evliliğimde bir çıkmaza girdim

Kadının kendine biçtiği aşırı vericilikle karıştırıyorsunuz. Evet aile içerisinde nasıl yetiştiği, yalnız yaşayıp yaşamadığı, üniversite hayatında yurtta mı kaldı evde mi kaldı hepsi etkili oluyor. Çorabını bile kaldırmamış sürekli arkası toplanmış birinden evin rutin işlerini bilmesini bekleyemezsiniz. Böyle kişilerle evlenerek adamın vicdanına bırakıyorlar sorumluluğu kadınlar.
Başak burcu olmadığı sürece kendisi iş görmeyen adam evlenince de iş yapmıyor. Evlenince buna şaşırmamak gerekiyor. Çok az bir kısmını çocuk eğitir gibi basit görevler vererek eğitebilirsiniz ama değer mi buna?
Ve ilk sorunuza gelecek olursam ablam ev işi yapmazdı, evlendi yine yapmıyor. Çok basit süpürme falan yapar sadece kalanını ya eşi yapar ya da yardımcı tutarlar.
Aramızda yaş farkı var annem de beni öğren ileride zorlanmazsın diye iş yaptırırdı, gerek elimde bezle her gün merdiven silmişliğim de vardır. Gerekse de tırnaklarını yeni yapmışsın dur elleme der bulaşık makinesi bile yerleştirtmezdi. Ben de iş yapmayı öğrendim ama kendimi paralayarak asla yapmam, önceliği kendim tutarım. Aynı evde yaşamadığımız halde sevgilimden de evin zor işleri konusunda yardım etmesini isterdim, genelde de yardım istemeden ben oyalanırken yapar zaten.

geçen çocuğuna doğduğundan beri hiç bakmayan, çocuğu kocasına kitleyen bir üyenin konusu vardı.bence yetiştirilme falan filan değil.kim kurnazlık yapmaya çalışıyorsa genelde o kazanıyor.kadın erkek de farketmiyor.kim kimin hakkından gelebilirse işte.işyeri mantığı tamamen.

Konuyu bilmiyorum lohusa depresyonu olabilir. Zaten beslenmesi büyük bir zaman alan yeni doğanın tamamen kocaya itelenmesi ne kadar mümkün bilemedim.
Kurnazlık olarak düşünmek çok kötü. Burada ortak bir yaşam kuruluyor evlilikle.
Ailesinden görmemiş kadını erkeği savunmuyorum ama annesi neredeyse ağzına kaşıkla yedirmiş erkeklerden fazla beklenti içinde olup hayal kırıklığına uğramamak lazım. Aileden görüyorlar tamamen. Böyle bir erkek kuzenim var, evlendiğinde iş yapmasa kurnazlığından değil tamamen basit insani becerileri kazanamadığından evlenmesine rağmen de ortak yaşam anlayışını benimseyemeyip karşısındakini annesi görmesinden kaynaklı olur.

Zihniyet bozuk da ellerinden gelmemesine katılmıyorum.koskoca insanlar.ameliyat yapmayacak sonuçta.ne kadar beceremiyor olabilir ki? Adamlar ne meslekler yapıyorlar.yer mi silemeyecek? Bizim burada yenidoğan servisinde kadın hemşireden çok erkek hemşire var.1 buçuk 2 kilo bebeklerin bakımını yapıyor adamlar.

Ellerinden gelmez diye bir cümle kullanmadım farkındaysanız. Basit insani becerisi yok dedim. Evleneceğim diye tutturup böyle adamları koca yapanlar ağlamasın yani. Siz de kendi sabit fikrinizi savunmak için yazmadığım bir şeyi işinize geldiği gibi anlamayın.

Anneniz böyle diyor ama siz annenizin evliliğini kendiniz gördünüz. Kavgaların içinde büyüdüm diyorsunuz, düzelir diyen kişinin evliliği düzelmiş mi hayır, acilen yolunuza bakmanız lazım.

Evet evlilikte zıt durumlar, tartışmalar falan olur zaman zaman ama normal bir evlilikte kimse kimsenin boğazını sıkmaz. Bunu tolere edersiniz yarın bulduğu her fırsatta size fiziksel şiddet uygular. Şiddetin her türlüsünü gördüğünüz bir evliliği devam ettirmek için hiçbir motivasyonunuz yok. Kendinizle beraber günahsız bir çocuğu da kurban etmeden ayrılın. Tek bir olumlu yanı bile olmayan insan bu, değişmeyecek kötüleşecek.

Manipülasyona gelmeyin bu hayat sizin ve bu şekilde ziyan olmamalı. Anneniz böyle mutsuz olmanıza üzülsün bosanirsiniz diye değil. Çok pasifsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…