Kadının kendine biçtiği aşırı vericilikle karıştırıyorsunuz. Evet aile içerisinde nasıl yetiştiği, yalnız yaşayıp yaşamadığı, üniversite hayatında yurtta mı kaldı evde mi kaldı hepsi etkili oluyor. Çorabını bile kaldırmamış sürekli arkası toplanmış birinden evin rutin işlerini bilmesini bekleyemezsiniz. Böyle kişilerle evlenerek adamın vicdanına bırakıyorlar sorumluluğu kadınlar.
Başak burcu olmadığı sürece kendisi iş görmeyen adam evlenince de iş yapmıyor. Evlenince buna şaşırmamak gerekiyor. Çok az bir kısmını çocuk eğitir gibi basit görevler vererek eğitebilirsiniz ama değer mi buna?
Ve ilk sorunuza gelecek olursam ablam ev işi yapmazdı, evlendi yine yapmıyor. Çok basit süpürme falan yapar sadece kalanını ya eşi yapar ya da yardımcı tutarlar.
Aramızda yaş farkı var annem de beni öğren ileride zorlanmazsın diye iş yaptırırdı, gerek elimde bezle her gün merdiven silmişliğim de vardır. Gerekse de tırnaklarını yeni yapmışsın dur elleme der bulaşık makinesi bile yerleştirtmezdi. Ben de iş yapmayı öğrendim ama kendimi paralayarak asla yapmam, önceliği kendim tutarım. Aynı evde yaşamadığımız halde sevgilimden de evin zor işleri konusunda yardım etmesini isterdim, genelde de yardım istemeden ben oyalanırken yapar zaten.