kendi meslegine yakin bir alanda is buldu. Ilerde kendi meslegini de yapabilecek umuyorum ki.
Siz de bunu bir seruven olarak gorun.
Esinizin destegi olmamis, olmasin. Siz kendinize yetebilecek birisiniz.

Cok uzuldum,
Ama umutsuz olmayin.
Yabancisiniz ve 2 yilda b1 seviyesinde dil ogrenmissiniz. Bu aslinda cok iyi bir gosterge.
Vasifsiz isler icin de onyargili olmayin. Kardesim de orada, b1 ile firinda calisti hastanede temizlik gorevlisi olarak calisti, daha bir kac gecici is de var. Simdi b2 si var ve kendi meslegine yakin bir alanda is buldu. Ilerde kendi meslegini de yapabilecek umuyorum ki.
Siz de bunu bir seruven olarak gorun.
Esinizin destegi olmamis, olmasin. Siz kendinize yetebilecek birisiniz.
Buraya geldikten bir sene sonra B1 kazandim :KK43: corona, evlilik sorunları, ekonomik sıkıntılar... Kaldı böyle. Evliligim cok iyi gitseydi maddi ve manevi olarak, C1 i de halletmistim. Bakalim her seyin hayirlisi. İşlere başvuru yapacağım. Biraz cesaret geldi. Teşekkür ederim düşünceleriniz için 💖

X